Dodaj do ulubionych

Zapis prawny... :-/

13.05.05, 23:46
Do dziennikarzy zaglądających na to forum...

Proszę nie używajcie zwrotu "zapis prawny", ponieważ coś takiego nie istnieje
w języku prawniczym... Prawidłowe sformułowania to: przepis prawa lub artykuł.
Nie kaleczcie języka...
Obserwuj wątek
    • marianna.rokita Dodaje :"srodki", "brak środków", "formuła" n/t 13.05.05, 23:49

• szelest.bzu Re: podejrzany to nie oskarżony 13.05.05, 23:53
        równie częsty błąd to utożsamianie zwrotu podejrzany ze zwrotem oskarżony.

Tymczasem oskarżony to ktoś komu postawił zarzut prokurator (oskarżył go o
        coś). Do momentu postawienia zarzutu jest się podejrzanym.
        • marianna.rokita dokladnie szelest:D 13.05.05, 23:54

• elektroniczny.morderca Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliwości 14.05.05, 00:01
      /bt.
      • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:03
        Elektronićny Mordulec, T-800, czego nicka zmieniasz:D ?
        • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:07
          A co, nie mogę? ;-P
          • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:08
            Coś mi, motyla noga, sygnaturka nicht verstehen! ;-/
            • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:10
              O straśne! Zareklamuj Rzepe jak zwykle bedzie fersztejen :D
              Cicho dawaj cos merytorycznego, bo nas wytna.......

Co powiesz na zwrot "rewitalizacja terenow zielonych" :D ?
              • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:17
                A może "wpływ miesiączkowania delfinów na korozję statków podwodnych"? ;->

Przy okazji mam pytanie: 759 - mówi Ci to coś? ;-]
                • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:19
                  Nie wcaleeeeeeeeeeeeeeee :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

757,758,759 - ufff ostatni :D
                  Ach !!!!byles nim!:D
                  • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:21
                    Kurde, czasem myślałem, że jesteś podróbka, ale wygląda na to, że chyba nie. :-]
                    • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:23
                      759 zglos sie! :)

Zatem przepraszam,ze cie rozczarowalam :)
                      • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:25
                        Eee, no problem. :-)

Ale słyszałem, że jakaś zagraniczna Cię przebiła. ;-)
                        • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:26
                          Tak? Ja nic nie slyszalam:) Jako i 3/4 Polakow nie slyszalo :)
                          Moj PR mi mowi, zeby nic nie slyszec:DDDDDDDDDD
                          • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:28
                            Tak? A ja coś słyszałem, ale pewien nie jestem. :-)
                            • marianna.rokita Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:30
                              Hihi:)No nic nie slyszalam.Moze dlatego,ze mialam zapalenie ucha :)
                              Albo dlatego,ze moj PR zaleca brak sluchu :)
                              • elektroniczny.morderca Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:31
                                Tobie to dobrze, masz PR. Ja mogę tylko o czymś takim pomarzyć. ;-)
                                • marianna.rokita T-*** 14.05.05, 00:38
                                  kup dzisiaj Fakt.... I tu moj PR nic pomogl :(
                                  • elektroniczny.morderca Re: T-*** 14.05.05, 00:42
                                    Tabloidów nie czytam, a jak czytam, to za nie nie płacę. ;-)

Chyba idę spać... <ziew> Gudnajt!
            • wlodekbar Re: Okres czasu, za wyjątkiem, potencjalne możliw 14.05.05, 00:23
              Heh, motyla noga, fajne :)
    • wlodekbar Re: Zapis prawny... :-/ 14.05.05, 00:21
      Najogolniej przepis.
      • marianna.rokita dodaje "akces do miejskiej oczyszczalni" 14.05.05, 00:25
        sciekow :) + inicjatywa legislacyjno-ustawodawcza"
        • szelest.bzu Re: dodaje "akces do miejskiej oczyszczalni" 14.05.05, 11:35
          marianna.rokita napisała:

>inicjatywa legislacyjno-ustawodawcza"

O matko! Autor zupełnie nie miał pojęcia o czym pisze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka