Dodaj do ulubionych

kto zrezygnował z czytania "Wprost"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:41
Pod nowym naczelnym tygodnik ten osiągnął takie dno,że po artykule wstępnym
Janeckiego zamykam resztę z niesmakiem.Jak można w tak krótkim czasie uczynić
z sympatycznego tygodnika obrzydliwą tubę rządzących.Na szczęście po odejściu
Zaremby ,Karnowskiego i Wróblewskiego coraz lepszy staje się "Newsweeck".A
propos ostatniego,to resztki autorytetu gubi w nędznym programie
Markiewicza /"podziwiam" onanizm wokalny autora/-Bumerang.
Obserwuj wątek
    • Gość: kura Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: 83.238.201.* 14.03.07, 17:13
      Założę się,ze Wprost nie cztasz już od dawna. Nie pisz więc, że coś się
      zmieniło pod nowym naczelnym . Ja Wprost czytam regularnie i zmian nie widzę.
      • Gość: Pipek Kurza ślepota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:30
        Kura, jak się czyta twoje posty, to się przypomina człowiekowi skecz o kurze z
        filmu "CK Dezerterzy".
        • Gość: kura Re: Kurza ślepota IP: 83.238.201.* 14.03.07, 17:32
          Ja sobie specjanie takiego nicka wybrałam,zeby goście nieskomplikowani, tacy
          jak ty, mieli proste skojarzenia.
          • Gość: Pipek Re: Kurza ślepota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:22
            ...zagdakała kura :)
            • Gość: Kura Re: Kurza ślepota IP: 83.238.201.* 15.03.07, 09:51
              A nie mówiłam,ze proste skojarzenia? Najprostsze z możliwych...
              • Gość: Pipek Re: Kurza ślepota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:10
                Starałem się nie zaburzyć twego czarno-białego widzenia świata, w jakim celuje
                wprościak ;p
                Jeszcze bym ci krzywdę zrobił i zamieniłabyś się w strusia, albo - co nie daj
                Bóg - w kaczkę?
          • jaceq Re: Kurza ślepota 17.03.07, 00:37
            Kura, Ty przypadkiem nie masz na imię na E. ?

Ostatnie: "a"?
    • dr.freud Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" 14.03.07, 17:30

Co rozsądniejsi, którzy zmądrzeli.
      • Gość: neon Re: Czytam "Wprost" i zachęcam do czytania... IP: *.wlan.pl 14.03.07, 17:44
        Tak po prostu. A tak nawiasem - warto czytać
        • dr.freud Re: Czytam "Wprost" i zachęcam do czytania... 14.03.07, 17:48
          Gość portalu: neon napisał(a):

> Tak po prostu. A tak nawiasem - warto czytać
          Skoro nie masz nic lepszego, to czytaj wprost.
          Jak dorosniesz, zorientujesz sie ile straciles
          czasu, ale ni eprzejmuj sie tym.
        • Gość: poprostu Buhahahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:21
          Rzewny szmatławiec dla ćwierćinteligencji! Dzieło życia TW "Rycerz", byłego
          sekretarza Komitetu Centralnego PZPR który nagle stał się "prorynkowy" i
          "prolustracyjny" i ja mam to czytać? Ja mam temu wierzyć? Ja mam to kupować?

O, takiego!
          • Gość: kura Re: Buhahahaha! IP: 83.238.201.* 16.03.07, 08:12
            Tylko,że tzw. Rycerz poddaje się lustracji do czego jest zobowiązany w myśl
            ustawy jako wydawca , członek zarządu spółki wydawniczej. Ciekawe dlaczego?
            • Gość: Punch Re: Buhahahaha! IP: *.chello.pl 09.06.07, 11:24
              Akurat pracuje we Wprost ale nie w redakcji i troche inaczej widze te sprawy.
              król dostal ponad rok temu zaswiadczenie z IPN, ktore gdzies zreszta na
              www.wprost.pl jest podpiete(nie moge teraz znalezc). TW Rycerz byl stworzony
              przez Dziennik Poznanski (wlasciciel MAriusz Switalski, najwiekszy wrog Wprost
              i Krola) a potem powtorzone przez "Nie" - byla to zemsta za to ze nasz tygodnik
              uderzyl w Kwasniewskiego i jego bande(i to za czasow jak byli u wladzy). Wiec
              tak naprawde jest to stworzony fakt prasowy nigdy nie potwierdzony.Ja tam do
              szefostwa nie palam miloscia ale fakty sa jakie sa.
              • dr.freud Re: Buhahahaha! 09.06.07, 11:39
                Gość portalu: Punch napisał(a):

> TW Rycerz byl stworzony
                > przez Dziennik Poznanski (wlasciciel MAriusz Switalski, najwiekszy wrog Wprost
                > i Krola) a potem powtorzone przez "Nie"

Sprawdziło się przysłowie "kto mnieciem wojuje... " ;-)
    • Gość: shocking truth Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 17:43
      Gość portalu: katon napisał(a):

> Pod nowym naczelnym tygodnik ten osiągnął takie dno,że po artykule wstępnym
      > Janeckiego zamykam resztę z niesmakiem.
      A jak tam katonie było u ciebie z poczuciem smaku/niesmaku na początku lat 90?
      Jak smakował histeryczny i prymitywny antyklerykalizm wprostu? Jak podobała się
      okładka z głową Olszewskiego i napisem 'nienawiść'?

> Na szczęście po odejściu
      > Zaremby ,Karnowskiego i Wróblewskiego coraz lepszy staje się "Newsweeck"
      Obstawiam, że z tym 'newsweeckiem' to nie była literówka ;-)
      Też uważam że 'newsweeck' jest coraz lepszy: zestawianie Kaczyńskiego z
      Putinem, Piwowskiego bajki dla potłuczonych, oby tak dalej.
      Pojawi się tylko jeden drobny problem: po co sięgać po 'newsweeck' skoro jest
      jego wersja codzienna czyli 'wybiórcza' (ten sam problem ma 'obłudnik
      powszechny':-).
    • wislok1 Ja 14.03.07, 20:22
      Lepszy jest Newsweek, Wprost liże d... PiS, ale w odpowiednim czasie wbije nóż
      w plecy
    • szambonurek5 Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" 14.03.07, 21:32
      czy wprost nadal przyznaje te doroczne merole tak jak kiedyś dostał maryś
      krzaklewski ?

--
      "Ramzes, Profesor, Apollo, Wacław, Pisarz, Franciszek, Stolnik, Bolesław, Bernat,
      Pasterz, Władysław oraz Tadeusz - to kryptonimy biskupów, którzy donosili SB.
      Bezpieka posługiwała się tymi 12 hierarchami dla rozgrywek personalnych na
      szczytach kościelnej władzy" - "Dziennik" z 9 I 2007 r.
    • Gość: czytelnik Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: *.bsk.vectranet.pl 14.03.07, 22:05
      Nie czytam wprost. Czasami kupię do pociągu i to wszystko. Już dawno
      zauważyłem, że tam nie ma nic ciekawego. Ale ciekawe jest, że jest tak bardzo
      zachwalane przez zwolenników pis. Czyżby już zapomnieli czyje to pismo. I ten
      komuch, sekretarz nieboszczki pzpr, król im nie przeszkadzał, bo chwilowo,
      koniunkturalnie liże tyłek obecnej władzy?
    • Gość: 1423 Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: *.acn.waw.pl 15.03.07, 09:30
      nie czytam polskich tygodnikow od jakis 8 lat. kiedys kupowalem regularnie
      polityke i wprost. gdy porownuje dzisiejsze do tych starych, tak na prawde
      zmiany nie ma wielkiej - one były i są dramatycznie słabe, choć najgorsza
      przemianę przeszło właśnie Wprost.
    • Gość: ona Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: *.elpos.net 15.03.07, 12:53
      A kto to czytal? Ja widze Janeckiego w telewizji to przelaczam na inny kanal
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: kto zrezygnował z czytania "NewsGWeeka"? 15.03.07, 15:52

> Pod nowym naczelnym tygodnik ten osiągnął takie dno,że po artykule wstępnym
      > Kobosko zamykam resztę z niesmakiem.Jak można w tak krótkim czasie uczynić
      > z sympatycznego tygodnika obrzydliwą tubę wykształciuchów.
      Na szczęście po odejściu
      > Smiłowicza, Stankiewicza i Skalskiego coraz lepsza staje się "Rzepa".
    • dzika_zdzicha Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" 16.03.07, 04:17
      eee, to przesada. nie jest tak źle. :) choć coraz częściej przekonuję się do
      Polityki, która chyba jako jedyny tygodnik napisała dłuższy artykuł o sprawie
      plagiatów pewnej uroczej pani.
      • wyborca123 Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" 16.03.07, 08:42
        >...coraz częściej przekonuję się do Polityki,
        > która chyba jako jedyny tygodnik napisała dłuższy artykuł...

A no właśnie, zawsze jak coś czytam w newsweeku, czy we wprost to mi brakuje
        rozwinięcia tematu. Właściwie wszystko kończy się na tytule i pierwszym
        akapicie. Dalszy tekst nic już nie wnosi. Polityka pod tym względem jest
        zdecydowanie lepsza, choć i tam młodzi dziennikarze czasami stosują "skróty
        myślowe".
        • Gość: realista Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:49
          byłem czytelnikiem od początku wydawania tygodnika do stycznia 2001,z powodów
          ekonomicznych musiałem zrobić cięcia własnego budżetu.Nie żałuję bo faktycznie
          zrobiło się z tego gazeta śmieć.Po wyprowadzce do Warszawy tygodnik aspirował do
          gazety opiniotwórczej ale dzisiaj prawie wszystkie tytuły to śmieciowe
          dziennikarstwo.Zdarzają się jeszcze dziennikarze rzetelni(dziennikarka GW w
          fabryce w Toruniu czy relacja z Tesco z Anglii)Szkoda tylko że coraz mniej
          rzeczy nas bulwersuje i traktujemy to jako norma.
    • Gość: Kiszka Po okładcez Lepperem w roli wodza i chórze IP: *.tvgawex.pl 09.06.07, 19:00
      zachwytów przestałem to g... czytać.
      • Gość: smiak Re: Po okładcez Lepperem w roli wodza i chórze IP: *.aster.pl 12.06.07, 21:48
        czasem siegam po wprost. w ubieglym tygodniu mozna bylo przeczytac tekst pana z
        komisji weryfikacyjnej wsi, co pisal o wsi i o tym, ze zawlaszczyly je sluzby
        rosyjskie. zenol do kwadratu. za kazdym razem jak biore wprost do reki, to
        dziwie sie, ze ludzie chca to czytac regularnie. jakos nie moge sie do wprost
        przekonac.
    • Gość: Barry Re: kto zrezygnował z czytania "Wprost" IP: 217.197.79.* 12.06.07, 22:14
      A po co było zaczynać? Ze względu na ojców założycieli nie należało nawet
      zaglądać do tego tygodnika. Jest tyle innej prasy, na którą nie ma czasu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka