Gość: Ewa IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 22:32 czy w ogole coś sądzicie ? myślę ,że są za ciche.no może nie wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 10.04.04, 23:18 Gość portalu: Ewa napisał(a): > czy w ogole coś sądzicie ? myślę ,że są za ciche.no może nie wszystkie... Spróbujcie przy Młodziżówce Ruchu Autonomii Sląska. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 23:34 co to jest za mlodziżowka? zdelegalizować to ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 12:23 Wiadomo co, Forum Mlodzch PiS the best ! i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Focker-Fucker Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 14:00 Najlepsze są "szesnastki"! ZAJEDWABISTE !!! Niech żyją opolskie foczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:14 mniejszość niemiecka i sld i te młodzieżówki to to samo niemieckie populistyczne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLINA Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:14 mniejszość niemiecka i sld i te młodzieżówki to to samo niemieckie populistyczne dno Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 11.04.04, 16:57 Gość portalu: olo napisał(a): > co to jest za mlodziżowka? zdelegalizować to ! Nie wie Pan co jest Młodzieżówka?!dodam Ruchu Autonomii Sląska,ale jednocześnie chce Pan "TO" zdelegalizować.Ciekawe?,niewiedza podpiera głupotę? Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euskadiusz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 18:53 Nazywa się MLODZIEZ GORNOSLASKA, skupia młodych z opolskiego i slaskiego - siedziba wybrano Opoloe - historyczna stolice CALEGO Górnego Śląska. Zebranie zalozycielskie było dopiero tydzien temu...ale jeszcze o nas będzie głośno :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Boss Młodzież Górnośląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 21:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=11912252 Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Młodzież Górnośląska 11.04.04, 22:10 Mam propozycję,nie rozróżniajmy-opolskie-katowickie,TO jest Górny Sląsk w swej istocie i całości,i tylko TEN i żadne inne podziały/przekręty warszawskiej władzy. Rico-Chorzow,Pozdor ku Uopolam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stauo sie Młodzież Górnośląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 23:09 Nareszcie bydzie mjou fto baczynie na wychowanie modych we szlónzki tradycyji. Modzi! Górny Szlónzek we coukości przed Waszymi inicyjatywóma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Młodzież POLSKA ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 00:59 autonomii? chyba oszaleliście.Trzeba Was pogonić! Polska jest krajem unitarnym. i basta Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Młodzież śląska ! 12.04.04, 12:02 Gość portalu: Polak napisał(a): > autonomii? chyba oszaleliście.Trzeba Was pogonić! Polska jest krajem unitarnym. > > i basta Panie Polaku!ma Pan coś przeciwko młodzieży?,młodzieży śląskiej?młodzieży śląskiej z tożsamością i identyfikacją śląską!?Może Pana trzeba pogonić?Może Pan powinien wiedzieć,że Polska nigdy nie była państwem unitarnym,jak głoszą hasła propagandy polskiej,proszę przyjąć do wiadomości:w obrębie granic państwa polskiego żyją także inne narodowości,niektóre nawet na swoim własnym historycznym obszarze,na którym Polak jest "gościem"/kolonizatorem i basta! Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadchodzi Modoś Młodzież śląska ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 13:08 Dejcie sie Rico ś Niym pokój! W Niym dali siedzi bolszewicki homo sovjetikus. A "historyjo" zno jyny ze polski hilwki. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Młodzież śląska ! 12.04.04, 13:36 Gość portalu: Nadchodzi Modoś napisał(a): > Dejcie sie Rico ś Niym pokój! > > W Niym dali siedzi bolszewicki homo sovjetikus. > > A "historyjo" zno jyny ze polski hilwki. Pozdor!Nachodzi Modoś!camu siy mom dać pokoy s niym?,dyć to je faynie,posnołch zaś cosik noowygo uo Wos,hoby "homo sovjetikus",richtich fayny bygrif,coch niy znou,niy słyszou,co gorszyjszy,take hoby uohn snayo gszichta/historyjo,kero uohnych polsky profesory naszmarowali i noygorszyjsze,wiyrzo w nia. Pozdor ku Uopolu,nas ślonski haupsztat Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Młodzież śląska ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 14:45 nie mam nic do młodzież ślaskiej,sam mieszkam na śląsku, ale mam wielki NIE dla wprowadzania rożnic, dla czynienia podziałow.kocham POLSKE,każdy POLAK potraktuje was jak powinien, więc won z autonomią. POLSKA jest krajem unitarnym, wynika to z konstytucji. ps. użyłeś sformułowania, propaganda polska,kim ty jesteś?oj trzeba kopniaka wszystkim secesjonistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euskadiusz Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 15:25 Nie masz nic do NAS, ale byś nas pogonił :-) fajna logika ;> Ja czuję się Ślązakiem, do Polski i Polaków nic nie mam...dopóki nie spotykam takich oszołomów jak TY. Wtedy utwierdzam się w słuszności swojej śląskiej tożsamości Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Młodzież Górnośląska ! 12.04.04, 16:17 Ten polski erudyta nawet nie wie, że w państwach unitarnych regiony mogą mieć autonomię (np. Hiszpania),i że państwa unitarne mogą przekształceać się w federacje, jeśli taka wola większości (Belgia). Zostaw go, Euskadiuszu, z jego frustracją - tak bardzo mu z nią do twarzy:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:50 eee tam, jaka wiekszość.porozmawiajcie z ludźmi, szykuje sie wam fajny kopniak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzyto Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.bg.uni.opole.pl 13.04.04, 11:49 może i szykuje sie im kopniak, ale ruchy narodowe rosną w siłę pod naszymi balkonami.po 1 maja każdy sam zauważy z resztą.a młodociani koledzy pana posła czerwinskiego to chyba już znany obrazek w kolorze brunatnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnowitz Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 16:05 Gość portalu: żyd napisał(a): > eee tam, jaka wiekszość.porozmawiajcie z ludźmi, szykuje sie wam fajny kopniak! chcesz Ślązaków wyrzucić ze Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: stoważyszebnie niemieckich studentów w Polsce IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:25 PO Co wy niemcy jesteście nic nie robicie dla ślązaków a Polaków też nie szanujecie w kraju zwanym Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogurt 1,5% tłusz. Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.04.04, 18:35 Nie moge pojąć dlaczego trampkarze Odry Opole po przejściu do młodzieżowej reprezentacji klubu coraz słabiej grają. Ale młodzieżówka ogólnie stoi na wysokim poziomie. Zapewne kilka twarzy zobaczymy już w najbliższym sezonie w seniorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwersarz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 12:57 Dziwne, po co autonomia?Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii, twierdzą że to jest im nie potrzebne, chcą jako Ślązacy tolerancji i mają rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego, proszę nie mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euskadiusz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 14:12 Po co autonomia?? Popatrz na jakie regiony są najbogatsze w takich krajach jak Hiszpania czy Włochy? Śmiać mi się chce, gdy słyszę co chwila o wizytach przedstawicieli Galicji (region hiszpański) u opolskich samorządowców...i te peany pochwalne, ile to się znowu "auczyliśmy" tej samorządności....tylko zapominają nawet ZASTANOWIĆ się przez chwilę nad sukcesem tego regionu - po co całe szkolenia, reformy skoro i tak nie są gotowi do najważniejszego kroku - czyli do AUTONOMII (prawdziwej samorządności) PS. Moja TOLERANCJA, różni się tym od Twojej "tolerancji", ze ja choć jestem pewny swoich racji NIGDY nie będę ich nikomu narzucał SZABELKĄ....ale co kraj to obyczaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 14.04.04, 15:28 Gość portalu: adwersarz napisał(a): > Dziwne, po co autonomia? poczytaj historie Slaska > Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo > mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii, > twierdzą że to jest im nie potrzebne, a co mieli powiedziec, jak im jakis "prawdziwy patriota" szabelka "sprawiedliwosc" chce wymierzyc? Juz wystarczajaco maja pokiereszowane rodziny: czesc w Polsce, czesc w Niemczech. > chcą jako Ślązacy tolerancji i mają > rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego, szczegolnie jak "jedynie slusznej tolerancji" pilnuje szabelka.... > proszę nie > mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej > autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem > gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków. no jasne! Przeciez sprawiedliwosc musi byc po polskiej stronie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUPER DEMOKRATA AUTONOMIA DLA KAŻDEGO OBYWATELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:34 CZYŻ NIE POWINIEN TO BYĆ CEL NASZYCH WESTCHNIEŃ. Proszę jednak nie posądzić mnie o chęć dzielenia i rządzenia!! GLOBALIZACJA CZY INDYWIDUALIZACJA OTO JEST PYTANIE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 15.04.04, 09:14 Gość portalu: adwersarz napisał(a): > Dziwne, po co autonomia?Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo > mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii, > twierdzą że to jest im nie potrzebne, chcą jako Ślązacy tolerancji i mają > rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego, proszę nie > mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej > autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem > gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków. Panie Adwersarzu!szabelka nie była,nie jest bronią tradycyjną Sląska- przestarzała-Pan spróbuje,zareklamuje i może sprzeda w własnej ojczyźnie,pewnie będą też chętni odbiorcy,obeznani w arkanach władania tą staroświecką bronią. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwersarz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:56 JESTEM POLAKIEM, MYSLĘ PO POLSKU. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 15.04.04, 11:06 A wystarczyłoby logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 11:13 slezan napisał: > A wystarczyłoby logicznie. Właśnie!Panie Adwersaerzu!prosto-pragmatycznie-bez wysiłku,kłopotów-ale skutecznie z RAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:37 Rico-chorzów, nie rób wsi - nie mów o pragmatycznym myśleniu, bo Ciebie na nie nie stać. Za głupi jesteś, przynajmniej wynika tak z Twoich postów. Z takim imbecylem jak Ty się nie dyskutuje, bo Ty i tak żadnych argumentów nie zrozumiesz. RAŚ to banda cynicznych konformistów i demagogów, którzy próbuja podzielić nasze ślonskie społeczeństwo. Ślązak moze być i Ślonzakiem i Polokiem zarazem, moze też być Nimcem, może być z pochodzenia kresowiakiem. to jego prywatna sprawa, ktorą to jednak prywatną sprawą RAS gra jako kartą przetargowa. I dlatego w oczach przyzwoitego Ślązaka powinien być skreślon. A propos Gorzelika niejakiego, oszołoma lokalnego, patafiana plugawego, demagoga obrzydliwego, konformisty cynicznego to chodzą sluchy, że zamierza on wystartować do parlamentu europejskiego z listy ugrupowania Macieja Płażyńskiego. Jeżeli to prawda, to niech szczątki jego pochłonie ślonska ziemia bez ceremoniału zbędnego. pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:41 Poza tym wynocha z takimi tematami z forum Opole. Zainfekowaliście, faszystowskie śmieci, forum Katowice i wystarczy. Z forów tematycznych nie raczycie korzystać, ale uszanujcie jedną prostą prawdę: tutaj dyskutuje się głównie o sprawach miasta i regionu, a nie o chorych ambicjach politycznych paru oszołomów o złych intencjach. Nie róbcie z tego forum takiego badziewia jakie jest na Katowicach. Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 12:46 To weź sobie do serca chłopino, że Młodzież Górnośląska - organizacja młodzieżowa RAŚ, swą siedzibę ma w Opolu. Na resztę Twoich wypocin spuszczam zasłonę litości, bo pastwić się nad Tobą byłoby grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:08 gucio mnie obchodzi, gdzie ma ona swą siedzibę. A co do litości, Ślężanie, to wystarczy wejść na katowickie forum i przejrzeć sobie Twoje posty. Bufon z Ciebie niesamowity, ale słomy wystającej z butów ukryć nie jesteś w stanie. Można by powiedzieć, że przyganiał kocioł garnkowi, gdyby nie to, że ja zwykle nie zniżam się do Twojego dyletanckiego poziomu. Dlatego spuszczę zasłonę milczenia nad Twoimi pseudonaukowymi wynurzeniami, które na katowickim forum produkujesz z częstotliwością karabinu maszynowego. Nie wspomnę też o Twojej słynnej na tamtym forum umięjętności logicznego myślenia i daru rozumienia tekstów pisanych. A dar rozumienia, Ślężanie, to wartościowy dar. pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:17 Chciałem napisać "udaru", bo nie o darze wszak prawiłem. Na koniec, drogi misiaczku forumowy, jakże potrzebny tym, którzy dowartościować się muszą Twoim kosztem, zasugerować Ci pragnę, byś zastanowił się nad swoim żałosnym losem osoby co krok ośmieszanej. Jak to jest pisać od cholery postów na forum i nie zdawać sobie sprawy z tego, że są one pierońsko debilne? Ślężanie, zacny chłopino, niemniej i mimo wszystko, miło było zamienić z Toba słów pare, bo rozrywki nigdy za wiele. Domyślam się, że nieco zirytowany będziesz, a swą frustrację w tym wątku wyładujesz, wiedz jednak, że za każde dobre słowo, mój Ty legendarny forumowiczu, wdzięczny będę. Z dobroci serca i z życzliwości wielgachnej podsunę Ci myśl, by może nicka zmienić, gdyż ten zbyt wielkie rozbawienie u zbyt wielu forumowiczów wywołuje. Każda natomiast dyskusyja z Tobą, mości RASiowcu, daje tak wiele satysfakcji, że śmiałbym proponować Tobie całkowite się z forum oddalenie. pyrsk mój Ty orle sokole Odpowiedz Link Zgłoś
gientky Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 13:48 Obydwaj jesteście siebie warci. Slezan nie jest może geniuszem pod względem intelektualnym, ale przynajmniej stara sie dyskutowac w miare kulturalnie (choć jak właśnie widzę nie zawsze mu to wychodzi). Ty opa sedlaka jesteś za to chamidłem zwykłym, który na forum włazi tylko po to, by poszczekać na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 15:32 Hehehe. Widząc jak wiele poświęcasz mi uwagi pod tym i zapewne nie tylko tym nickiem, nie mógłbym odejść - z pewnością by mnie tobie brakowało. Strategia polegająca na utrzymywaniu, że interlokutor sstał się pośmiewiskiem ze względu na swą niekompetencję niezła, ale jedynie na krótką metę. Po paru Twoich postach widac już, że trudno by Ci byłoby oceniac czyjekowliek kwalifikacje w jakiejkolwiek (?) dziedzinie. Ale może się mylę? Może się na czymś znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Do opy Sedlaka Młodzież Górnośląska 16.04.04, 22:05 Gość portalu: opa sedlaka napisał(a): > Rico-chorzów, nie rób wsi - nie mów o pragmatycznym myśleniu, bo Ciebie na nie > nie stać. Za głupi jesteś, przynajmniej wynika tak z Twoich postów. Z takim > imbecylem jak Ty się nie dyskutuje, bo Ty i tak żadnych argumentów nie > zrozumiesz. > RAŚ to banda cynicznych konformistów i demagogów, którzy próbuja podzielić > nasze ślonskie społeczeństwo. Ślązak moze być i Ślonzakiem i Polokiem zarazem, > moze też być Nimcem, może być z pochodzenia kresowiakiem. to jego prywatna > sprawa, ktorą to jednak prywatną sprawą RAS gra jako kartą przetargowa. I > dlatego w oczach przyzwoitego Ślązaka powinien być skreślon. > > A propos Gorzelika niejakiego, oszołoma lokalnego, patafiana plugawego, > demagoga obrzydliwego, konformisty cynicznego to chodzą sluchy, że zamierza on > wystartować do parlamentu europejskiego z listy ugrupowania Macieja > Płażyńskiego. Jeżeli to prawda, to niech szczątki jego pochłonie ślonska ziemia > > bez ceremoniału zbędnego. > pyrsk Dziękuję za charaktyzację mojej osoby.Co było by z własną charakteryzacją?opa Sedlaka?jest Pan głupi?,przypuszczam,bardzo głupi,imbycyl,cyniczny konformista i demagog.Pisze Pan o Slązakach,nie znając ich(długo mieszkaliśmy na Sląsku i nie poznaliśmy ich),przypominam!egzystuje połączenie kolejowe do Lwowa bez zbędnego ceremoniału,prosto-biljet kupić-Ukraincy przyjmą wszystkich Opow- Sedlakow z otwartymi???Tam może Pan Opa-Sedlaka swoje charakteryzacje robić,jestem ciekaw na wynik,co powiedzę Ukraincy?Zawsze kochali Polskę. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzie Modos' Do Ooupy Sedlaka - Modze Goornoszloonzoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:31 Niy poradzicie Ooupy spokopic'? Wsadziyli Jih do krowjorkoow, jak wtynczos ino z'dziebko pryndzy Szloonzokoow i wskozali sztreka nah West. Teroski cni Jym sie za Wouyniym, kjery widzoom we s'niku kożdo noc. Żol, za ta poniywjyrka, wylywajoom na Nos, Bogu duha winnyh. Mjerzi Jih to, iże My poradzymy sie dogodac' ze swojymi Modymi i przekozac' Jym Mjyuos' do Naszy Ziymje, Gyszihty, Godki, Prowdy uoo Nos i Nowiny. Uoone niy majoom ty możliwos'cie, bo Naszy Ziymje niy przijynli za swo. Bez to taki s' Nih zgorzkniouek na staros'. Mjyjcie dloo Nih Smjyuowani! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do- Modze Goornoszloonzoki 18.04.04, 00:36 Gość portalu: idzie Modos' napisał(a): > Niy poradzicie Ooupy spokopic'? > > Wsadziyli Jih do krowjorkoow, jak wtynczos ino z'dziebko pryndzy Szloonzokoow > i wskozali sztreka nah West. Teroski cni Jym sie za Wouyniym, kjery widzoom we > s'niku kożdo noc. > > Żol, za ta poniywjyrka, wylywajoom na Nos, Bogu duha winnyh. > > Mjerzi Jih to, iże My poradzymy sie dogodac' ze swojymi Modymi i przekozac' Jym > > Mjyuos' do Naszy Ziymje, Gyszihty, Godki, Prowdy uoo Nos i Nowiny. > > Uoone niy majoom ty możliwos'cie, bo Naszy Ziymje niy przijynli za swo. > > Bez to taki s' Nih zgorzkniouek na staros'. > > Mjyjcie dloo Nih Smjyuowani! Dyć mom,beleby niy gupio szmarowali,hoby opa,kery niy rozumiy naszy szlonski nacjo,sou ma zuhauzy na Szlonsku,egal kay,wele Katowic,eli wele nas stary haupstat Uopolam,pohwolony i pozdor! Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Bilet do Lwowa IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 22:31 Dlaczego ktoś ma wyjeżdżać ze Śląska ? Przecież to Polska.Lwów to Ukraina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYKŁADOWCA UO- HIS Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:22 drogi przedmówco Polak jest polakiem i może należeć do grupy etnicznej ŚLĄSKIEJ I JEST polakiem zamieszkującym śląsk. a młodzieżówki mniejszości niemieckiej nie propagują ani polaków ani ślązaków ponieważ nawet w nazwie mają Stoważyszenie niemieckich studentów w Polsce. czy oni coś robią nic, tylko wykupują alkohol w dragon pub i piją polską wódkę.wstyd młodzi niemcy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Stowarzyszenie,stoważyszenie IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 17:44 Chyba nie jesteś wykładowcą his(torii ?) na UO,bo pisze się stowarzyszenie a nie "stoważyszenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykładowca Re: Stowarzyszenie Mniejszości niemieckiej do Niem IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 21:57 a co dr historii nie może popełniać błędów, nasz Polski błąd to mniejszość niemiecka nieudolna i ich młodzi działacze.przepraszam państwa za błąd ort., po co jest organizacja niemiecka wzajemnej adoracji i mataczenia historii Polski Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Legniczanina 18.04.04, 00:05 Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > Chyba nie jesteś wykładowcą his(torii ?) na UO,bo pisze się stowarzyszenie a > nie "stoważyszenie". Ma Pan rację,Toria i Wykładowca nie pasują,mam nadzieję że Wykładowca to pojmie w swojej torii. Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba? Rici-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Do Rico-Chorzowianina IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 02:26 <Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z <różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na <Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej <tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba? Oczywiście,że Ślązak ma prawo to swojej śląskiej tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Do Rico-Chorzowianina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 14:40 To pojakymu we "Ustawje uo myńszościach" niy ma godki uo Szlónzokach? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Pytka 18.04.04, 15:51 Gość portalu: Pytek napisał(a): > To pojakymu we "Ustawje uo myńszościach" niy ma godki uo Szlónzokach? Nie jestem żadną bestią paragrafową,o ile wiem projekt opracowania nowej ustawy o mniejszościach narodowych leży od lat w szufladach rządu polskiego,faktem jest,że 173000 Slązaków podało w spisie 2002 narodowość śląską.Z tego co czytałem w różnych czasopismach,Polska nie wie co z tym"fantem"zrobić,raz jest mowa o grupie etnicznej,jednocześnie zaprzeczając,śląski jest dialektem polskim,albo prosto wmawiając Slązak jest Polakiem,nie ucząc Slązaka własnej śląskiej historii bardzo różnej polskiej,różnica historyczna Sląska a Polski jest bardzo wielka.Panie Pytek ja nie znam ustaw,ino wiym co jo je Slonsok. Rico-Chorzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Do Pytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:39 To by znaczóuo, iżeście niy sóm chrónióne Ustawóm? Pojakymu? Kej inksze mynszoście we Polsce sóm nióm uobjynte! Czy by niy bóuo równoście mjyndzy polskymi Obywatelóma? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Do Legniczanina 18.04.04, 15:05 Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > <Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z > <różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na > <Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej > <tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba? > > Oczywiście,że Ślązak ma prawo to swojej śląskiej tożsamości. Dziękuję za zrozumienie. Pozdrawiam Rico-Chorzow > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolesaław Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:11 MNIEJSZOŚĆ NIEMIECKA I STOWAŻYSZENIE VDH NIEMIECKICH STUDENTÓW W POLSCE TO CIEMNOGRÓD NIE ZNAJĄ DOBRZE ANI JĘZYKA POLSKIEGO ANI NIEMIECKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 23:18 Po kodyfikacyji nauczóm sie szlónzkigo!? Odpowiedz Link Zgłoś