Gość: leśny IP: *.tktelekom.pl 10.01.12, 13:34 III LO Spadło z 30 pozycji na 16? Proponuję powtórzyć język polski, fizykę też by się przydało bo o spadaniu w górę jeszcze nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gra Re: Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 13:40 Jak zwykle autor tej informacji , pan Guzik stawia na podkreślanie niepowodzeń, bo jak inaczej traktować artykuł, który został zatytułowany "; Porażka opolskich liceów" ? Pytam się jaka porażka, skoro 3 opolskie licea znalazły się w pierwszej setce liceów w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 13:51 Gratulacje dla Liceum Humanistycznego w Nysie, tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 14:38 Pismak do szkoły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 14:43 czemu dywagujesz czy spadło w gorę czy w dół ? Czytaj uważnie . Redaktorysta nie napisał że spadło. Napisał że spało. ciekawe jakie liceum on kończył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SickBoy Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 15:06 Pan redaktor ma złe wspomnienia ze szkoły, więc patologicznie jej nienawidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.252.22.208.internetia.net.pl 10.01.12, 16:56 Porównywanie szkół z różnych kategorii nie ma sensu. Podobnie jak czynienie porównań na podstawie dokonań z jednego tylko roku. A kryteria oceniania tez nie wydają się zbyt sensowne. Zwłaszcza, że olimpiada olimpiadzie nierówna, a ostatnie strasznie się te olimpiady rozmnożyły, obejmując najdziwniejsze obszary wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatrum Porażka opolskich liceów i sukces techników IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 17:02 wołam-naczelny,naczelny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam pomysł komenatarze mogłyby być pod artykułem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 19:19 zanim sie pootwierają komentarze, każdy osobno to odechciewa mi się czytać, na wiekszości stron wyświetlaja sie pod artykułem -nie mozna tak zrobić? opolskie szkoły źle uczą informatyków czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ddd Re: komenatarze mogłyby być pod artykułem IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 20:25 A nie widzisz opcji: pokaz wszystkie? Wystarczy ruszyć głową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Porażka redaktora IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 22:12 Gratuluję Liceum z Nysy. „…Diecezjalne Liceum Humanistyczne z Nysy zdobyło 61,22 punktu na 100 możliwych. III LO dostało 60,16 pkt, , a II LO 56,9.…” „…Nyskie liceum zajęło w rankingu 20 miejsce w kraju i awansowało z 50 miejsca. III LO z Opola spadło z pozycji 16. na 30., a II LO z 18. na 46.…” To znaczy że różnica pomiędzy 20 miejscem a 30 miejscem wynosi 0,06 pkt na 100, a między miejscem 30 a 46, 3.3 pkt na 100. To oznacza, że wszystkie wymienione licea są na tym samym poziomie. Przy porównaniu technikum do liceum należy zastrzec, że podstawy ich oceny nie są takie same (30% to ocena z przedmiotów zawodowych w przypadku technikum). Czyli Zespół Szkół Ekonomicznych, Zespół Szkół Elektrycznych, oraz Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących im. Kazimierza Gzowskiego również są dobrymi szkołami. I tyle. Ocena redaktora wpisuje się w ostatnią modę medialną. Ważny jest chwytliwy (irytujący) nagłówek. Treść już nie. Odpowiedz Link Zgłoś