Dodaj do ulubionych

uwielbiam takie zagrywki agorowców :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:46
Teoretycznie agorowcy są (ŁŻE)liberalni. Ale kiedy trzeba dowalić PiSowi to
dają na pierwszą stronę link do 'informacji' o tym, że PiS 'nie chce by
studenci jeździli taniej'. Tytuł 'informacji' WPROWADZA W BŁĄD. A na początku
pierwszego akapitu jest EWIDENTNE KŁAMSTWO. Dopiero pod koniec tekstu cytują
ich, że likwidacja wszystkich ulg przyniesie obniżenie cen biletów o ok. 30
proc.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3881935.html

A jeszcze lepsze są komentarze forumowiczów pod 'informacją'. (Łże)liberalne
wykształciuchy wyzywają PiSowców od bolszewików!!!
;-)))))))))))))))))
I jak mam nie gardzić takim bydłem?

Moje uznanie dla TYCH PiSowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:38
      sam jesteś osłem!
      • Gość: shocking truth Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 23:11
        Gość portalu: m napisał(a):

> sam jesteś osłem!
        Ulżyłeś/aś sobie. Teraz argumenty w obronie tego 'artykułu'.
    • dr.freud Springerowcy dalej pogardzaja Polakami: 30.01.07, 00:09

> I jak mam nie gardzić takim bydłem?

Masz racje drogi shit'ciku.
      Pastuchy zwykle gardzą swoimi podopiecznymi ...
      Nawet ci ze Schwartzwaldu.

P.S.
      A co powiesz o tej argumentacji młodzieży PiSuarskiej:
      " Działacze dodają, że pełne opłaty dobrze zrobią też... samym studentom. Po
      prostu - po skończeniu nauki nie przeżyją "szoku cenowego" "

• Gość: pg20 Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.chello.pl 30.01.07, 02:04
      Gość portalu: shocking truth napisał(a):

No widzisz, a my tolerujemy takie gni.dy jak ty

Co do pomysłu PISu
      Wersja super optymistyczna: studenci tracą 37% ulgę, PKP obniża ceny o 30%
      Wynik: studenci zapłacą 10% więcej za bilety, budżet czeka olbrzymia dotacja
      dla PKP
      Wersja pesymistyczna: studenci tracą ulgę 37%, a PKP obniża ceny tylko o ok.
      15% (likwidacja ulg), bo ma w nosie wolny rynek (w razie czego zagrożą
      strajkiem i budżet szybciutko wyrówna straty)
      Wynik: studenci płacą 35% więcej za bilety, budżet czeka olbrzymia dotacja dla
      PKP

Podsumowanie:
      PiS nie chce by studenci jeździli taniej
      • Gość: YXZ Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.sejm.gov.pl 30.01.07, 16:45
        Tyle, ze mlodzi PiS klamia bo PKP nie placi za bilety ulgpowe. Bilety ulgowe sa
        dotoane ze skarbu panstwa na podstawie specjalnej umowy. Tak wiec zlikwidowanie
        biuletow ulgowych oznacza - PKP traci czesc dochodow. Po pierwsze dochody od
        skarbu panstwa w postaci dodatkow na bilety ulgowe. Po drugie klientow bo
        studenci beda po prostu jezdzili mniej, poniewaz nie beda mieli pieniedzy na
        drozsze bilety. A PKP nie obnizy cen - poniewaz dopiero wygrzebuje sie dolka, a
        PKP przewozy regionalne (a z uslug tej firmy a nie drogich Inter City korzystaja
        studenci) sa ciagle pod kreska.
        A treraz powiedz drogi szokusiu gdzie Metro klamalo?
      • Gość: shocking truth Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:03
        Gość portalu: pg20 napisał(a):

Trudno określić inaczej (łże)liberalnych wykształciuchów którzy wolnorynkowe
        postulaty porównują do bolszewizmu.

> No widzisz, a my tolerujemy takie gni.dy jak ty
        Ty sobie możesz... pokiwać palcem w bucie. Poza tym żeby mnie obrazić, trzeba
        być KIMŚ.

> Co do pomysłu PISu
        Umiejętność czytania to bardzo pożyteczna rzecz. Potrafisz czytać? Cytuję:

To obniżyłoby ceny biletów nawet o 30 proc. Wymusiłyby to prawa rynku i
        konkurencja ze strony autobusów i prywatnych przewoźników - mówią działacze.

A teraz tłumaczę: PiS z libertarianami przedstawili pewną całościową koncepcję
        opartą na: likwidacji ulg (tego nie ma w artykule, ale jestem pewien, że o tę
        samą kwotę do tej pory przeznaczaną z budżetu 'na ulgi' obniżyliby podatki),
        wprowadzeniu mechanizmu rynkowego do transportu (konkretnie: usunięciu barier
        blokujących konkurencję). CAŁOŚCIOWY efekt spowodowałby, że transport dla
        studentów byłby TAŃSZY.
        Przecząc temu usiłujesz dowieść, że lepiej dla studentów, gdy najpierw zapłacą
        haracz fiskusowi, ich kasa przejdzie przez ileś (lepkich) rąk (skorumpowanych)
        urzędników, trafi do skrajnie nieefektywnej (złodziejskiej) struktury PKP, by
        mogli sobie 'taniej' jeździć.
        Ja jednak sądzę, że kiedy klient sam płaci z własnej kieszeni za usługę
        wychodzi taniej i jakościowo lepiej.
        • Gość: pg20 Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.chello.pl 30.01.07, 23:48
          > likwidacji ulg (tego nie ma w artykule, ale jestem pewien, że o tę
          samą kwotę do tej pory przeznaczaną z budżetu 'na ulgi' obniżyliby podatki)

A ja jestem pewien, że nie obniżyliby podatków, a zaoszczędzone na studentach
          pieniądze przeznaczyli na świątynię, dopłaty dla rolników, becikowe i
          senioralne, nowy zameczek dla prezydenta, podwyżki dla górników i kolejarzy.

> wprowadzeniu mechanizmu rynkowego do transportu (konkretnie: usunięciu barier
          blokujących konkurencję). CAŁOŚCIOWY efekt spowodowałby, że transport dla
          studentów byłby TAŃSZY.

Dla pewności dajcie na mszę w intencji tańszych biletów. Zaszkodzić nie
          zaszkodzi, a kto wie... może spowoduje CAŁOŚCIOWY efekt.

> Przecząc temu usiłujesz dowieść, że lepiej dla studentów, gdy najpierw
          zapłacą haracz fiskusowi, ich kasa przejdzie przez ileś (lepkich) rąk
          (skorumpowanych) urzędników, trafi do skrajnie nieefektywnej (złodziejskiej)
          struktury PKP, by mogli sobie 'taniej' jeździć.
          Ja jednak sądzę, że kiedy klient sam płaci z własnej kieszeni za usługę
          wychodzi taniej i jakościowo lepiej.

Typowy pisior. W kwestiach gospodarczych jesteście analfabetami.
          Chcecie zabrać studentom 37% ulgi na bilety, a w zamian dajecie w bliżej
          nieokreślonej przyszłości hipotetyczną (i nierealną przy tak populistycznej
          koalicji) obniżkę podatków (o 0,5% !!!). Resztę ma załatwić niewidzialna ręka
          wolnego rynku, która nagle zadziała na państwowego monopolistę i wymusi na nim
          konkurencyjną obniżkę cen, a na kolejarzach rezygnację z podwyżek pensji dla
          dobra szkolnictwa wyższego IV RP.

Całe szczęście pisiorki, że to tylko plany i macie jeszcze krztynę instynktu
          samozachowawczego, że nie wtrącacie się do gospodarki i wolnego rynku. I niech
          tak zostanie.
          • Gość: shocking truth Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:05
            Gość portalu: pg20 napisał(a):

> A ja jestem pewien, że nie obniżyliby podatków,
            Rozmawiamy o propozycji libertarian i młodych PiSowców. Ja sądzę, że ONI akurat
            obniżyliby. Robisz wszystko żeby 'przeoczyć' udział libertarian w tej
            inicjatywie.

> Dla pewności dajcie na mszę w intencji tańszych biletów.
            Nie zmuszam cię do pluralis maiestatis, ale skoro chcesz... (a może to
            przyzwyczajenie z czasów pierwszej komuny? ;-)

> Typowy pisior.
            Typowy wykształciuch!!! Kto nie bluzga na PiS ten 'pisior'.

> W kwestiach gospodarczych jesteście analfabetami.
            Może jestem 'analfabetą', ale wszystkich forumowych wykształciuchów dystansuję
            swoją wiedzą na tematy gospodarcze o lata świetlne (z tymi 'ekspertami' od
            bolszewizmu to się nawet nie porównuję bo nie jestem psychiatrą :-).

> Chcecie zabrać studentom
            Naprawdę nie musisz... ;-)

Wydawało mi się, że wątek dotyczy KONKRETNEJ PROPOZYCJI LIBERTARIAN
            SPRZYMIERZONYCH Z LOKALNYMI MŁODYMI PISU. I TEJ KONKRETNEJ PROPOZYCJI DOTYCZYŁ
            KŁAMLIWY 'ARTYKUŁ' W DARMOWEJ SZMACIE. No ale każda okazja wyładowania
            frustracji jest dobra wykształciuchu.
            • pg20 Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) 31.01.07, 11:05
              > Nie zmuszam cię do pluralis maiestatis, ale skoro chcesz...
              > Typowy wykształciuch!!!
              > Naprawdę nie musisz... ;-)
              > No ale każda okazja wyładowania frustracji jest dobra wykształciuchu.

Cósik słabo z argumentami.
              Wyobraź sobie Kaczyńskiego (Gosiewskiego? Polaczka?), który komunikuje
              kolejarzom: PKP dostanie mniej pieniędzy, bo likwidujemy ulgi, ale żeby
              studenci nie stracili, obniżycie ceny i zmniejszycie koszty zwalniając 25%
              ludzi i obniżając reszcie pensję o 20%.
              Buahahahahahahahahahahaha. Efekt "całościowy" murowany.
              Podsumowując i kończąc: Zabranie studentom zniżek w zamian za jakiś naiwny i
              nierealny efekt "całościowy" spowoduje, że studenci zapłacą więcej za bilety.
              Więcej, a nie mniej. Czyli PIS nie chce, żeby studenci jeździli taniej.
              c.b.d.o.
              • Gość: shocking truth Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:39
                pg20 napisał:

> Cósik słabo z argumentami.
                Cósik słaby kontakt z rzeczywistością. Napiszę jeszcze raz:

Konsekwentnie nie dostrzegasz, że razem z PiSem wystąpili libertarianie. Czy
                poparliby oni przedsięwzięcie (firmowali pomysł), które skończyłoby się jedynie
                na likwidacji ulg?

Szmata pisała o pewnej koncepcji. Nic nie wspomnieli o jej realności.

Jestem pewny, że gdyby główny łżeliberał (który ostatnio stracił stołek w
                instytucji w której REGULOWAŁ CENĘ PIENIĄDZA) wyszedł z propozycją likwidacji
                ulg, z równym przejęciem broniłbyś tego pomysłu. I to mi się właśnie
                najbardziej podoba w łżeliberalizmie i jego wyznawcach (łżeliberałach
                politykach, łżeliberałach dziennikarzach, łżeliberałach forumowiczach): w
                deklaracjach uwielbienia dla wolnego rynku nikt was nie przebije. Ale kiedy
                przychodzi do REALNYCH DECYZJI okazuje się że: tego nie można zrobić, to jest
                nierealne, tamto spowoduje, że studenci będą 'więcej' płacić...

Teoretycznie łżeliberał powinien chwalić tych ludzi, KTÓRZY MIELI ODWAGĘ IŚĆ
                POD PRĄD OCZEKIWAŃ ZDEGENEROWANEGO SOCJALEM MOTŁOCHU (niestety zaliczam do tej
                grupy także część studentów). No ale w takim przypadku nie byłby ŁŻEliberałem
                :-)
                • pg20 Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) 01.02.07, 16:25
                  Ulgi to koszt rzędu 500 mln, budżet (z podatków przecież) to ponad 200 000 mln.
                  Likwidacja ulg to hipotetyczna obniżka podatków o 0,5 % (pół procenta). Obniżka
                  kosztów PKP i idąca za tym obniżka cen biletów to czysta abstrakcja.
                  Jak ktoś chce się bawić w liberałów to musi mieć odwagę powiedzieć: zabieramy
                  ulgi, żeby uprościć system, ale zapłacicie więcej za bilety. A nie wymyslać
                  bajki, że wszyscy będą piękni, bogaci i szczęśliwi.
                  No i przede trzeba wszystkim uwzględnić fakt, że jak się należy do PISu, partii
                  socjalistycznej, to się nie wygłupia z projektami liberalnych reform.
                  Bo to się kończy tak:
                  "Szef toruńskiego PiS Michał Jakubaszek został odwołany, a podległe mu lokalne
                  Forum Młodych partii rozwiązano po tym, gdy młodzi działacze PiS opowiedzieli
                  się przeciwko pomysłowi zwiększenia zniżek dla studentów na bilety kolejowe"
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3890340.html
                  • Gość: shocking truth Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:52
                    pg20 napisał:

> Ulgi to koszt rzędu 500 mln, budżet (z podatków przecież) to ponad 200 000
                    > mln. Likwidacja ulg to hipotetyczna obniżka podatków o 0,5 % (pół procenta).
                    > Obniżka kosztów PKP i idąca za tym obniżka cen biletów to czysta abstrakcja.
                    > Jak ktoś chce się bawić w liberałów to musi mieć odwagę powiedzieć: zabieramy
                    > ulgi, żeby uprościć system, ale zapłacicie więcej za bilety. A nie wymyslać
                    > bajki, że wszyscy będą piękni, bogaci i szczęśliwi.
                    Czyli po cholerę komu wolny rynek? Skoro 'zapłacicie więcej', skoro 'bajki, że
                    wszyscy będą piękni, bogaci i szczęśliwi'?
                    To właśnie różni liberała od ŁŻEliberała.

Konsekwentnie nie dostrzegasz libertarian w gronie autorów tej propozycji.
                    Konsekwentnie unikasz przyznania, że szmata nie napisała nic o realności
                    wdrożenia tej propozycji z góry orzekając, że 'nie chcą, żeby studenci jeździli
                    taniej'.

EOT
                    • dr.freud Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) 01.02.07, 18:24

> Konsekwentnie nie dostrzegasz libertarian w gronie autorów tej propozycji.
                      > Konsekwentnie unikasz przyznania, że szmata nie napisała nic o realności
                      > wdrożenia tej propozycji z góry orzekając, że 'nie chcą, żeby studenci
                      jeździli taniej'.

Skoro chcieli drogi mopsiku zlikwidować studentom tańsze bilety,
                      to znaczy ze nie chcieli by studenci jeździli taniej niż inni.

To jest tak proste ze nawet gizmo myślałby nad tym góra 3 minuty.

( Jeden zwolennik PiSu sadził że ich szef - Kaczyński celowo
                      uszkodził kasownik w tramwaju, żeby zwolennicy PiSu nie
                      musieli płacić za przejazd, więc nie płacił! )

• Gość: Lupus Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:57
      Agorowcy to lewica od samego początku. Tyle tylko, że się do tego nie chcą
      przyznać.
      • Gość: bel_kot Re: uwielbiam takie zagrywki agorowców :-) IP: 81.210.71.* 30.01.07, 11:07
        dlugo nad tym myslales;-P?
        • Gość: Lelekl Prawda boli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 03:06
          Coż za siła argumentu :-)
          Prawda boli ? Przecież nie ma się czego wstydzić tylko po co to ukrywać.
          • Gość: ;) Re: Prawda boli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:12
            jaka prawda? Twoja? szkoda Cię tylko, biedaku;-)
            • Gość: Lelekl Re: Prawda boli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:52
              No to zaprezentuj Twoją prawdę. W/g mnie , większośc startowej ekipy Gazety to
              lewicowa frakcja KOR z Michnikiem na czele. Wystarczy jak poczytasz nie tylko
              na ich temat ale ich prace.
          • dr.freud Widocznie was boli, skoro ciagle kłamiecie. 31.01.07, 17:51
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka