Dodaj do ulubionych

kontrole abonamentu RTV

IP: 82.160.110.* 20.01.05, 13:34
W Brzegu rusza akcja kontroli płacenia abonamentu rtv. Poraz kolejny pojawia
się pytanie, czy obywatel ma obowiązek wpuszczenia kontrolera do mieszkania
czy też nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: A.P Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:01
      Wydaje mi się,że nawet policja nie ma prawa wejść do mojego domu,gdy ja nie
      wyrażę zgody.A już napewno jakiś kontroler.
      • Gość: mieszkaniec Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:30
        Abonament ten płacimy za posiadanie odbiornika telewizyjnego lub radiowego w
        związku z tym mam pytanie, czy osoba posiadająca tylko komputer na którym
        ogląda programy telewizyjne i słucha radia (nie posiada w domu odbiornika TV i
        radia) też musi płacić abonament? Komputer nie jest telewizorem, tylko pełni
        jego funkcje. Jak myślicie?
        • buschi Re: kontrole abonamentu RTV 21.01.05, 10:26
          A czy osoba, ktora ma np. Cyfre i placi abonament miesieczny i odbiera TVP z
          tej anteny musi placic abonament zwykly, no bo teraz tak jakby place 2 razy.
    • Gość: DivX Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 05:54
      Prawnie bez nakazu prokuratora nic nie mogą. Straszą, bo przecież prawdziwe
      kontrole reklamowane nie są. Komputer z kartą TV staje się niestety
      odbiornikiem TV. Ciekawe tylko jak oni do tego dojdą. Każą komputer
      rozmontować, czy może zaczną grzebać w oprogramowaniu. Wszystko bezprawnie.
      Grunt to nie dać się zastraszyć.
      • Gość: Igor Odnośnie abonamentu IP: *.ttknet.ru 17.02.05, 02:08
        Abonamet ten jest kolejną prubą wyłudzenia od obywateli pieniędzy na upadająca telewizje, ktorej nikt nie ogląda. Wejść do twojego mieszkania może tylko policja z nakazem, ja osobiście nie bede płacił żadnego podatku, bo brukowej telwizji SLD nie ogladam, proponuje ją zakodowac i udostepnić dla tych którzy to chca oglądać. Tak samo chodząc jeszcze do szkoły byłem zmuszany iśc na film którego nigdy bym nie ogladał ale pod przymusem szedłem ratowac polska kinematografie. Pozdrawiam!
      • Gość: mrowka Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 09:35
        wlasnie rezygnuje z cyfry+ - mam pytanie jaki dekoder pozwoli mi bez karty
        ogladac "Eurosport" - moze ktos zyczliwy moze mi doradzic. Talerz laskawie
        pozwalaja zatrzymac - dobrodzieje
    • Gość: tiger Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:00
      I luz, ytzeba kontrolować do upadłego - ja płacę to inni też muszą.
    • k100 Re: kontrole abonamentu RTV 16.02.05, 22:15
      Bez zgody lokatora nikt nie ma prawa sprawdzac mojego domu. Policja moze jak ma
      nakaz. Wszystkie inne dzialania sa nielegalne. Takie jest prawo.
      • Gość: mieszkaniec Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:19
        Czyli kwadratura koła, Pamietam jak za czasów komuny, jak ktoś nie płacił
        abonamentu RTV, to wpadali kolesie do domu i delikwentowi wyciągali lampę z
        odbiornika telewizyjnego.
        • Gość: gosc Re: kontrole abonamentu RTV IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.02.05, 08:18
          teraz też mogą lampę ;-)
          KINESKOP :-(((
          tylko co z nim zrobią ?
        • k100 Re: kontrole abonamentu RTV 17.02.05, 11:27
          Nie ma przepisow wykonawczych dla oplat abonamentowych. W mysl obowiazujacego
          prawa g... moga. Teraz zastanawiaja sie jak uregulowac sprawe abonamentow maja
          czas do maja. Jak nie zdaza to bedzie samowolka. Nasz kraj najlepiej co robi to
          ustala roznego rodzaju oplaty, podatki, koncesje, prowizje, skladki, itd...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka