Dodaj do ulubionych

Zoo straciło kondora

IP: *.uni.opole.pl 20.12.05, 04:59
Hmmm... A jak on do Afryki doleciał??? A później powrócił do Ameryki
Południowej i dał się złapać??? Kondor obieżyświat... :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Fieldy Re: Zoo straciło kondora IP: 212.244.126.* 20.12.05, 08:22
      2 metry wzrostu ? z tego co pamiętam ten kondorek był mniejszy ej Panie
      redakorze chyba Pan tego nie sprawdził, nawet tak na chłopski rozum.
      • Gość: załamany Re: Zoo straciło kondora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:40
        I co teraz? Jak Opolszczyzna podniesie się z tego ciosu? Trzeba konsultacje
        społeczne przeprowadzić. A czy ten kondor był ujety w planie zagospodarowania
        kondora?
        • Gość: Tommy Re: Zoo straciło kondora IP: 81.210.96.* 20.12.05, 11:03
          I jak teraz my, biedne społeczeństwo damy sobie rade z tą trageia. Może
          powinniśmy ogłośić dzień żałoby narodowej a dzień śmierci kondora uznać dniem
          ustatwowo wolnym od pracy i okrzyknąć ogólnopolskim dniem kondora??!! Czy
          pobrano próbke genetyczną bo jeśli tak to...kondor, jesteśmy
          uratowani!!!sklonujemy go.
          • svatopluk Re: Zoo straciło kondora 20.12.05, 13:48
            mam propozycje dla GW
            niech kazdy dziennikarz przejdzie przez egzaminy o wiedzy powszechnej nim
            zacznie nam tekie bzdury pisac!

1. kondor z Afryki!!!
            2. napadal na ludzi i zwierzeta!!!
            itd.

zgroza!!!
            poziom NTO albo gorszy

a pozniej nie ma sie co dziwic ze spoleczenstwo glupieje.
            • mx4 Re: Zoo straciło kondora 20.12.05, 15:26
              Karp mi też w wannie padł. Ciekawe co mu mogło zaszkodzić. A może to spisek ?
          • Gość: komarek Re: Zoo straciło kondora IP: 217.197.76.* 20.12.05, 21:55
            Uczcijmy tego biednego kondora trzema wersami ciszy:
            ..................................................
            Spocznij!
    • Gość: A Re: Zoo straciło kondora IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.12.05, 18:47
      A to dopiero pomieszanie z poplątaniem

PS1 pani Anito niewydarzona dziennikarko
      zdania skończonego kropą nie zaczyna się krechą !!!

PS2 Fieldy tak sie przejął,że nie zauważył ,że redaktor tochyba jednak
      redaktorka

PS3 svatopluk ; nie doczytała(e)ś
      napisała atakował osady a nie ludzi
      nie wiem nota bene jk wygląda atak kondora na osadę

Uuuuuuu!!!!! bis!!!!
      • Gość: AGG Re: Zoo straciło kondora IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.12.05, 20:45
        Przed chwilą przeczytałem w NTO ,że padł wczoraj, czyli w poniedziałek
        i że takie kondory toźreją padlin wodną i jaja ptaków
        Jeden kondor, a prasa kłamie......! ILe wlezie.
    • Gość: gosc Kondor 2m wzrostu w Afryce atakuje osady??? IP: *.molgen.mpg.de 20.12.05, 21:28
      Takich bzdur to nawet dzieciom nie pozwala sie czytac. :(
      • Gość: komarek Re: Kondor 2m wzrostu w Afryce atakuje osady??? IP: 217.197.76.* 20.12.05, 22:01
        Ja myślę, że zdający relację pracownik zoo wyraził się mniej więcej
        tak: "kondory w naturze osiągają nawet 2 m" a pani redaktor nieco artystycznie
        dopasowała sobie wypowiedź do potrzeb bieżącego artykułu w imię podejścia
        współczesnego dziennikarstwa do tematu: sensacja zawsze ważniejsza od faktu.
      • Gość: komarek Re: Kondor 2m wzrostu w Afryce atakuje osady??? IP: 217.197.76.* 20.12.05, 22:04
        A może kondory - te afrykańskie oczywiście - atakują rzeczne osady, dajmy na
        to: takowe muły, ale tylko te o grubości 2m ?
    • Gość: geronimo buuu,pamiętam tego kondona jesce jak byłem mały :( IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:37
      ja tata mnie zabierał do zoo i on był i był...a teraz umarł...wielka pustka,
      strata :((( ['] ['] [']
      • Gość: Ghost Zjawisko na skalę światową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:26
        Nigdy sobie tego nie wybaczę!
        Nie zobaczyłem 2-metrowego kondora afrykańskiego, a do tego ludojada...

...biologii nie było w szkole?
        • mx4 Re: Zjawisko na skalę światową 20.12.05, 22:53
          Nie miał 2 metrów, tylko więcej. Nie napadał na osady ludzkiew, tylko
          ewentualnie na pojedyncze sztuki gadziny. Nie w Afryce, tylko w Ameryce
          Północnej. Nie był ptakiem, tylko gadem. Nie nazywał się kondor, tylko
          pterodaktyl. Nie padł kilka dni temu, tylko przed milionami lat. Ale reszta
          informacji się zgadza - w opolskim ZOO padł kondor, staruszek.
          • Gość: obserwator Re: Zjawisko na skalę światową IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 21.12.05, 02:53
            Wy to tam macie problemy. A ilu medrcow do tego tematu tylko jakos w przyszlosc
            to was nie popycha. Byl sobie kondor i nie ma a glupota narodowa jak byla tak w
            sile dalej rosnie.
            • mx4 Re: Zjawisko na skalę światową 21.12.05, 13:53
              A jakiż ten "obserwator" mądry, inteligentny, jak mu doskonale wychodzi to
              wywyższanie się ponad naszą głupotę narodową. Jaki on mądry, jaki światowy.
              Jedyny co pojmuje. cdzytrając jego wpisy niemal na każdy temat zaczynamy powoli
              wpadać w kompleksy.

Każdy z forumowiczów proszony jest o wpisanie w tym miejscu pochwał pod
              adresem naszego jedynie poprawnie myślącego. Jedynego mającego monopol na rację
              i prawdę (całkowicie mi w tym przypomina takiego jednego radnego, co to sam
              jeden itd.) Aż prosi się żeby w tym miejscu zacytować słowa pewnego
              prezydenta - elekta sprzed bodajże czterech lat: "spadaj dziadu"
              • Gość: mobber Re: Zjawisko na skalę światową IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 21.12.05, 17:15
                nareszcie trafiłem na jakiś sensowny niepolityczny wątek
      • Gość: komarek Re: buuu,pamiętam tego kondona jesce jak byłem ma IP: *.chello.pl 21.12.05, 20:34
        Hej, sokoły!......El Condor Passa!
    • Gość: encyklopedysta Kondor olbrzymi (Vultur gryphus)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:47
      "Amerykański ptak drapieżny, długości ok. 1m (rozpiętość skrzydeł ok. 3m).
      Gatunek wysokogórski".
      To bardzo zwięzły opis z Encyklopedii (nomen omen) Gazety Wyborczej!
      Wystarczyło sięgnąć po tom 8 i sprawdzić ile ptak ma wzrostu, sięgu i skąd
      pochodzi. No comments.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka