Dodaj do ulubionych

Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego porodu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 12:16
Czy dobrze zrozumiałem że okoliczności sprawy będą badali sami zainteresowani w tym aby nie znaleźć żadnych uchybień?
Po co ta szopka.
Już dzisiaj mogę napisać to co ta pseudokomisja ustali: "w świetle zgromadzonej dokumentacji medycznej lekarz dyżurny podjął właściwą decyzję i brak jest podstaw do tego aby jakąkolwiek odpowiedzialnością obciążać szpital w Opolu".

Dżizas jak mi się marzą takie procesy jak w USA gdzie po sprawie p. Bonków lekarz dyżurny, ordynator i dyrekcja poszliby z torbami płacąc wielomilionowe odszkodowania. Panująca w Opolu znieczulica i fetyszyzowanie naturalnego porodu były już przyczyną niejednej tragedii rodzinnej. Kto z tym skończy.

Panie Bonk trzymam za was kciuki i wygrajcie tą sprawę dla was, waszej córeczki oraz innych przyszłych rodziców. My zwykłe szare żuczki nie mamy szans przebić się do mediów na naszymi problemami. Pan jest osobą medialną, znaną i ma pan ogromną szansę zrobić nieprawdopodobnie wiele dobrego dla ukrócenia rzeźni opolskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: matka Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.g1.citymedia.pl 26.11.12, 12:21
      dlaczego czepiasz sie dyzurnego, skoro wszystko działo się w porannych godzinach pracy, a pacjentkę do porodu kwalifikował ordynator....
      • Gość: ann-ka Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.opole.hypnet.pl 26.11.12, 15:40
        Rodziłam tam dwa razy pierwszy raz cesarka ratunkowa bo dziecko po prawie 30 godzinach na porodówce zaczęło się dusić, a miałam grypę prawie 39 stopni , spojenie się nie poddawało (przestałam rosnąc w wieku 10 lat). Do dziś po tej zabawie walczę z komplikacjami (w tym po pierwszym porodzie zabieg operacyjny). W drugiej po tych komplikacjach miałam skierowanie na cesarkę ale w szpitalu odbyła się dyskusja czy jednak nie spróbuję rodzic naturalnie!!! Wydarłam się że nie, bo raz już się nie sprawdziła to "zabawa" i już mi wystarczy eksperymentów i jak spojenie nie rozeszło się u 29 latki to prawie 7 lat później nie będzie lepiej. Po 10 minutach przyszła pielęgniarka pytać czemu pierwszy poród zakończył się cesarką odpowiedziałam że cała dokumentacja jest u nich !!!!- to cholera co ani robią z kartotekami. kwadrans później byłam na stole . Maleńka miała dwa razy owiniętą szyję pępowiną. Nawet nie chce myśleć co by było gdybym posłuchała LEKARZA
    • Gość: zuzia Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: 217.173.195.* 26.11.12, 12:53
      popieram opinię - przecież panowie razem pracują na pewno od wielu lat !!! Przecież kolega koledze nie zaszkodzi !!

Prośba do Dyrektor szpitala: PANI DYREKTOR - PROSZĘ ZMIENIĆ ORDYNATORA - z pewnością wtedy będzie więcej lepszych opinii !
      • Gość: czytacz Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 13:14
        kto jak kto w komisji, ale guzikowski? ten tez niejedno za uszami ma. Czy Gazeta, ktorej ponoc "nie wszystko" jedno nie dziwi sie, ze sprawe bonkow ma badac komisja wewnetrzna? Juz teraz kazdy z nas zna jej wynik: ordynator Łabiak zrobil wszystko, co trzeba itd itp
    • Gość: czytelniczka Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.12, 13:05
      heh, szkoda, że NIE będzie to ZEWNĘTRZNA komisja-ciekawe co dopiszą do środy w dokumentacji...

BTW-6 lat temu spędziłam w tym szpitalu ponad tydzień, bo dziecko charczało-dostało antybiotyk. Jak się później dowiedziałam-w mojej sali przede mną leżała kobieta z dzieckiem chorym na zapalenie płuc. ANI RAZU w w/w okresie nie była robiona dezynfekcja sali lampami, choć takowe się tam znajdowały... Ale wspalniali lekarze upatrywali we mnie przyczyn choroby mojego dziecka... Jak pozniej rozmawialam z roznymi kobietami-wiele dzieci w tym czasie dostawalo antybiotyk na "dzien dobry".
    • jkredman dr Wojciech Guzikowski - zobacz opinię o lekarzu 26.11.12, 13:11
      www.znanylekarz.pl/guzikowski/ginekolog/opole
      czy rzeczywiście kolega powinien skontrolować kolegę
      • Gość: Roger Re: dr Wojciech Guzikowski - zobacz opinię o leka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.12, 15:43
        Podobnie jak pozostali forumowiecze nie wierzę w rzetelność postepowania wyjaśniajacego zleconego przez dyrektor Szpitala. Przecież przyznanie się do winy oznaczałoby dla niej i jej kolegi najpewniej odejście ze stanowiska, a dla szpitala wielotysięczne odszkodowanie. Nikt nie powinien być sedzią we własnej sprawie!!! Po raz kolejny zwracam się do Urzędu Marszałkowskiego o zlecenie bezstronnego wyjaśnienia tej sprawy. W przeciwnym wypadku hasło: "Opolskie - tutakj zostaję" wsadźcie sobie w dupę, za przeproszeniem.

• Gość: szopka opolska Re: dr Wojciech Guzikowski - zobacz opinię o leka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 20:42
          To pojechali po bandzie, przecież Ci co siedzą w komisji pierwsi powinni wylecieć (nie tylko za ostatni incydent) dyrektorka jako pierwsza, nie wierze, że nie wiedziała jakie są statystyki w jej szpitalu, kto popełniał te błędy, kto brał koperty (pewnie się dzielili). W innym komentarzu ktoś napisał "cesarka 1000zł" w kopercie. Ktoś kto nie potrzebował cc, płacił i miał, ale żeby statystyki szpitala były przyzwoite (tu dyrektorka pewnie trzymała rękę na pulsie) zmuszano osoby ze wskazaniem cc, na rodzenie naturalne, by nie popsuć statystyk! To świadome narażanie ludzi na utratę zdrowia! przecież to powinno z urzędu być ścigane! Ale dzięki tym statystykom, dowiadujemy się jaka to wspaniała placówka ze standardami ISO , które tak dumnie wiesza pani w kapeluszu (dyrektorka, inf. z innego komentarza). Co robi komisja, proste - poprawia dokumentacje, ustalają wspólne zeznania, jednym słowem wybielają siebie!
          Opinia tej komisji jest wszystkim znana.
          Czekam na informacje o zewnętrznej kontroli i komisji.
    • Gość: matka KTO odbieral poród???????? IP: *.146.26.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.11.12, 14:15
      pytanie jak w temacie
      • Gość: Jula komisja IP: *.252.19.71.internetia.net.pl 26.11.12, 14:56
        Panie Bonk powaołaj Pan swoją komisję. Komisja powołana przez Panią Dyrektor to tylko formalność.
    • Gość: anka Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.opole.hypnet.pl 26.11.12, 15:42
      to jakby Wermacht prowadził s-śledztwo w sprawie zbrodni SS -TO CIĘŻKA POMYŁKA , GDZIE JEST PROKURATURA!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: matka Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego porodu IP: *.cdma.centertel.pl 26.11.12, 21:46
      To nic nie da. Ja też składałam skargę, nawet dwie, też zebrała się komisja, ale tylko po to by mi uzmysłowić, że znęcanie się nade mną i dzieckiem jest doskonale uargumentowane w myśl powiedzenia "operacja się udała - pacjent nie przeżył". To powinna być zewnętrzna komisja. I powinien być proces.
      Drogie matki, zjednoczmy się i złóżmy pozew zbiorowy, niech ta banda konowałów w końcu odpowie za wszystkie nadużycia i zaniedbania. Tyle osób szuka pracy, a tych z powołaniem to nigdy nie chcą zatrudnić, tylko rzeźniczki się panoszą, a ich miejsce jest w ubojni a nie na sali porodowej.
    • Gość: SS Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego porodu IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.12, 23:20
      "Komisja, w skład której wchodzą pracownicy szpitala.." - CZY SZANOWNA DYREKCJA SZPITALA UWAŻA ŻE LUDZIE SĄ NAPRAWDĘ AŻ TAK DURNI??!!

Żeby sprawę rzetelnie zbadać - komisję powinien powołać organ nadzoru i to niezależną a już na pewno nie z pracowników szpitala.

Niestety, dopóki będzie przyzwolenie UMWO na takie postępowanie, dopóty nic się nie zmieni, a status quo zachowany.

Panie Marszałku Kolek - czas działać.

Pozdrawiam

P.S. Czy naprawdę kolejny raz musiała stać się taka tragedia. O ironio losu, tylko że tym razem trafiło na osobę publiczną - pozostaję w nadziei że coś się zmieni i pomoże to innym osobom w przyszłości.

Pani i Panie Bonk życzę dużo siły, wiary no i oczywiście zdrowia dla córeczki. Podziwiam za spokój.
      • Gość: Jula Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.252.19.71.internetia.net.pl 28.11.12, 10:55
        Juz niedługo godzina 12 - na biurku Pani Dyrektor ma leżeć raport od Komisji. O jego trści już wczoraj zadecydowano (Czytaj przez Panią Kozok) bęzdzie bez zarzutu, wszystko odbyło się w/g procedur. Czy tym razem też zostanie pozamiatane pod dywan?.
        • Gość: Jula Re: Specjalna komisja zbada sprawę fatalnego poro IP: *.252.19.71.internetia.net.pl 28.11.12, 16:11
          Takiego finału nie spodzewałam się.
    • Gość: PACJENTKA Ten człowiek nigdy nie powienien zostać lekarzem IP: *.g1.citymedia.pl 24.01.13, 11:45
      LEKARZ TRAGEDIA!!! ZERO KULTURY I POSZANOWANIA PRAW PACJENTA!!! WYPISAŁAM SIĘ ZE SZPITALA PO JEDNYM DNIU POBYTU. NA BADANIU GIN USG MNÓSTWO OSÓB NIEPOTRZEBNYCH (STUDENCI). NIKT NIE PYTA CZY SIĘ ZGADZASZ BY CIĘ OGLĄDAŁO PÓŁ OPOLA. W GABINECIE ZABIEGOWYM TO SAMO, CO NAJDZIWNIEJSZE DRZWI NIE SĄ ZAMYKANE PODCZAS BADAŃ I CAŁY CZAS KTOŚ WCHODZI, TO PRZEZ PRZYPADEK, TO COŚ ZAPYTAĆ. ORDYNATOR NIE REAGUJE NA TAKIE ZACHOWANIE, TRAKTUJE PACJENTA JAK KRÓLIKA DOŚWIADCZALNEGO. NA PYTANIA ODPOWIADA DRWIĄCĄ, WYŚMIEWAJĄCO, WYŚMIEWA INNYCH LEKARZY TWIERDZĄC, ZE NIE LICZY SIĘ Z ICH ZDANIEM. NA PEWNO MU TEGO NIE DARUJĘ, BO W ZŁYM STANIE ZDROWIA PRZEZ NIEGO WYSZŁAM ZE SZPITALA, ŻEBY POSZUKAĆ BARDZIEJ LUDZKIEGO SZPITALA...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka