Dodaj do ulubionych

Opolskie restauracje

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 20:50
Czy w Opolu naprawdę nie można dobrze zjeść? Byłam w tym mieście jako gość
wraz z przyjaciółmi przez dwa weekendowe dni. W sobotni wieczór zwiedziliśmy
kilka opolskich restauracji, niektórych z pięknym wystrojem , w których nikt
nie sprawiał wrażenia żebyśmy byli tam oczekiwanym gościem gościem. Tak było
i w greckiej tawernie i w restauracji muzycznej Pająk.Wreszcie po długim
poszukiwaniu udało nam się coś zjeść w rybnym Marlinie. Reklamówka
zapowiadająca rozkosze podniebienia w postaci świeżych ryb i owoców morza
mocno nas wyprowadziła w pole. Podane jedzenie było wysuszone i smakowało tak
jakby je ktoś przyrządził tydzień temu i od tego czasu wielokrotnie
odgrzewał. Ten sam smak wegety, czy też równie subtelnej przyprawy pokrywał
równo ziemniaki,owoce morza i ryby zrównując je smakowo do tego samego
niewyszukanego poziomu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec Re: Opolskie restauracje IP: *.zwm.punkt.pl / 217.153.196.* 28.03.04, 22:14
      źle chodziłaś,opuścilaś te nalepsze chyba szukałaś baru.
    • Gość: Joasia Re: Opolskie restauracje IP: *.citymedia.pl 28.03.04, 23:00
      Byłam w Radiowej (dawnej 103,2) i jak sie wk..... kiedy po zamówieniu piwa
      grzanego (dużego)kelner przyniósł mi rachunek oczy mi zdębiały. Ci zdziercy
      biorą sobie 10 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jeszcze ten wysoki kelner od
      siedmiu boleści na moją uwagę, że to troche za dużo oświadczył że wszędzie
      tyle ono kosztuje !!! a wczoraj w Bull'u placilam 6!!!!!!!! Co to za knajpa
      strasznie spadła na psy: brudne, dziurawe obrusy,chamska obsługa.
      KOSZMAR !!!!! Gorąco NIE polecam
    • katarsis Re: Opolskie restauracje 29.03.04, 22:17
      Gość portalu: turystka napisał(a):

> Czy w Opolu naprawdę nie można dobrze zjeść? Byłam w tym mieście jako gość
      > wraz z przyjaciółmi przez dwa weekendowe dni. W sobotni wieczór zwiedziliśmy
      > kilka opolskich restauracji, niektórych z pięknym wystrojem , w których nikt
      > nie sprawiał wrażenia żebyśmy byli tam oczekiwanym gościem gościem. Tak było
      > i w greckiej tawernie i w restauracji muzycznej Pająk.Wreszcie po długim
      > poszukiwaniu udało nam się coś zjeść w rybnym Marlinie. Reklamówka
      > zapowiadająca rozkosze podniebienia w postaci świeżych ryb i owoców morza
      > mocno nas wyprowadziła w pole. Podane jedzenie było wysuszone i smakowało tak
      > jakby je ktoś przyrządził tydzień temu i od tego czasu wielokrotnie
      > odgrzewał. Ten sam smak wegety, czy też równie subtelnej przyprawy pokrywał
      > równo ziemniaki,owoce morza i ryby zrównując je smakowo do tego samego
      > niewyszukanego poziomu.

Polecam takie restauracje jak Starka (Ostrówek), Zagłoba (Krakowska), U Mnicha
      (Ozimska), Maska (Rynek), Wirtualna (Rynek), Impresja - w Hotelu Opole na ul.
      Krakowskiej, Kuchnia Grecka w Wenedzie na ul. 1 Maja. Wszystkie sa opisane w
      przewodniku Pascala, który prezentuje turystom najciekawsze kulinarne miejsca w
      mieście.
      Najciekawsze rozkosze kulinarne (oparte na naturalnych składnikach) sa jednak
      na trasie Opole- Częstochowa - np. w Dębskiej Kuźni: Stara Kużnia, Gospoda
      (Klub Tenisowy) w Chrząstowicach no i otwarty Zajazd Góralski w Dębskiej Kuźni.
      Trochę jednak tego jest.
      W porównaniu do innych miast np. Częstochowy - opolskie restauracje wcale nie
      wypadają blado- no może jest zdeczko drożej, ale niewiele.
      • Gość: ::Kaz:: Re: Opolskie restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 22:26
        > Polecam takie restauracje jak Starka (Ostrówek), Zagłoba (Krakowska),
        > U Mnicha (Ozimska), Maska (Rynek), Wirtualna (Rynek), Impresja - w Hotelu
        > Opole na ul. Krakowskiej, Kuchnia Grecka w Wenedzie na ul. 1 Maja.
        > Wszystkie sa opisane w przewodniku Pascala, który prezentuje turystom

Dokladnie tak! A dla milosnikow dobrej nie oszukanej "chinszczyzny" dorzucam
        jeszcze Kim Lan niedaleko rynku.

• katarsis Re: Opolskie restauracje 29.03.04, 22:31
          Gość portalu: ::Kaz:: napisał(a):

> > Polecam takie restauracje jak Starka (Ostrówek), Zagłoba (Krakowska),
          > > U Mnicha (Ozimska), Maska (Rynek), Wirtualna (Rynek), Impresja - w Hotelu
          > > Opole na ul. Krakowskiej, Kuchnia Grecka w Wenedzie na ul. 1 Maja.
          > > Wszystkie sa opisane w przewodniku Pascala, który prezentuje turystom
          >
          > Dokladnie tak! A dla milosnikow dobrej nie oszukanej "chinszczyzny" dorzucam
          > jeszcze Kim Lan niedaleko rynku.
          >

Chciałam też wspomnieć i o Kim-Lanie, ale zapomniałam :)
          Dokładnie tak!
          • Gość: gość Re: Opolskie restauracje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 23:41
            A ja polecem Zajazd Kasztelański, Świetna Obsługa i cudowny młodziutki DJ
            • katarsis Re: Opolskie restauracje 02.04.04, 00:50
              Gość portalu: gość napisał(a):

> A ja polecem Zajazd Kasztelański, Świetna Obsługa i cudowny młodziutki DJ

No to na terenie woj. opolskiego mamy więcej takich smaków.

1. Restauracja Centralna Głubczyce (narazie w zawieszeniu)
              2. Zamkowa - Otmuchów
              3. Auto-Stop Sucha k. Strzelec
              4. Kosmos Kędzierzyn-Koźle

Ale nr 1 jest Głogowianka w Głogówku. Oryginalny bufet wraz z bufetową z lat 50-
              siątych.
              Jak zwykle w tym rankingu ościenne województwa nas wyprzedzają, ale nie będę
              pisać gdzie - zanim ktoś się nie zainteresuje.

• Gość: leonard Ale Merlin jest o.k. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 02:18
      Prawdę powiedziawszy jestem zaskoczony, że nie byłaś zadowolona z wizyty w
      Merlinie. Dość często odwiedzam ten lokal i jeszcze mi się nie zdażyło, żeby
      coś było nie tak. Może mieli słabszy dzień ale na codzień jest w porządku.
      Natomiast zdecydowanie popsuło się żarełko w restauracji przy kortach w
      Chrząstowicach.
    • Gość: leonard oczywiście miało być Marlin- ach te kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 02:20
      jak w temacie. Sorki.
    • lukaszmr Niestety masz rację... 01.04.04, 09:22
      Bo wszyscy restauratorzy nastawili się na szybki i mam nadzieję - krótkotrwały
      zysk. A dam sobie łeb obciąć że to nawet nie była Vegeta tylko Kucharek, bo
      Vegeta to już zbędny zbytek. Nachapać się byle szybko, podać np. śledzia a la
      łosoś itp. wynalazki.
      Ze swojej strony nie polecam Maski (nie znają się na przyprawach i generalnie
      mdłe żarcie), natomiast żarełko w Mnichu jest całkiem całkiem choć czuć "cięcia
      kosztów" w porównaniu z zeszłym rokiem.
    • Gość: maggi Re: Opolskie restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 10:56
      muszę przyznać, że ceny opolskich restauracji są bardzo wygórowane w porównaniu
      np. z wrocławiem, a jedzenie też nie jest jakieś nadzwyczajne.
    • Gość: bywalec Re: Opolskie restauracje IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 01.04.04, 21:44
      A Antek w Źlinicach i Antka Salomon? Co sądzicie?
      • katarsis Re: Opolskie restauracje 02.04.04, 00:17
        Gość portalu: bywalec napisał(a):

> A Antek w Źlinicach i Antka Salomon? Co sądzicie?

Znam same smakowite opinie na ich temat, choć osobiście nic tam nie jadłam.
    • katarsis Najbardziej oryginalne żarcie 02.04.04, 00:26
      Osobiście mam swój ranking na Opolszczyznę.

Nr 1 jest Stara Kuźnia w Dębskiej Kuźni. Dostali nawet nagrodę od dziennika
      Rzeczpospolita za wykwintność i pychotke :)

Nr 2 Ze względu na ciekawy, oryginalny jadłospis: Jan III Sobieski przy al.
      Jana Pawła II w Kędzierzynie Koźlu. Podają tam kotlety z krokodyla :)

Nr 3 Kuchnia śląska w Dobrzeniu Wielkim, choć opinie na jej temat są różne.

Jak ktoś chce zjeść dużo i tanio to tylko w Steakhouse Piramida, ale bez
      wykwintności.

Ranking Opolski:

1. Starka
      2. Zagłoba
      3. U Mnicha
      4. Wirtualna
      5. Da Enzo Trattoria- Pizzeria
      6. Impresja
      7. Pod Pająkiem
      8. Kim-Lan
      9. Marlin
      10. Maska
      • Gość: Rozwodnienie Ranking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 01:35
        Ranking Opolski:
        1. SMAKOSZ
        2. Starka
        3. Zagłoba
        4. U Mnicha
        5. Wirtualna
        6. Da Enzo Trattoria- Pizzeria
        7. Impresja
        8. Pod Pająkiem
        9. Kim-Lan
        10.Maska
    • Gość: LEONARD ENZO JEST CO RAZ SŁABSZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 10:17
      Przede wszystkim fatalna obsługa bo jedzonko i owszem. Największym
      zaskoczeniem w tej restauracji jest fakt , że Enzo nie panuje nad słabiutkim
      poziomem obsługi. Tym bardziej to dziwi, że w większości obsługuje tam jego
      rodzina. A panią żonę nie powinien w ogóle wypuszczać na salę do klientów bo
      jest tak nie uprzejma, że aż strach.
      Nikt nie jest w stanie przebić jednak właściciela Starki - podobnego mruka i
      wyniosłego bufona dawno moje oczy nie widziały, za to kelnerów ma w pożądku.
      Dziwne- facet pracuje tam jakby za karę.
      Pozdrawiam.
    • Gość: zuzka Re: Opolskie restauracje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 08:34
      Ja bardzo lubie Mnicha i polecilabym go kazdemu.Ma przede wszystkim naprawde
      super obsluge.No, i zarcie! Pycha!Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka