Dodaj do ulubionych

Jeśli film wycieknie do internetu przed premier...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 08:15
Nic nie zastąpi seansu na dużej sali. No pewnie, żaden super sprzęt kina domowego nie odtworzy odgłosów mlaskania, przeżuwania i chrupania, smrodu popcornu oraz debilnych komentarzy i śmiechów - typowych dźwięków wydobywanych przez coraz bardziej mnożące się na widowni buractwo. Kto bywa w opolskim Heliosie, wie o czym mówię.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola wolę w domu IP: 195.42.249.* 06.12.11, 09:12
      Zgadzam się z przedmówcą. Ja nie lubię jeszcze klimatyzacji, zimno mi w kinie. Wolę oglądac w domu w bardziej komfortowych warunkach i bez towarzystwa. Chętnie płaciłabym normalnie bilet za oglądanie nowych filmów w Internecie. Szczególnie polskich filmów, których Helios w Opolu NIGDY NIE POKAŻE, CHYBA ŻE ZA ROK W KINIE KONESERA:(
    • eliot_rosewater Jeśli film wycieknie do internetu przed premier... 06.12.11, 10:05
      Tiaa, nic nie zastąpi seansu na dużej sali. Pewnie z tego powodu bilety w Opolu są tak drogie ... Bo przecież nie w wyniku "monopolistycznej" pozycji kina Helios.
    • Gość: maniak Jeśli film wycieknie do internetu przed premier... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.11, 10:48
      Ten pan żyje w jakiejś innej rzeczywistości. Repertuar Heliosa w Opolu to jakiś dramat. 3D jest dla dzieci (bajuchy) i mniej wymagających widzów (filmy 'akcji') i tak raczej pozostanie. Ambitnych produkcji poza Klubem Konesera nie ma.
      • eliot_rosewater Re: Jeśli film wycieknie do internetu przed premi 06.12.11, 10:56
        Gość portalu: maniak napisał(a):

> Ten pan żyje w jakiejś innej rzeczywistości. Repertuar Heliosa w Opolu to jakiś
        > dramat.
        Podpisuję się obiema rekami. A jeszcze jak się trafi hit typu "Papież" albo "Katyń" to zapychają nimi 2-3 sale przez miesiąc ...
    • przemo_opole Jeśli film wycieknie do internetu przed premier... 06.12.11, 13:59
      Polskie filmy pojawiają się w necie raczej po premierze DVD. Dawno nic nie było wcześniej w dobrej jakości. Zachodnie są szybciej. Często to zachętaaby pójść do kina albo "po przekartkowaniu filmu" wskazówka aby sobie dać spokój. Może tego się boją dystrybutorzy? :)

A co do 3D: ja nie lubię. Z paru powodów. Po pierwsze jestem okularnikiem i jest mi niewygodnie. Po drugie jakość jest taka sobie. Po trzecie, przynajmniej w Heliosie, dostaję jeszcze "ciepłe" okulary po kimś. Wutłuszczone, wypalcowane, niehigieniczne. Niestety, ale to mi nie pasuje i to bardzo.
      • alanta1 Re: Jeśli film wycieknie do internetu przed premi 06.12.11, 16:49
        przemo_opole napisał:

> A co do 3D: ja nie lubię.

Ja tyż, zawsze po 3D mnie łeb przez dwa dni napier...
        Jeśli wszystkie seanse takie będą, to w ogóle zacznę omijać tą instytucję duuużym łukiem...
    • Gość: basshater Jeśli film wycieknie do internetu przed premier... IP: *.core.lanet.net.pl 06.12.11, 20:39
      Tak jest nic nie zastąpi... zimna, smrodu popcornu i napierniczania basów... panowie dźwiękowcy z Heliosa... głośno nie znaczy fajnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka