Gość: Dark IP: *.zjz.pl 13.08.11, 15:47 Olejmy partyjnych. Niech ci z RAŚ im pokażą jak się działa dla swoich wyborców a nie dla Tuska czy Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .... ładne wychowanie IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 15:55 babcia z dziadkiem pewnie ze wstydu się spalą na tym lub innym świecie z racji tego że ich kochany wnuczek teraz Polskę rozmontowuje....swoją drogą ładnie wnuczka wychowali skoro zapomniał o tym że jest Polakiem i pociska dla kariery jakieś brednie..... gdzie twój honor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: ładne wychowanie IP: *.superkabel.de 13.08.11, 18:25 Mój dziadek ze strony matki też pochodził z Wielkopolski i co z tego ja czuje się tylko Ślązakiem i popieram RAŚ bo mam dosyć pogardy dla Śląska ze strony prawdziwych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: ładne wychowanie 15.08.11, 13:59 Gość portalu: .... napisał(a): > babcia z dziadkiem pewnie ze wstydu się spalą na tym lub innym świecie z racji > tego że ich kochany wnuczek teraz Polskę rozmontowuje....swoją drogą ładnie wnu > czka wychowali skoro zapomniał o tym że jest Polakiem i pociska dla kariery jak > ieś brednie..... > gdzie twój honor? a twoi przewracaja sie w grobie gdy slysza ze ich inteligentny wnuk nie rozroznia secesji od autonomii (samorzadu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 16:17 RAŚ to zakamuflowana opcja proniemiecka obok jawnej M(ieszańców)N(iemieckopodobnych) i dążąca do ekonomiczno-kulturalnego oderwania Śląska od Polski pod pretekstem rzekomej autonomii. Każdy kto podpisuje się pod jej szyldem jest zdrajcą i odszczepieńcem działającym wbrew polskiej racji stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rain Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 17:58 piękne, szerokie i równe autostrady szybkie i czyste pociągi duże i przestronne szkoły, szpitale, urzędy wysokie emerytury świetna opieka medyczna (pielęgnacja osób chorych i starszych, refundacja leków dla ubogich, krótkie czasy oczekiwania na operacje i zabiegi) dobrze płatna praca to nie obiecanki wyborcze to wszystko możemy mieć ... moglibyśmy mieć ... gdyby nas nie odłączono w 45. od Niemiec :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwielong=Zwilliing Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.11, 14:53 Zawrzyj ta gupio polakowsko gusza. I wraz sie ta racja (hadziajo)stanu do poopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 17:09 będę na nich glosował - dam im szansę - opolskiego PO i PiS już znam i mam go dość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re:Jacy kandydaci, to obraza przyzwoitości! IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 17:40 To żaden argument. Na palantów z RAŚu nie będę głosować gdyby dawali jak L. Wałęsa nawet 100 tys. (abo i więcy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niyfanzol ! Re:Jacy kandydaci, to obraza przyzwoitości! IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.11, 14:55 Abo "Slazaku" jak ta krowa (potyym jusz ino koza, a potym psinco) Adalberta K. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.superkabel.de 13.08.11, 18:18 Popieram RAŚ w wyborach do senatu gdyż nie są na pasku partii centralnych i bedą dbać tylko o swój region Górny Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 20:18 Ktoś ci w głowie namieszał. RAŚ to tacy wykolejeńcy, którym nie udało się w MN - wcześniej byli Niemcami, a teraz udają Ślązaków, bo ich nie dopuścili do koryta w MN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 20:24 Poczytaj troche na temat RAŚ ich postulatów ,może wtedy nikt nie pomiesza Tobie w głowie.gliwice.naszemiasto.pl/artykul/493612,statut-czyli-nowy-pomysl-ras-na-slaska-autonomie,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 20:46 Wystarczy umiejętnie odczytać napis na koszulce tego gościa ze zdjęcia: Byłem Niemcem – nie udało się. Przefarbowałem się na Ślązaka – może się uda. Jak się nie uda – przefarbuje się na Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 20:55 Postulaty RAŚ można poczytać w statucie tej organizacji a farbować to możesz się nawet na Chińczyka nikt Tobie nie zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament 15.08.11, 14:14 Gość portalu: Opolanin napisał(a): > Ktoś ci w głowie namieszał. > RAŚ to tacy wykolejeńcy, którym nie udało się w MN - wcześniej byli Niemcami, a > teraz udają Ślązaków, bo ich nie dopuścili do koryta w MN ! w przeciwiestwie do MN posiadaja klarowna idee polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 18:58 Niedouczone matołki ! "...Polska potęgą energetyczną na bazie węgla..." A kto ci zapłaci za emisje CO2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 19:54 Niedouczony matołku co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 20:09 Kto ci matołku kupi tą energię z naliczonymi opłatami za emisję CO2 ? Już zresztą niedługo to sam/sama odczujesz w rachunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 20:21 Chyba podatkiem od CO2 zajmuje się UE ,tam prosze słać swoje petycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 20:37 Ty chyba się nie wiesz, że Polska jest w UE. Nikt się ciebie nie będzie pytał - będziemy wszyscy musieli zapłacić za nadmierną emisję CO2. Od węgla trzeba powoli odchodzić - inaczej będziemy mieli najdroższą energię w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 20:51 Musimy postawić na energię odnawialną oraz na usprawnienie już istniejących elektrowni węglowych aby zwiekszyć ich sprawność energetyczną(produkcja energii oraz ogrzewanie mieszkań) Jeszcze raz pytam co mają kandydaci z RAŚ oraz ich postulaty do opodatkowanie CO2 przez UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 21:04 Poczytaj co jest wielką szansą dla Polski według Tomasza Mazura. Znam go i wiem, że zawsze był nawiedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 21:22 Wyślij linka chętnie poczytam nawet o tym nawiedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 21:36 Wystarczy, że wejdziesz na dowolną stronę edukacyjną, to powinno ci się już rozjaśnić. Oczywiście jeśli twój przypadek jest uleczalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 21:44 Już mnie rozjaśniło ,dziękuje za dobrą rade.wyborcza.pl/1,75480,9167611,Blizej_Czecha_niz_Lecha.html Odpowiedz Link Zgłoś
svatopluk Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament 15.08.11, 14:15 Gość portalu: Opolanin napisał(a): > Wystarczy, że wejdziesz na dowolną stronę edukacyjną, to powinno ci się już roz > jaśnić. > Oczywiście jeśli twój przypadek jest uleczalny. to podaj w koncu ta strone edukacyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 65 Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 13.08.11, 19:24 Nie wiem po co ten artykuł. Niczego się nie dowiedziałem. Co mnie obchodzi jakiś superkomputer. Jaki program mają te osoby? Co mnie obchodzi, że startują tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Re: Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlament IP: *.superkabel.de 13.08.11, 19:58 Prosze poczytać gliwice.naszemiasto.pl/artykul/493612,statut-czyli-nowy-pomysl-ras-na-slaska-autonomie,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbatka Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.superkabel.de 13.08.11, 21:49 katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9604646,Radosc_z_bluesa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAVISSIMO Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.11, 14:51 Troche nierówna prezentacja (opis) tych dwóch Panów: Jeden gra w szkata, a drugi ma plany i wizje. Chyba wiem, dlaczego tak nierówno przedstawione - coby skompensowac ta familia z polskimi(wielkopolskimi!) "tradyjami". Zreszta: wystawienie akurat tego pana z takim "backgroundem" akurat w Opolu, to tysz niybydzie cufal: mysle, ze to swiadomy (i niezly) ruch szachowy RAS. Którego jestem wielkim sympatyzantem, nie rozumcie mje zle. :) Vivat SILESIA SUPERIOR, vivat Autonomia !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No prosze ! Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.04.12, 03:07 www.dziennikzachodni.pl/artykul/547547,pis-sie-kruszy-radny-slawik-przeszedl-do-ras,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Kandydaci ruchu Autonomii Śląska do parlamentu 20.04.12, 18:12 www.dziennikzachodni.pl/artykul/555971,slazacy-to-separatysci-warszawa-sie-boi-wiec-nie-pomaga,2,id,t,sa.html#komentarz-2987161 Odpowiedz Link Zgłoś