bzyk_origo Re: Radni PiS maja zasady... 11.10.10, 17:11 Podstawowym kryterium przynaleznosci do pis-dzielstwa jest: -wrodzona glupota -chamstwo w kombinacji z moherstwem -psiopoddancza wiernosc jaraczowi - ktory wyrwal Polske z lap komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvn style Re: Radni PiS maja zasady... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:40 Taki element jak ty tworzy biomasę - bezmózgie żerowisko PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 17:34 Małolaty skąd by posiadacie taką wiedzę ? Wałęsa został jak wiadomo wyrzucony ze stoczni w 1976r. za politykę, ogólnie mówiąc. Czy faktycznie przeskoczył wtedy płot jest to sprawa bardzo ,ale to bardzo dyskusyjna.Faktem jest i to niezaprzeczalnym ,że komuniści poza członkami partii w stoczni \P.O.P.\ w chwili wybuchu strajku w miarę szybko mieli swoich agentów wśród stoczniowców.Pod stocznią stały dziesiątki czołgów i wojsko.przygotowane by móc wkroczyć na teren stoczni w każdej chwili.Odpowiedzi na pytanie dlaczego tak się nie stało zapewne nie poznamy nigdy.Odpowiedzi na to pytanie nie zna zapewne sam Wałęsa.Wałęsa który dość szybko odwrócił się od kolegów z komitetu strajkowego którzy go wybrali na przewodniczącego tylko iż był robotnikiem.\ach te pachnące salony\To słowa nieżyjącej już A. Walentynowicz z przed pięciu lat.Symbol Wałęsy blednie i to bardzo mocno kiedy przypomni się pierestrojkę w ZSRR\1987r\i kilka spotkań Gorbaczowa z ówczesnym prezydentem USA R. Reaganem na wojskowym okręcie na morzu Śródziemnym latem 1989r.Gdyby nie te wymienione wydarzenia nigdy nie doszłoby do zmian w Polsce i Europie.Nawet Gorbaczow by wprowadzić pierestrojkę potrzebował 25 polityków najwyższego szczebla władzy ryzykując przy tym bardzo.Sam Gorbaczow zresztą od wielu lat po śmierći żony mieszka na stałe w USA.Pan Wałęsa człowiek bardzo butny nie lubi gdy przypomina mu się te fakty.Pokolenie dziśiejszych nawet czterdziestolatków nie ma zielonego pojęcia jak ogromną władzę posiadał przez lata ZSRR w Polsce i całym bloku komunistycznym.Dlatego kiedy słyszę ,że Solidarność obaliła komunę śmieje się z wypowiedzi takich durniów i ich symbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 18:06 Nie mogę patrzeć na Wałęsę, ani tym bardziej go słuchać. Biedny facet, który uwierzył, że sam obalił komunę. To mądra polityka Jana Pawła II, wsparcie zachodu i zryw całego Narodu sprawiło, że odzyskaliśmy wolność. Jestem po stronie pis, uważam, że ten człowiek nie zasługuje na honory, których potrzebuje jak dopalaczy, żeby rosnąć w chorobliwej megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
mj63 Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie 11.10.10, 18:50 Pisowcy reprezentuja ponizej przcietnej poziom intelektualny. Nigdy nie zrozumieja wielkosci Walesy najwiekszego obecnie zyjacego Polaka. Rece precz od Walesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erte2 Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:42 Dobry człowieku - aby coś zrozumieć trzeba posiadać uniejętność myślenia której ty zapewne nie posiadasz lub też znakomicie ją ukrywasz. Bowiem gdyby udało ci się choć odrobinę pomyśleć to doszedłbyś do wniosku że nikt rozumny nie powie że to Lech Wałęsa osobiście i własnoręcznie dokonał przewrotu w Polsce, i że to Jego działanie było jedyną przyczyną przemian w tzw. demoludach. Ale też nikt rozumny i uczciwy nie zaprzeczy że to właśnie Lech Wałęsa był symbolem oporu Polaków w latach '80., i że to dzięki Niemu wszyscy którzy czynnie przeciwstawiali się tamtemu reżimowi - powiem górnolotnie - trwali na posterunku. Ten symbol i tę jego postawę uhonorował Komitet Noblowski (może nie wiesz, ale to właśnie Lech Wałęsa otrzymał Pokojową Nagrodę Nobla w 1983. roku)*, Lecha Wałęsę uhonorowali Niemcy prosząc Go o symboliczne przewrócenie kostki domina w czasie uroczystości upamiętnających obalenie muru berlińskiego, i to Lecha Wałęsę zapraszają różne kraje na całym świecie chcąc po prostu zobaczyć na własne oczy żywą legendę XX wieku. Lech Wałęsa jest żywym człowiekiem i jak każdy żywy człowiek ma swoje wady i zalety. I jak każdy żywy człowiek miał zapewne swoje wzloty i upadki. Ale Jego miejsca w historii nie jest w stanie odebrać mu ani żaden "opolanin", ani żaden Jaki, Taki czy Owaki, ani nawet jakiś Kaczyński, Macierewicz czy Rydzyk. On je ma zapewnione obok innych wielkich Polaków XX wieku - Piłsudskiego i Wojtyły. Przyjmij to do wiadomości mały "opolaninie". A tak na marginesie - jeśli się o czym pisze to trzeba mieć podstawowe wiadomości. Otóż w 1980. roku pod stocznią nie stał żaden czołg ani żadne wojsko - ani w Gdańsku, ani w Szczecinie. Wiem, bo byłem na miejscu. Od początku do końca. Czołgi i wojsko stanęły 13. grudnia 1981. roku. Też byłem na miejscu. I też od początku do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Do erte 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 19:39 Ja również napiszę coś na marginesie.Otóż sam Wałęsa wielokrotnie mówił i to w TV -cytuje dosłownie jego słowa - Przed stocznią miałem wtedy prawie czterysta czołgów. A więc czołgi były na pewno, jak byśmy to powiedzieli w pogotowiu.A to ,że Wałęsa użył sformułowania ,że przed stocznią nie ma w tym momencie żadnego znaczenia czy pokrywa się to z faktycznym ich miejscem postoju czy nie lecz miejscem gdzie miały by zostać użyte.Pisanie ,żę dzięki niemu wszyscy przeciwstawiali się tamtemu reżimowi jest równie idiotyczne jakby ktoś powiedział ,że to dzięki BOR Komorowskiemu wybuchło Powstanie Warszawskie ponieważ dzięki niemu wszyscy powstańcy przeciwstawiali się Niemcom.Po takim idiotycznym wpisie jak Twój prędzej uwierzyłbym ,że byłeś człowieczku na Księżycu niż Ty na pomorzu, zresztą sam nie wiesz dokładnie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erte2 Re: Do erte 2 IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 20:54 Widzisz "opolaninie" - byłem tam gdzie trzeba wtedy kiedy trzeba. I jestem z tego dumny - bo mam z czego. Bo - w odróżnieniu od ciebie - nie jestem sfrustrowanym nieudacznikiem, zawistnym i zazdroszczącym Lechowi Wałęsie pozycji w świecie i miejsca na kartach historii. I nie zmienią tego ani inwektywy pod Jego adresem, ani obelgi pod moim - bo jesteś za malutki aby obrazić nawet mnie, nie mówiąc o już o Lechu Wałęsie. No więc jeśli musisz - kiś się dalej w sosie swojej nienawiści do człowieka wielkiego, ale zaręczam ci - twój jadzik może co najwyżej zepsuć powietrze wokół ciebie, ale Lechowi Wałęsie nie zaszkodzi na pewno. P.S. A może choć raz w życiu spróbuj zrobić coś z sensem, a wtedy być może twoja nienawiść do lepszych od cebie (czyli do całego otaczającego cię świata) nieco zmaleje. Czego życzę tobie i twojemu otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Do erte 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 18:47 Młody - a pocałuj Ty mnie w doopę. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Ten młodzian wystawił sobie, jak i swojemu 11.10.10, 18:07 tatusiowi bardzo haniebne świadectwo. Nie cierpię takich ludzi, którzy od najmłodszych lat szukają sobie łatwych dróg życia i jeszcze mają o sobie mniemanie nie poparte żadnym życiowymi osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mieszańca Re: Ten młodzian wystawił sobie, jak i swojemu IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:39 Wałęsa od młodego wieku próbował się ustawić; na końcu wyszedł na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Młodzian mądry na tatusia, kundel głupi na... ??? 11.10.10, 18:42 mieszaniec-zopola napisał: > tatusiowi bardzo haniebne świadectwo. Nie cierpię takich ludzi, którzy od najmł > odszych lat szukają sobie łatwych dróg życia i jeszcze mają o sobie mniemanie n > ie poparte żadnym życiowymi osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plujban Opolu-to jakies Ubeckie Zaglebie IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.10, 18:35 kto tam naprawfe rzadzi? TW nadaja honorowe obywatelstwa, innym ubekom daja profesury na uniwersytecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Opolu-to jakies Ubeckie Zaglebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 18:47 Wałęsa doszedł do władzy i majątku na plecach Solidarności, a kiedy odciął się od mądrych ludzi i zaczął kierować się własnym "geniuszem" stracił władzę bezpowrotnie. Po co krzywdzić tego człowieka utwierdzając go w jego "wielkości"? Jaki ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokolenie 80 Re: Radni PiS nie przyszli na sesję z Wałęsą IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:37 Obecna ekipa z Ratusza pod wodzą doskonale pamiętającego komunę ( i sojusznicze dla PZPR jego stronnictwo) odprawiła gierkowską akademię ku czci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: 87.204.111.* 11.10.10, 18:38 PAMIĘTAJMY< PANI POROWSKA TO KANDYDATKA NA PREZYDENTA MIASTA> TO BĘDZIE PREZYDENT "WSZYSTKICH" OPOLAN. PO się nie sprawdziło, na PIS nie można głosować, SLD w Opolu - zero , co zostało - może stowarzyszenia, może dać szansę p. Drewniakowi? Zmobilizujmy się i wywalmy tych co się nie nadają. Będzie ponownie Zembaczyński to i będzie Tyka i Rybczyński i super wydział Inwestycji i uroczy Miejski Ogrodnik i w ogóle cała masa BARDZO użytecznych ludzików , będzie Porowska to wiecie co będzie - widać po dzisiejszym zachowaniu. Nic tylko głosujmy na coś co może nie będzie uwikłane partyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Do NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 19:07 Nie miej mi za złe ,ąle kiedy czytam taki post jak Twój od razu nasuwa się mi pytanie -czego boi się ten człowiek ? Nie możesz napisać po chłopsku.Przez ostatnie 20 lat naszym miastem, moim zdaniem rządzili nieudacznicy , dlatego okres ten w większości uważam za stracony i tu piszesz uzasadnienie.Następnie jak konkretnie być powinno i personalnie również. Jak kogoś krytykujesz\bez przesady\ bardzo ważne jest jak mówił mi znajomy prawnik, by napisać w poście słowa -moim zdaniem .Wtedy ewentualny obrażalski występujący przeciw Tobie na drogę sądową może Cię pocałować w cztery litery, ponieważ wolność wypowiedzi słowa gwarantuję każdemu konstytucja.Tak w tym przypadku interpretuje to sąd. Czytając taki wpis jak ten Twój teraz nie wiem o co chodzi jego autorowi poza narzekaniem i sugerowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do opolanina Re: Do NIE IP: 87.204.111.* 11.10.10, 21:22 A co TA wypowiedź miała znaczyć - ostrzeżenie, upomnienie, refleksja. Tak ten MÓJ - moim zdaniem( uczę się jak widać) wpis miał sugerować , podpowiadać tym co szukają drogi na możliwe wyjście z kręgu wzajemnej niemocy, nienawiści ,wrogości i bylejakości, na możliwe uniknięcie w przyszłości zachowań dorosłych ludzi jak maluchów z piaskownicy. Na szczeblu gminy partie są niepotrzebne.Tu potrzebni są ludzie dostrzegający innych, ludzie, którzy pracują dla innych nie dla partii, ludzie którzy myślą jak rozwinąć miasto nie partię. W tym sugerowaniu jest niestety narzekanie.POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Do NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 18:41 Dziękuje za odpowiedz.Muszę stwierdzić z uznaniem ,żeś gostek inteligentny. Mnie temat wyborów nie interesuje bo nie wierzę w żadne zmiany bez względu na opcję polityczną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agora Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:46 Bolek i tow. wajda z PPR zostali przywiezieni jedną milicyjna nyską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GWno prawda Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 18:47 jak zwykle organ michnikowski klakę robi konfidentom Odpowiedz Link Zgłoś
sumada1 Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie 11.10.10, 19:44 Czy mozna spodziewac sie czegos innego po oszolomach z PIS????. Kim sa Porowska, Kwiatek, Brzezinski, Szymanski, a zwlaszcza 25-letni Jaki?????. Kto ich zna i czym moga sie szczycic?????. Lech Walesa jest znana osoba na calym swiecie, uhonorowanym laureatem nagrody Nobla, a oni?????. Honorowym Obywatelem Opola by zostal, za zgoda czy tez bez, powyzszych miernot i calego PIS- partii/sekty "politycznej" z jej zalosnym prezesem i "CZLONKAMI" takimi jak n.p. 25-letni Patryk Jaki - ByleJaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pogo-dno51 Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie 11.10.10, 20:22 A ja na to wszystko CHWDPis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.fema.krakow.pl 11.10.10, 20:31 Pisiory, wy gó...arze! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid A pies im mordy lizał. 11.10.10, 21:01 Chyba nikomu ich tam nie brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 pis = IV RP = neo-"sanacja" : 12.10.10, 02:41 pis = IV RP = neo-"sanacja" : www.irekw.internetdsl.pl/1710bereza.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: pis = IV RP = neo-"sanacja" : IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 20:23 TyPOwy kiep wyprodukowany w magdalenkowej III RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszanel Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 14:13 radnym PIS podziękujmy za to zachowanie w nadchodzących wyborach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszokleta Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 17:33 radnym PiS podziękujmy i w wyborach wszyscy na nich zagłosujmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Radni PiS zbojkotowali nadanie tytułu Wałęsie IP: *.com 12.10.10, 22:21 Jak zgotowano krzyż Narodowi Polskiemu Przed wyborami Wałęsa obiecywał wiele. Później, gdy wraz ze swoją “drużyną” opanował władzę, wypiął się na 10 milionów członków “Solidarności” i na cały Naród. Zaczął mówić, że właściwie to on nic nie może. Nie mógł: uwłaszczyć Polaków, przegonić aferzystów i obcych agentów, ukrócić bandytyzmu. Nie mógł nawet “puścić w skarpetkach” – jak to przyrzekał – dwóch żydowskich złodziei – Bagsika i Gąsiorowskiego, którzy za wykradzione w Polsce biliony urządzili sobie luksusowe pałace w Izraelu. To pod rządami Wałęsy Polska była okradana na masową skalę, afera goniła aferę. Zbudował on dobrobyt, ale dla garstki agentów, złodziei żydów. Wpędził natomiast w nędzę i beznadzieję 20 milionów uczciwych Polaków, którym brakuje na czynsze, lekarstwa i chleb. Zafundował też bezrobocie sięgające 3 milionów osób. Podczas swej wizyty w USA w 1991 roku, Wałęsa m.in., powiedział w konsulacie polskim w Nowym Jorku do amerykańskich biznesmenów: “…bo powinniście wiedzieć, że najlepsze interesy robi się z głupimi i ciemnymi”. newworldorder.com.pl/artykul.php?id=2479 newworldorder.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś