Dodaj do ulubionych

SONDA "NTO" NA PULITZERA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:40
Chciałem zgłosić do nagrody Pulitzera dziennikarzy "NTO" podpisujących się pseudonimami: KUB, MIR, KLA, MD. Chodzi o puszczoną w gazecie sondę "NTO", w której na sześciu PRZYPADKOWO NAPOTKANYCH OPOLAN cała szóstka pieje z zachwytu nad nową szatą graficzną gazety. Zostało to puszczone nie jako reklama, ale tekst redakcyjny!!!
Jeśli ci dziennikarze już się wstydzą za wykonanie tej roboty (a takie dochodzą głosy z ul. Powstańców Śl.), to niepotrzebnie. Widzę przed nimi wielką szansę w biznesie. Mogliby np. wykonywać OBIEKTYWNE SONDY przy okazji wchodzenia do Opola hipermarketów. Gwarantowane 100 % głosów na tak, nawet w przypadku lokalizacji na rynku. A tak w ogóle to dziwię się szefom "NTO", że stosują tak prymitywne chwyty. Nowy "lejałt" sam się obroni, ludzie się w końcu przyzwyczają. Po co trwonić z takim trudem budowaną w ostatnich latach wiarygodność. A fe...
Obserwuj wątek
    • Gość: fafik Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.pl 17.11.05, 01:19
      100% zgody.To było żenujące.To była operetka w wykonaniu tych ludzi.Wszyscy
      widzą,że nowa NTO to kicha, a oni twardo i pod prąd, ze to jest OK. Te
      spontanicznee głosy ludu były naprawdę zabawne.
    • Gość: becik Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.atol.com.pl 17.11.05, 06:42
      nowa nto jest do dupy
      nieczytelna i zamazana
      przestałem szmatławca kupować
      zresztą wszyscy wiedza ze oni wciskaja ludziom kit
      kłamstwa na porzadku dziennym np ten z lejałtem
      ale jaja
      • Gość: Gwint 0,5cala Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.11.05, 11:42
        tak, jak zobazyłem tą sondę to normalnie zeszczałem się ze śmiech
        • Gość: gapa-e Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 15:24
          Nowa - nto - jest gorsza niż poprzednia.
          Tylko logo można wyróżnić na plus w porównaniu ze 'starym'.
          Dobra jest też czcionka. Reszta bez kolorowych apli i ramek - gdzie się ich
          spodziewamy a które nadawały stronie i poszarpanemu tekstowi - formę ,
          ta reszta jest do d...!
          Rezygnacja z nich była błędem.
          Zmieniać należy na lepsze, nie na gorsze.
          Znajomość reguł opartych o zasady dobrego projektowania graficznego jest czymś,
          czego redakcji nto- zawsze brakowało. Dlatego nto szybko nie wyjdzie poza swój
          edytorski prowincjonalizm.
          Profesjonalistów i znawców tematu, nie da się oszukać publikowaniem pochlebnych
          opinii o sobie i swoim marnym - "dziele".

• Gość: wit Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.05, 18:46
            Wszyscy forumowicze są tacy spostrzegawczy, ale nie zauważyli, że dzień
            wczesniej "Nowy Dzień" wydawany przez Wyborczą zrobił to samo. Gdzie głosy
            szczerego oburzenia?
            • Gość: o kurcze Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.eranet.pl 17.11.05, 19:22
              A mnie sie nowa szata podoba tylko logo jest do kitu, jak anemiczny pajak na chudych nozkach. Reszta
              przejrzysta, tylko niestety nadal cholernie nudna! Tam sa moze 3-4 osoby ktore sie z checia czyta,
              reszta to takie zapychacze. A ta sonda to faktycznie niepotrzebna. Szok! Po co sie tak chwalic? Po co
              ten krzyk? Nowa szata, zero pomyslu.
              • Gość: A Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: 217.197.77.* 17.11.05, 19:25
                A .. mnie nowa forma obojętna , ale ta sonda to porażka
                • Gość: Jołzl Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.pl 17.11.05, 19:40
                  Ta sonda to nachalna propaganda, przypominająca trochę propagandę w
                  komunistycznym wydaniu. taka nachalna i bezmyślna autoreklama to w gruncie
                  rzeczy antyreklama.
                  • Gość: norbi Re: SONDA "NTO" NA PULITZERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:54
                    My, aktyw pracowniczy huty Małapanew w Ozimku, w całej rozciągłości popieramy redizajn "NTO". Sprzątaczki z sekcji ciągu druta szczególnie dziękują redaktorom za lepszą przejrzystość artykułów. Aktyw POP z walcowni podkreślił na ostatnim zebraniu jakość nowej czcionki. - Całą rodziną zaczytujemy się w keywordach - stwierdził Joachim Słonina, pracownik działu spustu surówki.
                    Jutro ma się odbyć zakładzie masówka popierająca autorów redizajnu, a po południu uroczyste nieszpory w intencji dalszego rozwoju ich kariery.
                    W imieniu aktywu: Norbert Łopata, sekretarz POP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka