Dodaj do ulubionych

PKS Opole pod młotek

IP: *.citymedia.pl 29.09.10, 00:51
Czyli teraz popekaesowski placyk przy 1-go Maja zostanie zaorany i postawią w tym miejscu kolejną biedronko-lidlowską stodołę.
Obserwuj wątek
    • Gość: qlka Re: PKS Opole pod młotek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 07:42
      lepiej zapytajcie prezesa jaka strata bedzie w tym roku i ile gminy dopłaciłyby do tego "interesu" już na starcie przyszłego roku
    • Gość: partyja maja PKS Opole pod młotek IP: *.147.1.5.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.10, 10:28

"...Jako prezes zrobiłem właściwie wszystko, by uniknąć prywatyzacji..." - mówi nie kto inny tylko CZŁONEK PO - niesamowite prawda? członek niby liberalnej PO zrobiłby wszystko by uniknąć prywatyzacji*

*czytaj - ja to czytam - uniknąć utraty stołka...
      żenujące - kabaret trwa. robienie ludziom, wyborcom wody z mózgu również. ALe co tam w sondażach są najlepsi...

Więcej... opole.gazeta.pl/opole/1,35114,8438146,PKS_Opole_pod_mlotek.html#ixzz10uAuATmS
    • Gość: esse Prywatyzacja jest dobra! IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.10, 11:37
      Prywatyzacja to najlepsze wyjście. Związek gmin miałby zero wpływu na działanie spółki, tylko zapewniałby bezstresowe życie prezesowi PKS. Prywatna firma będzie w stanie lepiej zorganizować komunikację. Już teraz zresztą, Opolskie PKS dociera do bardzo niewielu miejscowości, żyjąc chyba przede wszystkim z transportu dla elektrowni i z wynajmu stanowisk Sindbadowi.

Mam nadzieję, że prywatny przedsiębiorca będzie w stanie lepiej zagospodarować paskudny teren dworca i zajezdni przy ul. Rodziewiczówny.
      • Gość: jbravo Re: Prywatyzacja jest dobra! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 12:15
        dokładnie, PKS powinien już dawno zostac sprywatyzowany. Co z tego że ma atrakcyjne działki w samym centrum Opola skoro od lat nic się tam nie dzieje. Dworzec PKS to obraz nędzy i rozpaczy a powinien być przecież wizytówką firmy. Związek gmin na pewno nic tutaj nie pomoże.
    • Gość: podroznik biuro podrozy IP: *.range86-155.btcentralplus.com 29.09.10, 12:08
      czy to prawda,ze turbud-biuro podrozy chyli sie ku upadkowi???????czy ktos moze mi udzielic informacji?????
    • Gość: dyskobol PKS Opole pod młotek IP: *.chello.pl 29.09.10, 12:15
      Jesli PKS ma tak rewelacyjne wyniki, to dlaczego prezes sie martwi. Co za roznica czy przejmie go jakis zwiazek gmin, czy tez prywatny inwestor branżowy. A teren wokol dworca najwyzszy czas uporzadkowac i zbudowac tam, chocby i nawet jakas galerie handlowa. A te wszystkie budy na targowisko - przeciez niedawno powiekszono to na Dubios, wiec miejsca maja tam jak znalazl.
    • Gość: janek ze wsi opole PKS Opole pod młotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 18:00
      Opole postąpiło najrozsądniej. Nysa jeszcze będzie żałować, że wzięła PKS. Prędzej czy później - jak to w państwowym przedsiębiorstwie - zacznie się wszystko sypać, bankrutować. Opole powinno sprzedać PKS. A żeby mieć pewność, że dworzec zostanie w tym miejscu, a nie zlikwidowany - wystarczy zrobić odpowiedni zapis w planie zagospodarowania + umowa przy prywatyzacji, że nowy właściciel zobowiązuje się do utrzymania dworca PKS w dotychczasowym miejscu. Prywaciarz lepiej zadba o SWOJĄ firmę niż powiat/województwo o NIE-SWOJĄ bo PUBLICZNĄ - czyli niczyją.
    • Gość: Roman. PKS Opole pod młotek IP: *.183.245.36.dsl.dynamic.eranet.pl 29.09.10, 22:32
      Ciekawe, który znajomy "królika" kupi za psi grosz PKS. A, że będzie to interes życia wiadomo było od chwili jak służby Ryszarda Wielkiego Hamulcowego doprowadziły do zmiany zapisów Planu Zagospodarowania, dopuszczając budowle usługowo-handlowe / do iluś tam pięter/.
      Teraz tylko patrzeć jak jakiś znaczący działacz platformy lub jego firma skonsumuje ten cukierek. I wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby tą firmą był np. Sinbad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka