Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja

01.10.03, 04:34
Z roznych wzgledow nie chcemy juz wiecej stosowac tabletek hormonalnych,
spirali, patentexu i prezerwatyw. Co pozostaje Panie doktorze, poza
kalendarzykiem i sterylizacja oczywiscie ? Nie mozna w koncu opierac calego
seksu na seksie oralnym jedynie.
Obserwuj wątek
    • brookie Re: Antykoncepcja 02.10.03, 07:05
      Jestem na pigule juz 4 rok. Jednym slowem mam dosyc.
      A moze jakas metoda antykoncepcji dla mezczyzn? Oprocz stosunku przerywanego
      oczywiscie.
    • al3 Re: Antykoncepcja 03.10.03, 11:18
      Jezeli nie chcesz stosowac wszystkich tych zabezpieczen to rob cwiczenia
      pochadzace z taoizmu.
      Po okolo 3 miesiacach zatrzyma sie miesiaczka i nie bedzie sie plodnym.
      Problem w tym ze metoda moze nie u wszystkich dzialac albo zadziala dziala po
      pol roku.
      Jest to sposob stosowany w taoizmie w celu otrzymania zdrowego potomka!!
      Wtedy zaprzestaje sie cwiczen i pojawia sie plodnosc.
      Dlaczego stosuja w celu zdrowego potomka?
      Bo wydzdieliny z miesiaczkowe / sa to gnijace substancje bialkowe nagromadzone
      w macicy/ przedostaja sie do krwi i zatruwaja caly organizm a prawdopodobnie
      powoduja mutacje genow.
      Stad mamy slabe i chore dzieci i spoleczenstwo.

• sloggi Re: Antykoncepcja 03.10.03, 11:23
        al3 napisał:

> Bo wydzdieliny z miesiaczkowe / sa to gnijace substancje bialkowe
        nagromadzone
        > w macicy/ przedostaja sie do krwi i zatruwaja caly organizm a prawdopodobnie
        > powoduja mutacje genow.
        > Stad mamy slabe i chore dzieci i spoleczenstwo.
        >
        Co Ty za androny wypisujesz.
        • al3 Re: Antykoncepcja 03.10.03, 12:17
          Do licha ,dlaczego androny? To ze 90 % ludzi niewiele wie to nie znaczy ze
          androny.!
          Odkrywce krazenia krwi w organizmie poslali do zakladu dla oblakanych!
          Troche pomyslunku by sie przydalo w 21 wieku!
          • tek777 Re: Antykoncepcja 15.10.03, 22:20
            a możesz podać do tego jakieś dane naukowe ??
            bo jakoś więcej zaufania mam do lekarzy i innych naukowców niż do tao-guru ...
            jak zobacze ze lekarze to badaja, jakies wnioski z tego wypływaja itd.
            to sie wypowiem :)
            a dopoki nie - to dla mnie też to są androny :)
            bo oprócz wielu odkrywców/wynalazców, którzy byli poczatkowo wysmiewani
            bylo jeszcze wiecej oszustow/glupcow/fantastow, ktorzy rozne brednie glosili a
            dzis juz nikt o nich nie pamieta ..
    • andrzej.depko Re: Antykoncepcja 10.10.03, 00:21
      No cóż, przy tak wysoko postawionej barierze, możliwości wyboru za wiele nie
      ma. Antykoncepcja dla mężczyzn jest wciąż w powijakach, zastrzyki
      antykoncepcyjne dla kobiet to też antykoncepcja hormonalna. W takim wypadku
      pozostaje nowy sposób ( czy też nowa idea zapobiegania ciaży ), a mianowicie
      system Persona, dostępny już w aptekach. Oparty jest na monitorowaniu zmian
      stężenia hormonów w moczu. Poprzez monitorowanie zmian stężeń hormonów, PERSONA
      może powiedzieć, kiedy przypadają Twoje dni płodne. Sygnalizator odpowiednim
      światłem codziennie rano informuje kobietę czy dni są płodne czy też nie:
      zielone światło droga wolna, czerwone czekamy, światło żółte oznacza
      konieczność przeprowadzenia kontroli stężenia hormonów w moczu paskiem testowym
      i odczytanie wyniku w sygnalizatorze. Płodny dzień czy niepłodny. O szczegółach
      możecie poczytać na stronie www.persona.info.pl
      • mickey.mouse Re: Antykoncepcja 10.10.03, 18:24
        Poprzeczka jest moze faktycznie wysoko postawiona, ale nie mozna przeciez brac
        w niskonczonosc srodkow hormonalnych. Zadne sztuczne hormony nie sa przeciez
        obojetne dla organizmu czlowieka, zwlaszcza po wieloletnim ich uzywaniu. Na
        Forum Zdrowie kobiety, byla cala wielodziesieciopostowa dyskusja na ten temat,
        a moja dziewczyna nienalepiej toleruje globulki dopochwowe w rodzaju patentexu
        oval, nie wspominajac juz o strachu powodowanym brakiem przekonania co do
        pewnosci tej metody. Z drugiej strony, ja nie chce uzywac prezerwatyw, bo ten
        srodek antykoncepcyjny - z oczywistych dla mezczyzn powodow - mozliwy jest do
        stosowania na krotka mete, sporadycznie.

Dziekuje za wskazanie Persony, z cala pewnoscia zainteresuje sie tym :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka