Gość: gość IP: *.tp.unicity.pl 29.01.10, 22:29 Ktoś tu chyba coś pomylił za miliard to od 10 do 100 takich fabryk można by wybudować, chyba że chodzi jeszcze o stare złote Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasza Fabryka za miliard rusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 09:38 Mam takie pytanie do udzielającego informacji o firmie.Na jakiej kalkulacji oparto decyzję o opłacalności ,licząc obroty od 300 do 500 mln euro rocznie,rozrzut blisko 100%.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Fabryka za miliard rusza IP: *.punkt.pl 30.01.10, 09:42 pytasz dziennikarzy GW? hahaha, GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter piszesz na forum - najpierw poczytaj. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.10, 17:18 Najbardziej rozbawiła mnie opinia 10 albo i 100 fabryk można wybudować, co oznacza że "gość" nie ma bladego pojęcia o czym pisze. Jak większość formułowiczów to zwykły bałwan. Szacowana wielkość inwetycji 250-300 mln euro, licząc Euro po 4 złote... to ile wychodzi... właśnie ok. miliarda. Fabryka zatrudni ok. 1000 osób. Nie chodzi tu o fabrykę zniczy, czy też zakładzik produkcji mebli kuchennych zatrudniający 50 osób... Polecam więcej czytać, nastepnie zabierać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: piszesz na forum - najpierw poczytaj. IP: *.tp.unicity.pl 04.02.10, 22:22 JEŚLI NIE WIESZ CO MÓWISZ TO POSZUKAJ INFORMACJI GDZIE INDZIEJ, A NA RAZIE POCZYTAJ TEGO www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070322/GOSPODARKA/70322007, EWENTUALNIE TUTAJ www.paiz.gov.pl/20091214/najwieksze_inwestycje_w_2009 WTEDY ZOBACZYSZ JAKIEGO RZĘDU LICZBY SĄ PRZEZNACZANE NA INWESTYCJE. W ARTYKULE NIE MA NIGDZIE NAPISANE (POZA TYTUŁEM)JAKA KWOTA EURO ZOSTAŁA ZAINWESTOWANA, A TYLKO JAKI BĘDZIE OBRÓT FABRYKI (SĄDZĘ ŻE TEN TEŻ ZOSTAŁ ZDROWO ZAWYŻONY) POZDRAWIAM NIEDOWIARKÓW I MARZYCIELI , ŻE BYLE FABRYCZKA WARTA JEST MILIARD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cair do dextera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 16:34 Obrażasz ludzi na forum a tymczasem sam jesteś bałwanem.Jak się poleca więcej czytać należało by podać żródło wiedzy na ten temat.Zapewne bałwanowi to jest obce.Tyle się naczytałem o tej fabryce tylko nie wiem co będzie wytwarzać.Może nowy typ miotły brzozowej? -pomysłu -made in Poland , które by porządnie pozamiatały te Unijne łajno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter proszę - odczytaj i pomyśl nim odpiszesz.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.10, 21:13 Pięknie dziękuję za potwierdzenie mojej tezy dotyczącej waszej głupoty. Widzę że wytaczcie ciężkie działa typu dane PAIiIZ, OK. Przyznaję gościu sięgnąłeś na ciekawą stronę, chociaż kolego...prosiłem... czytaj DOKŁADNIE ! Bo użyłeś informacji o inwestycjach w Polsce za rok 2009.. podczas kiedy decyzja zapadła wcześniej. Grunt o przedano w 2007 roku, budowe rozpoczęto w 2008 roku, zatem biedne dziecko nie te dane... Agencja na którą się powołujesz jest często stronnicza w swoich opiniach,a promuje inwestycje w które była bezpośrednio zaangażowana. Inwestycją roku nie zostanie inwestycje nie przeprowadzona bez udziału PAIiIZ. Miałeś prawo nie wiedzieć :P. Proszę kliknij na poniższe linki...mam nadzieję że coś się rozjaśnie w łepetynie: 1. www.paiz.gov.pl/nowosci/index.php?id_news=1371 (koszt nie dotyczy obrotu ale nakładu na zakład - sam grunt kosztował ok. 10 mln złotych!) 2.www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20080423/AKTUALNOSCI/419688971 3.www.wnp.pl/wiadomosci/marcegaglia-wybuduje-fabryke-w- kluczborku,25093.html 4.www.senat.gov.pl/k6/dok/diar/42/4206b.htm - oświadczenie Jarosława Chmielewskiego A tu aktualny przelicznik EURO za złocisze : waluty.onet.pl/ Brnijmy dalej.... NTO - cytujesz kwotę obrotu, niemniej jednak dotyczny ona jak słusznie gościu zauważyłeś oborotu... Obrót to nie inwestycja vel koszt nakładów inwestycyjnych. Różnica jest zasadnicza. Konkluzja jest prosta i czytelna, znów ktoś nie doczytał, sięgnął do jednego artykułu i chce brylować, ale chyba tylko swoją niewiedzą. Podałem kilka przydatnych linków, dodatkowo polecam na bieżąco przeglądać strony : www.mg.gov.pl ; www.paiz.gov.pl, www.invest-park.com.pl ; www.ksse.com.pl ; www.nbp.pl ; w tym przypadku polecam zasięgnąć informacji o samej firmie: www.marcegaglia.com. Produkcja w Polsce jest opisana na ww stronach www. Jeżeli cair przeczytałby jeden z podanych wcześniej linków - wiedziałby że firma nie wyrabia mioteł. O inwestycji jest mowa od kilku lat i dziwi mnie ignoranctwo osób, które nagle oświeciło ... Piszesz naczytałem się o tej fabryce...jeżeli nie dociera do ciebie to co jest napisane...to niechcę Cię martwić ale jest to obajw analfabetyzmu wtórnego. Innymi słowy - nie wiesz co czytasz... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: proszę - odczytaj i pomyśl nim odpiszesz.... IP: *.tp.unicity.pl 08.02.10, 18:33 A jednak to ty się mylisz Jak napisano w twoich linkach łączne nakłady finansowe zamkną się kwotą 250 mln euro. A na razie ruszyła fabryka zatrudniająca 100 osób, docelowo ma tam pracować od 500-do 1000 osób, wtedy to będzie fabryka za miliard, na razie prawdopodobnie (bo nikt tego nie będzie wiedział nawet urząd skarbowy(jemu zgłoszą pewnie 2 miliardy))kosztowała 100 milionów PCSWD Odpowiedz Link Zgłoś