Dodaj do ulubionych

Agnieszka Dygant - tajemnicza niania

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:00
bardzo lubie ten serial, jako jeden z niewielu możemy z synem oglądać
razem... nie wiem tylko dlaczego TVN powtarza odcinki ? czy wydaje im sie, że
nikt sie nie zorientuje, że laća odgrzewane kotlety?

Obserwuj wątek
    • Gość: sid Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:01
      dygant jest taka sobie, ani grzeje ani ziębi a w niani rozmieniła się na drobne.
      • Gość: Sisi Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.01.06, 13:10
        Jastes mala zlosliwa zmija. Agnieszka Dygat jest wspaniala. Ps. Nazwiska
        piszemy wielka litera ty nieuku.
        • Gość: Leila Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:30
          oczywiście, że wypowiedź sid jest złośliwa. Przez serial " Na dobre i na złe "
          przewija się mnóstwo aktorów, a Mariolka od razu dała się zauważyć. Sztucznej
          Brodzik w "Magdzie..." nie da się oglądać, Dygant w "Niani" jest w porządku
        • Gość: sid do sisi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:57
          sisi nieuku, sama palnęłaś 8 błędów w jednym zdaniu, krowy doić...........
        • Gość: Aśka -> Sisi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 00:00
          aktorka: Agnieszka DYGANT
          Stanisław DYGAT był pisarzem, mężem Kaliny Jędrusik (też aktorki)
      • Gość: uuser Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.bph.pl 09.01.06, 13:23
        a ja uważam że jest super, a serial jest rewelacyjny, oryginalną wersję też
        lubiłem, a Agnieszka jest bardzo podbna do amerykańskiej niani :)
        • Gość: TVN Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:29
          Jest podobna ponieważ taki był zapis w licencji.
        • Gość: ewik Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:03
          Jest super - bardzo sympatyczny serial ,mozna się pośmiać,jest z czego ,nie
          jest jedynie potrzebny ten podkładany śmiech,wiem kiedy sie mam smiac ,nie
          lubie tego w sitcomach.
      • Gość: eee Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: 217.153.24.* 09.01.06, 18:42
        eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        eeeee
      • kkolasinska Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania 03.04.06, 11:51

A ja bardzo lubie Pania Agnieszke i bije jej brawa za swietna role niani
    • xyz-2005 Sitcom, nie sitcom 09.01.06, 13:44
      Aga jest ok, nie znoszę "Magdy M.", której sie w głowie poprzewracało i wyżej
      s... niz d... ma.Fajnie, że sie Adze udało - tak trzymac, tylko ten koleś z
      niani jest ... wstrętny? okropny? Bleee?
      • Gość: Cymetka Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 13:54
        No wszystko świetnie, ale ten artykuł jest kiepściuteńki, o ile w ogóle można
        to artykułem nazwać.
        Jak można nazwać zapchjdziurą program, któremu dano emijsję w sobotę o 20? Toż
        to czas najlepszej oglądalności!
        Poza tym, "Niania" była reklamowana na billboardach w całym kraju, więc
        nazywanie tego serialu niereklamowanym jest kompletną bzdurą. Natomiast "Magda
        M." w ogóle nie była reklamowana inaczej niż tylko w postaci tvnowskich
        zwiastunów, więc porównanie tych dwóch seriali jest kompletnie od czapy
        szczególnie, że "Niania" skierowana jest do nieporównanie większej grupy
        docelowych widzów.
        Generalnie autor artykułu miał tezę, że nikomu nieznana Dygant zrobiła furorę i
        bardzo starał się jej dowieść. Tylko jakoś mu nie wyszło.
        • Gość: Stashek Re: Sitcom, nie sitcom IP: 217.98.76.* 09.01.06, 15:03
          Jedna sprawa, jesli chcesz wypominac autorowi niekompetencje to przed napisaniem postu trzeba bylo sprawdzic kilka faktow, faktycznie "Niania" byla reklamowana na billboard'ach, ale w rownym stopniu co serial "Magda M." poniewaz TVN zapowiadal oba seriale jako flagowe swoje produkty w nowej ramowce.
        • Gość: szu Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.jzo.com.pl 09.01.06, 15:39
          W ogóle autor starował z jakiejś pokręconej tezy:

"Zawodowo dokonała majstersztyku - zyskała sławę dzięki sitcomowi, co zdarza się u nas niezwykle rzadko"

Niezwykle rzadko ??? Obecnie co druga aktorka zdobywa sławę dzięki sitcomom, bo tylko te kręci się w tym pochrzanionym kraju! (wspomnijmy choćby M jak Miłość, gdzie drętwi bliźniacy czy Cichopkowa debiutowali a obecnie chodzą w glorii sławy)
          • Gość: detrix Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:52
            No pewnie! Pani autorka, całkiem ogłupiała - biedaczka - od tych sitcomów.
          • Gość: discordia Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.chello.pl 09.01.06, 21:21
            mała uwaga. m jak miłośc to nie sitcom
          • Gość: julek wszyscy Kiepscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:49
            dzięki sitcomowi są rozpoznawalni a Grabowskiego i Żukowskiego wszyscy kochają
        • Gość: Aśka Reklama "Niani" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 00:07
          "Nianię" zaczęto na mieście reklamować trochę póżno, bo chyba już po 5-6
          odcinku a może nawet jeszcze później... I nic dziwnego, że powtarzają, bo
          ludzie którzy zaczęli oglądać dopiero wtedy chcieli poznać wcześniejsze odcinki.
          Ja czekam na kontynuację! Mam nadzieję, że nakręcą i że będzie równie dobra jak
          ta pierwsza część.
          Pozdrowienia dla sympatyków "Niani".
      • Gość: boba Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.um.gliwice.pl 09.01.06, 13:56
        "Niania " to super serial, szczególnie mali "aktorzy". Są rewelacyjni.
        • Gość: d Re: Sitcom, nie sitcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:08
          ja najbardziej lubię zabawe z swoim małym aktorem
    • Gość: WelcometoDisneyPL Ech Agusiu -chętnie Cię zatrudnię do mojego małego IP: *.era.pl 09.01.06, 14:09
      Sporo zapłacę za taką nianię...
    • Gość: bakusklad Jak po grudzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:24
      Zastanawia mnie skad sie wzielo powiedzienie : "jak po grudzie" Wiekszosc pewnie nie wie ze na haszysz ( esencja marichuany :) ), ktory jest sprzedawany w kostkach mowi sie takze gruda... Osoba "spalona" czyli taka ktora wypalila takowa grude jest w takim stanie ze czasami ciezko jest jej zalatwic najprostse sprawy. Ma zaniki pamieci, nie moze sie dogadac i ogolnie stan upalenia (ktorego nie chce tutaj demonizowac, bo moim zdaniem jest to zajebis.. uczucie) pomijajac wszystkie jego plusy sprawia ze czlowiek nie moze raczej normalnie sie "poruszac" po swiecie. Byc moze to stad wzielo sie to powiedzenie?? Co o tym sadzicie??
      • Gość: Stashek Re: Jak po grudzie?? IP: 217.98.76.* 09.01.06, 14:59
        Wczesniej tego nie zauwazylem ale faktycznie masz racje :))) wszystko jak najlepiej pasuje... hehehe
        • Gość: emi Re: Jak po grudzie?? IP: *.aster.pl 09.01.06, 15:38
          Ponieważ gruda jest prasłowem wystepującym u większości Słowian nie wydaje mi
          się żeby wyrażenie "jak po grudzie" wzięło swój początek od "jak po haszu".
          Raczej odwrotnie. Nie wszystko drogie nastolatki się od narkotyków bierze.
          • Gość: ik Re: Jak po grudzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:12
            eee zdaje mi się że tu chodzi o zmarzniętą ziemię ciężko po takiej iść
            • Gość: Stashek Re: Jak po grudzie?? IP: 217.98.76.* 09.01.06, 18:25
              Po pierwsze to milo mi by bylo znowu byc nastolatkiem, niestety juz trzy dekady po tym swiecie chodze, a po drugie wiecej poczucia humoru i dystansu zycze ;)
              • Gość: bakusklad Re: Jak po grudzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:31
                Emi czy naprawde myslisz ze ja z ta gruda to tak na serio?? Moze lufka haszu sprawi ze bedziecie miec wieksze poczucie humoru ?? :)
      • Gość: cannabis Re: Jak po grudzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:14
        hehe dobre :)
      • Gość: sprytny_rolnik Re: Jak po grudzie?? IP: *.net136.okay.pl 10.01.06, 08:36
        tez to kiedys rozwazalem, glownie kiedy bylem zrobiony nieprzyzwoicie.

powiedzenie to rzecz smieszna, ale palac duze ilosci nawet sie nie zauwaza jak coraz wiecej rzeczy idzie jak po grudzie - nawet na trzezwo.

rzuc ten syf, bo namietnie palacy to w wiekszosci mnietkie, watle typy z wieczna niemoca sprawcza.
    • Gość: Tubylec Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: 64.236.188.* 09.01.06, 15:45
      Ten serial to jakaś porażka - wszyscy sa tak drewniani ze można by poustawiać w
      ich miejsce manekiny i puscic dzwiek z playbacku, róznicy nikt by nie zauwazył
      a efekt byłby tak samo mizerny.

Straszne dialogi, nienaturalna gra aktorów i smiech z puszki jak w programie
      Tadeusza Drozdy. Załość

Odezwa do aktorów i scenarzystów tego gniota ! uczcie sie od najlepszych -
      proponuje obowiązkowe ogladanie PRZYJACIOŁ czy MIND OF A MARRIED MAN jako
      przyklad jak nalezy pisać komedie w których komedia polega na dialogach a nie
      na serii kretyńskich min strojonych do kamery.

Ocena końcowa serialu NIANIA : PAŁA !!!
      • Gość: Marynika Wniosek z tego taki,ze Tubylec jest ekspertem IP: *.onlink.net 09.01.06, 18:23
        i to z najwyzszej polki.Wszystko wie, na wszystkim sie zna i wszystkim chce
        narzucic swoje zdanie. Ciekawe czy bardzo sie zdenerwuje jam powiem jemu NIE
        MASZ RACJI KOLEGO, NIE ZGADZAM SIE Z TOBA.
        • Gość: żąźęńść słabizna ten serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 18:41
          Ten serial to kiepska podróba hamerykańskiej produkcji.

"...zrobiła hit bijący na głowę lansowaną "Magdę M."

Nie wiem po co ten cyrk. Lepiej już puszczać te hamerykańskie seriale niż
          nagrywac je od nowa w polskich wersjach
          • Gość: Aśka Teraz Polska :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 00:11
            Uważam, że wersja polska jest lepsza od amerykańskiej. Ale ja tak mam, że
            Zachód u mnie nie wyrocznia :)
      • Gość: Cyntia Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.06, 01:22
        Wyjąłeś mi to z ust. Oglądając ten kicz z zażenowaniem miałam wrażenie, że
        jestem na przedstawieniu kukiełkowym. Bardzo nędzny plagiat oryginału. A
        koszmarna gra aktorów zniesmacza tragicznie. Jakiś bogaty wielodzietny kretyn,
        jazgotliwa i nieśmieszna niania wołające bezustannie Kundziu, Kundziu!!! Ogólnie
        koszmar.
        Czyje gusta to może zadawalać. Jak widać z dyskusji na forum - wielu. Tragedia
        jak na psy schodzi nasze społeczeństwo.. Dobrze, że TV wyciąga coś z lamusa.
        Można popatrzeć na wspaniałą grę prawdziwych aktorów, wspaniałe
        sztuki,scenografie.
        Chociażby taki Kabaret Starszych Panów, kabarety Olgi Lipińskiej, niegdysiejsze
        poniedziałkowe teatry. Ale za tzw. i potępianej komuny aktorzy nie musieli się
        sprzedawać na reklamach..
    • Gość: potoczna Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:04
      super babka! moja ulubiona aktorka mlodego pokolenia!
    • meraviglioso Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania 09.01.06, 16:18
      Prześliczna i cudowna bruneteczka.
      • Gość: tiler Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.chello.pl 09.01.06, 17:15
        nie mam pojecia co to jest "niania", a o istnieniu pani Dygant dowidzialem sie
        z tego artykulu, ale musze przyznac, ze niezla z niej babka (przynajminej na
        zdjeciu ) :p
        • Gość: zozo Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.toya.net.pl 09.01.06, 17:17
          Są aktorzy i są komedianci.
    • Gość: ewelina Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: 84.210.21.* 09.01.06, 17:34
      Bylam w polsce na swieta i obejrzlam jeden odcinek serjalu-ten kto na to wpad
      zeby zrobic polska wersje nie byl przy zdrowych zmyslach a ten kto to
      wyprodukowal to albo ma za duzo forsy albo uciekl z domu warjatow,ci co to
      ogladaja maja slabe pojecie albo wcale nie maja o komediach sytuacyjnych w t.v
      wstyd naprawde wstyd.
    • Gość: RUM Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: 217.153.161.* 09.01.06, 17:51
      najpierw Janas .. teraz Dygant.... haha coraz miej osób chce rozmawiac z
      dziennikarzami...dziwne .?
      • Gość: Mariusz Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.chello.pl 09.01.06, 17:56
        Niezapomniana Aga, szczęśliwy kto ją choć raz widział, w skórze i glanach :)
        Pozdrowienia z planaktora
        • Gość: Marynika Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.onlink.net 09.01.06, 18:28
          A ja uwielbiam Dygant za role Mariolki i te jej wspaniale
          powiedzonka. "Wystroilam sie jak diabel na borowki" weszlo na stale do mojego
          repertuaru. Mariola jest bardzo dobra aktorka ale widze cie raczej w rolach
          komediowych.
          • Gość: buddy znam lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:52
            wystroił sie... jak szczur na otwarcie kanału...
    • Gość: mizary W tym artykule jest plagiat IP: *.ipt.aol.com 09.01.06, 18:35
      Kilka fragmentow, ktore tu zostaly umieszczone pochodzi z wywiadu udzielonego
      Bohdanowi Gadomskiemu w 2003 roku.
      Oto link: www.teatry.art.pl/!rozmowy/idealistka.htm
      Na przyklad ten:
      "Chociaż studia ukończyłam z ministerialnym stypendium i nagrodami, to po
      powrocie do Warszawy okazało się, że tam nic dla mnie nie ma. Nikt mnie tam nie
      zna, nigdzie mnie nie widziano i w stolicy nie mam czego szukać".

Ale wstyd. Ale jestem Sherlock Holmes :)
    • Gość: bozena oryginalna Nanny IP: *.server.ntli.net 09.01.06, 19:21
      Znam oryginalna Nianie (amerykanska) i tez na poczatku bylam rozczarowana
      polska wersja. Po pierwsze dlatego, ze nie jest osadzona w polskich realiach -
      facet powinien byc biznesmanem, a nie producentem telewizyjnym. No ale w
      oryginale byl wlasnie producentem. Rowniez, nie dalo sie odtworzyc specyfiki
      amerykanskich Zydow, a jest to jednym z filarow tego serialu. W wersji polskiej
      jest to dziewczyna z Pragi, to nie to samo... Pod choinke zamowilam mezowi DVD
      z Nanny (piersza seria) i po obejrzeniu jej docenilismy wysilek Polakow -
      uwazam teraz ze niezle jest odtworzona i atmosfera, i humor niani i dzieciaki.
      Teraz mi sie nawet z przyjemnosci oglada polska wersje.
    • Gość: marzyciel wąsaty Seksowna . Chciałbym z nią .............. .n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:16
    • premier_pacynka gowniany serial ale teraz na takie puste seriale 09.01.06, 20:37
      jest moda, plebania,klan i inne odmozdzacze. Ale lud chce to ogladac niech ma
      tylko nie "lansujcie" tych "aktorow" do miana gwiazd!!! Tylko ze z tymi
      serialami skonczy sie jak z ostatnimi wyborami ze nie bedzie wyboru i tu kaczka
      i tam kaczka...
      Aktorzy polscy to byli kiedys teraz to sa chalturnicy. Mozna tu zacytowac
      rozmowe Maklakiewicza i Himilsbacha o polskim kinie...
    • untochables Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania 09.01.06, 21:18
      nie cierpie polskich seriali amerykańśkich też nie
      tak czasem kątem oka widziałem polską nianie i jest OK
      nawet chyba lepsza niż amerykański pierwowzór (nie chyba - napewno)
    • Gość: nobo serial to gniot a aktorka jest ok IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 09.01.06, 21:44
      zawodowo, nie prywatnie. Gra dobrze swoja role, choc raczej jest to rolka
      (naprawde - jak sama mowi ;-).
      TVN to zakompleksiona na punkcie zachodu stacja telewizyjna, ktora poza
      kolorowymi scenami, pieknymi buziami (malo elokwentnymi, choc takie chca
      sprawiac wrazenie) nie pokazuje nic wartosciowego. Mowi sie ze jest bardziej
      ambitna od Polsatu, tymczasem lansuje takie postacie jak ich troje, zona solisty
      tego zespolu czy ta seksowna zwyciezczyni Sopotu :))))) Dac im jeszcze Festiwal
      Zolnierski to go wylansuja :)))))
      Caly program tej stacji jest robiony na wzor jednej wielkiej papki reklamowej!!!
    • Gość: Agnieszka O. Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.crowley.pl 09.01.06, 23:03
      Artykul nie odkrywa nic nowego o Agnieszce Dygant i jakis taki niemrawy. Co ma
      pernik do wiatraka? Tzn. nie widze sensu w porownywaniu "Niani" do "Magdy M."
      Oba seriale ogladalam i oba lubie. A autorowi komentowanego artykulu radze aby
      przed przystapieniem do pisania zebral wiecej informacji na temat, ktory
      zamierza podjac, a nie podawac informacje nierzetelne jak np. ta, iz "Niania"
      nie byla reklamowana, a "Magda M." rozreklamowana we wszystkich mozliwych
      mediach. A swoja droga, ktory redaktor dopuscil ten kiepsciutki tekscik do
      publikacji. Zalecam troche wiecej wysilku intelektualnego.
    • Gość: Krone Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.01.06, 01:09
      Niereklamowany? A ten zalew artykułów w gazetach? A te billboardy którymi
      zafajdany był cały Kraków? To się nazywa "niereklamowany"?
    • emeryt21 Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania 10.01.06, 07:52
      To dobra aktorka.serial jednak jest wyjatkowo nudny.Leci od stu tysiecy lat w
      Stanach.Tam jednak zdobyl uznanie gospodyn domowych.Tamta aktorka wyglada
      dokladnie tak samo jak nasza aktorka,w pierwszej chwili myslalem,ze nie wierze
      wlasnym oczom.Dokladna kopia i nawet ten sam glos.Zatkalo mnie,ze mowi po
      polsku.Dotarlo to do mnie dopiero po kilku chwilach sluchania.To swiadczy o
      tym,ze zawodowo jest ona super.
    • zipy Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania 10.01.06, 07:53
      to jest najgłupszy serial jaki wyemitowano w tv ! irytuje mnie strasznie! ja nie wiem kto to ogląda !!!! chyba zakompleksine osoby nie postrzegające rzeczywistości!!
    • Gość: Baobab Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 08:58
      Pani Dygant jest cieniutka w tej roli jak rzadko kto! Zresztą aktorstwo
      dorosłych w tym serialu (oprócz Ferencego) jest kompletnie do bani! Udają tylko,
      że grają i to widać w żenujący sposób. Całe szczęście, że TVN nie wyswietlił
      uprzenio oryginalnego serialu z prawdziwą Fran. Tam aktorka ma naprawdę super
      śmiech i głos a nie te popłuczyny!
    • Gość: fati Re: Agnieszka Dygant - tajemnicza niania IP: *.astral.lodz.pl 10.01.06, 10:06
      Zagrala też u Mariusza Trelińskiego w "Egoistach"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka