IP: 80.51.170.* 22.08.05, 21:39
No jest lepiej, dzisiejsze wiadomości były ok, ale prezenter bedzie przez
cały tydzień, facet ma dobry głos!!! Mógłby spokojnie prowadzić wiadomości w
jednynce (TVP1) Dla malkontentów link do wiadomości Mazowieckich:
tvp.pl/2044.dzialy
Kurier Mazowiecki, tam pobierz plik - klikając na video....
Tych "prezenterów" mazowieckich miozna spokojnie wygenerowoć z kompa, są
wogóle bezduszni i gadaja z "kartki ukrytej"
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: TVP3opole IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:32
      No i jak? proponuje siągać wiadomości mazowieckie co dzień i porównać je do
      naszych opolskich, a za tydzień będą tak nudne jak kilo kitu!!! A wy się
      czepiacie wiadomości opolskich! Przecież te Mazowieckie to nuda ,że mozna usnąć
      w połowie ich ogladania, a słuchanie, to juz bez komentarza!!! No ale to
      Warszawa, musi byc najlepsza!!
      • Gość: TURNER Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:40
        Sprawa pracowników tv w Polsce znana od lat słabizna ! komercjne telewizje
        jadnak robią coś z powiedzenia producentów zlat 50tychz USA najepsi z
        najlepszych czyli castingi, konkursy....

z tym że w Polsce wiele nepotyzmu,ukladów itp.tv familijna!

cóz Opole to amatorszczyzna proszę wskazać tyw. osobowość-może Zbyszek G.?
        • Gość: slonzak Re: TVP3opole IP: *.elsat.net.pl 24.08.05, 03:29
          Pooglądajcie sobie krakowską Kronikę. Warto by na niej się wzorować. Katowickie
          Aktualności też daleko nie odbiegają (kiedyś były liderem wśród regionalnych
          dzienników).
          A dziennik TVP3 Opole wypadł w ostatnim rankingu b. słabo, tuż przed OTV Kielce.
          • Gość: widz Re: TVP3opole IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.05, 18:20
            A mnie TVP3 Opole podoba się.
    • Gość: Ada Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:07
      Mnie nowy prezenter w ogóle się nie podoba. Leci jak z kałasza, a nie o to
      chodzi, tylko żeby do ludzi dotrzeć.
      • Gość: prawdomówny Re: TVP3opole IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 25.08.05, 18:48
        sami nie wiecie co mówicie.nowy prezenter to osoba doświadczona,jedyny
        profesjonalista w gronie amatorów.pamiętam go z czasów aktualności TVP Katowice
        które również miał okazję prowadzić i co ważne robił to z tym samym
        zaangażowaniem i rozmachem co teraz.to jest gość z klasą! takich nam trzeba bo
        w samym opolu-jak na bezrybiu-tyle castingów było i chyba talentów
        brak...opolska miernota potrzebuje takich ludzi jak ten Pan!!! pogratulować
        yrektorowi ośrodka pierwszego pracownika z prawdziwego zdarzenia!!!
        • Gość: ptyś Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:18
          zaangażowanie i rozmach - też mi coś
          wg mnie zbyt bliskie kadrowanie prezentera
          jakas smieszna polityka czytania materialow - albo robi to autor materialu,
          albo jedna osoba z najlepsza dykcja i glosem zajmujaca sie tylko tym, a nie raz
          autor, raz glos prezentera, a raz znowu ktos inny
          stand-upy, czyli komentarze na koncu materialow - albo robimy krotkie na koniec
          kazdego, albo rezygnujemy w ogole, a nie tylko jeden komentarz autora
          puentujacy jakis jeden material w srodku wydania serwisu
        • Gość: Ada Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:00
          Nie wiem, czy profesjonalizm polega na wadzie wymowy, czy wzroku,czy na tym, że
          jedną informację czyta się w szaleńczym tepie, a drugą zaraz po niej powoli.
          Wiem, osądzać jest łatwo. Mimo wszystko stawiam na castingowy "amatorski"
          profesjonalizm, niż na profesjonalną amatorszczyznę.
          • Gość: Xyz Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:12
            >Nie wiem, czy profesjonalizm polega na wadzie wymowy, czy wzroku,czy na tym,
            >że
            >jedną informację czyta się w szaleńczym tepie, a drugą zaraz po niej powoli.
            >Wiem, osądzać jest łatwo. Mimo wszystko stawiam na castingowy "amatorski"
            >profesjonalizm, niż na profesjonalną amatorszczyznę.

Sorry, nie zrozumialam... Jaka jest roznica miedzy <<castingowym "amatorskim"
            profesjonalizmem>> a <<profesjonalna amatorszczyzna>>? Jak "amatorski" moze byc
            jednoczesnie "profesjonalny" i vice versa? Jak cos jest amatorskie to tym samym
            nie jest profesjonalne. I kropka. A casting jest przereklamowany!

• Gość: Ada Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:56
              Dla ciężkokapujących wyjaśniam:
              a) profesjonalna amatorszczyzna polega na wykonywaniu czynności przez osobę z
              doświadczeniem, daługoletnią praktyką, a jednak wychodzi amatorsko, czyli tak,
              jakby robił to laik lub stażysta. Piękne CV i życiorys niekoniecznie musi
              oznaczać, że ktoś jest ołem we wszystkim, co robi.
              b) "amatorski" profesjonalizm - nie wiem czy zauważywaś, że słowo amatorski
              zapisane zostało w cudzysłowie, w który ujmuje się wyrazy wyodrębnione w
              tekście np. dla nadania im odcienia ironii. Oznacza to, że niby przypadkowi
              ludzie (a dokładnie w tej chwili jeden człowiek) z castingu mogą zrobić coś
              lepiej, niż by się wydawało. A casting moim zdaniem sprawdził się znakomicie.
              Wreszcie ktoś przekazuje informacje, a nie je czyta.
              • Gość: Bozo Re: TVP3opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:24
                U nas na polibudzie prezenter z castingu miał bardzo ciekawy wyklad na temat
                funkcjonowania mediów.Koleś pracował w radiu Kolor we Wrocku, współtworzył
                radio studenckie na tamtejszej polibudzie,myślę, że takim laikiem to on nie
                jest.Też myślę, że casting zdał egzamin,dla mnie ok.
    • Gość: Basia Re: TVP3opole IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.08.05, 08:16
      Niech żyje i rozkwita Opole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka