Gość: joan madou IP: *.opole.hypnet.pl 09.01.11, 08:09 Byłam wczoraj pierwszy raz w "Złotej Nici". Jestem pod wrażeniem tej restauracji. Piękny, przytulny, ale ekskluzywny wystrój, profesjonalna, miła obsługa. Wymarzone miejsce na randkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy Re: Złota Nić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 08:49 No to musiało się coś diametralnie zmienić, bo wrażenia z dotychczasowych kontaktów z tym lokalem nie były zachęcające. Forumowicze dawali temu wyraz po wielokroć. Z drugiej strony wierząc w powyższy wpis należy się tylko cieszyć, że właściciele wyciagają prawidłowe wnioski. Zakładam, że powyższy wpis nie jest próbą reklamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Madou Re: Złota Nić IP: *.opole.hypnet.pl 09.01.11, 10:11 Naprawdę elegancki komfortowy lokal. To nie reklama, a bardzo pozytywna opinia gościa. Na pewno tam jeszcze pójdę. I napiję się francuskiego calvadosu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupa Re: Złota Nić IP: *.180.85.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 10:25 Mylisz się. To reklama. Autorem pierwszego wpisu jest opolski dziennikarz zajmujący się pokątnie promocją tego lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: Złota Nić 09.01.11, 14:16 Gość portalu: zupa napisał(a): > Mylisz się. To reklama. Autorem pierwszego wpisu jest opolski dziennikarz zajmu > jący się pokątnie promocją tego lokalu. A ten dziennikarz udający kobitkę ,umawia się tam na randki z chłopcami ,czy dziewczętami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugie danie Re: Złota Nić IP: *.181.95.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 15:04 > A ten dziennikarz udający kobitkę ,umawia się tam na randki z chłopcami ,czy dz > iewczętami? Co to za różnica kiedy chodzi o reklamę upadającej restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joan Madou Re: Złota Nić IP: *.opole.hypnet.pl 09.01.11, 15:11 Jestem stuprocentową kobietą:) I na randki umawiam się tylko z facetami:) Nie sądziłam, że fakt , że mi się tam tak bardzo podobało wzbudzi tyle agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deser Re: Złota Nić IP: *.181.69.15.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 16:21 100% kobieta nie chwali się gdzie chadza na randki - to zbyt intymne. Krytyka to nie agresja - agresja może pojawiać się tam gdzie ludziom wciska się przysłowiowy kit. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_opole Re: Złota Nić 09.01.11, 11:25 Nie sądzę by się coś zmieniło. Miałem okazję w Wigilię skosztować cateringu ze Złotej Nici i powiem szczerze, że to się nie nadawało do jedzenia. A osoba, która to zamówiła i zachwalała jakie będzie wspaniałe po fakcie już nie miała nic do dodania, szcsególnie że wcześniej odradzałem jej taki pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo bliscontact69 Re: Złota Nić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 18:35 Poszedłem raz. Obsługa nonszalancko-prostacka, chce się spoufalać; to chłopcy bez manier. Długo nie czekałem, lokal był pusty. Ale jedno muszę przyznać: trafiłem na super danie. Polecam pieczeń z dziczyzny z sosem sliwkowym, kluski z ciemnej mąki, buraczki na gorąco, a na pierwsze znakomity rosół z kołdunami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlup Re: Złota Nić IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:01 Jeżeli w Złotej Nici obsługa jest nonszalancko-prostacka, to jak nazwać "maniery" serwisantów ze Starki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliscontact69 Re: Złota Nić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 12:48 tak samo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Złota Nić IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 13:42 Złota Nić podoba mi sie najbardziej z opolskich restauracji, nie byłam w tej nowej w kamienicy na Szpitalnej. W Złotej Nici i obsługa i serwowane dania biją na głowę Starkę gdzie podają wielkie dania jak dla głodnego kierowcy tira a kaczkę z kością. No i ta przytłaczająco mała powierzchnia w Starce i nadmiar zakurzonych i wypłowiałych ozdób. Do Złotej nici zawsze chodzę z chęcią i powietrdzam, kaczka lub dziczyzna pierwszorzędna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Złota Nić IP: *.opole.hypnet.pl 10.01.11, 14:37 Ale śmieszny wątek, chociaż jeszcze śmieszniejszy jest ten o Mandarin Duck. :) Obydwie restauracje promują się w mocno naiwny sposób na forum gazety. Wolno im, chociaż - moim zdaniem - to mocno uwłacza inteligencji forumowiczów. Znamienne, że obydwa lokale są mocno przeinwestowane i obydwa świecą pustkami. Znamienne, że szefowie opolskich restauracji, którzy nie narzekają na brak klientów - czyli (jak się domyślam) mają smaczne jedzenie, fajny wystrój i miłą obsługę, bo do takich ludzie chodzą jeść - nie piszą w internecie hymnów pochwalnych na własną cześć. Chyba nie muszą, prawda? Może właściciele Mandarina i Złotej Kaczki, zamiast sadzać swoich ludzi przed komputerami, zastanowią się, dlaczego opolanie u nich nie jadają? Może nie lubimy kaczek? Inna sprawa, że panowie od kaczek mają po kilka lokali - puby, bary. Wnioskuję o założenie wątków pt. "Ale pyszne piwo z beczki piłem w R2", albo "Jedzenie na wagę zagwarantowało mi niezapomnianą randkę". Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flisak Re: Złota Nić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 15:31 Znamienne, że szefowie opolskich restauracji, którzy nie narzekają na brak klientów - czyli (jak się domyślam) mają smaczne jedzenie, fajny wystrój i miłą obsługę, bo do takich ludzie chodzą jeść - nie piszą w internecie hymnów pochwalnych na własną cześć. Chyba nie muszą, prawda? ------------ Błagam ! stop. Podaj nazwy tych restauracji! Stop. Jestem bardzo głodny !!! Stop. Mam 100 zł do wydania! Sto(p) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Złota Nić IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 16:44 śmieszne to jest to, że każda wypowiedź pod nickiem "gość" jest traktowana niepoważnie. Fakt, w Złotej nici nie ma tłoku, nie wiem z czego to wynika, może jest najdrożej ze wszystkich, może za małe porcje. Nie zauważyłam niegrzecznego zachowania ze strony kelnerów a bardzo zwracam na to uwagę. Mój mąż woli Starkę bo większe porcje i bardziej polska kuchnia a w Złotej nici bardziej wysublimowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2011 Re: Złota Nić IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 10.01.11, 16:53 Raz tylko byłem zaproszony na dobry obiad, czytaj też drogi. Każdy z nas brał coś innego. Zamówiłem kaczkę z jabłkami + dodatki. Była pyszna. Inne osoby, razem 4 też nie narzekały. Obiad był bardzo dobry i w sumie czas spędzony przy obiedzie wspominam mile. Rozbawił mnie kelner stojący za mną z dużą drewnianą pieprzniczką w kształcie rury do mielonego pieprzu. Na sali głównej było prawie pustawo. Młoda para siedziała tylko przy piwie. A cena tego obiadu to ok. 500 zł. Osobiście tam nie chodzę, bo dla mnie za drogo o wiele za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2011 Re: Złota Nić IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 10.01.11, 16:58 I jeszcze coś. Zapomniałem dodać, że warto chodzić do takich restauracji, gdzie nie dochodzą zapachy z kuchni. Kuchnia jest powyżej sali głównej. Tak właśnie jest w Złotej Nici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Złota Nić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 07:19 Rzeczywiście, ta reklama Złotej Nici uwłacza inteligencji Forumowiczów. Mogliście wymysleć coś bardziej wysublimowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Re: Złota Nić IP: *.180.163.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.11, 23:37 Potwierdzam. I kelnerzy nie plują do zupy. Sam widziałem jak nie pluli :-) Odpowiedz Link Zgłoś