Dodaj do ulubionych

Gwiazdy grają do kotleta

22.12.05, 11:14
Skoro Kylie Minogue zaśpiewała na weselu córki pewnego szejka i nie jest to
tajemnicą, to dlaczego miałyby się tego wstydzić polskie gwiazdy???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania wielkie mi mecyje! IP: *.ruhr / *.rz.ruhr-uni-bochum.de 22.12.05, 11:17
      Zarabiaja uczciwie, nie kradna, czci ani honoru im nie ubedzie od tego, ze
      zagraja dla kongresu kominiarzy albo prezesa oczyszczalni sciekow. Brawo!
      PS> Co to jest polplejbek???
      • Gość: bba Re: wielkie mi mecyje! IP: 217.153.91.* 22.12.05, 14:15
        Półplayback jest wtedy, gdy wokalista śpiewa naprawdę, ale muzyka leci z taśmy
        (płyty, MD itp.).

POzdrawiam,

bba
      • Gość: s Wszyscy artyści to prostytutki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:44
    • Gość: teszu Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: 213.199.197.* 22.12.05, 11:37
      "Pani Edyta występuje na prywatnych imprezach, ale tylko u osób o znanych
      nazwiskach." Co, jak śpiewa do kotleta Kulczykowi to się nie sprzedaje???
      Nie chcę być wredny, ale tego rodzaju tłumaczenia przypominają mi pewien stary
      dowcip:
      - Pani hrabino, czy dotrzybałaby mi Pani nocą towarzystwa za, powiedzmy, milion
      franków?
      - Hmmm, no cóż Panie hrabio, haha, kto wie...
      - A za jednego franka?
      - Ależ hrabio, za kogo Pan mnie uważa?!
      - To już ustaliliśmy, teraz się targujemy
    • Gość: Rummenige Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.man.polbox.pl 22.12.05, 11:46
      A niech sobie grają. Ale kto to jest Halina Benedykt???
      • Gość: BatuChan Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 12:02
        Heh, prawdziwe gwiazdy nie grają do kotleta. To są marne gwiazdki, które
        przymierają głodem i muszą dorabiać :).
      • Gość: dona.a Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 15:32
        pamiętam sprzed kilku lat taką piosenkarkę, która nazywała się Benedyk, tylko
        nagminnie przekręcano jej nazwisko pisząc właśnie BenedykT, ale dawno o niej
        nic nie słyszałam.
    • Gość: Zanzibar lover oj grają grają.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.12.05, 12:04
      Zawsze chce mi się śmiać gdy na różnych imprezach, konferencjach czy
      spotkaniach jest wieczorem przerwa w przyjęciu na "występ artystyczny" to
      przerwyają żarcie, zabierają jedzenie i sztućce ze stołów i zaczyna się
      występ "artysty". Występ traw 1/2h lub najwyzej godzinę po czym znów wnoszą to
      samo żarcie, nowe sztućce i mozna jeść. Wszystko po to by artysta nie grał do
      kotleta. Śmieszne. A już szczególnie gdy artysta jakoś nie ma farta, wydał
      ostatnią płytę 8 lat temu, rozdaje (ma zapłacone oczywiscie) swoje cd
      wytłoczone metodą chałupniczą z CDROM bo moze sobie ktoś przypomni co śpiewał,
      nie ma na zespół - śpiewa do magnetofonu. I zgrywa wielką gwiazdę

Z drugiej strony jak ktoś gra w takich warunkach to trochę mi go żal. Ale nie
      jest się na topie przez całe życie. Często okazywało sie że artysta jest
      przemiłym człowiekiem, tryskającym humorem i potrafiącym zająć publiczność.
      A pewnie zabieranie "kotleta" na czas występu to pewnie warunek agencji która
      ich wynajmuje
    • fjona6 Re: Gwiazdy grają do kotleta 22.12.05, 14:20
      STACHURSKY,zejdź z ceny!!!!uwilbiam Cie,moim marzeniem jest byś zagrała na
      moich urodzinach,czy tak wogóle bez okazji
    • Gość: jan Pani Edyta"Śpiewa na żywo, nigdy z półplaybacku IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 22.12.05, 15:29
      niestety , mogłem się o tym przekonać w Korei:(.czasem playback jest lepszy!
    • Gość: Wesoly Romek Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 15:34
      I bardzo dobrze, sztukq ze swej natury jest zajeciem dworskim, a wyzsza tylko
      bywa...
    • Gość: pop star Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:01
      Jak taka miernota jak BAJM może brać za koncert tyle hajsu??!! Przecież tego
      babska nie da się słuchać. Ani oglądać :]
      • Gość: Ok Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:15
        Masz RACJĘ !
        • Gość: apsik Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.taxo.pl / 80.51.16.* 22.12.05, 19:59
          więcej bierze...stare dane to są... dużo wiecej...
    • kauzyperda Kto to jest Ewa Kuklińska? W życiu nie słyszałem. 22.12.05, 16:58
      Nawiasem mówiąc zabawne, jak się sadzi i rżnie wielką gwiazdę taki totalny
      noname.
      • Gość: szwet14 Re: Kto to jest Ewa Kuklińska? W życiu nie słysza IP: *.bredband.comhem.se 22.12.05, 17:44
        Jestes nie-osluchany i nie-oczytany; chwila prawdy przed WIGILIA moze dobrze
        wplynac na trwienie.
      • Gość: asiulek Re: Kto to jest Ewa Kuklińska? W życiu nie słysza IP: *.gdynia.mm.pl 23.12.05, 00:15
        tancerka
    • Gość: tolek Np. "imprezy zamknięte" grupy "pod Budą" IP: 83.238.88.* 22.12.05, 18:02
      Pecunia non olet. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - NIE WSTYDŹMY SIĘ TEGO !!!!!!
      • Gość: ryter Re: Np. "imprezy zamknięte" grupy "pod Budą" IP: *.chello.pl 22.12.05, 21:15
        >> > Pecunia non olet. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi - NIE WSTYDŹMY SIĘ TEGO
        !!!!!! <<

A może są jednak na świecie rzeczy, których nie można kupić ?

Dla mnie jedną z takich kategorii jest artysta. Stąd jeśli te "gwiazdy" chcą
        mieć coś wspólnego ze sztuką, jedyne co jeszcze mogą uczynić w tej chwili, to
        popełnić zbiorowe sepuku. Ze wstydu właśnie. A już usprawiedliwianie przez
        Ciebie chciwości ludzką naturą prowadzi mnie do poważnego zaniepokojenia o stan
        społecznej świadomości.
    • Gość: onazesnu Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 22.12.05, 19:49
      Pani Iwonie Bugajskiej radze dokładniejsze sprawdzenie cennika :) orientuje sie
      bardziej w niektorych z Pani wymienionych zespołow i w zadnym wypadku kwota nie
      odpowiada prawdzie. cennik z 2003 roku chyba ?? to troszke lat mineło :)
      popatrzmy na IRA - prosze sprawdzic cene u managera zespolu w potem pisać
      niesprawdzone informacje. pozdrawiam.
      • Gość: n. Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: 172.28.252.* 22.12.05, 23:04
        Ale przecież ona napisała, że to jest cennik przesłany przez jedną z agencji, a
        nie od menagerów zespołów (bo ci nie chcieli w ogóle mówić o cenach)
    • wardog1 Re: Gwiazdy grają do kotleta 22.12.05, 20:02
      A gdzie do diabła są naprawdę wielkie nazwiska Polskiej estrady?
      Gdzie Rodowicz,Czerwone gitary itp.
    • Gość: miki Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:23
      Zdziwil mnie komentarz ze polskie gwiazdy biora tyle co zachodnie. Najdrozszy
      Bajm za koncert zada 50 tys zloty czyli tyle zespol weselny np w USA (10000$) a
      nie gwiazda.

Srednia wychodzi taka jak zespolowi weselnemu w USA lub Kanadzie. Dzwiwny
      komentarz autora/ki.
    • Gość: xc Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.chello.pl 22.12.05, 21:01
      Ale że Edyta Bartosiewicz też ? Nie chce mi się w to wierzyć. Chyba, że stoją za
      tym jakieś inne, (przecinek) ważne powody.
      • Gość: emigrant Re: moze nie Gwiazdy IP: *.hrl.com 22.12.05, 22:01
        pewne zachowania tzw gwiazd w Polsce sa sentymentale i godne poblazliwego
        usmiechu, my tu nazywamy corny.
        Wszystko jest dla ludzi i przez ludzi, tzw gwiazdy sa na ekranie ale juz nie na
        ulicy, to sa zwykli ludzie przynajmniej w USA, ostatnio moglismy posluchac
        swietnie brzmiacego zespolu z Argentyny ,mieli wystep na promenadzie, spiewaja
        Flamenco, mieszkaja w Texasie, zapytalem czy zagraja na prywatnym wystepie w
        moim domu w Kaliforni, oczywiscie ze tak, cena 500 dolarow za 3 godziny, maja
        muzyke taneczna wiec to nie jest wystep,tylko dobra zabawa. Chce zrobic
        niespodzianke mojej zonie tym zespolem na jej przyjecie urodzinowe, bedzie okolo
        100 osob, wiec bedzie dobra zabawa dla wszystkichi wieczor pozostanie w dobrych
        wspomnieniach.
    • Gość: szczupak Re: DE MONO 28 TYS.!!?? IP: *.chello.pl 22.12.05, 22:55
      Ja moge zaspiewac za 2800, i zareczam ze efekt bedzie podobny (jak nie lepszy?)
      • Gość: fpitt Re: DE MONO 28 TYS.!!?? IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 05:52
        zaspiewac mozesz - ale co? ich utwory? to wtedy jestes Kompilatorem ( jak masz
        uprawnienia) lub ZLODZIEJEM - jak odwarzasz ich muzyke bez uprawnien. Sztuka
        polega na TWORZENIU a nie na Odtwarzaniu. Pomysl o tym. To tak, jakbys cos
        wymyslil, a ktos inny dostanie za TO pieniadze - w ku..a cie to???
    • Gość: fpitt Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 05:45
      niech sie , ku.. ,naucza szanowac SZTUKE. Za to sie placi. Zaczelo sie od USA
      -a czemu nie u nas - bo nas nie stac!!! placa ci ktorych stac. Nareszcie
      Artysci maja szanse zarobic w tym kraju na swoje utrzymanie (i podatki)... i
      niech zarabiaja. Jak sa dobrzy - to im sie to nalezy - jak psu zupa. I tak ma byc.
      • beer_forever Re: Gwiazdy grają do kotleta 23.12.05, 07:13
        Pani Edyta występuje na prywatnych imprezach, ale tylko u osób o znanych
        nazwiskach." Co, jak śpiewa do kotleta Kulczykowi to się nie sprzedaje???
        Nie chcę być wredny, ale tego rodzaju tłumaczenia przypominają mi pewien stary
        dowcip:
        - Pani hrabino, czy dotrzybałaby mi Pani nocą towarzystwa za, powiedzmy, milion
        franków?
        - Hmmm, no cóż Panie hrabio, haha, kto wie...
        - A za jednego franka?
        - Ależ hrabio, za kogo Pan mnie uważa?!
        - To już ustaliliśmy, teraz się targujemy

He,he. Fajny dowcip.
        Ale jakbym byl glownym ksiegowym w jakies bogatej firmie to tak dla "zmyly i
        jaj" na impreze swiateczna zaprosilbym Violette Willas. Uroda i talent tej damy
        polskiej estrady doprowadza mnie do totalnego upojenia drinkami o duzej
        zawartosci alkoholu. Ble.
        • ciagciulaciag A mozna zamowic Tercet Egzotyczny? 23.12.05, 07:57
    • Gość: tom Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: 195.205.240.* 23.12.05, 08:17
      od kiedy chłopiec-Tomek Makowiecki jest gwiazdą ... żenada na całego
    • Gość: aa Re: Gwiazdy grają do kotleta IP: 82.160.24.* 23.12.05, 10:54
      Bogdan trzymaj się i nie opuszczaj ceny
    • genezyp5 Re: Gwiazdy grają do kotleta 23.12.05, 11:43
      Ale cós to za mecyje pise ta dziennikarka. Zazdrości im cy chce im jak to
      zawistne Polaki dołozyć. Jak som ludziska i firmy, które dajom tyle dutków to
      pseca ich problem lub radość. Cosik niescere to pisanie.Artystów łostowcie w
      spokoju, bo wom zostaną gwiazdy tokie jak Giertych cy Rydzyk.
      • Gość: dlugi26 za ile zaspiewa i zatanczy byly prezydent????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:22
        a za ile sobotka przed bylym prezydentem - czekam na cennik !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka