Gość: ptychun Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 14:41 Wszyscy narzekają na pracę Poczty Polskiej, częściowo może słusznie. Wszyscy się czepiają ze rachunki nie dochodzą do adresata, wyciągi bankowe itp. Ale niech każdy spojrzy jakim operatorem pocztowym są nadawane przesyłki.Operatorzy inni niż Poczta Polska nie obsługują rzetelnie, listów, wyciągów i innych przesyłek nie dostarczają na czas albo w ogóle, a wszyscy klienci pierwsze co robią to przychodzą na pocztę i dlaczego nie dostali przesyłki? Sprawdźcie innych operatorów pocztowych, a nie tylko Pocztę Polską i niech oni też się wytłumaczą. P.s. Jak opluwają Pocztę Polską gdzie jest Rzecznik Poczty Polskiej ażeby bronić dobrego, acz nadszarpniętego imienia Poczty. P.s II Nie jestem pracownikiem Poczty Polskiej, ale mam w rodzinie osoby które pracują rzetelnie i jest im przykro że wszystko co złe to Poczta Polska a wcale tak nie jest. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świat Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... 16.12.09, 14:42 I nie pomagają na to krzyże, które widuje się w niejednym urzędzie. Listy i paczki sa okradane jak za PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... 16.12.09, 14:45 myslisz, ze inpost jest taki super? oficjalnie pisza, ze u nich przesylki dochodza 2-4 dni po dniu nadania. Era zaczela mi wysylac faktury inpostem, a ze nie zwyklem placic w ciemno rachunkow (ktora firma to robi) to czekalem. Pierwsze 2 miesiace dostawalem faktury 3 tygodnie po terminie platnosci, a wiec ponad miesiac od nadania. Trzecia faktura do mnie w ogole nie dotarla. Winnych nie ma, a ja musze zaplacic za duplikat faktury, bo era nie widzi w postepowaniu swojego kontrahenta nic zlego. Jedyne do czego sie ograniczyli to zmiane inpostu spowrotem na PP i mimo, ze najczesciej na zaplate faktury mam 4-7 dni to jednak przesylki sa wczesniej niz w inposcie... Ktos moze napisac, ze sa przeciez internetowe obrazy faktur wiec w czym problem, zeby zaplacic na jej podstawie? ano w tym, ze nie zawsze mam czas, zeby wszystko pilnowac, a lubie miec na papierze czarno na bialym napisane, za co place. wydruk obrazu faktury nie ma nic wspolnego z dokumentem jakim jest oryginalna faktura po za jej wygladem i zadna skarbowka nie uwzgledni takiego wydruku... Co innego e-faktura z wydrukiem podpisu kwalifikowanego, ale polskie firmy nie dorosly do tego i z wiekszych operatorow e-faktury wystawia tylko play, a po prywatnych doswiadczeniach z ta firma mam jej dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Przestańcie biadolić, poczta nie jest ani lepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 14:46 ani gorsza od innych. A czasem nawet ma przebłyski. Nadałem przesyłkę PP z zapyziałego miasteczka nad morzem. Następnego dnia była we Wrocławiu. Za to UPS przez 3 (TRZY) dni woził przesyłkę po moim mieście, kurier za każdym razem zapewniał, że już jest obok, za kilka minut będzie u mnie. Po czym o 18 wyłączał telefon, trzeciego dnia (piątek) z rozbrajającą szczerością powiedział, że jest już w magazynie i chromoli to bo ma już weekend. Kierownik magazynu olał mnie kompletnie po czym wyłączył telefon. Najlepsza była panienka z działu reklamacji, poprosiła o tel za 20 min (19.50).Po 20 min okazało się, że biuro reklamacji pracuje do 20. Szczytem bezczelności było wpisywanie przez kuriera na stronie śledzenia przesyłki informacji, iż odmówiłem przyjęcia przesyłki, braku adresata pod wskazanym adresem itd. Dzięki pomocy kolegów dziennikarzy udało mi się dotrzeć do jednego z dyrektorów, poinformowałem go, że składam na Policji doniesienie o zaborze mienia znacznej wartości przez jego firmę, nagle okazało się, że przesyłka może zostać doręczona w sobotę rano. Mimo, że UPS w sobory nie działa. Żeby nie było tak słodko nie mniejsze przeboje miałem z DHL em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny rynek Przyjdzie Deutsch post i poradzi sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalizmu w budżetówce nie ma nic do roboty przed świętami. IP: *.chello.pl 16.12.09, 14:58 Fetyszyści wolo rynnowi od Korwina dzisiaj dopisali widzę... no cóż ferie albo w budżetówce nie ma nic do roboty przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Przyjdzie Deutsch post i poradzi sobie 16.12.09, 15:05 deutsche post juz jest w Polsce jak i na calym swiecie poprzez kurierow DHL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki102 PP IP: *.zone9.bethere.co.uk 16.12.09, 14:54 Czas modernizacji i inwestycji!!!! w PP brak monitoringu przesylki to jest gluwny problem wtedy szybko by znalezi gdzie wszystko znika!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu awizo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.12.09, 14:56 poczta w moim miejscu zamieszkania pracuje od 9 do 18, czyli przed praca nic nie załatwisz, a po pracy czeka się w kolejkach po 45min ! (czynne 2 okienka, czasem 1 - na prosbe otwarcia dodatkowego okienka jest pełne oburzenie ze strony pracowników). problem jest w tym, że mało w których miejscach (kioski itp) można kupić znaczek pocztowy, koperte. mało jest punktów pocztowych, gdzie można nadać paczkę (kolejki sa tworzone głównie przez osoby płacące rachunki na poczcie!). i jeszcze sprawa taka, że listonosz chodzi z awizo w godzinach pracy, zamiast (były wysyłane pisma do urzędu i bez rezultatu) po 15. błędne koło ps. dodam tyle, że czasem rzezczywiście listy/ paczki dochodzą szybko i bez szwanku (nie wiem od czego to zależy !) ps.2 firmu kurierskie też czasem szwankują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.nowogard.vectranet.pl 16.12.09, 14:57 Przecież Tusk i jego kompania wzięli się za "rządzenie" tym krajem....i co?...dno!!!!W każdej dziedzinie co by nie ruszyć to klapa,a psie radostacje TVN,Polsat,Gazeta Wyborcza robią mu sondaż...i tylko sondaż,ile tam trzeba podnieść Tuskowi,może 150%....poparcia,naprawdę idioci Ci dziennikarze do potęgi,zresztą jacy dziennikarze,jak 2% ma z nich ukończone studia w tym kierunku,to wszystko,a reszta z "przydziału",aby był wierny i pisał co mu "ślina"przyjdzie na myśl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicapanstwowa Re: Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... 16.12.09, 15:03 Dales sobie upust zlosci? to teraz powiedz co ma twoja wypowiedz do tematu dyskusji? Gość portalu: gucio napisał(a): > Przecież Tusk i jego kompania wzięli się za "rządzenie" tym > krajem....i co?...dno!!!!W każdej dziedzinie co by nie ruszyć to > klapa,a psie radostacje TVN,Polsat,Gazeta Wyborcza robią mu > sondaż...i tylko sondaż,ile tam trzeba podnieść Tuskowi,może > 150%....poparcia,naprawdę idioci Ci dziennikarze do potęgi,zresztą > jacy dziennikarze,jak 2% ma z nich ukończone studia w tym > kierunku,to wszystko,a reszta z "przydziału",aby był wierny i pisał > co mu "ślina"przyjdzie na myśl!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAK jest z innymi JAK jest z innymi kurierami? IP: 195.117.255.* 16.12.09, 15:00 JAK jest z innymi kurierami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grooha Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.echostar.pl 16.12.09, 15:01 bardzo często robie zakupy przez internet i wiele sklepów interentowych wysyła paczki własnie za posrednictwem poczty polskiej. NIGDY nie zdazylo mi się czekac na priorytet dluzej niz 2 dni albo na zwykłą paczkę dluzej niz tydzien, NIGDY nie dostalem uszkodzonej przesyłki, wiec nie wiem o co wam chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobe Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:02 tego poczta to porazka przez 3 lata listonosz zamiast ruszyc tylek i zaniesc przynajmniej awizo do skrzynki wpisywal ze nie zyje (zwrotki poszly do US) na moja reklamacje i xerokopie tych dopiskow poczty stwierdzono iz mojareklamacja jest bezzasadna gdyz poczna nie pomylila sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raz_tak_raz_nie Chciałabym pochwalić jedną placówkę IP: 188.33.229.* 16.12.09, 15:06 Chciałabym pochwalić jedną placówkę. Mieszkam na wsi, ale działająca tam poczta mogłaby posłużyć za wzór dla całego kraju. Kupuję bardzo dużo przez internet ( tygodniowo 5-6 paczek ) i jeszcze się nie zdażyło, żebym musiała lecieć po coś do urzędu. I, co najważniejsze, listy dochodzą raz dwa. Mówię o poczcie działającej w Międzybrodziu Bialskim. Wszystko zależy od organizacji i dobrej woli pracowników. Tyle i aż tyle. To jedyny urząd pocztowy, na który nie pozwolę powiedzieć złego słowa. Jest to tylko kropelka w morzu nieprawidłowości - generalnie poczta działa fatalnie. Z utęsknieniem czekam na uwolnienie rynku usług pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Chciałabym pochwalić jedną placówkę IP: 62.29.176.* 16.12.09, 15:29 :-) to milo, ze poczta dziala u Ciebie tak jak nalezy ;-) Niestety w wiekszych miastach, przy wiekszej ilosci klientow, PP sobie w ogole nie radzi, sprawdz kiedys w Warszawie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Chciałabym pochwalić jedną placówkę IP: *.szczecin.mm.pl 16.12.09, 15:46 Fajna jesteś. Jedną placókę na tysiące. Ale przynajmniej jedna. Całuski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raz_tak_raz_nie Re: Chciałabym pochwalić jedną placówkę IP: 188.33.229.* 16.12.09, 16:04 Nie znam innej tak sprawnie działającej. Dlatego chwalę. Reszta placówek, które znam z racji prowadzenia działalności w innym mieście działa katastrofalnie. Pomijam idiotyczne zarządzenia naczelników, którzy żyją jeszcze w poprzedniej epoce i przy odbiorze firmowych listów poleconych żądają pieczątki, jakby ona coś firmowała i tego cuda techniki nie można było wyrobić 'na gębę' w jakimkolwiek punkcie usługowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: Chciałabym pochwalić jedną placówkę IP: *.120.225.195.static.bait.pl 19.01.10, 22:17 Jeżeli można od strony pracownika: Pamiętaj, że na tą super pracę urzędu w Twojej miejscowości składa się także praca sortowni i przewożników, bo bez tego urząd nie jest w stanie zrobić nic, więc tym ludziom tez jednak nalezy się dobre słowo. Odnośnie pieczątek przy odbiorze listów adresowanych na firmy: Nie jest to wymysł naczelników, tylko przepis z rozporządzenia ministra infrastruktury,istniejący nie od dziś, który "niestety" decyzją prezesa Poczty został nagle przestrzegany. Pisze, niestety, bo uwierz, nam to równiez utrudnia pracę. Ale list wysłany na firmę musi być pokwitowany pieczątka firmową i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 16.12.09, 15:10 A co z zaginionymi listami? Wiele razy nie dotarly do moich bliskich zwykle listy z USA. Powiedzmy to otwarcie - listonosze kradna! Jesli list nie jest polecony, duze szanse, ze zaginie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:51 Kto Ci powiedział że zaginęła w PP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:21 Do mnie niektóre listy trafiają obciążone bezsensowną blaszką - tylko dlatego że poczta ma wciąż monopol na "lekkie" listy- może więc NIK powinien zalecić przede wszystkim zniesienie monopolu na wszystkie przesyłki? Nic nie robi lepiej niż zdrowa konkurencja - a jeśli PP sobie nie poradzi to ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi oby PP padla IP: 62.29.176.* 16.12.09, 15:22 Ech, oby PP padla i sie nie podniosla... Dobrze byloby dozyc chwili, kiedy wyslaniu paczki czy listu poleconego nie bedzie towarzyszyc obawa, kiedy i czy w ogole przesylka dotrze adresata :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:30 Chyba gazeta nie ma już o czym pisać. Ja korzystam z usług Poczty i nie narzekam na dostawy ani wysyłki. Pozdrawiam :( firmy Kurierskie które całkiem nieźle lobbują aby Pocztę oczernić i wykończyć. Pozdrowienia dla Pań z poczty w Częstochowie (13) Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... 16.12.09, 15:31 a tak, moja kolezanka czekała na list priorytet wysłany 4 listopada.... codziennie dwa razy sprawdzałyśmy skrzynkę pocztową -rano i wieczorem. nic. ani listu ani awizo, tylko zawsze duzo innych reklam które wyjmowałysmy i ogladałyśmy myśląc że może zawieruszył się między nimi. Tak około 11 listopada koleżanka zadzwonila na naszą pocztę co z tym listem, jak równiez na pocztę nadania. jedna poczta wysłała druga nic nie wiedziała... Po tym telefonie, na drugi dzień wieczorem - notabene rano znów sprawdziłyśmy skrzynkę - w skrzynce znalazło się awizo POWTÓRNE (!) z data 6 LISTOPADA!!!!!!! szlag mnie trafił. Tak ewidentnego oszukaństwa to ja jeszcze nie widziałam. Bo niech mi ktoś logicznie wytłumaczy jak powtórne awizo datowane na 6.11 mogło trafić do skrzynki tak około 13.11 i to kiedy list był wysłany 4.11???? Bo nikt mi nie wmówi że krasnoludki żart sobie zrobiły.... Listonosz cz kto tam to zrobił ma szczęście, że koleżanka jest miłą osobą.... Ja bym łatwo nie popuściła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benx Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: 194.156.44.* 16.12.09, 15:39 Boże, szkoda, że dopiero w 2012!! Toż to komuna jak w latach 80- tych!! Poczta wielka jak supersam z 7 okienek czynne jedno, ludzi wk...wionych setka, ta nie może listu znaleźć, drze morde , że zaraz 19:00 i zamykają. Do diabła z czymś takim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 15:41 więcej krzyży. Więcej! Więcej znaczków z jp2! Będzie dobrze! A nie zapomnieć o boskiej dziewicy co miała siedmoioro dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.szczecin.mm.pl 16.12.09, 15:55 To prawda. Jeśli projekt znaczka pocztowego nie ma w sobie krzyża, albo nie nawiązuje do papieża nie zostanie wydany. No chyba, że twórca projektu znaczka ma wpływowego poplecznika w partii rządzącej. Proszę Państwa. Ja wiem, że to jest śmieszne. Ale dyrektorem Poczty jest ktoś, kto nie powienien być nawet woźnym w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szak11042 Paczka w PP przed 24.12? Prędzej wiatr w polu ... IP: 82.177.175.* 16.12.09, 15:46 No tak - popatrzcie na Allegro na przykład - tam oferowanie wysyłki przez PP = negatyw za terminowość. Ciekawe sa momenty przed świątami - w szczególności jak dziecko czeka na prezent i trzeba tłumaczyc że Mikołaj w tym roku się zgubił i będzie jak będzie (nie da sie okreslić nawet czasu). W tym roku na szczęście prezenty przyjechały do mnie UPS'em. Nie wiem jak to zrobili ale trasę przez pół Polski (w okresie przedświątecznym ) pokonały w .... PÓŁ DNIA. Za to po dwóch tygodniach czekania na inna przesyłke na PP - poszedłem do okienka, żeby dowiedziec się że od tygodnia na mnie czeka. Oczywiście awiza zero. Jak jeszcze konkurencja otworzy sie na detalistów (tak jak ja - czasem wysyłam tylko jeden list na miesiąc) to z dzikim zachwytem pozegnam się z PP jako jednym z ostatnich bastionów pokomunistycznej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Paczka w PP przed 24.12? Prędzej wiatr w polu IP: *.szczecin.mm.pl 16.12.09, 15:58 Nie rozpędzaj się. Ten bastion komunistycznej rzeczywistości szczególnie upodobała sobie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koczis Re: Paczka w PP przed 24.12? Prędzej wiatr w polu IP: *.chello.pl 16.12.09, 16:10 Gość portalu: ak napisał(a): > Nie rozpędzaj się. Ten bastion komunistycznej rzeczywistości > szczególnie upodobała sobie PO. ________________________________ No to mamy komplet....bo jednym z dyrektorów jest pociotek Macierewicza....heh...co za czasy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:49 Stara metoda. Najpierw nagonka w mediach, a potem rozkraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 15:55 a ja w tym roku wysłałam 30 paczek: 1 nie doszła, 1 wróciła. Właśnie z tą, która wróciła jest ciekawa historia, bo ktoś się podał za mieszkańca domu,do którego wysłałam paczkę i powiedział, że paczki nie przyjmie. Jak tak można, bez legitymowania? Ja będę się też za kogoś podszywać i powiem, że paczki nie odbiore, to paczka wróci, fajny dowcip, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
szlakuls Skrzynki opróżniane są raz dziennie 16.12.09, 16:03 Jeszcze kilka lat temu skrzynki opróżniane były trzy razy dziennie, teraz w Warszawie to jeden raz na ogół o 14.00. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Podła, informacyjna maniulacja..... 16.12.09, 16:30 Po tym jak pocztowcy nie dostali należnej premii w listopadzie, prawie dokładnie miesiąc temu ukazał się artykuł tnij.org/e6nm natomiast, teraz kolejny "news" podgrzewa atmosferę wokół poczty i jej pracowników. Jest to celowe działanie gdyż pocztowcy zapowiedzieli przedświąteczny strajk..widać wyraźnie ,że komuś mocno zależy na zniszczeniu tej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stąd Dojdzie, nie dojdzie, dojdzie... IP: 195.128.228.* 16.12.09, 17:48 PP działa o niebo lepiej niż np. niejaka Polska Grupa Pocztowa, od kiedy mój operator telefoniczny zaczął wysyłać rachunki przez tajemniczą PGP niemal co miesiąc nie dostawałam ich. Na szczęście od grudnia wrócił do Poczty Polskie i cud- rachunek z XII już mam na biurku :) Za to ten z listopada PGP chyba znów wrzuciło do niszczarki... Dużo kupuję na allegro, większość dostaw realizowana jest Pocztą Polską i znów - żadnych problemów. Fakt, że osłabiają mnie kolejki przy okienkach, ale sama również za żadne skarby świata tam nie dałabym się usadzić, więc nie dziwię się, że połowa zamknięta. Generalnie- firma dobra, pozbyć się czarnych owiec i marnych zarządzających (koniecznie trzeba zminić godziny doręczeń) i wszystko będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś