Dodaj do ulubionych

Biuro pracy Hobij

IP: *.tktelekom.pl 29.06.13, 01:32
Witajcie, pracował ktoś z Was przez biuro Hobij? Dostałem właśnie od nich propozycję pracy przy sortowaniu odzieży, ale nie wiem na ile jest to uczciwe biuro i czy warto jechać. Nie chcę stracić pieniędzy na wyjazd i za tydzień wrócić do kraju bo się okaże że nie ma pracy. Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: kamil00 Re: Biuro pracy Hobij IP: *.tktelekom.pl 29.06.13, 19:32
      Do mnie tez zadzwonili z taka praca. Zna ktoś to biuro i może coś o nim powiedzieć?
    • Gość: lklkl Re: Biuro pracy Hobij IP: 46.45.111.* 11.09.13, 20:11
      nie polecam. oszuści. w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
      Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.To oszusci, omijajcie ich z daleka
      • Gość: anka Re: Biuro pracy Hobij IP: *.opera-mini.net 17.10.13, 22:33
        czy biuro hobij to oszusci?dostalam oferte pracy na sałatki,powiedzcie czy sie oplaca?
        • Gość: gość Re: Biuro pracy Hobij IP: *.internetia.net.pl 19.10.13, 14:26
          Byłam i wróciłam po tygodniu.Przez tydzień siedziałam na domku w lesie czekając na pracę na którą czeka 3/4 tam osób.Ściągają ludzi dla których nie ma pracy.Niektórzy chodzą po 2/3dni tylko po to aby zapłacić za domek i ubezpieczenie.Jest tak ,że jak przyjedziesz to w pierwszy tygodniu nikt praktycznie nie idzie do pracy.Jak nie pracujesz przez tydzień to nie płacisz za "domek" i dostajesz 25e. od firmy na przeżycie w tym ,że może się zdarzyć tak ,że wezmą Ci 20e. na ubezpieczenie i zostaje ci 5e.Odradzam szukaj czegoś innego chyba ,że chcesz siedzieć na domku w lesie i czekać na pracę.Szkoda pieniędzy na wyjazd i nerwów na tych...
          • Gość: gość2 Re: Biuro pracy Hobij IP: *.speed.planet.nl 31.10.13, 11:01
            Omijajcie Hobij z daleka. To zwykli oszuści a nie agencja pracy. Siedzi się czasami tygodniami w domu , dostajesz na przeżycie 5 Euro bo oczywiście 20 ci na ubezpieczenie odciągną. Dzwonisz do biura i oczywiści obiecują , że praca będzie a i tak siedzisz w domku. Jak tylko macie możliwość to jeżdzcie z innej agencji , no może że chcecie przyjechać do Holandii na wakacje i macie dużo pieniędzy to polecam jak najbardziej Hobij. Panie w biurze są strasznie miłe a i tak pracy się nie ma. Szkoda czasu i nerwów na wyjazd z tej agencji.
            • Gość: adusia900 Re: Biuro pracy Hobij IP: *.opera-mini.net 01.11.13, 07:36
              witam ja miałam wyjechac przez te biuro ale odradzam to sobie wolę już jechac przez betsme polecam te biuro bo byłam tam i było wszystko ok dopóki nie zmienilam biura bo chcialam mieszkac z chłopakiem a dlatego tak miałam bo przyjechałam pierwsza a mój chlopak jechał z polski,ale zrobilam najwiekszy błąd w swoim zyciu i go wiecej nie po pełnię kto jest uczciwy i chce pracowac polecam betsme Tel: +48 32 202 90 40 biuro w katowicach
              • Gość: gość2 Re: Biuro pracy Hobij IP: *.speed.planet.nl 03.11.13, 10:35
                Adusia900 a ta agencja o której piszesz to jakie ma wymagania i jakie prace zazwyczaj? bo ja chce jak najszybciej uciekać z Hobija bo siedze u nich licząc chyba na cud po kilku tygodniach bez pracy. TA BETSMA MA jakieś biuro w NL?
              • Gość: Gosia Re: Biuro pracy Hobij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 09:37
                Chciała bym poczytać w necie o tej firmie betsme ale nic nie ma.
    • Gość: Niderlander Re: Biuro pracy Hobij IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.14, 12:31
      Byłem przez HOBIJ i się dobrze zarobiłem. w 3 miesiące. Mimo stawki wiekowej w niektórych tygodniach miałem wypłaty ~250 euro(po odjęciu opłat za domek i ubezpieczenia). rekordowo zrobiłem 68 godzin (w tydzień) i dostałem 293 euro po opłatach. Jak się chce robić to nie ma na co narzekać. gorzej jak ktoś jedzie bez znajomości języka i z dwoma lewymi rękami, wtedy faktycznie można ponarzekać. Jeżeli chodzi o zakwaterowanie to byłem na 2 domkach (jednym przez 2 miesiące i drugim miesiąc) Zdjęć niestety nie mam, ale w pierwszym domku na 7 osób było 6 pokoi. Na wyposażeniu nawet więcej niż ja mam we własnym mieszkaniu (5 lodówek - no ale to było konieczne) piekarnik + płyta elektryczna, telewizor, internet, mikrofala, wielki salon. Do tego mieliśmy ogródek który zajmował teren tak z 4 x większy niż sam domek. Było cudownie i polecam, szczególnie w sezonie, można nachapać się dobrych nadgodzinek. Np mój kolega dostał za ~70 godzin 550 euro (w 1 tydzień i też na stawce wiekowej chyba miał 22 lata)
      • Gość: Kaat Re: Biuro pracy Hobij IP: *.215.196.145-internet.zabrze.debacom.pl 03.03.14, 18:40
        Witam dostałem ofertę a nawet podpisałem umowę z Hobij na prace przy sałatkach w Zwaagdijk podobno jest pięknie i fajnie. Godzin pod dostatkiem i dobre zakwaterowanie w Hotelu 20 km od miejsca pracy. Moi drodzy powiedzcie mi jak to naprawde wyglada i czy bez wahania mozna sie poakowac i wyjezdzac ? Z góry dziękuje za odpowiedzi
    • Gość: zjarana86 Re: Biuro pracy Hobij IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.14, 13:23
      NIE POLECAM!!!!!!! UWAZAJCIE , OSZUKUJA LUDZI!!!! Obiecuja panie w Opolu ze bedziecie zarabiac gure eurosow, mieszkac w pozadnych hotelowych mieszkaniach, ze min 40 godzi tygodniowo...jak sie okazalo teraz zjezdza moj partner i jego znajomi z tamtad, bo po tym jak przeszli na nowe kontrakty , w ktorych pisze ze moga z dnia na dzien ich zwolnic , tak te k**wy z hobij zrobily, byle pretekst znalazly, i to w dodatku gowniany, ani przepraszam, tylko z bomby prosze opuscic domek...tak domek letniskowy w lesie...pozal sie boze...jeszcze wdupiaja po 100 euro kary za to ze nie umyjesz kubka...juz nie jednego maila odczytalam od narzeczonego z zdjeciami smiesznymi...zdjecie kapcia na srodku pokoju, 1 talerz 2 kubki w zlewie, i kubek na stoliku i napis w mailu...jak to nie zniknie do wieczora po 100 euro kary..ku**a za co...pop***dolilo sie tym pania w dupach chyba... Oszukuja tylko ludzi nic wiecej, robota w kratke, moj narzeczony 2 razy na cale pol roku dostal pozadna wyplate taka jak obiecywaly panie w opolu...reszta nie przekraczala 150 euro, a 4 z nich byly smieszne 5 -9 euro, i przezyj tam w obcym kraju, chamstwo nic wiecej ... NIE POLECAM, NIE PRACUJCIE DLA NICH BO WAS OSZUKAJA NIC WIECEJ!!!!!!!
      • Gość: niewazne Re: Biuro pracy Hobij IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 19.05.14, 21:15
        albo jedziesz sie bawic albo zapierda888c, sorrx, ale sa gorsze agencje, dom czy pokoj zawsze mozna znalezc a w hessing z ego co wiem zarabia sie niezle, znam pare osob kore tam robia i nie narzekaja, a bez holenderskiego , sorki ale nigdzie nie znajdziesz dobrej pracy, no jesli chcesz w poul jonk zapierd88lac i nie miec czasu nawet isc do sklepu po chleb i prosic znajomych o zakupy droga wolna, a na chwile obecna wsztkie agencje daja smieciowe umowy na 7 dni, te holenderskie rowniez, a dostac fasa o nielada wyczyn nawet dla holendra w dzisiejszych realiach, takze sorki i ubezpieczenie rowniez samemu idzie ogarnac jak sie wie gdzie i jak obrocic, ale najpierw trzeba chciec, jak juz jestes na miejscu, porobisz przez taka agencje 6miesiecy wiesz juz co z czym, znasz chociaz angielski komunikaywnie jestes w stanie sobie poradzic i masz mozliwosc znalezc cos lepszego, poki siedzisz w pl i czytasz fora niczego sie nie dorobisz co najwyzej garba, tlko blagam, nie idzcie do action bo tam to juz dno totalne, z dnia na dzien dowiadujesz sie nowych newsow, strasznie niszczy psychike, nie sama praca, lecz polacy na wysokich stolkach, o coa zapomnij na wejsciu, wiec zawsze moze byc gorzej
      • Gość: Jamal Re: Biuro pracy Hobij IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.14, 00:05
        piszesz ze przeszli na nowe kontrakty i moga ich zwolnic z dnia na dzien.
        nie mylisz sie ponieważ sa pracownikami fazy tzw A tak jak kazdy inny pracownik nawet holender ktory rozpoczął prace przez holenderska agencje takie sa przepisy taka faza moze potrwac nawet 18 miesiecy ale nie koniecznie popracujesz dluzej w n
        l dowiesz sie wiecej albo wrocisz i bedziesz liczyc co mozesz kupic za 1600 brutto miesiecznie.
        • Gość: Klaudia Re: Biuro pracy Hobij IP: *.centertel.pl 03.09.14, 15:20
          chcemy z chlopakiem wyjechac do holandi dopracy jakia agencje polecacie?
    • Gość: SEBA Re: Biuro pracy Hobij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.15, 17:35
      NIE JEDZCIE PRZEZ HOBIJA DO HOLANDII. NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ. JEST MNÓSTWO INNYCH O NIEBO LEPSZYCH AGENCJI. TRAKTUJĄ CIĘ JAK ZWIERZĘ. WARUNKI MIESZKALNE - LEPIEJ LUDZIE MAJA W WIĘZIENIACH.... JAK JUŻ TAM JESTEŚ I COS CI SIĘ NIE ZGADZA TO TWÓJ PROBLEM =. TA DZIWKA KAROLINA W OGOLE NIE ODBIERA TELEFONÓW, SPRZEDAJNA DUPA ..... NAJGORSZE BIURO EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • www.bpwh.pl Re: Biuro pracy Hobij 22.02.17, 10:53
      Więcej opinii na temat agencji pracy w Holandii znajdziesz na:

www.bpwh.pl Ranking Agencji pracy w Holandii

www.bpwh.pl/hobij/ - Opinie na temat agencji pracy Hobij

Zapraszamy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka