Dodaj do ulubionych

niesolidny MERLIN /ksiazki/

28.12.05, 08:36
Zamowilem ksiazki jako przesylke do domu.Okazalo sie ze beda po swietach.
Wczoraj na stronie Merlina pojawil sie komunikat,ze beda po Nowym Roku,a
dzis strona jest juz wogole niedostepna.Polecam wszystkim artykul w
Rzeczpospolitej,str.11, "Prezenty dotarly za pozno". Ja z pewnoscia nie
skorzystam juz z Merlina,moglem je kupic bez trudu w MPiK-u.Oto kara za wygode
i chec skorzystania z nowoczesnej formy zakupow.!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dyzio Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:28
      czytaj uwaznie - po nowym roku wyślą prezenty zamówione PO swietach
      strona jest jak najbardziej dostępna
      a poza tym - nie trzeba było czekać na ostatnią chwilę
    • Gość: T-800 Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.12.05, 09:38
      Ja zamówiłem przed świętami dwie przesyłki, obie dotarły po paru dniach.
      Wrażenia jak najbardziej pozytywne.

Z kolei kiedyś, ze dwa lata temu, zamawiałem coś w Merlinie, to zamiast
      deklarowanych 14 dni czekałem chyba ze dwa miesiące (było to w normalnym czasie,
      a nie np. jakimś przedświątecznym okresie).
      • tolazopola Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ 28.12.05, 13:14
        Zamówiłam 12 grudnia, wysyłka 18 grudnia, dostawa - 27.
        W paczce były świąteczne prezenty.
        • setorika Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ 30.12.05, 16:25
          tola, to tak jak ja, tyle, że do mnie doszło 28 grudnia...
          Wczoraj zaczęłam krucjatę reklamacyjną w Merlinie, i do tego jeszcze Poczta
          Polska zagrała nie fair, listonosz olał naszą obecność w domu, mimo, że
          otworzylismy mu drzwi domofonem, włożył awizo do skrzynki. Ja rozumiem, że
          pokonanie 60 schodów na trzecie pietro może dać się we znaki, ale w końcu to
          jego robota.
          • tolazopola Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ 02.01.06, 11:48
            Reklamację złożyłam dzień przed świętami, odpowiedź przyszła 30 grudnia.
            Powypisywali jakieś dyrdymały o zasadach składania zamówień, ich współpracy z
            pocztą, że mogę śledzić losy zamówienia na ich stronie itp. kwiatki powyciągane
            z gotowców przygotowanych dla klientów awanturujących się. Coś tam wspomnieli,
            że jest im przykro i tyle. Generalnie nie na temat i bez sensu. Może Ty
            będziesz miała więcej szczęścia.
    • gaggi Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ 29.12.05, 19:00
      Na stronie bylo napisane, ze jesli zamowie do 21. grudnia na pewno dojdzie
      przed swietami - i doszlo. Wiec jestem zadowolona, chociaz jedna z ksiazek byla
      wybrakowana, ale i tak nie moge narzekac. Zamowilam z braku czasu na lazenie po
      ksiegarni, wole jednak tradycyjne zakupy, obejrzec egzemplarz, czy aby nie jest
      podniszczony.
      • Gość: T-800 Re: niesolidny MERLIN /ksiazki/ IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.12.05, 19:12
        gaggi napisała:

> Na stronie bylo napisane, ze jesli zamowie do 21. grudnia na pewno dojdzie
        > przed swietami - i doszlo. Wiec jestem zadowolona, chociaz jedna z ksiazek
        byla
        >
        > wybrakowana, ale i tak nie moge narzekac.

A u mnie okazało się, że jednej płyty nie czyta. Uszkodzona chyba.
        • Gość: Predato(r) Czyżby antypirackie zabezpieczenie? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 01.01.06, 18:11
          Jeśli na stronie nie było informacji, iż nie bedzie ona nie działać na Twoim
          odtwarzaczu to masz prawo do wymiany płyty na inną (na koszt merlin.pl) a jeśli
          i ona nie będzie działała działa to do zwrot kasy.

Nie możemy się przecież zgodzić by do (słusznej) ochrony praw autorskich deptać
          prawa klienta
          • Gość: T-800 Re: Czyżby antypirackie zabezpieczenie? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.01.06, 18:44
            To akurat płyta z grą (nie muzyka).
          • tomek.sz Merlin - Cena 01.01.06, 20:42
            A ja miałem taki oto przypadek:
            Chcialem żonie prezent zrobić. Wchodzę na stronę Merlina i patrzę, że jest w
            ofercie film, który chciałbym kupić. Cena filmu - 39,90. Ok - myśle sobie: nie
            przyjdzie do świąt, więc sprawdzę jeszcze w Empiku. W Empiku nie ma, a ja nie
            mam dostępu do komputera. Dzwonię zatem do żony i mówię: zamów sobie film
            (podaje tytuł), to będzie dla Ciebie prezent. Żona zamawia i po przyjściu do
            domu informuje mnie, że film przyjdzie po świętach , a jego cena wynosi 74
            złote!!! Przyszła paczka, za którą zapłaciłem (prezent, film długo oczekiwany -
            niech stracę). Otwieram paczkę, a na filmie naklejka głosi: "OKAZJA. Nasza cena
            39,90 oszczędzasz prawie 40 złote!!!)Sprawdzam cenę na stronie Merlina. Cena
            39,90. Piszę zatem maila do Merlina i czekam, czekam, czekam na od[powiedż. Na
            razie cisza.
            To pozdrawiam noworocznie.
            Tomek
            • Gość: ts Re: Merlin - Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:23
              ... i juz sprawa zalatwiona i to bardzo pozytywnie
              pozdr
              t
              • Gość: T-800 Re: Merlin - Cena IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.01.06, 14:41
                A ja dostałem maila:

Każdy towar kupiony w naszym sklepie objęty jest gwarancją i może zostać
                wymieniony, jeśli ma wady fabryczne lub został uszkodzony mechanicznie w trakcie
                przesyłki.
                W takim przypadku prosimy o odesłanie towaru zwykłą przesyłką pocztową razem z
                otrzymaną z nim fakturą z zaznaczoną częścią "reklamacja" i opisem przyczyn
                reklamacji.
                Produkt zostanie wymieniony na pełnowartościowy, a jeśli będzie to już
                niemożliwe (na przykład z powodu wyczerpania nakładu), zaoferujemy do wyboru
                inne, dostępne w naszym sklepie produkty lub zwrócimy Państwu pieniądze.
                Jednocześnie informujemy, że nie przyjmujemy żadnych przesyłek odsyłanych do nas
                za pobraniem. Koszt opłaty pocztowej zostanie Państwu zwrócony natychmiast po
                otrzymaniu przesyłki i przyjęciu reklamacji.

Czyli też źle nie jest. Teraz muszę tylko odesłać. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka