Dodaj do ulubionych

Cenzura jak PRL-u Gumułki działa na tym forum :-(

13.03.12, 17:42
Szanowni Internauci !!

Nie wiem, czy zauważyliście to samo co ja zauważyłem w funkcjonowaniu tego forum wymiany opinii.
Tutaj działa cenzura, gorsza niż w czasach PRL-u za Gumółki. Nawet okres stanu wojennego, i epoki Jaruzelskiego chowa się odnośnie cenzurowania tego forum.

Pamiętam to forum na Gazeta.pl sprzed 10-ciu lat. Tak, tak. Sprzed 10-ciu lat. I wtedy conajmniej 50% nowych wątków, to były wątki zakładane przez samych internautów.
Wtedy na tym forum panował pruralizm polityczny - i nikt żaden moderator cenzor nie ośmielił się wykasować wątku, nawet jeżeli wypowiedz krytykowała wówczas młodą partię Platformę Obywatelską !!!

Obecnie 90% wątków zakładanych przez indywidualnych internautów, a wątków w których krytykowani są ludzie związani z Platformą - jest przez cenzora z GW wycinana w pień !!!

W ogóle Internauci zobaczcie sami, co się tutaj dzieje !!! Na tym forum 90% zainicjowanych wątków, to są wątki powiązane z artykułem w Wyborczej, które szanowna redakcja pozwala gawedzi skomentować, ale pod warunkiem , że to będzie komentarz pochlebny dla Platformy Obywatelskiej !!!

Tak wygląda obecny pruralizm polityczny na Forum Obywatelskim, jakim mieniło się 10 lat temu, to Forum na Gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • skautopolski Re: Cenzura jak PRL-u Gumułki działa na tym forum 13.03.12, 17:48
      Nie jestem z tego forum zadowolony. Nie wiem, jak wyglądało ono 10 lat temu.
      Nie chciałbym Cię urazić, ale po przeczytaniu kilkunastu Twoich wypowiedzi wydaje mi się, że obsesyjnie powracasz do pewnych treści.
    • jureek Re: Cenzura jak PRL-u Gumułki działa na tym forum 13.03.12, 17:54
      tak przy okazji, menie, może odpowiesz na pytanie, które już dość dawno Ci tutaj zadałem:
      forum.gazeta.pl/forum/w,65,134031837,134036135,Re_Do_PUMY.html
      • men1972 Do jurka. 13.03.12, 18:00
        jureek napisał:

> tak przy okazji, menie, może odpowiesz na pytanie, które już dość dawno Ci tuta
        > j zadałem:
        > forum.gazeta.pl/forum/w,65,134031837,134036135,Re_Do_PUMY.html

Udzieliłbym Ci odpowiedzi szczegółowej. Ale właśnie poruszyłem problem cenzury. Więc nie mogę ci odpowiedzieć na Twoje pytanie - bo cenzor znowu mnie wytnie !!!

Tutaj trzeba być politycznie poprawnym ;-)
        • jureek Re: Do jurka. 13.03.12, 18:11
          men1972 napisał:

> Udzieliłbym Ci odpowiedzi szczegółowej. Ale właśnie poruszyłem problem cenzury.
          > Więc nie mogę ci odpowiedzieć na Twoje pytanie - bo cenzor znowu mnie wytnie !
          > !!

Dobra, dobra, nie ze mną te numery. To pytanie wisi już od dawna, więc nie tłumacz się cenzurą, że nie odpowiadasz na nie.
          Przypomniał mi się dowcip z brodą o Mośku skarżącym się u Jahwe, że nie może wygrać w totka. Na to Jahwe do Mośka "Ty Mosiek, ty daj mi szansę, ty wypełnij kupon".
          Więc tak samo Ty, menie. Daj cenzorowi szansę na niewycięcie Twojej wypowiedzi i zamieść ją tutaj :)
          Jura
          • rilian Re: Do jurka. 13.03.12, 18:55
            rozmawiasz teraz z menem, czy davidem? ach, zapomniałem - david pisze z tego samego pokoju!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka