Dodaj do ulubionych

Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [...

28.07.11, 21:37
Jak to miło, że są wśród nas jeszcze ludzie życzliwi.
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawiak Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 21:42
      dobra robota
      • dzikowy Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 28.07.11, 22:24
        Już zdarzało mi się po burzach odwozić ptaki do Azylu. Szkoda, że ochrona "na bramce" mało życzliwa tym biedaczkom.
    • wycior_maly Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 28.07.11, 21:53
      wrescie jakas mila wiadomosc po tym calym sy..fie w norwegi
    • Gość: muszka Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.acn.waw.pl 28.07.11, 22:08
      a czy ptaszek wyzdrowieje?
      • prenatka Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 28.07.11, 22:15
        Tez kiedyś tak ratowałam ptaka, jemiołuszkę wprawdzie, ale zawsze. Zawiozłam w końcu do zoo do ptasiego azylu:)
        • raisak Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 31.07.11, 16:32
          niechaj nam żyją takie dziewczyny!!!/i się rozmnażają/
    • Gość: hej Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.internetia.net.pl 28.07.11, 22:17
      a dzięki mojej budce przybyło bogatek na tym świecie, hehe, fajnie było gdy opuściły pierwszy raz gnizdo - latały po moich drzewach i nadal piszczały, a rodzice nada karmili. Wieszajcie budki dla sikorek, ale zgodnie z przepisem, otpowiednie rozmiary, z wlotem od wschodu, odpowiedni otwór itd.
    • Gość: Gasela Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 22:38
      Ptaszek prześliczny :) Nigdy się z takim nie spotkałam, nawet w internecie, choć interesuje się ornitologią.

Cieszę się, że znalazła się tak serdeczna osoba. Pozdrawiam Gorąco Bohaterkę artykułu. Oby było więcej takich nieobojętnych osób w tym trudnym i nieżyczliwym świecie ...
    • radzido Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 28.07.11, 22:47
      Dobrze jest czytać takie wiadomości.
      Dużo zdrowia małemu życzę. :)
    • Gość: vvvv Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 22:48
      Dziwne bo w mojej "zaptaszonej" okolicy ptaki w nocy nie latają, no może za wyjątkiem sów... Zatem jak one się zderzają w nocy z Pałacem Kultury?
      • Gość: hej Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.internetia.net.pl 28.07.11, 23:20
        Ze względu na nocne wędrówki zagrażają im linie energetyczne.

pl.wikipedia.org/wiki/Wodnik_zwyczajny
      • Gość: brohll Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.polnet.tv 29.07.11, 14:50
        a skąd wiesz, że nie latają?
        Nocni migranci (a do takich należą wszystkie chruściele, w tym wodnik) z reguły rzadko się odzywają (poza nielicznymi wyjątkami, np. gęsi), więc szansa "zobaczenia" (usłyszenia?) takowego jest nieporównanie mniejsza niż podczas obserwacji migrujących ptaków w dzień. Szereg wróblowych wędruje nocą (wilgi, gąsiorki, pokrzewki) nie wydając najmniejszych odgłosów.
        Poza tym lecą zwykle wysoko (ponad dachami budynków) co dodatkowo utrudnia ich usłyszenie (zwłaszcza w miejskich hałasie).
        Ten ptak musiał zboczyć z kursu (może wiał zbyt silny wiatr, albo mgła, albo deszcz itp.) i pewnie uderzył w jedną z przeszkód, których w mieście nie brak.

pozdrawiam
        wronitolog ;>
        • Gość: lara Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.aster.pl 29.07.11, 16:18
          Często widuję klucze ptaków przelatujące za moim oknem-oczywiście dużo wyżej. Gęsi widziałam całkiem niedawno, przelatywały o zmierzchu w trzech kluczach.
    • Gość: ptakolub Lubię :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.07.11, 23:36
      Lubię takie newsy, dzięki nim odzyskuję wiarę w ludzi.
    • zonzonel Dżizas, wreszcie jakiś sympatyczny news. 29.07.11, 01:32
      Czyli istnieją jeszcze normalni ludzie!
      OK.
    • alboalboalbo Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 29.07.11, 09:32
      Bardzo miła wiadomość. Aż chce się zyć.
    • Gość: northyorkshire Dziękuję Ci IP: *.barn.cable.virginmedia.com 29.07.11, 13:56
      jako człowiek za to, że jesteś (jesteście) LUDŹMI.
      Powodzenia w "łowach" fotograficznych!
    • Gość: men O ile przyjemniej przeczytać coś takiego niż "rewe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 14:23
      O ile przyjemniej przeczytać coś takiego niż "rewelacje" politykierów.
      Pozdrowienia dla "sprawczyni" tej historii.
    • jungleman Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie 29.07.11, 14:45
      Brawo dla tej Pani! Tak jak wszyscy, cieszę się, że są jeszcze na świecie porządni ludzie.
      • Gość: Andrzej Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.11, 00:44
        Dolaczam sie do gratulacji. To dobrze, ze sa jeszcze ludzie majacy tak wielkie serce dla zwierzat. Kochajmy zwierzata i pomagajmy im.
    • Gość: lara Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.aster.pl 29.07.11, 16:01
      W zeszłym roku, wczesną jesienią znalazłam pod blokiem ptaka z rodzaju brodzących-była to prawdopodobnie słonka. Niestety już nie żyła...Jak na blokowisko warszawskie wyglądał niezwykle "egzotycznie"
    • Gość: ania Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.dynamic.hispeed.ch 29.07.11, 16:59
      Dziekuje bardzo Pani Karolinie za uratowanie ptaka i pierwsza pozytywna wiadomosc, jaka dzisiaj przeczytalam. Udanego weekendu zycze
    • Gość: ab Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.07.11, 18:46
      Lubię takie wiadomości!!! :)
    • Gość: cminusminus Nikt jeszcze Tuskowi nie przypisał winy? IP: *.toya.net.pl 29.07.11, 19:37
      Nikt jeszcze Tuskowi nie przypisał winy? To może ja zacznę:

Oto Polska Tuska. Nawet ptaki są prześladowane przez żydo-ubeckie budynki !!!

:P
      • raisak Re: Nikt jeszcze Tuskowi nie przypisał winy? 31.07.11, 16:35
        Gość portalu: cminusminus napisał(a):

> Nikt jeszcze Tuskowi nie przypisał winy? To może ja zacznę:
        >
        > Oto Polska Tuska. Nawet ptaki są prześladowane przez żydo-ubeckie budynki !!!
        >
        >
        > :P
        hahaha,dobre.....
    • Gość: Bogdan O. Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.aster.pl 29.07.11, 20:04
      Pani Karolino. To jest wspaniałe, że są na świecie tacy ludzie jak Pani. Ten świat byłby o wiele lepszy gdyby takich ludzi można było spotykać częściej. Pozdrawiam Panią serdecznie.
      Bogdan Olszowski
    • Gość: atosatos1 Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.victor.pl 29.07.11, 20:33
      Wspaniali dziewczyna i jej przyjaciel, poświęcili swój czas , zadali sobie trud jeżdżenia z maluchem , aby tylko ocalić to ptaszę.
    • ez-ia Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... 29.07.11, 20:59
      Jest Pani CZŁOWIEKIEM! Z sercem, wrażliwością, empatią!
      Pozdrawiam serdecznie!
      Oby jak najwięcej takich wiadomości! Cieszy mnie, że tak wielu forumowiczów podziela moje odczucia!
      Życie jest cudem i darem, pomagajmy tym małym zwierzęcym istotom, po to jesteśmy na tym świecie!
    • Gość: joanna Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 21:43
      ...a ja wczoraj wraz z mezem uratowalam mlodego jastrzebia ,ktory mial pozlepiane skrzdlo i dziob jakas mazia ,niechybnie umarl by smiercia glodowa, dostarczylismy go do PTASIEGO POGOTOWIA ADA w Przemyslu ! :)
      • Gość: Edi Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 22:47

Skrzydła mi rosną jak to czytam!
        Kochajmy przyrodę, kochajmy wszystko, co jest oprócz nas - ludzi.
        • Gość: auwmen git IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 23:08
          jej super , przeciez to moje osiedle, Pani Karolina napewno jest moją sąsiadką, serdecznie pozdrawiam, na ochocie mieszkaja ludzie wrażliwi na środowisko , to zasługa mieszkania wśród dużej ilości zieleni, bardzo super news
    • Gość: Gosc Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 01:08
      wchodze na google, zaznaczam opcje "grafika", wpisuje "brunatny ptak, dlugi dziub dlugie nogi" - czyli to wszystko, co przychodzi mi do glowy gdy patrze na zdjecie tego ptaka i klikam "szukaj". na pierwszym miejscu wyskakuje... Wodnik :) wiec jednak sie da ;)

nie umniejsza, to jednak osobie ktora postanowila zachowac sie po prostu w sposob ludzki - nie zyjemy na tym swiecie sami i powinno nas cieszyc pomaganie slabszym, mniejszym... powinno byc czyms oczywistym a nie "newsem".
      • Gość: Adam Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.07.11, 10:55
        wpisaliśmy brązowy, rzeczywiście trzeci wynik przy brunatnym to Wodnik

inna sprawa, że w Zoo w pierwszej chwili powiedziano nam, że to Derkacz:)
    • Gość: dyzio Re: Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie IP: *.bdmedia.pl 30.07.11, 07:42
      Jaki sympatyczny odruch.
      Wielki szacunek dla Pani.
    • ew-22 Rzadki ptak uratowany na warszawskiej Ochocie [... 30.07.11, 08:54
      Brawo!!! Wreszcie jakaś pozytywna informacja.Prosimy o więcej podobnych.Pozdrowienia dla
      życzliwej Pani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka