Dodaj do ulubionych

Meble późno i w złym kolorze

IP: *.punkt.pl 02.02.06, 09:31
Gdy chciałem kupić w BRW sofę za ok. 900 zł, zapytałem czy mogą mi ją wnieść
bo nie miałem takiej możliwości. Odpowiedź uzyskałem po dwóch dniach
telefonicznie: jest taka możliwość, koszt: 120 zł na czwarte piętro.
Podziękowałem serdecznie...
Obserwuj wątek
    • Gość: asdrdy Nie tylko BRW IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 02.02.06, 11:58
      Miałem podobne przejścia z inną opolską firmą meblową - MR. Czekałem na stół
      ok. 1,5 m-ca ponad umówiony czas, aby ostatecznie przywieziono mi inny stół! Ot
      opolski rynek meblarski. Szkoda słów na tą amatorszczyznę. Kupuje tylko w IKEA.
    • Gość: klient BRW Meble późno i w złym kolorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:08
      Także miałem takie same oraz inne problemy z "salonem" BRW w Opolu.
      Terminy to raz ( z 3-tygodni na 2-miesiące).
      ALE NAJLEPSZE TO: zamówiłem "towar", czekałem, przyjechałem,
      zapłaciłem u Pani na górze, skierowany zostałem na zewnątrz pod magazyn,
      czekałem, czekałem.... wróciłem się upomnieć o swoje i znów to samo: czekałem,
      czekałem... tym razem zadzwoniłem kom. i.... dalej czekałem na kogoś, kto
      wyda mi towar (około 40 minut) - zrobił to w końcu ktoś "z dołu" przy okazji
      wydając towar komu innemu.

NAJCIEKAWSZE: po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani z ponagleniem abym
      przyszedł zapłacić i odebrać w końcu swój towar!
    • Gość: hsw Re: Meble późno i w złym kolorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:53
      A ja tam kupilem stolik i lawe i nie bylo zadnego problemu
    • Gość: Opolanin :) Re: Meble późno i w złym kolorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:40
      Nie wiem jak wygladała sprawa ze stołem, ale jesli chodzi o sama kuchnie to do
      dzisiejszego dnia pojawia sie usmiech na mojej twarzy jak czytam e-mail napisany
      przez bohaterke artykulu do fabryki cyt: "(...)musze czekac na meble 4 tygodnie,
      a czekam juz dwa". Na umowie napisane bylo wyraznie termin realizacji 4 tygodnie :).
      Ale jak ktos dzwoni do innego sklepu oddalonego od Opola o 50 km o numer
      telefonu sklepu w Opolu(sklepy nie maja nic ze soba wspolnego po za tym, ze
      czesc asortymentu to meble brw) to co tu sobie pomyslec. A i jeszcze jedno -
      osobie, która go nie znala zarzucila niekompetencje heheh :)
      • Gość: stolik Re: Meble późno i w złym kolorze IP: *.airnet.opole.pl 02.02.06, 18:03
        Przymierzam się właśnie do zakupu mebli! To gdzie mam pójsc?!!
        Mógłby ktos polecic jakis dobry salon, BRW odpada, nie pierwszy raz słysze, czytam
        o tego typy sytuacjach w salonie na Ozimskiej
        • Gość: krysiag Re: Meble późno i w złym kolorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:45
          Podobnie jest u Rybackich na ul. Budowlanych.
          Zamówione, zaraz zapłacone meble kuchenne miały być ustawione w kuchni córki do
          końca listopada. Przynajmniej z 5 razy przychodzili różnej "maści" fachowcy.
          Coprawda kuchnia ze sprzętem AGD stoi , ale do końca nie została jeszcze
          wykonana. Pomimo, ze było juz wiele telefonów do firmy Rybaccy.
          Firma złapała 25 000 zł i uważa, że po skasowaniu pieniędzy może sie nie
          wywiązywać. Córka straciła juz cierpliwość, a robota nadal przez firme nie
          została wykonana do końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka