Dodaj do ulubionych

Becikowe? Weźcie sobie sami

IP: *.broker.com.pl 14.01.05, 07:21
Władza rozdaje pieniądze za darmo ,a kobiety nie chcą brać ,bo już nie są
głupie,sa bardziej dojrzałe ,cóż znaczy jednorazowa zapomoga ?a co dalej Ja
się pytam ? utrzymanie ,wychowanie ,władza chyba wie ile kosztuje ! W rodzinie
np:żona pracuje mąż nie lub na odwrót,rodziny ledwo wiążą koniec z końcem,są
zadłużone w bankach biorą pożyczki na przeżycie a tu nas władza kusi becikowym
,uważam panowie nie tędy droga ,trzeżwo myślące Polki na ten układ napewno nie
pójdą,szukajcie panowie rządzący poważniejszych rozwiązań !!! Zapewnijcie
ludziom Pracę ,godne warunki życia ,a wtedy wzrośnie przyrost naturalny !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rutek Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.01.05, 11:12
      i co z tego ze wladza da jednorazowo zapomoge, skoro na dluzsza mete okazuje sie
      ze wychowanie dziecka to baaardzo duzy wydatek.
      • Gość: miop Re:a moze tak pomoc dla tych dzieci ktore juz sa IP: *.broker.com.pl 14.01.05, 20:37
        szastanie pieniedzmi publicznymi to pasja naszych politykow
        zwlaszcza przed wyborami
        • Gość: Radek Re:a moze tak pomoc dla tych dzieci ktore juz sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:49
          Zgadzam się - wydają nie swoje pieniądze. Rzucają garściami i na ślepo, nie
          wiedząc do czego to doprowadzi. Ludzie, kupcie sobie SimCity i poćwiczcie
          najpierw na symulatorach! Później dopiero na żywych ludziach.
          Ja proponuję awangardową nowość: na każde dziecko tyle samo _odpisu_od_podatku_,
          a konkretnie do kwoty takiej, jaka przypada na utrzymanie jednego dziecka w Domu
          Dziecka (przeciętnie).

Nie wiem, dlaczego forsowane są chore idee, aby wspierać finansowo rozmnażanie
          się ludzi leniwych, którzy nie umieją pracować i swoje kalectwo przekażą
          dzieciom. Zasiłki są może czasem potrzebne, ale jako reguła społeczna są po
          prostu destrukcyjne. Bezrobotni mnożą się, a pracowici są gnębieni wysokimi
          stawkami podatku, za karę że umieją i chcą pracować. Czy to ma cokolwiek
          wspólnego z prawicą polityczną lub chrześcijaństwem?
          • Gość: aaaa Re:a moze tak pomoc dla tych dzieci ktore juz sa IP: *.local.pl / 62.233.187.* 15.01.05, 14:35
            Bezrobotni mnożą się, a pracowici są gnębieni wysokimi
            > stawkami podatku, za karę że umieją i chcą pracować. Czy to ma cokolwiek
            > wspólnego z prawicą polityczną lub chrześcijaństwem?

Ma to tylko zwiazek z szerszym dostepem do koryta po przyszlych wyborach
        • aska-polka dlaczego rodzina,ktora zarabia10tyś.na miesiac ma 14.01.05, 23:18
          dostac za urodzenie swojego jedynaka tyle samo co sprzataczka rodzaca piate
          dziecko?
          Czy nie lepiej byloby sprzataczce dac 7tys. i zafundowac 'wkladke domaciczna'
          z ta 5 to i tak kobiecina sie umeczy.
          • Gość: mtw Re: dlaczego rodzina,ktora zarabia10tyś.na miesia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 14:37
            Własnie, jak kogoś zaprosimy to w każdej chwili możemy go wyprosić, kopnąć w
            ryj i zmieszać z błotem... ( oby Twój mąż/chłopak/dziewczyna zastosowali się do
            tej rady, zanim będzie za późno ).
    • Gość: linus Re: Obleśny pomysł(jak cały LPR IP: 193.0.122.* 14.01.05, 13:09
      Mam na klatce melinę. Narkotyki, samogon, dwie nieletnie córki pani
      domu "zabawiają " gości, ich braciszek wprawdzie siedzi za posiadanie
      narkotyków, ale mamusia liczy, że go puszczą i też się załapie. Ta rodzina już
      pożycza pod "becikowe" i trzeci dzień nie trzeźwieją. W ciąży jesi i mamusia -
      nie wie jakim cudem " no chiba że po pijaku" i młodsza 14 -letnia córka.
      Starsza też się stara, bo 5000 to jest szmal! Myślę, że pan Giertych nie może
      się doczekać tych wspaniałych nowych obywateli arcykatolickiej Polski!
      • Gość: Jakub Lepsze becikowe niż planowy brak działań SLD IP: 212.160.172.* 20.01.05, 14:43
        Pomysł becikowego jest na tyle nowy, że gdyby Twoje sąsiadki zaczęły się starać
        o dziaci od razu, to jeszcze nie miałyby pewności, czy są w ciąży. Ty
        oczywiście też nie. Więc albo zaszły wcześniej albo zmyślszsz. Negatywne emocje
        przez Ciebie przemawiają.

Pomysł becikowego jest oczywiście ułomny, rozwiązania systemowe są lepsze,
        jednak SLD-UP ich nie wprowadza. Mają ciekawsze zajęcia. Ciekawe skąd
        w "wybiórczej" taka nagonka na prwicę i becikowe a nie na SLD które skacało
        urlopy macierzyńskie?
        J
    • emamutek Re: Becikowe? Weźcie sobie sami 14.01.05, 14:23
      Za przeproszeniem mam w nosie taką łaskę.
      1000, 2000, czy nawet 5000 - fajna kasa. Ale co dalej??? Ja nie chcę zapomogi.
      Ja chcę, jako matka, która świadomie zdecydowała się na dziecko, móc godnie żyć
      i pracować i po prostu zarobić na utrzymanie własnych dzieci. A nie liczyć
      na "hojność" polityków w roku wyborczym.
      Czy państwo z LPR wiedzą ile kosztuje utrzymanie i wychowanie 3, 5 lub 10latka?
      Kiedy ktoś będzie zastanawiał się za co kupić buty i książki do szkoły dla
      8latka nie będzie pamiętał o becikowym.
      • Gość: waldi Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.lib.qub.ac.uk 14.01.05, 18:32
        a ja w sierpniu wezme kase na mojego syna,
        zawsze ten tysiac czy iles tam sie przyda...
    • Gość: kobieta Re: bezmózgowie IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 14.01.05, 18:49
      to tak samo jak nakarmić koty i nie martwić się co dalej. Niech się rozmnożą.
      Nie mam jeszcze dzieci(mimo 30 lat)bo widoki na mieszkanie są bardzo kiepskie.
      Za 2 tys./m nie kupi się mieszkania i dziecka nie wychowa.
    • Gość: kotek mamrotek giertych, giertych.... IP: 193.29.207.* 14.01.05, 18:50
      Ja jestem wykształconą młodą kobietą, po doktoracie, specjalistką w swojej
      dziedzinie.
      Nie potrzebuję zapomogi!!!
      Chcę pracy po urlopie macieżyńskim!
      • Gość: yeellow Re: giertych, giertych.... IP: *.acn.waw.pl 14.01.05, 18:56
        Gość portalu: kotek mamrotek napisał(a):

> Ja jestem wykształconą młodą kobietą, po doktoracie, specjalistką w swojej
        > dziedzinie.
        > Nie potrzebuję zapomogi!!!
        > Chcę pracy po urlopie macieżyńskim!

a, fe. Wyksztalcona, po doktoracie i "macieżyńskim"?

Pozdrawiam
        Marcin
      • karniszonos Re: giertych, giertych.... 14.01.05, 21:43
        do pani z doktoratem: coś pani mało wiarygodna z tym doktoratem i
        z "macieżyńskim"
      • Gość: prom Re: giertych, giertych.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:45
        Zdaje mi się, że wykształcone kobiety po doktoracie piszą "macierzyńskim"
      • Gość: X Re: giertych, giertych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:30
        >>macierzyńskim<< Z czego ten doktorat?
        • tomek854 Re: giertych, giertych.... 14.01.05, 23:18
          Pewnie z matematyki. Specjalizuje się w macie_ż_ach :-)
      • Gość: Sław Re: giertych, giertych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:33
        Gość portalu: kotek mamrotek napisał(a):

> Ja jestem wykształconą młodą kobietą, po doktoracie, specjalistką w swojej
        > dziedzinie.
        > Nie potrzebuję zapomogi!!!
        > Chcę pracy po urlopie macieżyńskim!
        Otóż to zmienic prawo pracy w tym wzgledzie i bedzie ok!!!!!!!!!!
    • himax CZY PRAWICA CZY LEWICA TO NIE SA POLACY 14.01.05, 18:57
      zapytajcie sie ich o pochodzenie. Trudno wiec oczekiwac aby zwyklemu Polakowi
      zrobilo sie lepiej. Zwykly Polak jest olewany politycznie i ekonomicznie.
      • Gość: naciagacz frajerow Re: CZY PRAWICA CZY LEWICA TO NIE SA POLACY IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.01.05, 02:45
        malo kto w Polsce rozumie to ze jest robiony politycznie w balona.
    • Gość: rafbial zamiast becikowego niech władza zwraca pracodawcom IP: *.. / *.e-plan.pl 14.01.05, 19:11
      pieniądze za to, że kobieta była na urlopie macieżyńskim. wówczas pracodawcy nie będą zwalniać pracownic, które odeszły na macieżynski a matki będą mogły spokojnie wychowywać swoje dziecko.
    • Gość: Knaga Re: BYKOWE IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 14.01.05, 19:13
      Rozsądnym jest aby powróciło "bykowe". Wszystkie osobniki ludzkie baby i
      chłopy które ukończyły 25 lat obowiązkowo muszo płacić podatek zwany "BYKOWE".
      Kaczyńskei powinni jako patrioty pierse bólić.Jak bylem młody to tysz płaciłem
      bykowe, i jesce na gorzołke starcyło.A becikowe to se wsdadcta w bety.
      • Gość: leo Re: BYKOWE IP: *.ipartners.pl 15.01.05, 00:21
        co racjo to racjo!!!
        • Gość: EDOX Re: BYKOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 00:57
          Soory sami płćcie bykowe jak chcecie. Ja od tego kraju nicnie dostaje za
          frajer, sam musze zapieprzać na to co mam. Nie będę płacił imwięcej i tak
          potrącają nam jak złodzieje!!!!!!!!
    • Gość: Varg Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.citibank.com 14.01.05, 19:25
      Bardzo łatwo jest rozdawać cudze pieniądze... Jeśli LPR'ki i PiS'uarki chcą
      dawać kasę za rodzenie dzieci niech rozdają swoje pieniądze!!! Panie Giertych,
      państwo Kaczyńscy ile zadeklarujecie ze swoich zarobków na ten cel? Będziecie
      zaciągać kredyty?
    • Gość: krk Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.kt.agh.edu.pl 14.01.05, 19:40
      Dlaczego nie ma zdjecia bobasa z brodka - Majchrowskiego? nie pasuje GW do jej
      wizji swiata? W Krakowie tez jest przeca becikowe.
      • Gość: Cichoo Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 19:57
        Ano nie pasuje. Artykul pokazal sie dopiero gdy prezydent Warszawy rozwaza
        wprowadzenie takiej jednorazowej zapomogi. Dodam ze Kaczynski jako polityk jest
        mi kompletnie obojetny, mojego glosu raczej nie zdobedzie, jednak razi mnie to
        wieczne tlumaczenie GW "prawdziwych" czyli niecnych intencji Kaczynskiego i
        calego PIS-u.
        Patrzac na posty powyzej to nie wiele osob nawet zauwaza te drobne manipulacje
        GW. Wieza bezkrytycznie w slowo pisane w GW.
        pozdr
    • Gość: Morphy Znowu ludziom robia wode z mozgu. IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 19:44
      Jaka prawica??? Czyscie poszaleli??? Narodowego socjaliste Giertycha prawica nazywac??? Albo Kaczynskiego, ktory uwaza, ze wolny rynek jest nie do przyjecia??? Na jakiej podstawie ta glupkowata gazeta stwierdza, ze narodowy socjalista Giertych i lewak Kaczynski to prawica???

Jutro te balwany pewnie napisza, ze Miller i Belka to prawica...
      • himax Re: Znowu ludziom robia wode z mozgu. 14.01.05, 21:11
        Im nie zalezy po ktorej stronie polityki sa. Najwazniejsz to dorwac sie do wladzy.
        Ci sami ludzie sa dookola. Jak bedzie trzeba to przejda z jednej partii do drugiej.
        Abysmy mogli demokratycznie wybrac tych samych asow manipulacji.
    • Gość: tolek Wiem już skąd pochodzi choroba Downa IP: 213.17.142.* 14.01.05, 20:38
      Patrz zdjęcie.
    • Gość: Zainteresowana Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.chello.pl 14.01.05, 20:47
      Zgadzam się z tym, że prawdziwa polityka prorodzinna powinna prowadzić do zmian
      długofalowych, które rozwiążą problemy mieszkaniowe młodych rodziców, wysokie
      bezrobocie, podatki itp. Jednorazowy podarunek od miasta tzw. "becikowe"
      niewiele pomoże i niewiele zmieni, jednak nie rozumiem skąd to oburzenie i
      odrzucenie projektu. 1000 czy 5000 zł to przecież coś, a jako matka, wiem
      doskonale jakie są ceny art. dla dzieci. Zawsze były wysokie, a po wprowadzeniu
      22% VAT-u, jeszcze wyższe! Becikowe nie wpłynie zapewne na decyzję małżonków o
      posiadaniu dziecka, bo to zaledwie kropla w morzu wydatków, jakie ich czekają.
      Ale przynajmniej rodzice i maluch mogą liczyć na tę kroplę... A to już coś!
      • Gość: KOMAREK Re: Becikowe? Weźcie sobie sami DO ZAINTERESOWANEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:41
        Jak kochana urodzisz 15-ścioro to może za to becikowe wychowasz jedno bez
        problemów ,pomyśl co piszesz KOBIETO MÓZG ci wyprali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bioborsuk Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.oborniki.net / *.oborniki.net 15.01.05, 01:48
        Tyle, ze te bercikowe płacą z twoich podatków, oczywiście jak już najpierw sami
        napchaja sobie kieszenie.

• Gość: Kinga Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:04
      Najbardziej przekonującą rzeczą jaką może zrobić ekipa rządząca, to wprowadzić
      ulgi z tytułu wychowywania dziecka (lub dzieci). Koszty poniesione przez
      rodzinę dzietną są bardzo wysokie, a taka ulga w jakimś stopniu pozostawałaby w
      budżecie domowym.
      • Gość: j007 Re: Brawo Giertych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:23
        • Gość: Ficzgerald Re: Brawo Giertych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.238.88.91.adsl.inetia.pl 14.01.05, 21:46
          "BECIKOWE" TAK !!!
    • Gość: ro duck LPR rozumem nie grzeszy IP: *.entropia.betanet.pl / *.betanet.pl 14.01.05, 21:58
      bo to w ogóle takie bezgrzeszne chłopaki som :)

czasem poszczują kiboli na pedryli, ale bóg przecież błogosławi takim
      inicjatywom... bóg też nie znosi pedryli, oraz innych polskojęzycznych męt
      okradających naszą oiczyznę
    • Gość: bolo debilne pomysły debilnych ludzi IP: 217.153.241.* 14.01.05, 22:07
      najpierw wyciągaja z kieszeni popdatnika 100 złotych a później jak im sie spodoba (i bedzie pasowało danej partii) to odda 5 złotych. Pierdziele taki interes. Szkoda Polski ale tu sie zyc NIE DA !!! bagno i debilizm do kwadratu.
    • Gość: KOMAREK Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:51
      Niech Kaczynski z Giertychem dadzą przykład no tak trojaczki panowie ,potem
      wylejemy was z ciepłych posadek i pójdziecie na żebry do socjalu .A może lepiej
      tych panów wykastrować żeby nierodzili się już tacy KRETYNI.Za tą kase to można
      pampersy kupić a i tak zabraknie na mleko czy WY głąby nieumiecie
      liczyć .LUDZIE NIEGŁOSÓJCIE NA TYCH OSZOŁOMÓW BŁAGAM < CO JEDEN TO MA GŁUPSZY
      POMYSŁ.
    • Gość: IrMa Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 14.01.05, 23:01
      Becikowe ma podzielić dzieci na lepsze i gorsze? Przecież ten podział już jest.
      Dzieci wiejskie i małych miasteczek, niedożywione, nieleczone, czasem nawet
      maltretowane. A tu proszę, becik dla bogatych. Ps. Giertych był urodziwy
      inaczej, nawet jako pacholę.
    • Gość: Alfred Kto mi to wyjaśni -co to jest ta prawica a co lewi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:42
      To,że była komuna to wiadomo mieli swego Marksa,Engelsa i ich Kapital,Manifest
      Komunistyczny
      Ale czym jest dzisiejsza lewica to jak dotąd nikt nie potrafi mi wyjaśnić nawet
      Ci na najwy ższych stołkach
      A już zupełnie czarna magia czym jest ta prawica,czy UW to prawica czy jeszcze
      lewica,czy PO co członków ma ze wszyskich organizacji to prawica lewica czy
      inni popaprańcy.A moze to wszystcy myśla o jednym ile jeszcze zostalo do
      przywlaszczenia-targajcie jadlo na sztuki aż ujżycie nagie kości
      • Gość: naciagacz frajerow Re: Kto mi to wyjaśni -co to jest ta prawica a co IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.01.05, 02:43
        nie ma zadnej roznicy. Ci sami ludzie w pogoni za wladza i pieniedzmi
    • Gość: ktosiek Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:47
      no widze ze wyborcza i metro to już mają ilustracje do arykułu jak z super
      eksspressu albo faktu! pogratulowoać fotomontażu .... dno
    • hysiu8 Takie dzieci to bym skopał...b.brzydkie dzieci 15.01.05, 01:22
    • Gość: pijany jak nbeka Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.range81-156.btcentralplus.com 15.01.05, 02:15
      g....no Wyboricze jak zwykle chce opluc każdą ideę która stoi na przeszkodzie
      lewackiemu światopoglądowi./
    • kozaczek3 Becikowe? Weźcie sobie 15.01.05, 02:18
      Pan Giertych jest apologetą swej własnej religii.
      A ta wlecze się mrokami historii.
      Amen
    • Gość: JERY Re: Becikowe? Weźcie sobie sami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 09:55
      NIE JESTEM WIELKIM ZWOLENNIKIEM PIS-U ALE NALEZY PAMIETAC ZE KACZYNSKI JEST
      POLITYKIEM DUZEGO FORMATU ,KTORY NIE TYLKO PRACUJE PODCZAS KAMPANNI WYBORCZEJ
      (CHOC I NAJLEPSZYM MOGA ZDARZYC SIE WPADKI ) I POROWNYWANIE GO Z GIERTYCHEM
      JEST NIEPOROZUMIENIEM ! I SZUKANIEM TANIEJ SENSACJI ! TAKA ZAGRYWKA PASUJE DO
      BRUKOWCA .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka