ewis 26.06.05, 23:43 Czy jest na Ursynowie (Ursynów lub Stokłosy) jakaś Biblioteka Publiczna? Z dużym działem dziecięcym svp. Może ktoś coś wie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaa_ga Re: biblioteka publiczna 26.06.05, 23:59 Proponuję zajrzeć na ul. Lachmana 5 (budynek Domu Kultury STOKŁOSY) To bardzo dobra placówka biblioteczna z czytelnią i wypozyczalnią. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: biblioteka publiczna 27.06.05, 08:09 W kwestii formalnej - na Lachmana jest tylko i wyłącznie 'CZYTELNIA NAUKOWA'. W rejonie metra stokłosy najbliższa wypożyczalnia dla dorosłych jest przy ul. Stokłosy 3 (Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna) Czynna: poniedziałki, wtorki, czwartki, piątki 14.00-19.00, środy 11.00-15.00 A dla dzieci - ul. Herbsta 4. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: biblioteka publiczna 27.06.05, 11:18 Dzięki rubeusie:) PS. Próbowałam zalinkować ze strony Ursynowskiej Biblioteki Publicznej dział - placówki, ale sam zobacz, co się dzieje: www.ursynbibl.of.pl/ Zamiast wykazu placówek - reklama jakiejś firmy, oferującej bezpłatne strony...:( Uważam to za duże niedopatrzenie. Za to dział "imprezy" - pełen wypas:)) Jakby to własnie należało do najważniejszej działalności Biblioteki:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: biblioteka publiczna 27.06.05, 12:46 Postaram się zwrócić przy najbliższej okazji uwagę dyrekcji Biblioteki, na braki na stronie - może coś jest źle zlinkowane... A co do działalności artystyczno-kulturalnej - Impresariat, jest częścią UBP [dawniej był samodzielną jednostką budżetową ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: biblioteka publiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:43 Wadliwie działający link to najczęściej błąd właściciela konta w tym wypadku of.pl. Denerwujący ale drobiazg. Co znaczy "pełen wypas" na temat imprez. Bajki są fajne i potrzebne i dobrze,że bibloteka chce je organizować, na pewno jest to lepsze niż wokalne występy amatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: biblioteka publiczna 27.06.05, 08:10 Pełen spis Ursynowskich Bibliotek Publicznych wraz z godzinami otwarcia i telefonami znajdziesz tu -> www.biblpubl.waw.pl/index.php?id=bps/bps_ursynow Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: biblioteka publiczna 28.06.05, 12:10 Jest jeszcze wypożyczalnia na Nugat 4, koło Telepizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: biblioteka publiczna IP: *.chello.pl 30.06.05, 15:12 Ale the best jest nowo otwarta, na wasilkowskiego 7, ma same nowosci.Metro Imielin Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: biblioteka publiczna 30.06.05, 15:13 W tej szkole na Stokłosy (WSEI) jest biblioteka, z której mają prawo korzystać okoliczni mieszkańcy. Piszę o tym, bo nie wszyscy wiedzą - jest nawet nieźle zaopatrzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: biblioteka publiczna IP: *.aster.pl 30.06.05, 20:34 A czy można się zapisać do biblioteki na Stokłosach mieszkając np .na Kabatach? CZy obowiązuje rejonizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: biblioteka publiczna 04.07.05, 14:54 Gość portalu: zuza napisał(a): > A czy można się zapisać do biblioteki na Stokłosach mieszkając np .na Kabatach? > CZy obowiązuje rejonizacja? Nie ma żadnej rejonizacji. Możesz zapisać się gdzie chcesz... W sąsiedztwie Kabat polecam bibliotekę na Braci Wagów 1 [koło NOK-u] (samą Kabacką tj. tą przy K.E.N 21 omijam z daleka - jakoś się zraziłem do personelu... ) Ba... mało tego - możesz zapisać się do dowolnej biblioteki publicznej w dowolnej dzielnicy i nikt nie ma prawa ci robić żadnych problemów [o ile masz meldunek w W-wie - bo osoby spoza warszawy są traktowane w każdej dzielnicy inaczej]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: biblioteka publiczna IP: *.meil.pw.edu.pl 29.07.05, 13:52 Dlaczego zraziłeś się do KEN 21 ? Ja miałem dobre doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: biblioteka publiczna 29.07.05, 19:11 Zraziłem się do obsługi ... a właściwie do pani dyrektor tej konkretnej palcówki... Jakoś odrzuca mnie ta persona... Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: biblioteka publiczna-do Karoliny 04.07.05, 12:37 czy znasz godziny otwarcia tej biblioteki albo telefon do niej? Odpowiedz Link Zgłoś