Gość: szkoda Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:09 Szkoda,że nie mieszkam w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.sympatico.ca 22.05.06, 14:26 widac, ze niewiele tobie do szczescia potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.dial.allstream.net 22.05.06, 14:26 Napewno jestes czlowiekiem rabina.Nic dziwnego , jest to miasto o najwiekszym odsedku zydowskim- prawda michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz podkarpackie oszolomstwo i buractwo IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 14:44 Obrażony po żartach z prezydenta 22.05.2006 08:50 Mieszkaniec Podkarpacia złożył doniesienie do prokuratury na dziennik "Super Nowości", bo nie spodobał mu się dowcip o Lechu Kaczyńskim. W demokratycznym kraju obywatele mają prawo opowiadać dowcipy o głowie państwa, a nawet rozsyłać je po internecie - tak uznała prokuratura zajmująca się głośną sprawą mieszkańca Elbląga, który drogą elektroniczną rozsyłał do znajomych anegdoty o Lechu Kaczyńskim. Na mężczyznę doniósł do prokuratury wrocławianin, który dowcip otrzymał. Jak pisze dziennik "Super Nowości", najwyraźniej jednak taka wykładnia nie wystarczyła obrażonemu czytelnikowi. Teraz prokuratura musi wszcząć dochodzenie, choć i tak zostanie ono umorzone. Całe to zdarzenie byłoby można potraktować jako śmieszne albo żałosne - pisze dziennik - gdyby nie fakt, że w związku z czyimś kaprysem prokurator musi tracić czas na bzdury. Kiedy ktoś bez uzasadnionego powodu wzywa karetkę pogotowia jest obciążany finansowo - może by taką zasadę wprowadzić w przypadku niezasadnego donosu? - postulują "Super Nowości". Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: podkarpackie oszolomstwo i buractwo 22.05.06, 14:52 A sam stamtąd wyjechałeś zasrańcu kible myć i teraz srasz w swoje gniazdo. Tydzien wczesniej takie doniesienie zlozyl na elblazanina mieszkaniec wroclawia i czy mam mowic ze dolny slask to buractwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiblomyj zadna praca nie hanbi, pogardliwy polski leniu IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 15:21 ja mam szacunek dla kazdego kiblomyja polskiego w usa, ktory pracuje i jest szanowany, zamiast brac zasilki i narzekac, ty bucu stary....emigranci ktorzy wyjechali z Polski to sa ludzie odwazni i niezalezni...ty glupi komuno-katolu. W Polsce kazdy kto ma lepsze buty patrzy z pogarda na tego co nie ma. Same inzyniery w Polsce i kazdy lkepszy od drugiego, pogarda dla robotnika, bo wszyscy strasznie sa od innych lepsi, ty burasie pogardliwy...pieklo masz murowane, bucu. Przydaloby sie takiej cholocie jak ty wyjechac do USA, zebys nabral szacunku dla ludzi...i dla pracy, burasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: zadna praca nie hanbi, pogardliwy polski leni IP: *.petrus.com.pl 22.05.06, 15:30 Zgadzam się w pełni, oczywiście oprócz obelg. Ja wiem, że często trudno się opanować, ale e ten sposób bardzo obniżasz merytoryczną wartość wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka wiem o tym, ale merytorycznie nie dociera IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 16:33 ja potrafie merytorycznie, ale po latach obserwacji tego buractwa, mam jmuz w nosie merytoryke, bo jak merytorycznie dajesz, to i tak nie ma zadnego wplywu, tak wiec co sie bede szczypal. Ja ten teamt walkuje juz dlugo...i obrzydzenie mnie bierze i gniew jak czytam tych pacholko w Polsce co wyszydzja emigrantow i pakuja ich do kibli...ale paczki z zachodu w czasie stanu wojennego to sie im podobaly gdy je kosciol dystrybuowal. Kasa na Solidarniosc to bylo super...kasa od emigrantow....fajnie brac...a potem nalewanie z kiblomyji....niewdzieczne buractwo, dla ktorego nie wrto nic robic, bo i tak cie kopna w tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: podkarpackie oszolomstwo i buractwo 22.05.06, 17:51 Nooo, dałeś popis miłości bliźniego, nie ma co! Ale spoko, wyspowiadasz się przy anjbliżeszj okazji i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
virus24 Re: podkarpackie oszolomstwo i buractwo 22.05.06, 21:40 Sądząc po braku polskich ogonków jestes też "zasranym" emigrantem. Ja też piszę z zagranicy, ale "ogonki" posanowiłem wstawiać, dla zmylenia przeciwnika. Jeżeli używasz niemieckiej klawiatury pamiętaj że Y to Z i odwrotnie. Posdrooffka. "...a jednak się kręci!" Galileusz Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke a wiecie jak policzyli to 94% ? 22.05.06, 14:50 To są statystyki kościelne, a 94% to Ci którzy są zapisani w parafii. Jak nie checie być w 94% to trzeba pójść do parafii i poprosić żeby was wypisali z rejestru owieczek. Jak ktoś ma dosyć kleru, a jednak chce gdzieś kultywować wiarę, to polecam Kościół Prawosławny - bez fałszerstw, bez dogmatów, nie wyciągają ręki po mamonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: a wiecie jak policzyli to 94% ? IP: *.ceramika.agh.edu.pl 22.05.06, 15:31 Wedle starej góralskiej metodologi podane przez Ciebie rewelwcjie to g. prawda. Ilość katolików w Polsce znana jest np. z ostatniego spisu powszechnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: a wiecie jak policzyli to 94% ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:48 Kościól Prawoslawny bez dogmatów? Ty chyba jestes bez głowy.... A ty nie wyciagasz reki po mamonę za prace? Co za hipokryta Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: a wiecie jak policzyli to 94% ? 22.05.06, 22:21 a to sie usmialem, bez kasy? bez dogmatow? ha, ha , ha ignorant! a tak poza tym dodam ze tylko cala komune tylek lizali towarzyszom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:57 He,he,he ! Ciesz sie poki mozesz - jak lodzkie pogotowie stanie w twoich drzwiach to przestaniesz sie cieszyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo i coś dobrego dzieje sie w Łodzi uffff IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.05.06, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Ze sposobów szukania Boga polecam Krija Jogę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:13 Warto postudiować i spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verti-Go Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.ramtel.pl 22.05.06, 15:18 no i już wiadomo czemu wszytko co najgorsze w ostatnich latach w Polsce zdażyło się (kojarzymy) z Łodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. demograficzne podejście-struktura wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:19 A może zmieniła się struktura wieku mieszkańców Rzeszowa i okolic? np. młodzi, którzy rzadziej chodzą do kościoła wyjechali do innych miast/za granicę, więc zostało więcej starszych ludzi, którzy są bardziej skłonni do uczestnictwa we Mszy św? więc odsetek starszych w tej populacji jest większy i tym samym odsetek chodzących do Kościoła też. Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: demograficzne podejście-struktura wieku 22.05.06, 15:21 W Rzeszowie mieszka coraz więcej młodych ludzi (w mieście kształci się lub uczy prawie 100 tys. młodych osób, z których jakieś 60% to mieszkańcy Rzeszowa), miasto ma przyrost naturalny 1.5% a wiele młodych osób z okolicznych miejscowości decyduje sie zamieszkac tu. Po prostu tu młodzi ludzie też chodzą do kościoła. Myślę że śmierć papieża też wpłynęła na wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamka ale polowa to lewi rencisci i lenie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 15:22 zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek TO WINA RADIA IP: *.aster.pl 22.05.06, 15:19 Dlatego ludzie nie chodza już do kościołow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diksi BRAWO ŁÓDŹ! IP: *.bulldogdsl.com 22.05.06, 15:20 zawsze wierzylem w to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Gdzie kościoły są pełne IP: 195.33.116.* 22.05.06, 15:24 w mieście afer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:35 Niestety my i tak żyjemy jeszcze w średniowieczu. Na zachodzie kościoły są puste, a kler nie ma takiej władzy jak w naszym biednym kraju. A tzw. katolicy - ponad 50 % nie czytało nawet Biblii i chodzą, bo tak trzeba, bo mama chodziła, bo dziadek chodził, po prostu z przyzwyczajenia. Nie jest to regułą, ale w wielu przypadkach to prawda. Przestańmy sie oszukiwać i zacznijmy samodzielnie myśleć. Nawet jak jest się osobą wierzącą, to warto się zastanowić do czego jest nam potrzebny kler i kościół. Jeśli ktoś myśli, że da na tacę lub pójdzie do spowiedzi i zostanie rozgrzeszony, to się grubo myli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodaczka Re: Gdzie kościoły są pełne IP: 206.248.71.* 22.05.06, 15:48 Zgadzam sie, mozna byc katolikiem bez kleru.To co sie dzieje w Polsce budzie we mnie strach. Gdzie tu rozdzielenie panstwa od religii? Czy o czyms takim jeszcze pamietacie? Wspolczuje po przeczytaniu tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Gdzie kościoły są pełne 22.05.06, 16:22 - a ja mysle, ze nie mozna byc katolikiem bez kleru. Jako katolik potrzebuje ksiezy madrych, ksiezy dbajacych o dusze wiernych. Ksiezy sluzacych swoim wiernym i obecnym w ich codziennym zyciu. Ksiezy, ktorzy maja czas dla wiernych, i maja im co przekazac dla ich lepszego zycia (w sensie duchowym), itd. itd. itd. Takich ksiezy mysle, ze kazdy katolik potrzebuje. Moze sie przeciez doczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "broker boga" po co mi "broker" jakis boga na ziemi IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 16:39 posrednicy sie znalezli...swieci za zycia...jak chce z bogiem rozmawiac to moge wszedzie to robic, w kuchni, jadac samochodem, w lazience, przy jedzeniu...itd,,,po co mi KLER i te gmaszyska koscielne i ta banda darmozjadow purpurackich? Dla mnei to s apajace...wystarczy popatrzyc na te ich stroje....21 wiek...zenada. No a to co wyprawiaja instytucjonalnie, to jest sredniowiecze i narzucanie ludziom religii. Jaki kler? Po co? Jeszcze placenie z kasy panstwowej za tych bufonow w szkolach uczcaych religii czyli wykuwanie na pamiec. Zalamka. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: po co mi "broker" jakis boga na ziemi 22.05.06, 16:46 - wlasnie Ty jestes doskonalym przykladem kogos kto potrzebuje duchowego przewodnika. Jestes bardzo sfrustrowany, gniewny i masz totalne pomieszanie pojec. Jesli bedziesz mial szczescie to znajdziesz wzor do nasladowania. Moze sam znajdziesz, a moze ktos Ci wskaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykler kleryku, daj sobie spokoj IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 16:53 na mnie takie rzeczy nie dzialaja, na rekolekcje chodzilem w czasasch, gdy walsnie ksieza byli od duszy, anie od kasy...pomysl lepiej o tych zlodziejach dusz, twoich kolegach w sutannach obecnie i jak sie pchaja wszedzie - Jezus by ich kijami przegonil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kleryku, daj sobie spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:00 jak księza byli tylko "od duszy' to prawdopodobnie byli platonicy, a platonizm nijak sie ma do chrzescijanstwa. Chrzescjanstwo nie odrzuca tego co materialne ani tego nie demonizuje, A Ty czym zyjesz jesli nie sama matariĄ jesli jestes niewierzacy????????? Co za hipokryzja!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:52 Jeśli ktoś myśli, że da na tacę lub pójdzie do spowiedzi i zostanie rozgrzeszony, to się grubo myli. No patrz-a ja chodze do spowiedzi i zostaje rozgrzeszony.My chyba o innym kosciele piszemy. a po co ludziom kler i kosciół-zajrzyj do Biblii jesli wiesz co to takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcze-pan Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.05.06, 16:09 Moja koleżanka przyszła do domu z brzuchem i powiedziała,że została niepokalanie poczęta i nikt jej nie uwierzył.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:14 "Są jednak też miejsca, gdzie na mszę przychodzi bardzo wielu parafian. W diecezji rzeszowskiej, która prowadzi w rankingu, zawsze było nieźle, ale w zeszłym roku odsetek wiernych uczestniczących w mszach skoczył z 66,5 do 71 proc. - Tego zjawiska nikt do końca nie potrafi wytłumaczyć - mówi sekretarz diecezji rzeszowskiej ks. Wiesław Matyskiewicz." Jeden z najbiednieszych regionów, nie tylko Europy, ale i Polski. Gigantyczne bezrobocie, więc nie ma się co dźiwić. Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: Gdzie kościoły są pełne 22.05.06, 16:15 No tak w wojewodztwie aż 16% bezrobocia (np na dolnym śląsku 23%, na pomorzu zachodnim 26%). Widzisz jakim debilem jesteś, nic nie wiesz a chciałbyś coś tam powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.05.06, 16:16 Teraz widać wyraźnie jak potworna hipokryzja panuje w naszym kraju. Kościoły puste, ale wszyscy są katolikami! Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Gdzie kościoły są pełne 22.05.06, 16:27 - to jest bardzo proste . Wszyscy sa katolikami, bo to ich wiera i religia. Kler to zupelnie inna sprwa - w ksiezy sie nie wierzy! Wiec prosze przestancie mylic pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ens Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.chello.pl 22.05.06, 16:24 do kościola chodza ludzie ktorym trzeb mowic co jest dobre a co zle. 94% to w sam raz na polska swiadomosc statystycznie by wychodzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.aster.pl 22.05.06, 16:46 A mnie nawet bawią słowa oburzenia katolików. Ci ludzie mają mentalność akwizytora. Przychodzi taki i smęci: "Niech Pan kupi ten środek do czyszczenia dywanów, taki fajny.." Odpowiadam że nie, dziękuję i chcę zamknąć drzwi. A ten swoje - "niech Pan kupi, nie poznał Pan jeszcze siły tego środka, może wtedy zrozumie Pan że to świetny wybór..." A ja zaczynam się irytowac. Identycznie jest z ludźmi mocno religijnymi. "Może przyszedłbyś kiedyś do kościoła?" Nie, dziękuję, nie interesuje mnie to. "Ale może... nie wiesz co daje człowiekowi wiara, poznasz ją i staniesz się lepszy". Nie, dziękuję, do widzenia. "Ale patrz co Jan Paweł II osiągnął, nie chcesz pójść za jego słowami". I tak trują od cholery. Wszędzie obrażone uczucia religijne, gaszenie świeteł o rocznicę śmierci papieża, cyrki na całego. TVPapieska nadaje msze, w każdym programie wypowiada się ksiądz. Co tu się kurna dzieje???? Kraj dewotów i religiantów na pokaz. Kradną, kombinują, ale wieeeelcy katolicy, 94 proc. Hahhaha! jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior W czym jeszcze Rzeszów jest na 1 miejscu? 22.05.06, 16:28 Rzeszów jest na 1 miejscu w Polsce pod względem: * średniej powierzchni mieszkaniowej * średniej długości życia * liczby samochodów na mieszkańca * dostępu do darmowego internetu * odsetku studentow w liczbie mieszkańców * powierzchni sklepowej na mieszkańca * liczby mieszkańców przypadającej na łóżko w szpitalu * poziomu bezpieczeństwa w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podaj zrodlo podaj zrodlo IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 16:42 podaj zrodlo danych a nie uprawiaj tu kazan z ambony - platny pacholku czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja szczegolnie tym nalezy sie chwalic, nie? ha ha ha IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 16:44 iczby mieszkańców przypadającej na łóżko w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
junior.senior Re: szczegolnie tym nalezy sie chwalic, nie? ha h 22.05.06, 16:53 Co ci takiego zawinił Rzeszów? W koncu wiekszosc emigrantów pochodzi z okolic Rzeszowa lub samego miasta, czyzby ktos Ci zaszedl za skore? Za komuny wszyscy Rzeszowianie mieli paczki z USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato-Goebbelsie Podaj zrodlo tych danych za Bog Zaplac IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 22.05.06, 23:00 Bog zaplac....biedny ten Bog...tyle ma do zaplacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Guzek Chcę do Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:40 Chcę do Łodzi bo tam nikt do kościoła nie chodzi - to propozycja nowego hasła promującego miasto Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znj2 Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:51 Wszędzie statystyka. Jak tak w kraju dalej będzie, że kler będzie się we wszystko "angażował" ,to kościoły będą jeszcze bardziej świeciły pustką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:56 A w co takiego kler się angazuje? Skad Wy czerpiecie te wiedze? No chyba,ze dla Was cały kler to Rydzyk. Jak widze wypowiedzi : forme ,poziom , nieuctwo, slogany, baraniarstwo tu piszących antyklerykałów to ciesze sie,ze Bóg mnie od tego zachował..ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk7 A może... 22.05.06, 17:01 ... zamiast bawić się w politykę i mieszać się do wszystkiego, zacząć mówić do ludzi o tym co ich interesuje? Bo tak po prawdzie to dużo bardziej od listów duszpasterskich interesuje mnie etyka katolicka. pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiak Re: A może... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 17:24 ehhh...jak zawsze tłum antyklerykałów ma przewagę- w pisaniu pełnych jadu< tak, tak- to Wy w tym przodujecie> wypowiedziach.Pseudointelektualny, liczny bełkot ma potwierdzić Waszą siłę; bynajmniej nie argumentów, a powtarzania wytartych frazesów, które co raz powielane są na różnych forach.I ciągle to samo...A może zamiast ciągłego narzekania na tych "czarnych", "klechy", itd., których macie "w poważaniu",zajmiecie się czymś bardziej konstruktywnym, choćby dla Waszego duchowego rozwoju:Kościół Scjentologów i Wyznawcy Czerwonych Krasnali już czekają, więc opuśćcie jak najszybciej "masówkę katoli" i szukajcie Własnych wyznawców gdzie indziej....w końcu jesteście tacy mądrzy, he:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiak Re: Gdzie kościoły są pełne IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.05.06, 17:27 ano właśnie; a ja jestem dumna, że jestem bardzo dobrze wykształcona, dobrze zarabiam, mieszkam w dużym mieście, uważam siebie za osóbkę, atrakcyjną i fizycznie, i intelektualnie:P, i.....jestem Katoliczką:):):).....Yupiiii:D..i cio, na stos mnie weżmiecie?????:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P A GDZIE ŁOMŻA??? IP: *.zdnet.com.pl 22.05.06, 17:43 ...przeciez tam wszyscy moze poza paroma osobami ktore na palcach jednej reki mozna policzyc chodza do kosciola:P i wogole kosciolow jest wiecej niz pubow ^- ^ urocza miescina hehe;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Gomulka,byl lepszy IP: *.mpls.qwest.net 22.05.06, 17:52 mial 98% ZWOLENNIKOW. I go zapomnieli. wyniki byly falszywe, jak te podane przez kk!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroB Re:Gdzie kościoły są pełne - a dusze zwykle puste! IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 22.05.06, 17:47 Dlaczego "kasiak" oskarzasz innych o "pseudointelektualny belkot" a potem sama piszesz post zupelnie pusty i pozbawiony tresci? Chyba, iz nazawanie sie Katoliczka (przez duze "K") ma byc sednem tego postu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zippre Re: Gdzie kościoły są pełne ??? IP: *.ismedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:50 to jest zwykła propaganda!!! dane wyssane z palca, nie wiem czy 10% deklarujących sie tzw wierzącymi chadza do kościoła, niech inne miasta biorą przykład z Łutki !!! pozdro. www.apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś