Dodaj do ulubionych

Nagrody dla Zembaczyńskiego są bezprawne.

15.04.12, 12:09
Pod niżej wklejam linka, w którym każdy noże sobie przeczytać, o bezprawności wzięcia 100.000 zł przez prezydenta Opola Ryszarda Zembaczyńskiego.

I mam nadzieję, że żaden cenzor z Gazety nie wytnie tego wątku, bo wątek ten w jakikolwiek sposób nie narusza netykiety. Pod niżej wklejam linka do artykułu:
www.rp.pl/artykul/530842.html
A Ryszard Zembaczyński wziął pięć nagród po 20.000 zł każda. Przy czym cztery ostanie nagrody / cirka 80.000 zł / wziął już po moim zawiadomieniu do opolskiej prokuratury.
Obserwuj wątek
    • men1972 Art 405 i 410 & 2 Kodeksu Cywilnego = 15.04.12, 16:28
      = Kto uzyskał korzyść kosztem innej osoby, obowiązany jest do jej zwrotu. W/w paragrafy stosuje się je też do świadczeń nienależnych, a więc spełnionych np. bez podstawy prawnej, bądz gdy ona odpadła.

A świadczeniami nienależnymi dla Ryszarda Zembaczyńskiego było owo 100.000 zł nagrody. Co jednoznacznie udowodniłem wszystkim na forum, wklejając tego linka do artykułu.
    • Gość: PO Mafia Re: Nagrody dla Zembaczyńskiego są bezprawne. IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 15.04.12, 21:31
      Zabójstwa, zlecenia morderstw, kradzieże pieniędzy, dyspozycyjność lokalnych prokuratorów, to jest Opole pod kierownictwem Platformy Obywatelskiej.

Matka samotnie wychowująca dzieci, z baraku pieniędzy na chleb, zabija te dzieci w MOPR-owskim Ośrodku Szansa na ul. Małopolskiej

A ta SB-cka Tajna Współpracowniczka Małgorzata Kozak, i SB-cki Tajny Wspólpracownik Zdzisław Markiewicz / oboje to dyrektorzy mopr-u w Opolu / dostają po kilkanaście tysięcy nagrody.
      I tak po kilkanaście tysięcy złotych na osobę, począwszy od roku 2004.

Kiedy doniosłem o tym do Prokuratury, to po naradzie, obydwoje razem, z prokuratorem Zdzisławem Dudą, oraz Ryszardem Zembaczyńskim zlecają zabójstwo świadka swoim byłym opiekunom ze Służby Bezpieczeństwa.

Policja opolska dowiaduje się o wszystkim, ma komplet dokumentów, i....................... sprawa się nie postepuje do przodu.

Powód ? W kradzież pieniędzy / w sumie razem to 5.000.000 zł / umoczone są urzędniczki, prywatnie żony Policjantów, żony opolskich sedziów i prokuratorów.
    • men1972 Re: Nagrody dla Zembaczyńskiego są bezprawne. 16.04.12, 06:30
      Zembaczyński to jest jednak moralny szmaciarz. Dziad, kompletne moralne zero.
      Za utrzymanie władzy nad Opolem ten stary 63 letni dziad zaprzedał swoja dusze diabłu.

Jakby miał honor, i trochę wstydu, to podał by się do dymisji, zszedł ze sceny politycznej.
      Ale on liczy na to, że byli oficerowie SB z Opola zamordują kolejnego świadka,że sprawę kradzieży 5.000.000 zł uda się uwalić.

Nie uda się panie Zembaczyński. Będzie pan za to siedział.
      • Gość: gość2012 Uwaga na język pisany. IP: *.punkt.opole.pl 16.04.12, 12:00
        Widzę men 1972, że idziesz na całość ze starszym panem. Jestem pełen podziwu dla Twojej determinacji. Podawane fakty są rzeczywiście bulwersujące o ile są prawdziwe i rzetelne. Dawno już temu pisałem, że ten starszy i schorowany pan z kłopotami sądowymi (wyrok chyba 18 kwietnia) nie powinien być prezydentem Opola. Stało się inaczej, czyli wszystko po staremu, został i tkwi na stanowisku autentycznie udając aktywność na rzecz Opola i mieszkańców. Mogę mu tylko współczuć, bo po swojej kadencji przejdzie w niepamięć lub jako człowiek z opinią negatywną Opolan. O schorowanym człowieku zapomną wszyscy.
        Mam natomiast pewne ostrzeżenie dla mena 1972 w związku z jego językiem pisanym. Obecna władza jest wyjątkowo brudna, zachłanna, skorumpowana układami i zależnościami.
        Boję się, że wolność słowa tu nie pomoże i wcześniej czy później dorwą pana brudne łapy tej władzy i skończy się na wyroku sądowym, ale dla pana, za ten język. Oby nie!
        • men1972 Re: Uwaga na język pisany. 16.04.12, 14:57
          Odpowiedz dla forumowicza gość2012.

Po pierwsze. To wszystko co napisałem na ten temat jest 200% prawdą. Zresztą, oczym tu gadać! Jeżeli zadałeś sobie trud kliknięcia w ten wklejony prze zemnie link, to sam się przekonałeś.

Po drugie. Ja się naszych opolskich urzędników nie boje. Bo na większość z nich mam haki zabezpieczające. A na tych na których jeszcze nie mam, to w ciągu kilkunastu dni mogę te haki znależć.

Po trzecie. To od 1 sierpnia 2012 wszystkie rozprawy przed opolskimi sądami będą nagrywane w systemie Audio / Video. Więc będzie, dosyć trudno dogadać się z skorumpowanym sędzią aby uwalił sprawę.

Podam Ci konkretny przykładowy przykład.
          Prawo polskie i nadrzędne nad prawem polskim prawo unijne mówi wprost. Że funkcjonariusz publiczny z WYKSZTAŁCENIEM WYŻSZYM obligatoryjnie musi znać aby sprawować swój urząd, jeden język obcy nowożytny na poziomie B-2.

Przypominam. Rozprawy będą nagrywane w Audio / Video.

Więc ja dla przykładu podam do Sądu taką np. piękną Wiolettę Porowską z PiS-u lub v-ce prezydenta Arkadiusza Wiśniewskiego z PO, i zarzucę im brak posiadania pełnego WYKSZTAŁCENIA WYŻSZEGO - oraz wielokrotnego poświadczenia nieprawdy, w celu uzyskania korzyści materialnych.
          Bo ja wniosę o powołanie biegłego sądowego, w celu zbadania czy Wioletta i Arek znają ten język angielski lub niemiecki.........................

A ponieważ obydwoje NIE ZNAJĄ, to na nagrywanej na Audio / Video rozprawie, Sąd nie będzie miał wyjścia, tylko będzie musiał skazać tych dwoje, za poświadczenie nieprawdy !!!
          TO W PRAKTYCE OZNACZA ELIMINACJĘ TYCH LUDZI NA ZAWSZE.

To jest tylko przykład. Jeden z przykładów.

Więc więc droga wolna. Mogą sobie urzędnicy robić co chcą. Mogą mnie podawać do Sądu.
          Ale wtedy będą musieli być już DOSKONALI aż do czasu przejścia na emeryturę.
          Bo wiedzą dobrze, że men1972 - to wyjątkowo skuteczny i pamiętliwy osobnik.
          • men1972 Re: Uwaga na język pisany. 16.04.12, 23:07
            Ryszard Zembaczyński tak kradł, że aż sam Premier RP przysłał Schetynę do Opola.

Szkoda że nie widzieliście ich twarzy. Oni już wiedzą, ze szefem Platformy Obywatelskiej w Opolu jest najprawdziwszy złodziej !!!

Złodziej który kradł publiczne pieniądze od roku 2004. Zresztą kradł nie sam jeden!
            Bo on ukradł od tego czasu ,,tylko,, 100.000 zł z .............................
            z ukradzionych przez opolskich działaczy PO jakiś 5.000.000 zł
    • men1972 Re: Nagrody dla Zembaczyńskiego są bezprawne. 17.04.12, 09:45
      Schetyna Grzegorz już się wstydzi za tego złodzieja Zembaczyńskiego ;-)
      • men1972 Re: Nagrody dla Zembaczyńskiego są bezprawne. 17.04.12, 18:24
        Ludzie z otoczenia Ryszarda Zembaczyńskiego donoszą, że Rysiek ma już pełno w majtkach.
        Ze strachu ma pełno.
    • mieszaniec-zopola nie wiedzialem 18.04.12, 18:33
      to zjawisko ma miejsce w calej Polsce Zembaczynski nie jest wyjatkiem.
      Sprawa jest, tylko kto sie tym zajmie?
      Prokuratura pewnie odesle do izby rozrachunkowej. To moze byc kwestia dla NIK, o ile taka instytucja jescze istnieje.
      Musze spytac mojego kolegi burmistrza czy on bierze nagrody.
      • mieszaniec-zopola Juz znalazlem - odmowil przyjecia nagrody ! 18.04.12, 18:37
        To ladnie z jego strony, ale jak widac radni nie wiedzieli, ze nie wolno im dawac nagrod.
        Nieznajomosc prawa w Polsce jest powszechna, ale zalosne, ze dotyczy to rowniez instytucji publicznych, gdzie zatrudniani sa konsultanci prawni.
        Zembaczynski powinien pieniadze oddac i wyrzucic na zbita twarz prawnikow z UM.
        • men1972 Do mieszańca-zopola od men-a1972 18.04.12, 21:00
          Szanowny mieszańcu-zopola.

W roku 2004 tuz po przyznaniu Zembaczyńskiemu / jak sam stwierdziłeś bezprawnych / nagród w kwocie 20.000 zł, ja oficjalnie zawiadomiłem opolską prokuraturę.

Skorumpowany prokurator, pomimo, że przedstawiłem mu komplet dokumentów, między innymi taki jak z tego wklejonego linku, uwalił sprawę!

Pomimo oczywistego przestępstwa, prokurator uwalił sprawę!

Ja oficjalnie w odwołaniu do wyższej instancji wezwałem prokuraturę do podania podstawy prawnej, na jakiej te nagrody zostały przyznane ?
          Prokurator z instancji wyższej ( okręgowej ) również uwalił sprawę. Po prostu ją umorzył!

A jakby tego było mało. To w następnych latach, rok w rok, znowu Zembaczyński brał te nagrody po 20.000 zł, pomimo tego, że zarówno on, jak i vice przewodnicząca Rady Miasta Wioletta Porowska, wiedziała o rozstrzygnięciu Wojewody!

Mało tego! Ja zawiadomiłem opolską Policję. Wydział Kryminalny i Dochodzeniowo-Śledczy KWP w Opolu, bo kwota ukradziona bezpośrednio przez Zembaczyńskiego sięgnęła 100.000zł - no i.............................
          no i efekt jest taki, że oficerowie Policji, prywatnie na ulicy przyznają mi rację, ale zawodowo podchodzą do sprawy jak do jeża!

A wiesz mieszańcu-zopola dlaczego podchodzą jak do jeża ???

Bo w sumie od 2004 roku zginęło z kasy Urzędu Miasta 5.000.000 zł ( pięć milionów ).
          I na liście osób wyróżnionych nagrodami po 10.000-15.000zł jest kilkudziesięciu urzędników i urzędniczek z Ratusza.

W tym są żony opolskich oficerów Policji, żony opolskich Sędziów i Prokuratorów, pociotkowie i krewni tzw: królika.

Dlatego to tak wygląda jak wygląda.
          • men1972 Re: Do mieszańca-zopola od men-a1972 19.04.12, 10:18
            @mieszaniec-zopola

Dodam ci jeszcze mieszcańcu-zopola, że kiedy ujawniłem te przekręty, to grupa skorumpowanych urzędników z Ratusza i opolskiego MOPRU, posunęła się do zlecenia skrytozabójstwa.
          • Gość: urzednik @ men1972 IP: *.punkt.opole.pl 19.04.12, 11:17
            men1972 napisał:

w sumie od 2004 roku zginęło z kasy Urzędu Miasta 5.000.000 zł ( pięć milionów ). I na liście osób wyróżnionych nagrodami po 10.000-15.000zł jest kilkudziesięciu urzędników i urzędniczek z Ratusza. W tym są żony opolskich oficerów Policji, żony opolskich Sędziów i Prokuratorów pociotkowie i krewni tzw: królika.

Zaraz, zaraz, ale przecież urzednicy są zatrudnieni na podstawie umowy o prace (nie ja prezydent, który został wybrany) dlaczegobyz wiec nagrody dla nich miałyby byc nielegalne?

• Gość: urzędnik @ men1972 IP: *.punkt.opole.pl 19.04.12, 11:41
              W innych województwach jakoś sobie radzą:

www.tvp.pl/kielce/aktualnosci/kryminalne/nielegalne-nagrody/4281695
              kielce.naszemiasto.pl/artykul/737650,samorzadowcy-oskarzeni-o-przekroczenie-uprawnien,id,t.html

RIO (Białystok) nie zostawia suchej nitki na marszałku i jego urzędnikach. O nagrodach, które dostali w 2004 roku członkowie zarządu pisaliśmy wczoraj. Okazało się, że zostały przyznane bezprawnie, bo zarząd nie może być nagradzany. Wczoraj czterej najważniejsi urzędnicy zadeklarowali, że zwrócą nagrody do kasy urzędu – w sumie 52,3 tys. zł.

www.wirtualny.bialystok.pl/_archiwum/index.php?popen=news&&id_art=2376
              men, próbowałes zainteresowac tematem RIO, albo NIK?
          • Gość: kubeł zimnej wody Re: Do mieszańca-zopola od men-a1972 IP: *.punkt.opole.pl 19.04.12, 13:25
            static.e-prawnik.pl/pdf/orzeczenia/3_I_PK_06_358.pdf
            • men1972 Re: Do mieszańca-zopola od men-a1972 19.04.12, 15:58
              @ do kubła zimnej wody i @urzędnik.

Cytowany przez Ciebie wyrok Sądu Najwyższego, ma zastosowanie w przypadku nagród wypłaconych - i teraz ważne!!! - po WCZEŚNIEJSZYM zrealizowaniu przez Gminę, wszystkich zadań nałożonych na nią mocą Ustaw.

W tym przypadku dotyczącym Zembaczyńskiego i Gminy Opole, Gmina PRZED wyłatą dodatkowych nagród dla swoich urzędników NIE ZREALIZOWAŁA bezwzględnych zadań, nałożonych na Gminę Opole przez Ustawę.

W tym przypadku POKRZYWDZONYCH BEZ WZGLĘDNIE jest około 5000 ( słownie: pieć tysięcy) NAJUBOŻSZYCH rodzin w Opolu, które otrzymywały od Gminy Opole / za pośrednictwem MOPR wielokrotnie ZANIŻONE ZASIŁKI I ŚWIADCZENIA !!!

MOPR w Opolu, wypłacając zaniżone świadczenia, na decyzjach administracyjnych pisał, i podawał argumentację, że świadczenia są zaniżone, z powodu braku środków finansowych w budrzecie Gminy Opole.

Ale DOKŁADNIE W TYM SAMYM CZASIE, Gmina Opole wybranym przez siebie urzędnikom, wypłacała DODATKOWE premie i nagrody po 15.000 - 20.000 zł na osobę !!!
              Tak jak napisałem. Były to nagrody DODATKOWE wypłacone DODATKOWO oprócz jak najbardziej należnej tzw: 13 pensji.

Procedura przestępcza pod kierownictwem tego złodzieja Zembaczyńskiego, i jego SB-ckich pomocników Zdzisława Markiewicza i Małgorzaty Kozak była następująca.

Oni np. matce samotnie wychowującej dzieci, lub bezrobotnemu przydzielali pomoc w łącznej kwocie od 50 do 200 zł na miesiąc. I czekali aż taki bezrobotny/samotna matka nie odwołają się od tej hanbiącej decyzji do SKO.
              I jeżeli się nie odwołali w ciągu 14 dni, to po tym okresie różnica między tym co wypłacili ludziom, a tym co należało się ludziom z mocy Ustawy, dawała w bilansie SUPERATĘ NETTO.

A superata to inaczej nadwyżka finansowa.

I tą nadwyżkę następnie między sobą dzieli na dodatkowe nagrody i premie po 15.000-20.000 zł na osobę !!!
              • men1972 Jeszcze do @urzędnik i @kubeł zimnej wody 19.04.12, 16:21
                Żeby pomóc wam zrozumieć nielegalność tych gigantycznych nagród, tu musicie zrozumieć, że w przypadku pozostawania przez was bez pracy.
                W przypadku kiedy nie macie innych dochodów.
                A możecie mi wierzyć, że takich żyjących w skrajnej biedzie rodzin są setki.

To:

Państwo Polskie, Polska ZAGWARANTOWAŁA WAM dochód minimalny w kwocie:
                - jeżeli prowadzisz kilku osobowe gospodarstwo domowe = 351 zł na miesiąc na osobę
                - jeżeli prowadzisz jedno osobowe gospodarstwo domowe = 477 zł na miesiąc na tą osobę

Więc jeżeli w twojej rodzinie na każdego z was miesięcznie przypada mniej niż te = 351 zł, to masz prawo i obowiązek zwrócenia się do Gminy Opole ( za pośrednictwem MOPR ), o to aby Gmina WYRÓWNAŁA wam dochód, aby kwota przypadająca na każdą osobę w twojej rodzinie NIE BYŁA NIŻSZA od 351 zł na miesiąc.

A gdybyś ty, ani twoja żona nie mieliście pracy, będąc jednocześnie zarejestrowanymi w PUP, to Gmina każdemu z was BEZ ŁASKI ( z mocy Ustawy ), ma dać po 351 zł na osobę.
                Więc jeżeli masz, żonę i dwójkę dzieci, to Gmina Opola ma ci dać = 351 zł x 4 osoby = 1404 zł I ANI ZŁOTÓWKI MNIEJ !!!

W Opolu mało która 4-ro osobowa rodzina bez pracy dostawała od Gminy te 1404 zł.
                Najczęściej była to tylko ta końcówka 400 zł. RESZTĘ KRADŁ ZEMBACZYŃSKI razem z grupą ratuszowych urzędników.
                • Gość: urzednik @ men1972 IP: *.punkt.opole.pl 20.04.12, 09:11

Skąd wiesz, jakie są faktyczne (przypisane do konkretnych osób, rodzin) kwoty wypłacanych zasiłków z pomocy społecznej?

Ile jest rodzin w Opolu, które nie osiągają żadnego dochodu?

Gdyby tak prymitywny mechanizm, który przedstawiasz (wypłacanie zanizoncyh zasiłków w stosunku do naliczonych i zaksiegowanych) faktycznie funkcjonował, wykryłaby go kazda kontrola finansowa.

Czy ustawa o pomocy społecznej obliguje do wypłacania zasiłków w wysokosci róznicy miedzy kryterium dochodowym a dochodem danej osoby (rodziny)? Nie...

To jest MAKSYMALNA wysokość, ale przeciez tak krawiec kraje... Jest algorytm wyliczania MINIMALNEJ kwoty zasiłku:

Minimalną wysokość zasiłku opisują dwie zasady. Po pierwsze - zasiłek okresowy nie może być wypłacony w kwocie mniejszej niż 20 zł. Po drugie - zasiłek okresowy nie może być mniejszy niż:
                  - w przypadku osoby samotnie gospodarującej – 50% różnicy między kryterium dochodowym osoby samotnie gospodarującej a dochodem tej osoby,
                  - w przypadku rodziny – również 50% różnicy między kryterium dochodowym rodziny a dochodem rodziny.
                  Ta druga zasada to gwarancja wypłacenia 50% zasiłku okresowego.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie dotyczace rzekomej nielegalnosci nagród otrzymywanych przez urzedników miejskich.

I jak wyliczyłeś kwote "naduzyć" ( 5 mln zł.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka