Dodaj do ulubionych

Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.2013

IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 01:49
Adresaci: Dyżurny Straży Miejskiej w Opolu, Redaktor "Poradnika Mieszkańca" Straży Miejskiej
Do wiadomości: Komentant Straży Miejskiej
Kopia ukryta: dwoje dodatkowych Adresatów

Szanowni Państwo,

Dnia 11 lipca 2013 r. ok. godz. 23, jadąc rowerem w kierunku dzielnicy AK wzdłuż ul. Wygonowej w Opolu, niedaleko ul. Wiejskiej, na obszarze zabudowanym, zostałam zaatakowana przez dwa psy.

Psy wybiegły nagle z pustostanu po północnej stronie ulicy, wbiegły na jezdnię (na szczęście nie jechał wtedy żaden samochód) i zaczęły mnie gonić z zamiarem pogryzienia. Małemu psu nie zdążyłam się przyjrzeć. Ten bardziej agresywny, który dobiegł do mojego tylnego koła, był prawdopodobnie mieszańcem owczarka niemieckiego, z wyglądu podobny do wilczura lecz mniejszy. Nie miał kagańca. Na szczęście nie udało mu się mnie pogryźć ani złapać za koło i zrzucić mnie z roweru.

Nie jest mi wiadomo, czy psy same wybiegły z terenu budowy, czy był w tym czasie z nimi człowiek. Chciałabym, żeby Państwo ustalili, jakie intencje kierowały właścicielem psów i dlaczego je spuścił w nocy, narażając mieszkańców Opola na pogryzienie, traumę lub wypadek drogowy wywołany np. próbą ominięcia psa biegnącego po jezdni. Proszę także ustalić, dlaczego ten człowiek naraził na niebezpieczeństwo swoje zwierzęta.

Proszę spytać świadków o okoliczności zdarzenia. Jednym z nich jest młody wysoki mężczyzna, szatyn lub ciemny blondyn - biegacz, którego wyprzedziłam na chwilę przed zdarzeniem. Niestety, nie mogłam sama zwrócić się do niego, ponieważ wykluczony był dla mnie powrót na miejsce zdarzenia, dopóki te psy się tam znajdowały.

Po usunięciu zagrożenia oraz po ustaleniu, jakimi pobudkami kierował się właściciel psów i czy nie należy przekazać tych psów w bardziej odpowiedzialne ręce, bardzo proszę mnie o wszystkim poinformować.

Często jeżdżę na rowerze ul. Wygonową i nie przypominam sobie tych konkretnych psów. Jednakże istnieje w Opolu i w okolicach nasilony problem psów notorycznie puszczanych bez smyczy i kagańca. W tej sprawie pisałam już do Państwa 7 kwietnia 2013 r. (e-mail poniżej). Proszę o informację, jakie działania zostały podjęte, żeby zminimalizować zagrożenie.

Dziękuję z góry.
[...]
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Znana powszechnie dogofobka IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 07:06
      stawia na nogi służby miejskie w celu ustalenia canisaliów dwóch psów, które ją obszczekały po nocy na ul. Wygonowej. W tym przypadku ,jak sama zeznaje, mieliśmy do czynienia jedynie z obszczekiem prewencyjnym znanym każdemu canisowi, będącym częścia jego natury. Psy zostały spuszczone w celu ujęcia lub przepłoszenia lisów, które nękaja wieś a właściwie chlewnie i kurniki. Jest to prastara i skuteczne metoda pracy psa stróżującego. Farmerzy o tej godzinie śpią w łóżkach a psy przepędzają dzikie zwierzęta i obcych kręcących się po wsi. Psy wykonały swój obowiązek wzorowo, poszczekały, odstraszyły, nie doszło do naruszenia nietykalności cielesnej. Zresztą domniemanemu świadkowi biegaczowi też nie uczyniły krzywdy. Następnym razem należy wracać na AK Aleją Solidarności.
      • Gość: Elżbieta Flisak Re: Znana powszechnie dogofobka IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 11:30
        Nie doszło do pogryzienia tylko dlatego, że mam swoje sposoby na obronę. Nie wiem, jaki był los biegacza: jak już powiedziałam, nie było możliwości, żeby wrócić tam osobiście i z nim nawiązać kontakt. Dogofobem nie jestem, lisem też nie jestem, ale Pana chyba o tym nie zdołam przekonać, więc już nie próbuję. Wieś o nazwie Opole - zarówno mieszkańcy jak i władze - powinna przeciwdziałać próbom morderstwa. Niezależnie, czy próby te są ukierunkowane na konkretną ofiarę, czy raczej wyrażają pogardę dla bezpieczeństwa wszystkich przypadkowych osób przebywających na terenie tej wsi. Zwłaszcza próbom morderstwa z wykorzystaniem naiwnych istot, które szkoli się tak, żeby były agresywne w stosunku do napotkanych niewinnych ludzi, i które podczas ataku są tak samo narażane jak ich ofiary. Aleją Solidarności będę jeździć wtedy, kiedy sama o tym postanowię. Ul. Wygonowa to miejsce publicznie dostępne i nie było ani ogrodzenia, ani tabliczki informującej, że w danym dniu można stracić życie, przemieszczając się drogą dla rowerów, chodnikiem lub jezdnią. Zresztą te niepilnowane psy mogły sobie pobiec nawet na Rynek i tam dokonać rzezi, ale jak to zazwyczaj bywa, okazały się mądrzejsze i bardziej odpowiedzialne od swoich właścicieli.
      • gandharwa Behemot nie zna prawa? 12.07.13, 11:59
        Behemocie, zamiast innych tu od dogofobów wyzywać sprawdź lepiej obowiązujące prawo:

Regulamin utrzymania czystości i porządku w gminie (Opole)
        ste-silesia.org/opole/regulamin2013.pdf
        Rozdział 6.
        Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe, mające na celu ochronę przed
        zagrożeniem lub uciążliwością dla ludzi oraz przed zanieczyszczeniem terenów
        przeznaczonych do wspólnego użytku

§ 12. 1. Obowiązkiem osób utrzymujących zwierzęta domowe jest takie ich utrzymanie, które
        zapewnia ochronę przed wszelkimi zagrożeniami lub uciążliwościami dla ludzi oraz
        zapobieganie zanieczyszczaniu terenów wspólnego użytku, a w szczególności poprzez:
        (...)
        3) niepozostawianie zwierząt bez opieki w miejscach, gdzie istnieje prawdopodobieństwo
        spowodowania zagrożenia bezpieczeństwa lub uciążliwości dla ludzi;

§ 13. 1. Zabrania się:
        (...)
        2) wypuszczania psów i innych zwierząt domowych bez dozoru;
        3) pozostawiania psów i innych zwierząt domowych bez dozoru, jeżeli zwierzę nie jest
        należycie uwiązane lub nie znajduje się w pomieszczeniu zamkniętym albo na terenie
        ogrodzonym w sposób uniemożliwiający wydostanie się na zewnątrz;

Złamanie zakazu z aktu praw miejscowego (a regulamin nim jest) naraża Cię na grzywnę zgodnie z kodeksem wykroczeń do 720 stawek dziennych.

Gdyby te psy pogryzły EF, masz jeszcze sprawę cywilną a psy lądują w schronisku. To są przepisy z dzikiego kraju, jakim jest Polska. W porządnej Szwecji za biegające bez dozoru psy masz z automatu konfiskatę wszystkich psów, jakie posiadasz, łącznie z ratlerkiem który nie opuszcza domu (uznaje się, że nie masz predyspozycji do bycia dogofanem) a grzywna rośnie do kilku tys EUR. Za pogryzienie masz grzywnę do kilkunastu tys. EUR. I w Szwecji masz porządek, a u nas kurzo-lisią dzicz.
        • Gość: behemot Gandharwa nie zna prawa IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 13:06
          Cóż po wytykaniu nieznajomości prawa innym, gdy samemu się go nie przestrzega. Sam jeździsz po Bolko jak chcesz a nie po wytyczonej dla rowerów drodze. Przyganiał przeto kocioł garnkowi. I znowu Szwecją się podpierasz a u nas nie ma konfiskaty za luźno biegające psy. W Gosławicach masz porządek równy Szwecji (Rzuć doopę na siodełko i sam zobacz, jest nawet DDR) a, że dzięki działaniom ekoterrorystów szczepiącym lisy na potęgę, ich populacja wzrosła ponad miarę to przychodzą szukać łatwego żarcia do miasta. No to chyba jedyna wieś w mieście sie broni pradawnymi sposobami. po co wiec jazgot dogofobki skoro ma swoje sposoby na pracujące psy? Jej i jej podobnym "prawnikom" to niedługo trzeba będzie pisać na młotku instrukcje obsługi, że nie należy nim uderzać po głowie a każde gniazdko z pradem powinno być opisane, że zabija, w dwóch językach.
        • pamejudd Re: Behemot nie zna prawa? 12.07.13, 21:01
          Najpierw miałem zapytać czy wierzysz w te historie które zmyśla EF, ale po przeczytaniu "w porządnej Szwecji" uznałem że szkoda czasu...
          • gandharwa Re: Behemot nie zna prawa? 12.07.13, 21:05
            Wiesz, problem psów latających luzem istnieje. Mnie żaden nie zaatakował ale ok miesiąc temu miałem taką historię że jadąc samochodem nagle wyskoczył mały piesek, z ewidentnym zamiarem chwycenia za przednią oponę. Miałem naturalny odruch odbicia p prawo co by się zakończyło na drzewie. To tylko ułamek sekundy, skąd mam wiedzieć, że to nie dziecko, które wtargnęło na ulicę? Psa w sumie też by było szkoda. Udało się jakoś tak, że tylko przez chodnik samochodem przeleciałem. Pusty chodnik.
            • pamejudd Re: Behemot nie zna prawa? 12.07.13, 23:26
              No dooobra... ale robienie z takich przypadkow historii o kwiozerczych psach ktore za kazdym rogiem czyhaja na ludzi to.... sam wiesz co.

We Francji tez biegaja i nikt z tego problemu nie robi... A z tym pieskiem chwytajacym za opone to naciagane troche: a gdyby wybiegla kuna, kot albo lis (wszystki gatunki robia to hobbystycznie). Tez bys popieral dowolna osobe ktora opowie mrozaca krew w zylach historie o inwazji lisow?

PS: kiedy na droge wybiegnie dowolne zwierze mniejsze od twojego auta, jedyna dobra reakcja jest mocne trzymanie kierownicy... prosto ;) (a jesli to dziecko: trudno, mialo pecha)
              • jureek Re: Behemot nie zna prawa? 13.07.13, 13:28
                pamejudd napisał:

> PS: kiedy na droge wybiegnie dowolne zwierze mniejsze od twojego auta, jedyna d
                > obra reakcja jest mocne trzymanie kierownicy... prosto ;) (a jesli to dziecko
                > : trudno, mialo pecha)

Wow! Ale z Ciebie twardziel!
                Jura
                • pamejudd Re: Behemot nie zna prawa? 13.07.13, 16:21
                  Ta zgeneralizowana uwaga to do tego że nie panikuję z okazji psa na drodze, czy w oburzeniu na cyniczny wtręt o dzieciach?
            • Gość: behemot Re: Behemot nie zna prawa? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 23:29
              Zgadzam się z Tobą, że ten problem istnieje. Powiem Ci, że poprawiło się i to znacznie, bowiem kiedyś to za dnia po drogach lecących przez wieś biegało wszystko co chłop miał w obejściu. Przed koniem, krową, baranami, świńmi, to kierowcy hamowali ale wszystko co niżej to leżało rozjeżdżone po drogach. Choć co cwańsi, jak walnęli drób to zurick albo nazad i brali ofiary do auta i chodu, przynajmniej rosół był albo kaczka z jabłkami lub gęś. Dziś w zależności od regionu i przynależności(kategorii) drogi też możesz spotkać gadzinę lużno biegającą. Przeto nie lubię jeździć nocą, bo w wioskach psy i koty a za nimi dzika zwierzyna, która i szkód może narobić a i przyjemne to nie jest walnąć zwierzę i zostawić je w męczarniach. W sumie to jadąc przez wioskę (nocą czy za dnia) noga z gazu. Zaś co do Panny Eef, to narobiła rabanu, że ją psy obszczekały, postraszyły i domaga się ....itd. No z armaty do komara. Egzaltowana Panna, dogofobka, winna zwracać na siebie uwagę nie swoją słabością ale tym co jest jej silą.
              • gandharwa Re: Behemot nie zna prawa? 14.07.13, 12:38
                Jakby nie było, prawo miejscowe jest jasne - na terenie zabudowanym psy mają być na smyczy lub na zamkniętych posesjach. To nie jest "głupia ustawa z Warszawy" ale nasze miejscowy opolski regulamin, zresztą konsultowany społecznie. Jeżeli uznasz, że on po prostu nie obowiązuje, to poddajesz w wątpliwość ogólny sens samorządności a szerzej społeczeństwa obywatelskiego, bo po to były te konsultacje, by takie sprawy wyprostować, by większość była zadowolona.
    • Gość: egi Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 08:16
      Adresat: Elżbieta Flisak
      Temat: Re: psy na ulicy Wygonowej (autoresponder)

uprzejmie informujemy, że w dniach ch od 01.07-31.08 jesteśmy na urlopie. A w ogóle to mamy Panią gdzieś i nie kiwniemy palcem...

Pozdrawiamy

• tiresias Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 12.07.13, 11:14
        Niestety, Pani EF ma rację. Podobne przygody spotykają mnie na trasie do Metalchemu i w innym okolicach miasta Opola. Może psia strategia na lisa jest dobra, ale w Puszczy Niepołomickiej. Nie wolno jej stosować w granicach miasta, gdzie nie wszyscy muszą iść spać z kurami.
        Obawiam się jednak, że palcyma nikt nie kiwnie.
        • Gość: Ola Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 11:26
          i słusznie bo pies jest przyjacielem człowieka! Zamykanie go lub wiązanie na łańcuchu ogranicza jego wolność i swobodę! Tak postępują dogofoby a pani, KOBIETA do takich nie może się zaliczać!
          • tiresias Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 12.07.13, 11:34
            PT Olu,
            Twj przyjaciel wymaga nadzoru i kontroli, ponieważ może ugryźć innego człowieka. Problem nie w psach, ale ich właścicielach. Ja także jestem zdania, że wielbiciele psów biorą na siebie dużą odpowiedzialność. Stosunek do tych zwierząt nie ma nic do rzeczy.
            Mówiąc potocznie: swoboda Pani burasa nie może naruszać mojej.
            adje
          • Gość: Psiadola Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.182.105.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.13, 11:38
            Problem nie polega na tym, czy Pani Elżbieta jest jakąś fobką, a Panowie obrońcy bardziej kochają psy niż (innych) ludzi. Problem polega na tym, czy to jest dozwolone przez prawo i po prostu normalne, że psy biegają samopas, goniąc biegaczy i rowerzystów. Jeśli ktoś nie rozumie tego problemu i stąd szuka epitetu, to nie powinien mieć psa, bo robi mu krzywdę a czytających to Forum wodę z mózgu.
        • Gość: Elżbieta Flisak Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 11:57
          Proponuję wspólne stworzenie katalogu konkretnych miejsc w Opolu i województwie, w których istnieje podwyższone ryzyko napotkania psa agresywnego właściciela (choć tak naprawdę człowiek nie może się czuć bezpiecznie w żadnym miejscu i o żadnej porze).
        • Gość: tata Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.252.22.3.internetia.net.pl 24.07.13, 20:08
          Jadąc rowerem ulicą Batorego spotkała mnie podobna przygoda z dużym psem. Nie wieczorem ale w dzień. Ta ulica kwalifikowałaby się na ciekawy odcinek rodzinnej trasy wycieczkowej po Opolu.. ale niestety.. zbyt duże ryzyko.
    • Gość: mbb Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 11:44
      Dawniej, kiedy jeszcze mieszkałem na wsi gdzie wiekszosc psów wychodziła z podwórka kiedy im sie podobało, międazy człowiekiem i psem panowala symbioza i my ( tzn ludzie i psy) wiedzielismy jak sie mamy bezkonfliktowo mijać
      Teraz psy są ogłupione przez czlowieka a ludzie sami przez siebie jeszcze bardziej
      Cały czas jest coraz gorzej
      Pamiętajcie! Zły i bojący sie człowiek wzbudza agresję psa
      Człowiek który przechodzi obok psa bez zwracania na niego uwaagi jest temu psu obojętny.
      Ja jako wychowany na wsi traktuję psy obojętnie i nigdy mnie żaden nie atakuje, no chyba , że trafia się jakis kompletny popie...c
      • Gość: Elżbieta Flisak Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 11:52
        > Pamiętajcie! Zły i bojący sie człowiek wzbudza agresję psa
        > Człowiek który przechodzi obok psa bez zwracania na niego uwaagi jest temu psu
        > obojętny.

Nieprawda. Sto procent przypadków, w których zostałam poważnie zaatakowana przez psa z wyraźnym zamiarem pogryzienia (w tym dwukrotnie do krwi) to były ataki od tyłu, przez zwierzę, którego obecności nie byłam wcale świadoma. Tak było też wczoraj; na szczęście zauważyłam kątem oka, jak pies biegnie po ciemku w moją stronę i zdążyłam odeprzeć atak.
        • Gość: mbb Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 16:40
          Jeśli psy których obecności nie jestes wiadoma atakują cię od tyłu to moze zachodzi wariant II czyli jestes złym człowiekiem - no żart
          Raczej te psy cie nie atakuja tylko pokazują ,że są i że to ich teren, ale ty to bierzesz za atak bronisz sie swoimi sposobamii powodujesz ich agresje albo te psy sa kopletnie po...i ćwicza mna tobie polowanie stadne
          Oczywiście regulamonu należ przestrzegać i nie wypuszczac psów
      • Gość: Psiadola Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.182.105.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.13, 11:54
        Dobre rady mbb zawsze w cenie!
        A to spróbuj mbb obojętnie obok takiego psa przebiec ))
        A gdybym był wielbicielem psich ugryzień byłoby mi zupełnie obojętne, czy ugryzłby mnie jakiś normalny, czy też jakiś popie........c.
        • tiresias Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 12.07.13, 11:56
          W opinii ludzi nie jestem złym człowiekiem. Psy mają inne zdanie. No co ja poradzę?
          • Gość: Elżbieta Flisak Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 12:09
            Psy nie mają zdania, psy są na rozkazach właściciela. Za jedną brudną obgryzioną kość mogą zrobić dla właściciela wszystko. Jeżeli właściciel wytłumaczy psu, że jego terytorium rozciąga się na całe Opole, to on tego terytorium będzie bronił. Dla niego Pan i ja jesteśmy tylko nędznymi intruzami w świecie, który należy w całości do niego i jego Pana. W przypadkach skrajnie złej musztry, dla psa jesteśmy przeznaczeni do likwidacji bez ostrzeżenia.

• pamejudd Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 12.07.13, 23:34
              > Psy nie mają zdania, psy są na rozkazach właściciela. Za jedną brudną obgryzion
              > ą kość mogą zrobić dla właściciela wszystko. Jeżeli właściciel wytłumaczy psu,
              > że jego terytorium rozciąga się na całe Opole, to on tego terytorium będzie bro
              > nił. Dla niego Pan i ja jesteśmy tylko nędznymi intruzami w świecie, który nale
              > ży w całości do niego i jego Pana. W przypadkach skrajnie złej musztry, dla psa
              > jesteśmy przeznaczeni do likwidacji bez ostrzeżenia.

Powyższy wpis to już odjazd do kwadratu...
              • Gość: behemot Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 00:13
                Aleś judd skromny. Przeca to jest sześcian...No wiem, że mnie zaraz jakiś niecny canisofil przebije oktościanem..
        • Gość: mbb Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 16:44
          Jesli już to napewno nie przebie
          Przebiegasz dla psa oznacza zwyciężyłem
          Masz iść spokojnie dumnie i obojętnie ale jeśli siejesz feromony strachu i tak ci to nie pomoze
    • Gość: Elżbieta Flisak Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 12.07.13, 12:56
      forum.gazeta.pl/forum/w,65,145646050,145671638,Re_Wiadukt_za_grube_miliony_zlotych_a_juz_sie_s.html
      • Gość: Mirek Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.com 12.07.13, 14:22
        Czy ktoś może mi poradzić jak bronic sie przed obszczekującym psem i mającym zamiar mnie ugryść ?
        • Gość: Psiadola Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.20 IP: *.158.217.65.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.07.13, 14:42
          Za nic w świecie nie musisz się bronić. Taki pies ZAWSZE tylko i wyłącznie się bawi! Nie rozumiesz tego? Masz dogofobię i nikt nie może ci pomóc. No chyba, że behemot... ci nawrzuca. Bez sensu, ale poruszy przy tym ze trzy inne tematy.
        • Gość: mbb Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.20 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 16:55
          Udawaj ,ze go nie widziśz udawaj że Ciebie też nie ma nie wykonuj gwałtownych ruchów
          - odbiegasz pies uważa zwycięstwo jest blisko to cię goni
          - oganiasz się, odkopujesz pies uważa że stanąleś do walki i cie ugrysie
          a jesli naprawdę cię atakuje to przykucnij i zwiń sie w kullę nakryj głowę rękami chociaz wg psiego rozumowania to powinieneś ppolożyć się i osdsłonić gardlo co dla psa oznacza , że sie poddajesz ale to ryzykowne bo wtedy jak trafisz na psa psychicznego to cie zagrysie

Pamiętajcie że psy chodowane przez durnia w mieszkaniu lub zamknięciu często są psychiczne
        • pamejudd Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.20 12.07.13, 23:46
          Najlepsza obrona jest atak: ugryz gada zanim on ugryzie ciebie!
    • Gość: gość Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 17:06
      Pani Flisak to musi być wyjątkowa osoba, jak tak ciągle do niej walą psy!
      I musi mieć sporo wolnego czasu aby pisać listy i liściki do wszystkich organów jakie zna w Opolu.
      Wyrazy współczucia dla rodziny (jeśli takową posiada)...
      • Gość: Mirek Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.com 12.07.13, 19:52
        Dziękuję za rady,postaram się nie stresować pieska i jego właściciela i dam się pogryść a jak zobaczę ,że pies i właściciel jest niezadowolony,to może i pozwolę się zagryść ,nie chcę uchodzić za antysemitę,pfu ,chciałem powiedzieć,nie chcę uchodzić za dogofoba.
        Trzeba być przyjaznym dla pieska i właściciela,obrona przed psem który chce mi zaszkodzić to antysemityzm, tfu,to dogofobia chciałem napisać.
      • pamejudd Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 12.07.13, 21:06
        > Pani Flisak to musi być wyjątkowa osoba, jak tak ciągle do niej walą psy!

Pocieszna jest, nieprawdaż? :)
    • pamejudd A jednorożce były? 12.07.13, 20:58
      Bo bez tego historia nie będzie miała tyle dramatyzmu, na ile zasługuje....
      • Gość: Mirek Chłopy ogarnijcie się. IP: *.com 13.07.13, 00:02
        Większość z piszących tutaj to chamy i prostaki z bahamłotem na czele,jak zachowujecie się wobec damy,kanalie.
        Dama ma rację, problem jest nie do śmiechu,a wy jesteście jełopy i przygłupy.
        Chłopy ogarnijcie się.
        • Gość: behemot Mirek trzymaj fason IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 00:23
          Egzaltowana Panna, dogofobka, winna zwracać na siebie uwagę nie swoją słabością ale tym co jest jej silą. A ty tak po staroświecku - Jeśli nie chcesz mojej zguby krokodyla daj mi luby..
          Oczywiście, że problem nie jest do śmiechu ale do rechotu...Pardon, ale która dama w rozumieniu powiedzmy dwudziestowiecznym sadza doopę na siodełko?
          • Gość: Mirek Re: Mirek trzymaj fason IP: *.com 13.07.13, 12:55
            Od najmłodszych lat życie uprzykszały mi psy i ich właściciele,jako nastolatek byłem narażony po wyjściu z bloku na oszczekiwanie przez psy,myślałem co z tym zrobić jak sobie poradzić,zobaczyłem na mieście jak jeden chłopak strzlił z procy do psa który go obszczekiwał, owczarka skutek był piorunujący pies z piskiem i skowytem odskoczył od chłopaka i zwiał z podkulonym ogonem.Zrobiłem proce wychodzę z bloku a tu ag raz ten pies który mnie prześladował codziennie,a właściciel mój rówieśnik miał z tego zabawe i jeszcze psa pokryjomu na mnie szczół tak abym nie zauważył,myśłał że nie widzę jak szczuje psa.Wyciągnąłem proce pies był około 30 cm od mojej nogi,naciągnąłem procę na maksymalny naciąg i puściłem,co się potem działo to dla mnie więcej jak orgazm takie zadowolenie.Pies ze strasznym skowytem i podkulonym ogonem odskoczył jak popażony,i od tej pory miałem spokój z tym psem.Dobry jest ultradzwiękowy odstraszacz,robiłem doswiadczenia,każdy pies reaguje inaczej,jeden ucieka i inny robi się bardziej agresywny.
            W telewizji widziałem film z realnej akcji jak murzyn z dzidą lekko poradzil sobie z atakującym lwem i go zabił.Mysle że taka tyczk jaką mają geodeci z zaostrzonym końcem jest dobra aby obronić się prze psem.
            Ale uwaga jeśli pies jest sam to lepiej się przed nim bronic jak jest z właściciele.
            Jeśli jest z właścicielem to wtedy musiz walczyc z pboma,bo własciciel broni pieska.
            Widziałem jak facet bronił się przed psem taki srednim i go kopna to wtedy właściciek pomagał psu i pobił tego broniącego się przed psem.
            Więc najlepiej miec dzidę lub pistolaet,jak pies atakuje,to przywalic psowi,a jak właściciel chce nas pobic to przywalamy właścicielowi z pistoletu.
            • Gość: Elżbieta Flisak Re: Mirek trzymaj fason IP: *.252.22.52.internetia.net.pl 13.07.13, 16:05
              Wpis Pana Mirka należy zadedykować wszystkim tym, którzy odpowiadają za bezpieczeństwo w naszym mieście. Proszę zauważyć, do jakiego stopnia desperacji są doprowadzani ludzie, jak trudno im zapanować nad emocjami w obliczu zagrożeń, które w normalnym cywilizowanym mieście nie powinny w ogóle występować.

Właścicielom psów nie powinno nawet przejść przez myśl, żeby porzucać swoich podopiecznych bez nadzoru, a już zwłaszcza wykorzystywać żywą istotę do przestępstw, za które byliby znacznie surowiej ukarani przez przedstawicieli prawa i przez samą społeczność, gdyby zdecydowali się je popełnić osobiście.

Przedstawicielom prawa nie powinno nawet się przyśnić, żeby za rozbój przy pomocy psa sprawca odpowiadał w mniejszym stopniu niż za rozbój gołymi rękami lub przy pomocy narzędzia. Nie mówiąc już o piętnowaniu ofiar, które odważą się stanąć we własnej obronie, albo świadków, którzy mogą podjąć decyzję o unieszkodliwieniu psa w celu ratowania ofiary. Nie do pomyślenia jest samo stawianie ludzi przed tak dramatycznymi wyborami, lekceważenie ich powtarzających się apeli o poprawę bezpieczeństwa, a co dopiero karanie ich. Dodam tylko, że nie otrzymałam jeszcze żadnej odpowiedzi na moje e-maile do Straży Miejskiej i innych służb w sprawie grasujących psów, wysłane 7 kwietnia i 12 lipca.

Społeczności nie powinno zaświtać do głów, żeby odwrócić się tyłem do ofiary poszczucia. Udawać, że nie widzi się problemu, pozamykać okna i podkręcić dźwięk telewizora. Na zasadzie: "Jak to dobrze, że ten pies gryzie kogoś innego, a nie mnie". Albo wręcz doszukiwać się w ofiarach wrogości do zwierząt, która nie istnieje: paradoksalnie, najbardziej w atakach ze strony pseudotreserów psów ucierpi właśnie miłośnik zwierząt - człowiek, który do ostatniej chwili powstrzymuje się od odpowiedzi przemocą na przemoc. A także osoba, która nie spodziewa się ataku i po prostu nie zdąży zareagować, a na dodatek jest sama i nieopancerzona samochodem.

Klimat przyzwolenia społecznego na zło jest najskuteczniejszym sprzymierzeńcem złego działania prawa. Ktokolwiek czynnie promuje obojętność i wrogość (obydwie w równym stopniu karygodne) wobec ofiar przemocy, powoduje, że ofiary prędzej czy później sięgną po dzidy, łuczywa i samosąd. Czyli wynalazki ery kamienia łupanego. Mamy je jednak za to winić?!

Krzewiciele przyzwolenia społecznego: Nawet z intelektualisty zaczytanego w Mickiewiczu i zasłuchanego w Chopinie stworzycie wspólnymi siłami, na drodze żmudnego długotrwałego procesu, frustrata nękanego natręctwami i fobiami - bo "Dzień Świra" Marka Koterskiego to nie jest fikcja ani metafora. To nasza rzeczywistość w dosłownym ujęciu.
            • pamejudd Re: Mirek trzymaj fason 13.07.13, 16:19
              > Więc najlepiej miec dzidę lub pistolaet

Proponuję dzidę. Nic tak nie dodaje animuszu jak dzida w ręce.
          • Gość: mbb Re: Mirek trzymaj fason IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 13:39
            A s czego byś pszywalił pannie ?
            • Gość: Mirek Atak psa na rowerzystę obrona rewolwerem hukowym IP: 198.27.76.* 13.07.13, 18:41
              Atak psa na rowerzystę- obrona rewolwerem hukowym
              Poczytajcie komentarze one więcej wyjaśnią jak film.
              Już miałem tak dość uciążliwości psów i ich właścicieli,ze chciałem kupić tatar przyprawić go pineskami,szkłem, z trutką na szczury, i częstować każdego agresywnego i uprzykszającego mi życie psa,ale to właściwie właściciele powinni być częstowani,bo pies jest tu najmniej winny,a właściciel.Mam też dość sąsiadów z psami w klatce,wchodzisz,czy wychodziś z własnego mieszkania,"wita" cię z za drzwi sąsiad obszczekiwanie psa nie jest miłe,w wręcz uciążliwe ,takie uprzykszanie życia.
              Teraz kupiłem laser i zamierzam wyprubować jego skutecznoć,lserem po oczach psa,a jak właściciel bedzie chciał mi zrobić krzywdę to i właściciel dostanie laserem po oczach.
              Uprzedzam ,że na głupie pytania i zaczepki na tym forum nie odpowiadam,z debilami się nie dyskutuje.
              Link do filmu:

www.youtube.com/watch?v=w-dbLJ1G4fI
              • pamejudd Re: Atak psa na rowerzystę obrona rewolwerem huk 13.07.13, 23:32
                > Teraz kupiłem laser i zamierzam wyprubować jego skutecznoć,lserem po oczach ps
                > a,a jak właściciel bedzie chciał mi zrobić krzywdę to i właściciel dostanie las
                > erem po oczach.

Ty jesteś po prostu niebezpiecznym czubem...
                • Gość: ccc Przyzwolenie na zło i zło idzie od góry IP: 194.132.32.* 14.07.13, 00:10
                  Przyzwolenie na zło i zło idzie od góry
                  8. Żydzi psują system prawny narodu, tworząc jego karykaturę. Takim “nowym” systemem osaczają naród, który meczy się w nim, jak ryba wyjęta z wody. Prawo staje się niemoralne: zaczyna chronić przestępcę, a prześladować zwykłych obywateli. “Troska” o więźniów, zniesienie kary śmierci, łagodne wyroki – wszystko to pojawia się z inicjatywy żydowskiej, odziane w sztandary “humanitaryzmu” (prof. Zoll).
                  Więcej:
                  stopsyjonizmowi.wordpress.com/poznaj-zyda/
                  www.google.pl/#sclient=psy-ab&q=poznaj+%C5%BCyda+&oq=poznaj+%C5%BCyda+&gs_l=serp.3...11907.30567.0.30772.17.15.0.0.0.0.1146.5127.6-2j3.5.0....0...1c.1.19.psy-ab.e-kOjURwvSw&pbx=1&fp=1&biw=1024&bih=665&bav=on.2,or.r_qf.&cad=b
    • Gość: bronek Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 11:07
      Pani Ela chyba chłopa szuka, dlatego tak się tutaj produkuje.
      Nie pierwszy raz zresztą...
      Bo jak widać tylko psy na nią lecą.
      Coś musi być nie tak z nią.
      I nocą jeździ rowerem, z nadzieją, że jakiś chłop się nią zainteresuje?
      • jureek Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 14.07.13, 14:24
        Gość portalu: bronek napisał(a):

> I nocą jeździ rowerem, z nadzieją, że jakiś chłop się nią zainteresuje?

Godziny policyjnej Ci się zachciewa? A może szariatu, żeby zamknąć kobiety w domach?
        Jura
        • Gość: Mirek Odstraszacz psów Dazer II U.S.A Ultradźwiękowy IP: *.com 14.07.13, 19:11

Odstraszacz psów Dazer II U.S.A Ultradźwiękowy

allegro.pl/odstraszacz-psow-dazer-ii-u-s-a-100-oryginalny-i3370446627.html
          Elektroniczna obroża pozwalająca zapanować właścicielowi nad psem

allegro.pl/ShowItem2.php?item=3332589043&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=84
          • Gość: Mirek Re: Odstraszacz psów Dazer II U.S.A Ultradźwięko IP: *.com 15.07.13, 11:04
            Mój kolega opowiadał mi,że miał sąsiada za ścianą i na górze z psem.
            Kupił głośniki o dużej mocy i wzmacniacz też dużej mocy,głośniki przystawił do sufitu i puścił przez wzmacniacz i głośniki dzwięk o wysokiej częstotliwości,co sie totem działo to trudno opisać,pies na górze dostawał szału,po tygodniu sąsiad nie mógł z nimwytrzymać i się go pozbył.Potem kolega zabrał się za psa za ścianą,efekt podobny sąsiad za ściana pozbył się psa bo nie mógł z nim wytrzymać ,atak pies wariował.Takie wzmaciacze emitujące ultradzwieki można kupić na allegro za cirka 20 zł i więcej.
            • Gość: Mirek odstraszacz ultradźwiękowy IP: *.com 15.07.13, 12:11
              Link gdzie można kupić odstraszacze ultradzwiękowe.
              Ale uwaga stosować rozsądnie i z umiarem,bo choć człowiek tych dzwiękow nie słyszy to mają one szkodliwe działanie na człowieka.
              Link:
              allegro.pl/listing/listing.php?string=odstraszacz+ultrad%C5%BAwi%C4%99kowy
              • Gość: Mirek Pistolet gazowy dobry na psy IP: *.com 15.07.13, 16:24
                Pistolet gazowy dobry na psy
                Link gdzie można tanio kupić bez pozwolenia.

allegro.pl/listing/listing.php?description=1&string=pistolet+gazowy++&search_scope=category-691
                • pamejudd Re: Pistolet gazowy dobry na psy 15.07.13, 22:23
                  Dzida.

Pozostań przy dzidzie.
                  • Gość: Mirek Petarda IP: *.com 17.07.13, 10:40
                    Kolega miał drogę do pracy, wzdłuż płotu jakiejś posesji na której był wilczur ,nie mógł spokojnie iść wzdłuż płotu po chodniku iść do pracy.Kupił petardy ,jak przechodził rzucił jedną za płot,pies podbiegł do petardy i zaczął ją obwąchiwać,a petarda jak nie huknie pies w szoku,napisał też właścicielowi,że jak będzie ludziom uprzykrzał życie psem,to go otruje kotletem mielonym surowym zmieszanym z trutką na szczury,szkłem i pinezkami.
                    Od tej pory może chodzić spokojnie wzdłuż płoty do pracy.
            • Gość: Basia Re: Odstraszacz psów Dazer II U.S.A Ultradźwięko IP: *.toya.net.pl 22.04.15, 00:22
              To znaczy, że ultradźwięki przenikają przez ścianę?Bo ja własnie muszę przekurzyć psy sąsiadów z góry. Byłoby super.
    • Gość: Mirek Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.tor-exit.network 22.04.15, 09:35
      Czytałem w internecie ,że lokator miał dość sąsiada z góry którego pies uprzykszał mu życie.
      Kupił głosniki piezo czy jakieś inne,bo te do muzyki chyba sie nie nadają,przystawoił je do sufitu na szafie,chodzi o to aby były w jak najmniejszej odległości od sufitu,no i moc musi być odpowiednia ,nie wiem czy odstraszacz ultradzwiękowy reczny na psy się do tego nadaje,chyba nie,to musi chodzić non stop przez tydzień i dłużej,może miesiąć ,rok.
      Gdy włączył użądzenie,pies sąsiada dostawał szałui,i po jakims czasie włąsciciel miał go dość i się go pozbył.Na allaegro napisz ultradzwiękowy odstraszacz zwierząt ,kosztuje około 20 zł.
      Nie używaj go za ddługo po podobno choć tego nie słyszysz to szkodzi.
      Można tego użyć na sąsiada w klatce który mieszka odok ,na dole,i na górze.
      Podaję linki na Allegro.
      Doś znoszenia terroru włąscicieli psów ,trzeba inm zgotować terror ich własnego psa,niech odczuja na własnej skórze jak to jest uprzykszać innym życie.
      Napisz jak Ci poszło,czy udało Ci się wykuszyć psa.

allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&price_to=20&string=odstraszacz+zwierz%C4%85t&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&price_enabled=1&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-mt-0113

allegro.pl/o09-podwojny-odstraszacz-gryzoni-myszy-komarow-i5249115561.html
    • Gość: gosc Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: 37.220.35.* 22.04.15, 12:07
      Pytałem się sprzedawcy czy to działą na psy ,odpisał,że nie działa.
      Chyba częstotliwość nie ta.
      Mirek powyżej pisze aby zatosować głośniki z użadzeniem wytwarzającym ultradzwieki,to mozna wyprubować,tylko czestotliwośc musi być odpowiednia ,i moc,nie wiem jaka,należy poszukać w internecie ,czy na Allegro takich urządzen.
      www.google.pl/#q=jak+broni%C4%87+si%C4%99+przed+psem+
    • Gość: gosc jeden1 Re: Psy atakujące Opolan - ul. Wygonowa 11.07.201 IP: *.torproxy-readme-arachnide-fr-35.fr 22.04.15, 12:44
      Na Allegro znalazłem coś takiego.
      Należy się spytać czy to działa na psy.

allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=odstraszacz+ps%C3%B3w&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-3-o-0113

allegro.pl/odstraszacz-psow-psy-kotow-koty-500m2-mocny-animal-i5268387290.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka