jkredman 11.12.09, 22:52 ależ prosty sposób - dyskusja i zgłaszanie wniosków od poniedziałku do czwartku - głosowania w piątek po 15.00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prawy pol Re: Kłótnia o kłótnie radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 23:20 Tak poważnie.Jeśli nasi radni koniecznie mają coś do powiedzenia to dać im głos /3 minuty/ co w zupelności wystarczy jeśli ma się coś sensownego do powiedzenia czy zaproponowania. Dla polemistów dodatkowe prawo do repliki /1,5 minuty/. Nie wystarczy? Do pilnowania czasu wystąpień mają całą masę przewodniczących,wice przewodniczących i sekretarzy.Problemem podstawowym jest czy z szacunku dla sluchaczy,wyborców i mieszkańców potrafią się zdyscyplinować,przygotować/ na dyżurach, komisjach i klubach/i z pożytkiem dla miasta te 3, slownie:trzy, minuty,wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felicja Kłótnia o kłótnie radnych IP: 77.223.238.* 12.12.09, 11:49 jak dzieci !!! - Ja jestem mądry - nie to ja jestem mądry - a wcale że nie, bo ja - taak?? Ty ?? nie, ja i tak można w koło byleby nie robić nic konstruktywnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoNika Re: Kłótnia o kłótnie radnych IP: *.chello.pl 12.12.09, 13:33 Dokładnie tak, a dla radych pis- jeszcze radio, telewizja wyłączność w tvn24, by potem na You Tubie zamieścić filmik jak to najmłodszy radny niszczy prezydenta- żenada, poziom poniżej krytyki. A jestem ciekawa co to za genialny pomysl "danuty kmity" vel "awgana" vel "patryczka" by usprawnić pracę rady i ile będzie kosztował - odkąd brak telewizji i skoro mają jedną sesję w miesiącu to rzeczywiście jest co usprawniać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centurion Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 15:29 Zaniżanie poziomu tego szacownego gremium zaczęło się w czasach wszechwładnego radnego Janusza Kowalskiego. Po zaliczeniu wszystkich możliwych ugrupowań na polskiej scenie politycznej wylądował był ponoć ów osobnik w Chrześcijańskiej Unii Jedności - w skrócie..., no mniejsza z tym :) Pozostawił po sobie jednak zatrute truchło w osobach: nazwisk tych osobników nie wymienię z litości. W chwili obecnej mamy do czynienia z upadkiem obyczajów tzw. lokalnej klasy politycznej. Przyklad: Patryk Awgan w duecie z radnym Szymaniakiem vel "Carbon", Tomasz Flowers vel Danuta Kmita oraz najmniej rozgarnięty z radnych - Dzidziuś, wyznaczają standardy tzw. debaty politycznej tego gremium. Powinni wylądować w piaskownicy, a nie w radzie miasta! Poza miłością do pieniędzy, naszych pieniędzy, niczym się nie wyróżniają.... Proszę o odpowiedź na następujące pytania: - Czym sobie zasłużyli opolanie, że mają takich beznadziejnych radnych? - Jak bardzo zawiniło miasto Opole, że tacy osobnicy usiłują rozporządzać naszymi pieniędzmi? - Czym ci zawinili opolanie panie prezydencie, żeś nam takich osobników do rady wprowadził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 17:33 Akurat Ci radni pracują. Dzięki Jakiemu mam boisko bynajmniej. Ty chyba jesteś z PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: 77.252.18.* 12.12.09, 22:20 Są nawet tacy radni, którzy sami siebie wychwalają pisząc anonimy do rubryki "moim zdaniem" w NTO!!! Pamiętacie z jakiej partii to był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmok Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 17:23 Pamiętamy, pamietamy :) Ten radny, co to pisał o sobie w superlatywach do nto, jako Danuta Kmita, to Kwiatkoszczak do niedawna jeszcze w PO, a obecnie zapadł na kompletne PiS-dogłowie...hehehehe:) Jak Flałersa wyrzucą z tego PiS wPiS-du, to podąży śladem swojego koleszczaka Januszka Ko. i wstąpi do Chrześcijańskiej Unii Jedności. Tam ich miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.chello.pl 13.12.09, 08:40 No chcociaz jedna rzecz, która dobrze zrobił i nikt mu tego nie odbiera, ale nie oszukujmy sie o był incjatorem, a inicjatywa została poparta przez pozostałych radnych. I tutaj chyba nikt sie nie czepia. Chodzi o poziom jaki reprezentuje NiJaki i jego mentorzy. Dyskusje powinny toczyc sie na jakims poziomie, wypowiadac sie na tematy, których sie nie zna nie przystoi ludziom kulturalnym. Ale nie- oni obrażają, wysmiejwają się, "gnoją", niszczą- pełna kultura. Wszyscy rdani powinni działac na rzecz mieszkańców i miasta- więc jeśli nawet opozycja ma jakis dobry pomysł- to przyznajmy to i zachowajmy sie jak ludzie. A nie jak jaki, który wychodzi z założenia, że jak nie jego pomysł do do dupy, a wszsytkie pomysły i plany, które przygotuje ina partia nalezy wysmiac, odzucić itp. Przynjamniej "jego" boiska zostały poparte przez opozycję. I chyba jeszcze jedno budżet- pan Nijaki zapomina, że to jest budżet miasta i mieszkańców, a nie jego- wiec i szkoły, i remonty ( z całym szacunkiem, ale wstyd jak wygląda opolski ratusz -w porównaniu do innych miast klienci opolskiego ratusza przyjmowani sa jak w ruderze) powinny być i budowy i inwestycje i pomoc socjalna i zozy i w razie chęci udzielenia komus pomocy na to tez fundusze powinny być. Budżet nie jest własnością jakiego. A w przyszłorocznych wyborach- mam nadzieję, że ludzie którzy dostana się do rady (nieważne czy z PO, PIS, SLD, i in.)okażą sie dojrzali, uczciwi i będa chcieli cos zrobic dla mieszkańców i miasta, a nie dla lansu własnej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 09:54 Najlepiej, co panu Jakiemu wyszło podczas całej kadencji, to per_namiętny lansior i promo swojej osoby. Zniechęcił do siebie wielu ludzi. A przecież nie o to chodzi, ale o pracę dla miasta i jego mieszkańców. Ma całkowitą rację Nero, gdy pisze: "pan Nijaki zapomina, że to jest budżet miasta i mieszkańców, a nie jego - wiec i szkoły, i remonty ( z całym szacunkiem, ale wstyd, jak wygląda opolski ratusz - w porównaniu do innych miast. Klienci opolskiego ratusza przyjmowani sa jak w ruderze). To są fakty. Byłam tam z koleżanką i widziałam. Wstyd!!! Na skutek szkodliwej i głópiej interwencji radnego Jakiego opolski ratusz zamienił się norę i odrapaną ruderę. Każdy może to sprawdzić. Wystarczy przyjść. Nigdy więcej gó...arzerii w radzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Więcej betonu, mni Więcej betonu, mniej zieleni. IP: 77.252.18.* 13.12.09, 10:05 NAJLEPSZA była jednak propozycja zabetonowania boiska na Dambonia. No bo przecież nie ma gdzie parkować!! Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Za spór winę ponosi ten bardzie inteligentny 13.12.09, 10:38 Na tle innych "polityków" ze swojej obecnej (PiS) opcji politycznej radny Patryk Jaki błyszczy, jak bagnet na Defiladzie Zwycięstwa!!! Wszak na ciemnym tle wszystko jaśnieje :) A propos sporów w opolskiej radzie, to w każdej kłótni winę ponosi ten bardziej inteligentny :) Do tych bardziej inteligentnych zaliczam radnych Arkadiusza Wiśniewskiego, Jarosława Trembacza, Elżbietę Bień, Barbarę Kimak i Romana Ciasnochę. To oni ponoszą winę za kłótnie w radzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.chello.pl 13.12.09, 19:38 Jak czytam o tym remoncie ratusza to mam wrażenie, że tu wypowiadają się wyłącznie pracownicy tej instytucji. Zgadzam się z Citizenem, że Jaki świeci na tle tej beznadziejnej rady i potrafi się "lansować". Tylko to w przypadku polityka bardziej umiejętność niż wada. I od razu uprzedzam jego zwolenników, że to nie znaczy, że jest najlepszy i w ogóle nie wiadomo Jaki:) Często rzeczywiście aż dymni od niego populizmem i jak z tego się nie wyleczy nic z niego nie będzie. I basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: Awganizacja Rady Miasta Opola IP: *.chello.pl 13.12.09, 22:00 Gdybym był pracownikiem ratusza to jeszcze bardziej chciałbym remontu i to natychmiast. Na szczęście nie musze tam pracować. Ale moge podac jeszcze kilka "reprezentacyjnych" miejsc w Opolu, które remontu potrzebują juz dla przykładu: remont dworca (wiem, że to niekoniecznie z tych funduszy, ale...), kilka kamienic na krakowskiej, niektóre budynki na wrocławskiej (częśc z nich chyba nalezy do miasta), nie wspominając o drogach, chodnikach, ściezkach rowerowych- wymieniac dalej. czasami przykro patrzy się na budynki, które sa zaniedbane, a tym bardziej jesli jest to centrum miasta- ratusz, miejsce reprezentacyjne- mam nadzieję ze urząd stanu cywilnego wygląda lepiej niz korytarz przed nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Kłótnia o kłótnie radnych IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.10, 12:21 Moze autor tego artykulu przyslucha sie kiedys sesji rady w Wilkowie kolo namyslowa gdzie nic sie nie dzieje a radni maja ochote tylko na pieniadze ktore dostana za sesje Odpowiedz Link Zgłoś