IP: 87.204.23.* 19.11.08, 09:35
Jestem zażenowana ostatnim programem Panów Morozowskiego i
Sekielskiego. Oglądałam zawsze ich program z zainteresowaniem.
Uważałam,az do 17.11.08r.,ich za "rasowych"dziennikarzy.
Rozmowa z Panem Drzewieckim była niesmaczna.Obaj Panowie zniżyli się
do Super expresu i innych tego typu gazetek.
Chciałabym tylko wiedzieć czemu miało służyć to przesłuchanie i
pranie cudzych brudów? Myślałam,że obaj panowie mają klasę. Jakże
się myliłam.
Kiedy wreszcie nauczymy się ze sobą normalnie rozmawiać,a nie
wiecznie szczuć jednych na drugich? Jak chcemy wychować młode
pokolenie na pozytywnie nastawionych do świata i innych ludzi,skoro
nie mamy do zaoferowania żadnych wzorców.
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Teraz my 19.11.08, 10:29
      to prawda, żenujące to było.
      forum telewizja HUCZY na ten temat
    • Gość: patriota dziwi mnie wybiórczość waszmości, i selektywność IP: *.chello.pl 19.11.08, 12:04
      dopatrywania się 'szczucia' na innych.

czyżby nagle nie spodobało się, że program Teraz My - uderzył w PO?

przez całe lata, program Teraz My był niczym innym jak TANIĄ SZOPKĄ dla
      gawiedzi, popłuczynami po bardzo przyzwoitym "Prześwietleniu" które się
      ukazywało w tvn24 - jedyny program który kiedykolwiek w tej stacji było sens
      oglądać. "Prześwietlenie" było programem rozrywkowym, jednocześnie cokolwiek
      oporowym, pozbawionym tej zbytniej uprzejmości i delikatności politycznej, dawał
      się pobawić, jak i też umiał przy okazji wyciągnąć jakieś fakty. niezależność
      panowie pociągnęli dopóki telewizja TVN24 powstała na fali opozycji wobec rządów
      Leszka Millera i SLD, była w opozycji.

program Teraz My powstał w momencie "wygrania" wyborów przez dwie zaprzyjaźnione
      ze środowiskiem tvn partie - PO, i PiS. zawsze był to czepialski, gawędziarski,
      niskich lotów program, w którym pałkowano tych, których miano pałkować, i
      czepiano się pierdół.

zarzut "braku wzorców" stawiać można do każdego programu, i do każdego zespołu
      redakcyjnego, a ja bym go postawił zupełnie inaczej. wielka OBŁUDA w
      posługiwaniu się pseudo-wzorcami do ataków politycznych, bo stosuje się
      argumenty o zgrozo - moralne, czy jakieś tam "standardów" wtedy, kiedy to jest
      wygodne, czyli czysta manipulacja. z wielkim zażenowaniem słucham, że media są
      po to by "wzorować" społeczeństwo i "wychowywać" a nie po to żeby rzetelnie
      neutralnie informować.

od wychowywania, to jest rodzic i każdy się wychowuje sam. nikomu w mediach nie
      potrzebny jest wzór, i wychowawca bo każdy dojrzały człowiek ma swoje zdanie, i
      powinien je wyrabiać w swój sposób.

panowie z tvn od lat byli wzorem nieobiektywizmu, oraz popisem arogancji, i
      wygłupu, skierowanym do ciemnych mas. można by się przyczepić do każdego
      programu, i do niemal każdej wypowiedzi. każdy program niemal był równie
      żenujący. a od czasów ponad rok temu nie obejrzałem na szczęście żadnego, bo po
      prostu panowie robią cyrk pod publiczkę i nic ciekawego z ich programów nie
      wynika. to nie są śledztwa dziennikarskie, to nie jest ujawnianie żadnych
      faktów, to jest po prostu show. show to ja sobie mogę zrobić sam.

a czemu akurat wyjątek się robi z wczorajszego programu? WSZYSTKIE MEDIA ŻYJĄ
      PIERDOŁAMI, nie zajmują się ważnymi rzeczami, żyją otoczką a nie treścią. takie
      "brudy" wyciągane są od 20 lat, bo media te nie mają innych zainteresowań.
      osobiście mam wrażenie, że tego typu programy jak wczorajszy służą tylko temu,
      żeby "nieudolnie" zaatakować PO, tylko po to, żeby zademonstrować "niby to
      neutralność" i "obiektywizm" wobec rządu PO, atakując specjalnie drobnostki i
      głupoty, zamiast zająć się recenzowaniem rzeczy ważnych. w ten sposób medium
      rośnie na wiarygodne, chociaż nic innego nie robi a wysługuje się od kilku lat
      określonym środowiskom na scenie politycznej - przy czym słowo polityczna jest
      tu zdecydowanie za wąskie.

jestem kategorycznie przeciwny żeby media zajmowały się promocją jakichkolwiek
      wzorców i postaw, bo tak można mówić do przedszkolaka.

media niech się zajmą diagnozowaniem rzeczywistości, i pokazywaniem -
      skanowaniem tej rzeczywistości, oraz jej objaśnianiem, a komentarz inteligentny
      człowiek wyrobi sobie sam. tylko tym się nigdy nie zajmą, bo nie leży to w ich
      interesie.

poza taśmami Beger, jak dla mnie program Teraz My, nigdy nic nie odkrył, a taśmy
      te uzyskał tylko dlatego, że zrobiła akcję Pani Beger, równie dobrze sprzęt
      mogli pożyczyć wszyscy inni dziennikarze i wtedy byłby to ich materiał.
      przypomnę że stacja TVN24 bojąc się o wynik PiS, oraz możliwość poprawienia
      wyników innych partii kosztem PiS nie wypożyczała na okres kampanii wyborczej
      taśm Beger komitetom wyborczym, traktując je jak swoją własność, czyli broni
      dostępu do obiektywnych materiałów.

nie widzę ani jednego poza tym programu, w którym program Teraz My pokazałby coś
      ciekawego, zajmującego, albo poważnego.

to jest właśnie takie czepialstwo i show na zamówienie. równie żenująco
      propagandowy jak showy u Lisa. tylko idioci co nie mają nic do roboty, przejmują
      się takimi "informacjami" i oglądają takie "wydarzenia". a tymi idiotami sterują
      jak chcą masowe media, manipulując nastrojami społecznymi - i potem te ciemne
      masy idą i głosują.

• drzejms-buond Re: dziwi mnie wybiórczość waszmości, i selektywn 19.11.08, 13:18
        cały czas , nie chodzi o to KOGO ale JAK!
    • Gość: Kir Re: Teraz my-dziennikarskie śledztwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:11

wiadomosci.onet.pl/1864403,448,item.html
      • drzejms-buond Re: Teraz my-dziennikarskie śledztwo? 19.11.08, 16:28
        tak, tak znamy to.
        a korwin-mikke sam sie nożem ugodził...
        • Gość: Kir Re: Teraz my-dziennikarskie śledztwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:46
          drzejms-buond napisał:

> tak, tak znamy to.
          > a korwin-mikke sam sie nożem ugodził...
          Nie:)))
          Pineiro był inspirowany przez sb,śledztwo dziennikarskie n.p. jego
          zeznań przedstawiało stronniczo sprawę a Dochnal już był wiarygodny.
          Nie ma to jak rewolucja moralna idem per idem prl:))))
          My Polacy mamy swoje zasady i żadnego wpływu na zsovietyzowane
          społeczeństwo,które go osądzi.
    • Gość: vidz Drzewiecki do odstrzału, nie spełnił oczekiwań PO IP: *.zetosa.com.pl 19.11.08, 23:08
      i TVN. PO nie przejęło kontroli nad PZPN, TVN nie dostanie praw do transmisji z
      EURO 2008.Bez akceptacji władz PO taki sąd na ministrem
      w programie TVN nie mógłby się odbyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka