Dodaj do ulubionych

Kolejna platforma cyfrowa w Polsce?

IP: *.broker.com.pl 08.09.06, 23:31
Kto to będzie oglądał. Internet wchłania wszystko, a oni robią coś chyba
wyłącznie dla emerytów i rencistów. Wygrać może tylko internet !
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:27
      nie masz racji, żadna inna droga przesyłu np. kabel czy interek nie ma tej
      jakości co satelita
      • Gość: profes79 Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: 81.144.141.* 09.09.06, 00:33
        Moze i tak, ale ja wole jeden kabel niz 6 anten na dachu. Jeszcze troche i
        niektore domki beda wygladaly jak centrom kontroli lotow NASA...
        • Gość: kolo to sposób na wycięcie Francuzów z rynku IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 07:24
          teraz nie mają Polsatu, za chwilę nie będą mieli również TVN (ITI), a potem...
          • Gość: mycha Re: to sposób na wycięcie Francuzów z rynku IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.06, 10:05
            niemożliwe
        • frant3 Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? 09.09.06, 09:18
          A po co komu 6 anten na dachu?! Do telewizji satelitarnej wystarczy jedna antena.

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
          • Gość: FreakyMisfit Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.dialog.net.pl 09.09.06, 13:17
            I cztery różne dekodery. Super.
            Zresztą, ja i tak nie będę tego oglądał, niezależnie w jakiej postaci to będzie.
        • Gość: Kupa naziemna HD IP: 85.195.119.* 10.09.06, 08:45
          Jest jeszcze przekaz cyfrowy naziemny (DVB-T) z miejscem w eterze na tuziny
          kanalow HD, bezplatnie przy pomocy normalnej anteny UHF i cyfrowego tunera.
          Obraz powinien byc jakosciowo lepszy niz przez kablowke.
      • Gość: Autor. Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:35

> nie masz racji, żadna inna droga przesyłu np. kabel czy interek nie ma tej
        > jakości co satelita

Ale tutaj nie chodzi o jakość! Oglądając TV jesteś zmuszony łykać gotową papkę i
        nic nie możesz zrobić. W internecie to ja ustalam co będę oglądał, a czego nie.
        Od 6 lat nie mam w telewizora i nie czuję potrzeby oglądania.
      • Gość: Jacek Silski -SFBS Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.06, 12:14
        Większość wypowiadajacych się osób to mieszkańcy dużych miast i bloków z
        dostępem do TV kablowej i internetem - a to tylko 40% populacji naszego kraju.
        Odbiorcami nowej platformy TVP jest potencjalnie cała reszta -60% zamieszkała
        poza blokami. Polska - to nie powszechny dostęp do internetu szerokopasmowego i
        kabla !!! I jeszcze wiele, wiele lat tak nie będzie. B.Dobrze, ze uruchamiają
        platformę. GRATULACJE
    • Gość: emerytka Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 06:00
      Gościu:kto to? emeryci i renciści to też ciekawi świata i informacji ludzie.
      Chcą oglądać i telewizję a także korzystają z internetu.
    • mal49 Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? 09.09.06, 08:08
      Proszę nie obrażać emerytów, wśród których jest coraz więcej użytkowników Internetu.
      Powstanie tej 'platformy' jest raczej koniecznością w sytuacji, gdy każda
      możliwość ściągnięcia abonamentu okazuje się być bezprawną.
      Wyszło jednak na to, że albo dobrowolność albo przymus.
    • Gość: Bruzdek buahahahahaha!!!!! IP: *.atupartner.pl 09.09.06, 09:20
      tej miernoty nie oglądałbym, gdyby nawet dopłacali! tivi publiczna jest na poziomie domu publicznego. Nie ma w niej dokładnie NIC wartościowego.
      • Gość: Kitizz Re: buahahahahaha!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:20
        Kto wam podał na tacy - komputer , internet , telewizor itd.
        Czy znacie wśród swoich młodych znajomych kogoś co wam to stworzył.
        Dzisiaj Ci twórcy są emerytami - więcej szacunku chamy.
        • Gość: LMB nie ma wśród nich Polaków. IP: *.icpnet.pl 10.09.06, 13:00
          > Kto wam podał na tacy - komputer , internet , telewizor itd.
          > Czy znacie wśród swoich młodych znajomych kogoś co wam to stworzył.

Nie, bo nie ma wśród nich Polaków.

> Dzisiaj Ci twórcy są emerytami - więcej szacunku chamy.

Ale to chodziło o polskich emerytów.
      • Gość: ś Re: buahahahahaha!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:01
        Bruzdek napisał(a):

> tej miernoty nie oglądałbym, gdyby nawet dopłacali! tivi publiczna jest na pozi
        > omie domu publicznego. Nie ma w niej dokładnie NIC wartościowego.

lecą czasem dobre filmy...ale to tak koło 1-szej czy 2-giej w nocy.
    • Gość: Treter Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: 195.205.222.* 09.09.06, 10:47
      Za jakie darmo oglądam 1, 2 ,3 .a kto płaci abonament 17 zł miesięcznie barany
      z TVP.
    • Gość: duuuuude Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:58
      Ale się cieszę, telexpress i m jak miłość w HD!!
      • Gość: dj Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.acn.waw.pl 09.09.06, 18:45
        Przecież przekaz cyfwy nie oznacza od razu HD.

Pozdr
        DJ
    • Gość: Horche Za nasze pieniądze?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:42
      Obowiązkowy abonament, czyli quasi podatek pójdzie na tworzenie kolejnych tv
      trwam - rozwijacie się ale nie za nasze pieniądze!!!
    • gobi03 zakodowana i abonamentowa, mam nadzieję 09.09.06, 15:59
      niech wreszcie skończy się ta farsa z "obowiązkowym dobrowolnym" abonamentem.
      Nie może Państwo pobierać podatku od posiadania telewizora! Jak ktoś ogląda, to
      płaci abonament, a jak nie to nie. Obecna sytuacja, w której TVP pobiera
      pieniądze z reklam, od Skarbu Państwa i od widzów równocześnie jest _niemoralna_.
    • Gość: dehger Koniec Cyfry + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 17:23
      Prawdopodobnie TVP, Polsat i TVN wymienią się największymi programami a Cyfra +
      nie będzie miała nic do zaoferowania i zniknie.
      • Gość: MichalM Re: Koniec Cyfry + IP: 82.115.76.* 09.09.06, 22:21
        A ja mysle ze Cyfra ma podpisane umowy ktore na to nie pozwola Poza tym prosze
        podniesc reke ci ktorzy chca kupic dekoder TVP dla trzech miernych programow. O
        tygodnia mam cyfre i na tym ze nie ma w swojej ofercie Polsatu traci tylko
        Polsat, jest coraz slabszy i pozegnalem sie z nim bez zalu. Zakupu Cyfrowego
        Polsatu nie bralem pod uwage bo to co oferuja to obraza klienta. Myslelem zeby
        zaczekac na ITI ale puki co mam umowe na rok i jak minie a ITI bedzie
        mialolepsza oferte to zmienie. Mysle ze skonczy sie to na gadaniu TVP jezeli
        ludzie tam maja troche rozumu albo spektakularnej plajcie za nasze pieniadze
        jezeli go nie maja. A za chwile Cyfrowy Polsat polaczy sie z Cyfra i zostana
        dwie platformy tansza CyfroPolsat i bardziej zaawansowana ale drozsza platforma ITI.

Pozdrawiam
        MichalM

A tak na marginesie idiotyzmem jest myslenie ze producent programu telewizyjnego
        musi byc jego dostawca a tak sie chyba mysli w polsce. Gdyby tak bylo na swiecie
        to by nieba braklo na satelity.

• Gość: marianek ale sie emocjonujecie IP: *.devs.futuro.pl 10.09.06, 09:23
          pomyslcie ile byscie mieli wiecej czasu nie ogladajac tv

ja nie ogladam od 4 lat i jak sobie pomysle ile czasu oszczedzilem to mi sie lepiej robi :)
        • patman Kto powiedział, że TVP ma być kodowana? 10.09.06, 12:14
          > Poza tym prosze
          > podniesc reke ci ktorzy chca kupic dekoder TVP dla trzech miernych programow.

Nigdzie nie wspomniano, żeby TVP miało nadawać zakodowany sygnał.
    • patman DVB to przyszłość 10.09.06, 12:10
      Ja nie muszę robić rozgraniczenia na czas poświęcony na internet i tv - wystarczy SkyStar i można jednocześnie internetować się i oglądać tv na monitorze komputera. Oglądanie analogowej telewizji to dla mnie mordęga - oczy bolą od błyskających 50 Hz telewizora, a zakłócenia sygnału analogowego na pewno nie poprawiają jakości obrazu.
      To miłe, że TVP chce przenieść się na DVB-S, znów będzie można oglądać kanały, które przestały świecić, kiedy C***a i Pol$at "poprawiły" Nagravision.
      • Gość: kap Re: DVB to przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:32
        > To miłe, że TVP chce przenieść się na DVB-S, znów będzie można oglądać kanały,

Ależ TVP jest od dawna na Astrze. 10,862 H; 22000.

TVP Kultura, TVP Polonia i TVP3 są nieszyfrowane. TVP1 i TVP2 są szyfrowane.
    • Gość: Andrzej Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.chello.pl 10.09.06, 18:37
      kanałów będzie 100 i nie będzie co oglądać. Były takie czasy, że było tylo 2
      kanały TVP i było zawsze co oglądać
    • jevii Re: Kolejna platforma...ale co nowego oferuje? 10.09.06, 20:42

Ktoś pisał o "podawanej,gotowej papce" w TV. Pewnie każdemu obiło się cos tam o
      VOD --> Video On Demand, czyli wideo na żądanie (dosłownie: "oglądanie na
      żądanie"). Jest to kolejny pomysł nowej platformy ITI i ponoć planuja to
      wporwadzić już w przyszłym roku.

Jest to ciekawe rozwiązanie dla potrzeb indywidualnych każdego telewidza.
      Ciekawa jestem jak w Polacy się ustosunkują do tego (?)

• Gość: lechu Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.pai.net.pl 10.09.06, 21:05
      A może metodą, którą działają wszystkie telewizje w niemczech?
      Większość kanałów w bardzo dobrej jakości rozsyłana jest systemem DVB, czyli
      cyfrowym niekodowanym sygnałem satelitarnym. Całe mistrzostwa świata w piłce
      nożnej, formuła1 itd, dostępne były niekodowane z Astry!
      Podobnie jest we włoszech, niekodowanych kanałow jest zatrzęsienie! Tylko w
      niektórych momentach rai n.p. koduje poszczególne audycje!
      U nas tak robi tvp3.
      A sygnał tvp1 i tvp2 jest kodowany!
      Paranoja!!
      • Gość: Bip Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.chello.pl 10.09.06, 22:27
        TVP robi przez internet najlepszą telewizję technologicznie zaawansowaną !

www.itvp.pl wejdzcie i zobaczcie a nie piszecie bzdury !
    • Gość: Bip Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.chello.pl 10.09.06, 22:27
      TVP robi przez internet najlepszą telewizję technologicznie zaawansowaną !

www.itvp.pl wejdzcie i zobaczcie a nie piszecie bzdury !
      • Gość: dr_X Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 01:31
        Ciesze się że wreszcie coś się rusza na rynku cyfrowych ttelewizji. ITI na swoim blogu www.telewizjanowejgeneracji.pl zapowiada rewolucję, Cyfra zapowiedziała już wprowadzenie HD na jesieni, teraz do wejścia przymierza się Telewizja Polska... Może Nareszczie gonimy inne kraje.
        • Gość: Lelekl gonimy inne kraje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 04:49
          Chciałbym wyrazić opinię do użytego przez Ciebie określenia : "nareszcie gonimy
          inne kraje".
          Dzisja nikt nam embarga nie naklada. Taką technologię się kupuje i tyle.
          Dziś "Gonimy inne kraje" jest dla mnie jest określeniem związanym raczej tylko
          z zasobnością kieszeni abonentów i kilkoma jeszcze czynnikami składającycmi się
          na popyt w odróżnieniu od dawnego : "gonimy inne kraje" tzn , że państwo się na
          coś zdecydowało.
        • jevii Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? 11.09.06, 21:53
          Gość portalu: dr_X napisał(a):

>
          > już wprowadzenie HD na jesieni, teraz do wejścia przymierza się
          Telewizja Pols
          > ka... Może Nareszczie gonimy inne kraje.

Jak każda "rewolucja" potrzebuje czasu. poza tym ciekawa jestem w
          "czym gonimy inne kreje"? Czyli jesteśmy tak zacofanym faktycznie państwem?
          Przypomina mi isę jak wchodził E-Bay na polski rynek - okazało się,
          że jego zabezpieczenia etc. nie są na wymogi polaków bo ....my polacy
          już dawno wyszlismy z ery kamiena łupanego i taki E-Bay nie ima sie
          nijak do Allegro.Ale to tak na marginie.

Poza tym, odbiorniki telewizyjne w HD są cholernie drogie - co tu ukrywać.
          Tutaj ceny w dolarach
          :www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/08/29/hdtv-na-kazda-kieszen-no-prawie/
          no sorry - kogo na to teraz stać? Ile osób pozwoli sobie na konfort jakim jest HDTY.

Generalnie jestem "na tak" jeśli chodzi o nową platforme ITI, jednak dotyka mnie
          to [jako-jaby nie patrzeć-polaka] tekst typu "nareszcie gonimy za innymi
          krajami",a co to? My ciemniaki jakieś? My tylko biedni jesteśmy...

pozdr.
    • Gość: DA Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.smrw.lodz.pl 11.09.06, 22:49
      I bardzo doobrze. Dość dominacji "konkurencji" dwóch styacji, które z pewnością
      ze sobą "rywalizowały"....Poza tym pojawi się nezależna od kapitału platforma
      programów, a to poprawi jej rzetelność.
      • Gość: dr_X Re: Kolejna platforma cyfrowa w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 01:49
        Ktoś się orientuje czy ITI podało już pełny wykaz programów które będą na nowej platformie?
      • jevii Marchewka na kiju ? 22.09.06, 15:54
        Gość portalu: DA napisał(a):

> I bardzo doobrze. Dość dominacji "konkurencji" dwóch styacji, które z pewnością
        > ze sobą "rywalizowały"....Poza tym pojawi się nezależna od kapitału platforma
        > programów, a to poprawi jej rzetelność.

Podziwiam wiarę w rzetelność...
        Wiadomo - na początek start z "wielka pompą" ale...jak to będzie później?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka