Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach?

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 22:32
czy w ogole coś sądzicie ? myślę ,że są za ciche.no może nie wszystkie...
Obserwuj wątek
    • rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 10.04.04, 23:18
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> czy w ogole coś sądzicie ? myślę ,że są za ciche.no może nie wszystkie...

Spróbujcie przy Młodziżówce Ruchu Autonomii Sląska.

Rico-Chorzow.
      • Gość: olo Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 23:34
        co to jest za mlodziżowka? zdelegalizować to !
        • Gość: box Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 12:23
          Wiadomo co, Forum Mlodzch PiS the best ! i wszystko jasne.
          • Gość: Focker-Fucker Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 14:00
            Najlepsze są "szesnastki"!
            ZAJEDWABISTE !!!
            Niech żyją opolskie foczki!
            • Gość: KAROLINA Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:14
              mniejszość niemiecka i sld i te młodzieżówki to to samo niemieckie
              populistyczne dno
            • Gość: KAROLINA Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:14
              mniejszość niemiecka i sld i te młodzieżówki to to samo niemieckie
              populistyczne dno
        • rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 11.04.04, 16:57
          Gość portalu: olo napisał(a):

> co to jest za mlodziżowka? zdelegalizować to !

Nie wie Pan co jest Młodzieżówka?!dodam Ruchu Autonomii Sląska,ale jednocześnie
          chce Pan "TO" zdelegalizować.Ciekawe?,niewiedza podpiera głupotę?

Rico-Chorzow.
        • Gość: Euskadiusz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 18:53
          Nazywa się MLODZIEZ GORNOSLASKA, skupia młodych z opolskiego i slaskiego -
          siedziba wybrano Opoloe - historyczna stolice CALEGO Górnego Śląska. Zebranie
          zalozycielskie było dopiero tydzien temu...ale jeszcze o nas będzie głośno :-)))
          • Gość: The Boss Młodzież Górnośląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 21:34
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=11912252
            • rico-chorzow Re: Młodzież Górnośląska 11.04.04, 22:10
              Mam propozycję,nie rozróżniajmy-opolskie-katowickie,TO jest Górny Sląsk w swej
              istocie i całości,i tylko TEN i żadne inne podziały/przekręty warszawskiej
              władzy.

Rico-Chorzow,Pozdor ku Uopolam.
              • Gość: stauo sie Młodzież Górnośląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 23:09
                Nareszcie bydzie mjou fto baczynie na wychowanie modych we szlónzki tradycyji.

Modzi! Górny Szlónzek we coukości przed Waszymi inicyjatywóma!
                • Gość: Polak Re: Młodzież POLSKA ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 00:59
                  autonomii? chyba oszaleliście.Trzeba Was pogonić! Polska jest krajem unitarnym.
                  i basta
                  • rico-chorzow Re: Młodzież śląska ! 12.04.04, 12:02
                    Gość portalu: Polak napisał(a):

> autonomii? chyba oszaleliście.Trzeba Was pogonić! Polska jest krajem
                    unitarnym.
                    >
                    > i basta

Panie Polaku!ma Pan coś przeciwko młodzieży?,młodzieży śląskiej?młodzieży
                    śląskiej z tożsamością i identyfikacją śląską!?Może Pana trzeba pogonić?Może
                    Pan powinien wiedzieć,że Polska nigdy nie była państwem unitarnym,jak głoszą
                    hasła propagandy polskiej,proszę przyjąć do wiadomości:w obrębie granic państwa
                    polskiego żyją także inne narodowości,niektóre nawet na swoim własnym
                    historycznym obszarze,na którym Polak jest "gościem"/kolonizatorem i basta!

Rico-Chorzow.
                    • Gość: Nadchodzi Modoś Młodzież śląska ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 13:08
                      Dejcie sie Rico ś Niym pokój!

W Niym dali siedzi bolszewicki homo sovjetikus.

A "historyjo" zno jyny ze polski hilwki.
                      • rico-chorzow Re: Młodzież śląska ! 12.04.04, 13:36
                        Gość portalu: Nadchodzi Modoś napisał(a):

> Dejcie sie Rico ś Niym pokój!
                        >
                        > W Niym dali siedzi bolszewicki homo sovjetikus.
                        >
                        > A "historyjo" zno jyny ze polski hilwki.

Pozdor!Nachodzi Modoś!camu siy mom dać pokoy s niym?,dyć to je faynie,posnołch
                        zaś cosik noowygo uo Wos,hoby "homo sovjetikus",richtich fayny bygrif,coch niy
                        znou,niy słyszou,co gorszyjszy,take hoby uohn snayo gszichta/historyjo,kero
                        uohnych polsky profesory naszmarowali i noygorszyjsze,wiyrzo w nia.

Pozdor ku Uopolu,nas ślonski haupsztat Rico-Chorzow.
                        • Gość: Polak Re: Młodzież śląska ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 14:45
                          nie mam nic do młodzież ślaskiej,sam mieszkam na śląsku, ale mam wielki NIE dla
                          wprowadzania rożnic, dla czynienia podziałow.kocham POLSKE,każdy POLAK
                          potraktuje was jak powinien, więc won z autonomią. POLSKA jest krajem
                          unitarnym, wynika to z konstytucji. ps. użyłeś sformułowania, propaganda
                          polska,kim ty jesteś?oj trzeba kopniaka wszystkim secesjonistą.
                          • Gość: Euskadiusz Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 15:25
                            Nie masz nic do NAS, ale byś nas pogonił :-)
                            fajna logika ;>

Ja czuję się Ślązakiem, do Polski i Polaków nic nie mam...dopóki nie spotykam
                            takich oszołomów jak TY.
                            Wtedy utwierdzam się w słuszności swojej śląskiej tożsamości
                            • slezan Re: Młodzież Górnośląska ! 12.04.04, 16:17
                              Ten polski erudyta nawet nie wie, że w państwach unitarnych regiony mogą mieć
                              autonomię (np. Hiszpania),i że państwa unitarne mogą przekształceać się w
                              federacje, jeśli taka wola większości (Belgia). Zostaw go, Euskadiuszu, z jego
                              frustracją - tak bardzo mu z nią do twarzy:-).
                              • Gość: żyd Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:50
                                eee tam, jaka wiekszość.porozmawiajcie z ludźmi, szykuje sie wam fajny kopniak!
                                • Gość: rzyto Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.bg.uni.opole.pl 13.04.04, 11:49
                                  może i szykuje sie im kopniak, ale ruchy narodowe rosną w siłę pod naszymi
                                  balkonami.po 1 maja każdy sam zauważy z resztą.a młodociani koledzy pana posła
                                  czerwinskiego to chyba już znany obrazek w kolorze brunatnym...
                                • Gość: Tarnowitz Re: Młodzież Górnośląska ! IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 13.04.04, 16:05
                                  Gość portalu: żyd napisał(a):

> eee tam, jaka wiekszość.porozmawiajcie z ludźmi, szykuje sie wam fajny
                                  kopniak!

chcesz Ślązaków wyrzucić ze Śląska?
                • Gość: ślązak Re: stoważyszebnie niemieckich studentów w Polsce IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:25
                  PO Co wy niemcy jesteście nic nie robicie dla ślązaków a Polaków też nie
                  szanujecie w kraju zwanym Polska
    • Gość: Jogurt 1,5% tłusz. Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.04.04, 18:35
      Nie moge pojąć dlaczego trampkarze Odry Opole po przejściu do młodzieżowej
      reprezentacji klubu coraz słabiej grają.

Ale młodzieżówka ogólnie stoi na wysokim poziomie. Zapewne kilka twarzy
      zobaczymy już w najbliższym sezonie w seniorach
    • Gość: adwersarz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 12:57
      Dziwne, po co autonomia?Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo
      mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii,
      twierdzą że to jest im nie potrzebne, chcą jako Ślązacy tolerancji i mają
      rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego, proszę nie
      mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej
      autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem
      gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków.
      • Gość: Euskadiusz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 14:12
        Po co autonomia??
        Popatrz na jakie regiony są najbogatsze w takich krajach jak Hiszpania czy
        Włochy?
        Śmiać mi się chce, gdy słyszę co chwila o wizytach przedstawicieli Galicji
        (region hiszpański) u opolskich samorządowców...i te peany pochwalne, ile to
        się znowu "auczyliśmy" tej samorządności....tylko zapominają nawet ZASTANOWIĆ
        się przez chwilę nad sukcesem tego regionu - po co całe szkolenia, reformy
        skoro i tak nie są gotowi do najważniejszego kroku - czyli do AUTONOMII
        (prawdziwej samorządności)

PS. Moja TOLERANCJA, różni się tym od Twojej "tolerancji", ze ja choć jestem
        pewny swoich racji NIGDY nie będę ich nikomu narzucał SZABELKĄ....ale co kraj
        to obyczaj :-)
      • anita58 Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 14.04.04, 15:28
        Gość portalu: adwersarz napisał(a):

> Dziwne, po co autonomia?
        poczytaj historie Slaska

> Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo
        > mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii,
        > twierdzą że to jest im nie potrzebne,
        a co mieli powiedziec, jak im jakis "prawdziwy patriota"
        szabelka "sprawiedliwosc" chce wymierzyc? Juz wystarczajaco maja pokiereszowane
        rodziny: czesc w Polsce, czesc w Niemczech.

> chcą jako Ślązacy tolerancji i mają
        > rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego,
        szczegolnie jak "jedynie slusznej tolerancji" pilnuje szabelka....

> proszę nie
        > mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej
        > autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem
        > gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków.
        no jasne! Przeciez sprawiedliwosc musi byc po polskiej stronie! :)
      • Gość: SUPER DEMOKRATA AUTONOMIA DLA KAŻDEGO OBYWATELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:34
        CZYŻ NIE POWINIEN TO BYĆ CEL NASZYCH WESTCHNIEŃ. Proszę jednak nie posądzić
        mnie o chęć dzielenia i rządzenia!!
        GLOBALIZACJA CZY INDYWIDUALIZACJA OTO JEST PYTANIE??????????
      • rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 15.04.04, 09:14
        Gość portalu: adwersarz napisał(a):

> Dziwne, po co autonomia?Poznałem jakiś czas temu młodych ludzi którzy bardzo
        > mocno identyfikują się ze Śląskiem, ale Oni nie chcą żadnej autonomii,
        > twierdzą że to jest im nie potrzebne, chcą jako Ślązacy tolerancji i mają
        > rację bo tolerancja jest jedną z cech naszego prawa stanowionego, proszę nie
        > mylić z prawem obowiązującym. Jestem jak najbardziej przeciwny każdej
        > autonomii w naszym kraju, jeśli pióro i argumenty nie będą skutkować jestem
        > gotów wziąć szabelkę... pozdrawiam rozsądnych Ślazaków.

Panie Adwersarzu!szabelka nie była,nie jest bronią tradycyjną Sląska-
        przestarzała-Pan spróbuje,zareklamuje i może sprzeda w własnej ojczyźnie,pewnie
        będą też chętni odbiorcy,obeznani w arkanach władania tą staroświecką bronią.

Rico-Chorzow.
        • Gość: adwersarz Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:56
          JESTEM POLAKIEM, MYSLĘ PO POLSKU.
          • slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 15.04.04, 11:06
            A wystarczyłoby logicznie.
            • rico-chorzow Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 11:13
              slezan napisał:

> A wystarczyłoby logicznie.

Właśnie!Panie Adwersaerzu!prosto-pragmatycznie-bez wysiłku,kłopotów-ale
              skutecznie z RAS.
    • Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:37
      Rico-chorzów, nie rób wsi - nie mów o pragmatycznym myśleniu, bo Ciebie na nie
      nie stać. Za głupi jesteś, przynajmniej wynika tak z Twoich postów. Z takim
      imbecylem jak Ty się nie dyskutuje, bo Ty i tak żadnych argumentów nie
      zrozumiesz.
      RAŚ to banda cynicznych konformistów i demagogów, którzy próbuja podzielić
      nasze ślonskie społeczeństwo. Ślązak moze być i Ślonzakiem i Polokiem zarazem,
      moze też być Nimcem, może być z pochodzenia kresowiakiem. to jego prywatna
      sprawa, ktorą to jednak prywatną sprawą RAS gra jako kartą przetargowa. I
      dlatego w oczach przyzwoitego Ślązaka powinien być skreślon.

A propos Gorzelika niejakiego, oszołoma lokalnego, patafiana plugawego,
      demagoga obrzydliwego, konformisty cynicznego to chodzą sluchy, że zamierza on
      wystartować do parlamentu europejskiego z listy ugrupowania Macieja
      Płażyńskiego. Jeżeli to prawda, to niech szczątki jego pochłonie ślonska ziemia
      bez ceremoniału zbędnego.
      pyrsk

• Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:41
        Poza tym wynocha z takimi tematami z forum Opole. Zainfekowaliście,
        faszystowskie śmieci, forum Katowice i wystarczy. Z forów tematycznych nie
        raczycie korzystać, ale uszanujcie jedną prostą prawdę: tutaj dyskutuje się
        głównie o sprawach miasta i regionu, a nie o chorych ambicjach politycznych
        paru oszołomów o złych intencjach.
        Nie róbcie z tego forum takiego badziewia jakie jest na Katowicach.
        Pyrsk
        • slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 12:46
          To weź sobie do serca chłopino, że Młodzież Górnośląska - organizacja
          młodzieżowa RAŚ, swą siedzibę ma w Opolu. Na resztę Twoich wypocin spuszczam
          zasłonę litości, bo pastwić się nad Tobą byłoby grzechem.
          • Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:08
            gucio mnie obchodzi, gdzie ma ona swą siedzibę.
            A co do litości, Ślężanie, to wystarczy wejść na katowickie forum i przejrzeć
            sobie Twoje posty. Bufon z Ciebie niesamowity, ale słomy wystającej z butów
            ukryć nie jesteś w stanie.
            Można by powiedzieć, że przyganiał kocioł garnkowi, gdyby nie to, że ja zwykle
            nie zniżam się do Twojego dyletanckiego poziomu.
            Dlatego spuszczę zasłonę milczenia nad Twoimi pseudonaukowymi wynurzeniami,
            które na katowickim forum produkujesz z częstotliwością karabinu maszynowego.
            Nie wspomnę też o Twojej słynnej na tamtym forum umięjętności logicznego
            myślenia i daru rozumienia tekstów pisanych. A dar rozumienia, Ślężanie, to
            wartościowy dar.
            pyrsk.

• Gość: opa sedlaka Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:17
              Chciałem napisać "udaru", bo nie o darze wszak prawiłem.
              Na koniec, drogi misiaczku forumowy, jakże potrzebny tym, którzy dowartościować
              się muszą Twoim kosztem, zasugerować Ci pragnę, byś zastanowił się nad swoim
              żałosnym losem osoby co krok ośmieszanej. Jak to jest pisać od cholery postów
              na forum i nie zdawać sobie sprawy z tego, że są one pierońsko debilne?
              Ślężanie, zacny chłopino, niemniej i mimo wszystko, miło było zamienić z Toba
              słów pare, bo rozrywki nigdy za wiele. Domyślam się, że nieco zirytowany
              będziesz, a swą frustrację w tym wątku wyładujesz, wiedz jednak, że za każde
              dobre słowo, mój Ty legendarny forumowiczu, wdzięczny będę.
              Z dobroci serca i z życzliwości wielgachnej podsunę Ci myśl, by może nicka
              zmienić, gdyż ten zbyt wielkie rozbawienie u zbyt wielu forumowiczów wywołuje.
              Każda natomiast dyskusyja z Tobą, mości RASiowcu, daje tak wiele satysfakcji,
              że śmiałbym proponować Tobie całkowite się z forum oddalenie.
              pyrsk mój Ty orle sokole

• gientky Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 13:48
                Obydwaj jesteście siebie warci. Slezan nie jest może geniuszem pod względem
                intelektualnym, ale przynajmniej stara sie dyskutowac w miare kulturalnie (choć
                jak właśnie widzę nie zawsze mu to wychodzi). Ty opa sedlaka jesteś za to
                chamidłem zwykłym, który na forum włazi tylko po to, by poszczekać na innych.
              • slezan Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? 16.04.04, 15:32
                Hehehe. Widząc jak wiele poświęcasz mi uwagi pod tym i zapewne nie tylko tym
                nickiem, nie mógłbym odejść - z pewnością by mnie tobie brakowało. Strategia
                polegająca na utrzymywaniu, że interlokutor sstał się pośmiewiskiem ze względu
                na swą niekompetencję niezła, ale jedynie na krótką metę. Po paru Twoich
                postach widac już, że trudno by Ci byłoby oceniac czyjekowliek kwalifikacje w
                jakiejkolwiek (?) dziedzinie. Ale może się mylę? Może się na czymś znasz?
      • rico-chorzow Do opy Sedlaka Młodzież Górnośląska 16.04.04, 22:05
        Gość portalu: opa sedlaka napisał(a):

> Rico-chorzów, nie rób wsi - nie mów o pragmatycznym myśleniu, bo Ciebie na
        nie
        > nie stać. Za głupi jesteś, przynajmniej wynika tak z Twoich postów. Z takim
        > imbecylem jak Ty się nie dyskutuje, bo Ty i tak żadnych argumentów nie
        > zrozumiesz.
        > RAŚ to banda cynicznych konformistów i demagogów, którzy próbuja podzielić
        > nasze ślonskie społeczeństwo. Ślązak moze być i Ślonzakiem i Polokiem
        zarazem,
        > moze też być Nimcem, może być z pochodzenia kresowiakiem. to jego prywatna
        > sprawa, ktorą to jednak prywatną sprawą RAS gra jako kartą przetargowa. I
        > dlatego w oczach przyzwoitego Ślązaka powinien być skreślon.
        >
        > A propos Gorzelika niejakiego, oszołoma lokalnego, patafiana plugawego,
        > demagoga obrzydliwego, konformisty cynicznego to chodzą sluchy, że zamierza
        on
        > wystartować do parlamentu europejskiego z listy ugrupowania Macieja
        > Płażyńskiego. Jeżeli to prawda, to niech szczątki jego pochłonie ślonska
        ziemia
        >
        > bez ceremoniału zbędnego.
        > pyrsk

Dziękuję za charaktyzację mojej osoby.Co było by z własną charakteryzacją?opa
        Sedlaka?jest Pan głupi?,przypuszczam,bardzo głupi,imbycyl,cyniczny konformista
        i demagog.Pisze Pan o Slązakach,nie znając ich(długo mieszkaliśmy na Sląsku i
        nie poznaliśmy ich),przypominam!egzystuje połączenie kolejowe do Lwowa bez
        zbędnego ceremoniału,prosto-biljet kupić-Ukraincy przyjmą wszystkich Opow-
        Sedlakow z otwartymi???Tam może Pan Opa-Sedlaka swoje charakteryzacje
        robić,jestem ciekaw na wynik,co powiedzę Ukraincy?Zawsze kochali Polskę.

Rico-Chorzow.
        • Gość: idzie Modos' Do Ooupy Sedlaka - Modze Goornoszloonzoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:31
          Niy poradzicie Ooupy spokopic'?

Wsadziyli Jih do krowjorkoow, jak wtynczos ino z'dziebko pryndzy Szloonzokoow
          i wskozali sztreka nah West. Teroski cni Jym sie za Wouyniym, kjery widzoom we
          s'niku kożdo noc.

Żol, za ta poniywjyrka, wylywajoom na Nos, Bogu duha winnyh.

Mjerzi Jih to, iże My poradzymy sie dogodac' ze swojymi Modymi i przekozac' Jym
          Mjyuos' do Naszy Ziymje, Gyszihty, Godki, Prowdy uoo Nos i Nowiny.

Uoone niy majoom ty możliwos'cie, bo Naszy Ziymje niy przijynli za swo.

Bez to taki s' Nih zgorzkniouek na staros'.

Mjyjcie dloo Nih Smjyuowani!
          • rico-chorzow Re: Do- Modze Goornoszloonzoki 18.04.04, 00:36
            Gość portalu: idzie Modos' napisał(a):

> Niy poradzicie Ooupy spokopic'?
            >
            > Wsadziyli Jih do krowjorkoow, jak wtynczos ino z'dziebko pryndzy Szloonzokoow
            > i wskozali sztreka nah West. Teroski cni Jym sie za Wouyniym, kjery widzoom
            we
            > s'niku kożdo noc.
            >
            > Żol, za ta poniywjyrka, wylywajoom na Nos, Bogu duha winnyh.
            >
            > Mjerzi Jih to, iże My poradzymy sie dogodac' ze swojymi Modymi i przekozac'
            Jym
            >
            > Mjyuos' do Naszy Ziymje, Gyszihty, Godki, Prowdy uoo Nos i Nowiny.
            >
            > Uoone niy majoom ty możliwos'cie, bo Naszy Ziymje niy przijynli za swo.
            >
            > Bez to taki s' Nih zgorzkniouek na staros'.
            >
            > Mjyjcie dloo Nih Smjyuowani!

Dyć mom,beleby niy gupio szmarowali,hoby opa,kery niy rozumiy naszy szlonski
            nacjo,sou ma zuhauzy na Szlonsku,egal kay,wele Katowic,eli wele nas stary
            haupstat Uopolam,pohwolony i pozdor!

Rico-Chorzow.
        • Gość: Legniczanin Bilet do Lwowa IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 22:31
          Dlaczego ktoś ma wyjeżdżać ze Śląska ? Przecież to Polska.Lwów to Ukraina.
      • Gość: WYKŁADOWCA UO- HIS Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:22
        drogi przedmówco Polak jest polakiem i może należeć do grupy etnicznej ŚLĄSKIEJ
        I JEST polakiem zamieszkującym śląsk. a młodzieżówki mniejszości niemieckiej
        nie propagują ani polaków ani ślązaków ponieważ nawet w nazwie mają
        Stoważyszenie niemieckich studentów w Polsce. czy oni coś robią nic, tylko
        wykupują alkohol w dragon pub i piją polską wódkę.wstyd młodzi niemcy???????
        • Gość: Legniczanin Stowarzyszenie,stoważyszenie IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 17:44
          Chyba nie jesteś wykładowcą his(torii ?) na UO,bo pisze się stowarzyszenie a
          nie "stoważyszenie".
          • Gość: wykładowca Re: Stowarzyszenie Mniejszości niemieckiej do Niem IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 21:57
            a co dr historii nie może popełniać błędów, nasz Polski błąd to mniejszość
            niemiecka nieudolna i ich młodzi działacze.przepraszam państwa za błąd ort.,
            po co jest organizacja niemiecka wzajemnej adoracji i mataczenia historii Polski
          • rico-chorzow Re: Do Legniczanina 18.04.04, 00:05
            Gość portalu: Legniczanin napisał(a):

> Chyba nie jesteś wykładowcą his(torii ?) na UO,bo pisze się stowarzyszenie a
            > nie "stoważyszenie".

Ma Pan rację,Toria i Wykładowca nie pasują,mam nadzieję że Wykładowca to pojmie
            w swojej torii.

Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z
            różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na
            Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej
            tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba?

Rici-Chorzow.
            • Gość: Legniczanin Do Rico-Chorzowianina IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 02:26
              <Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z
              <różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na
              <Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej
              <tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba?

Oczywiście,że Ślązak ma prawo to swojej śląskiej tożsamości.

• Gość: Pytek Do Rico-Chorzowianina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 14:40
                To pojakymu we "Ustawje uo myńszościach" niy ma godki uo Szlónzokach?
                • rico-chorzow Re: Do Pytka 18.04.04, 15:51
                  Gość portalu: Pytek napisał(a):

> To pojakymu we "Ustawje uo myńszościach" niy ma godki uo Szlónzokach?

Nie jestem żadną bestią paragrafową,o ile wiem projekt opracowania nowej ustawy
                  o mniejszościach narodowych leży od lat w szufladach rządu polskiego,faktem
                  jest,że 173000 Slązaków podało w spisie 2002 narodowość śląską.Z tego co
                  czytałem w różnych czasopismach,Polska nie wie co z tym"fantem"zrobić,raz jest
                  mowa o grupie etnicznej,jednocześnie zaprzeczając,śląski jest dialektem
                  polskim,albo prosto wmawiając Slązak jest Polakiem,nie ucząc Slązaka własnej
                  śląskiej historii bardzo różnej polskiej,różnica historyczna Sląska a Polski
                  jest bardzo wielka.Panie Pytek ja nie znam ustaw,ino wiym co jo je Slonsok.

Rico-Chorzow.
                  • Gość: Pytek Do Pytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 21:39
                    To by znaczóuo, iżeście niy sóm chrónióne Ustawóm?

Pojakymu?
                    Kej inksze mynszoście we Polsce sóm nióm uobjynte!

Czy by niy bóuo równoście mjyndzy polskymi Obywatelóma?
              • rico-chorzow Re: Do Legniczanina 18.04.04, 15:05
                Gość portalu: Legniczanin napisał(a):

> <Co do biletu,Panie Legniczanin,rozumię wymuszoną poniewirkę wielu ludzi z
                > <różnych okolic Polski,przy tym prosiłbym o zrozumienie Slązaka na
                > <Sląsku,sądzę,Slązak ma prawo do swego regionu i własnej śląskiej
                > <tożsamości.Jeżeli komuś to się nie podoba?
                >
                > Oczywiście,że Ślązak ma prawo to swojej śląskiej tożsamości.

Dziękuję za zrozumienie.

Pozdrawiam Rico-Chorzow
                >
                >
                >
    • Gość: bolesaław Re: Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.04.04, 13:11
      MNIEJSZOŚĆ NIEMIECKA I STOWAŻYSZENIE VDH NIEMIECKICH STUDENTÓW W POLSCE TO
      CIEMNOGRÓD NIE ZNAJĄ DOBRZE ANI JĘZYKA POLSKIEGO ANI NIEMIECKIEGO
      • Gość: Pytek Co sądzicie o opolskich młodzieżowkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 23:18
        Po kodyfikacyji nauczóm sie szlónzkigo!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka