Dodaj do ulubionych

Nowy bar w Centrum

03.10.05, 21:21
Nie chce byc jakims niedobrym wrozbita, a wrecz doceniam chec stworzenia
czegos po pustce w miejscu tej greckiej knajpki, ale mam dwa zastrzezenia :
1. Jak sobie poradza najemcy z czynszem (ktory to, jak pamietam ustalony byl
tak wysoko - jak w centrum, ze poprzednicy sie po prostu zwineli, nie mogac
zarobic nawet na koszty )
2. Jak dla mnie nazwa jest "co najmniej " niezbyt przyciagjaca - a kojarzy
sie nie z jakims malym jedzonkiem, a kims, takim malutkim, ktory ma w sobie
JAD - taki maly JADEK . Moze to przejdzie, ale nowomowa i sztuczne twory
jezykowe nie przyjmuja zbyt czesto ...

mimo wszystko - dobrou chut' :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: komarek Re: Nowy bar w Centrum IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 03.10.05, 22:30
      Czyżby bardziej pasowała Ci nazwa "obiadek.pl"? ...Ja, w każdym razie, jutro
      idę tam coś wrzucić na ruszt!
      • Gość: lokalizacja Re: Nowy bar w Centrum IP: *.orange.pl 03.10.05, 23:22
        Pan Janusz (bez nazwiska) ma dobry pomysl wchodzac z niskim cenami, niestety
        nie trafil w odpowiednie skupisko. Taka oferta jest dobra na b.duzych
        blokowiskach lub obok osiedli akademickich. Tutaj niestety czeka Pana plajta w
        ciagu pol roku. Nie zarobi Pan na czynsz. Chyba, ze miasto zakwalifikowalo Pana
        jak bar mleczny ;-) co nie byloby dziwne gdyby Pan Janusz (bez nazwiska) mial
        jednak nazwisko np Kwiatkowski :-P
        • Gość: valbon Re: Nowy bar w Centrum IP: *.orange.pl 03.10.05, 23:24
          albo Kowalski, bo niby czemu nie podaje nazwiska
          • Gość: pierogowa dama Re: Nowy bar w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:27
            nie wiem o co wam chodzi ,ale byłam tam ,jadłam pierogi i trzeba przyznać że są
            pyszne,duża porcja ,dobra cena.Polecam
            • Gość: pingwin Re: Nowy bar w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 11:14
              reklama za darmo . brawo dla tej pani i BRAWO? dla gazety. ale kim jest ten
              tajemniczy restaurator? może ktos z ratusza jakąs dotacje z uni europejskiej
              załatwił. jestem z branży 'barowej' i wiem ze nie da rady,...piec osob
              zatrudnionych na czarno? bo jesli nie to czynsz +opłaty+zusy+energia+pensje
              dla pięciu pracowników to wydaje sie odważne bardzo optymistyczne myślenie.a
              może jakaś kombinacja z urzędem pracy?dziwne na prawde dziwne.moze dziennikarz
              przedstawi nam tego biznesmena.
              • Gość: ja Re: Nowy bar w Centrum IP: 217.153.214.* 04.10.05, 15:17
                To nie resteurator, a kierownik jak mniemam, ale placki są najlepsze w mieście
                i za 3,5, super
                • Gość: maxi Re: Nowy bar w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 17:27
                  Nie mam pojęcia kim jest Pan Janusz i...nic mnie to nie obchodzi!Dlaczego my
                  Polacy jak ktoś z czyms ruszy-natychmiast mu dowalamy??!!Zyczmy facetowi
                  sukcesu,pojdzmy tam i zjedzmy a jak zasłuzy na baty-to lejmy go,ale nie na
                  zapas..!Mieszkam w okolicy i naprawde sie ucieszyłam!Oby ceny nie rosły to
                  mysle,ze sie Panu uda!Powodzenia!
    • now.acka Re: Nowy bar w Centrum 04.10.05, 18:23
      No i o to chodzi, aby było mozna na szybko i tanio coś zjeść. Nie ma przecież w
      tej części dzielnicy takiej możliwości. Wszystko zależy od inwencji i pomysłu
      gospodarza,któremu życzę powodzenia w tym przedsięwzięciu.
      • Gość: opolanka Re: Nowy bar w Centrum IP: 82.160.19.* 04.10.05, 20:40
        wczoraj wróciłam z krakowa.W tanich jadłodajniach pełno
        ludzi,urzędnicy,studenci, emeryci,kulturalnie i czysto jedzą zupy po 3 4 zeta,
        naleśniki , pierogi 4lub 5 zł , jeśli z mięsem to obiadek za 8 zł.A w Opolu jak
        coś takiego się pojawia to juz podejrzenia o korupcje i nepotyzm plus drogi
        czynsz , bo tak dotychczas nas tu uczono.Może łapówy i to co było kiedyś już
        się skończyły , są lub będą za to wyroki więc niech nam się już to nie odbija
        niezdrowo i jedzmy tanio bez podejrzeń.
        • Gość: mobber Re: Nowy bar w Centrum IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 04.10.05, 21:24
          padnie bo w oklicy jest za mało klienta
        • Gość: pingwin Re: Nowy bar w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:34
          tanie mięso psy jedzą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka