Dodaj do ulubionych

Minister wierzy, że leki są tanie

IP: 92.60.132.* 29.02.12, 09:11
Na dzień dobry zobaczyłem te milusie wyliczenia i zgroza. Gdy buduja gmaszysko w NFZ lub gdy toleruje się bałagan w NFZ to 200 mln zł to drobnostka a tutaj oszczędza się na paru milionkach dla pacjentów. Jak ktoś powiedział, Polska jest krajem gdzie pacjent najwięcej płaci za leki, najmniejszy jest stopień refundacji. A do tego spotyka się z postawą że pacjent (plus lekarz, aptekarz) jest dla NFZ a nie odwrotnie. Nie ma woli poprawienia struktur NFZ, natomiast, jak zwykle, przerzuca się koszty na pacjenta, jako najsłabszego.
Obserwuj wątek
    • jimir Minister to prawicow7y szmaciarz ! 29.02.12, 10:24
      CI ludzie chcą żyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A WY jesteście sk......nami !!!!!
      OCZYWIŚCIE ZA KSIĘŻY ZAPŁACI BUDŻET !!!!!!!!
    • czarna.kotka.psotka Minister wierzy, że leki są tanie 29.02.12, 12:45
      Nie tylko kobiety w ciąży używają leku Clexane. Stosuje się go w razie unieruchomienia w związku z np. złamaniem kończyny, profilaktycznie przed podróżą samolotem (zagrożenie tzw. zespołem klasy ekonomicznej) i w wielu innych, naprawdę groźnych dla życia chorobach. A nie leczona zakrzepica może doprowadzić nawet do śmierci w związku z zatorem tętnicy płucnej. Ale w końcu pogrzeb lub rehabilitacja osób np. po udarze jest przecież tańsza, niż profilaktyka. To żaden argument, że na ten lek szła bardzo duża refundacja. Ważne, że jest skuteczny.
    • Gość: modliszka Minister wierzy, że leki są tanie IP: *.internetia.net.pl 29.02.12, 14:47
      Co to oznacza ---OSZCZĘDNOŚCI????-A ludzkie zdrowie i życie to nic?Na ile jest pewne że zamienniki pomogą i czy to prawda?Jaka bedzie reakcja na organizm??Mam leki ktore będę brać do konca życia i kiedy wzięlam zamiennik żle się czulam -niby to samo a jednak nie.Lekarz powiedział abym wiecej tego nie robiła a ja sadzilam że skoro tańszy to trochę zaoszczędzę.Nieprawda - na zdrowiu i życiu nie oszczędza się.Moje odczucie tej obrzydliwej historii z refundacją to wprowadzenie eutanazji -po co awantura na cały nasz KATOLICKI kraj jak można jak to mówią -przepraszam za wyrażenie --z du.....strony.
    • Gość: Docent Minister wierzy, że leki są tanie IP: *.tel.tkb.net.pl 29.02.12, 14:57
      Arłukowicz,ty s.k.u.r.w.y.s.y.n.u ! Obyś był w takim położeniu jak większość,którzy nie mają pieniędzy na lek,dzięki któremu żyją!!
    • Gość: Zmartwiony Minister wierzy, że leki są tanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:04
      Dlaczego pan minister mówi BZDURY !!! Niech spojrzy ile dotychczas kosztował Neoral
      (320 w ryczałcie ) a dziś koszt tego leku to w zależności od dawek to: od 40 zł za 25 mg ,za 50mg to już 81 zł natomiast za dawkę 100mg to koszt 134 ,50gr .
      Panie ministrze czy widzi pan róznice cenową czy tylko pan udaje . Dla ogo są te leki ? A może my wszyscy po przeszczepach to już jesteśmy skazani na ZAGŁADĘ !!!
      PO CO BYŁO WYDAWAĆ KUPĘ KASY NA PRZESZCZEP SKORO NIE MOZEMY KORZYSTAĆ Z LEKÓW -POPROSTU NIESTAĆ NAS NA NIE .
      Nie się ktoś w końcu opanuje !!! ludzie po przeszczepie NERKI czekają na nowe ceny optymalne ceny na naszą kieszeń !!!!
    • znj2 Re: Minister wierzy, że leki są tanie 03.03.12, 11:35
      I bardzo dobrze, gdyż tuman musi nauczyć się na własnej skórze, skoro nie posiada rozumu. Jeszcze trochę i staniemy się pośmiewiskiem Europy.
    • Gość: hel tanie leki IP: *.free.aero2.net.pl 09.07.13, 17:59
      no to dobrze, że chociaż ktoś w to wierzy :) jak sobie sami nie znajdziemy leków tańszych to nikt tego za nas nie zrobi, ewentualnie kto chce to może sięgnąć po leki generyczne lub leki biopodobne, które są znacznie tańsza
      • Gość: Nicky mintay Re: tanie leki IP: *.unifiedlayer.com 02.11.13, 11:42
        niestety to prawda :(, sami musimy wziąć sprawy w swoje ręce. Ja osobiście mam trzy wybrane apteki i zanim w ogóle coś kupię to z reguły dzwonię do każdej i pytam o ceny. Porównuję też ceny przez internet. Znam jedną dobrą aptekę internetową i często tam zamawiam potrzebne rzeczy :-)
        • Gość: Pablo72 Re: tanie leki IP: 31.31.78.* 02.11.13, 11:46
          A co to za apteka? Zdradzisz rąbek tajemnicy? :P słyszałem o tym, że czasem warto zamawiać leki i inne rzeczy przez internet, ale sam jeszcze tego nigdy nie robiłem. Warto?
          • Gość: Nicky mintay Re: tanie leki IP: *.unifiedlayer.com 02.11.13, 11:51
            Warto, bo czasem naprawdę można oszczędzić. Nawet, jeśli apteka znajduje się w Twoim mieście. Można się zapisać do newslettera i na maila dostajesz informację o promocjach, więc nawet nie musisz długo szukać, które produkty mają dobrą cenę.
            Co do apteki internetowej to miałam na myśli Volfarm --> av.pl
            • Gość: Pablo72 Re: tanie leki IP: 31.31.78.* 02.11.13, 11:53
              Aha...dzięki. To się zaraz tam zapiszę, bo to wygodniejsze niż przeglądanie na własną rękę cen i porównywanie :P
              • Gość: Niunia Re: tanie leki IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 14:42
                a ja regularnie chodzę do apteki przy ul. Zachodniej 27. Ceny wg mnie są ok. Sporo preparatów kupuję taniej niż w innych aptekach. Chociaż w celu zakupu kosmetyków aptecznych warto też odwiedzać super-pharmy. Trzeba się rozglądać i tyle :-D
    • Gość: Janina Tania apteka na Grochowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 14:13
      Ja znalazłam nawet tanią Apteke na Szaserów 98 tj. niedaleko pl. Szembeka. Dużo leków mają dużo taniej od okolicznych aptek ( Praga Południe, W-wa ). Mozna na spokojnie zapytać o porade, wg. mojej oceny fachowa obsługa www.aptekadobracena.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka