Dodaj do ulubionych

Tolo zwycięzca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:26
Gratualcje dla Tola i jego właścicieli!!! Pies jest przepiękny i wpełni
zasłużył na miano najpiękniejszego na całej wystawie.Brawo!
Obserwuj wątek
    • zoo_keeper Re: Tolo zwycięzca 02.05.06, 10:38
      Gość portalu: Lilu napisał(a):

> Gratualcje dla Tola i jego właścicieli!!! Pies jest przepiękny i wpełni
      > zasłużył na miano najpiękniejszego na całej wystawie.Brawo!
      Reszty nie pokazali więc nie wiemy z kim Tolo wygrał.
      Na pierwszy rzut oka wygląda na kłebek waty cukrowej. Po spacerze w deszczu
      musię pięknie się prezentować.

--
      fotografia cyfrowa
    • friedmar a co z torebkami na psie kupki 02.05.06, 15:24
      tak zasranych osiedli nie mma w całej Europie, stąd pytam, czy własciciiel
      championa legitymuje się obowiązkowym zestawem chigienicznym? Przynajmniej na
      wystawę powinien zabrać...
    • Gość: no Nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna IP: 81.219.150.* 02.05.06, 15:34
      porównywac psy roznych ras np. jamnika z bernardynem i wybierac tego
      najpiekniejszego. Nie rozumiem tez jaki ma sens organizowanie wystaw psow
      rasowych na ktorych ocenic mozna jedynie wyglad psa. Pies rasowy to przede
      wszystkim psychika, charakter czyli mowiac krotko uzytkowosc. Jak sprawdzic na
      wystawie przydatnosc psa do prac do ktorych został on wychodowany np. tropienie?
      Nie da sie.
      • Gość: Mariusz Gronowski Re: Nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna IP: 217.197.78.* 02.05.06, 16:45
        Na wystawach faktycznie ocenia się tylko wygląd zewnętrzny psa - jego zgodność
        z wzorcem danej rasy. Użytkowość psów ocenia się w czasie prób polowych,
        konkursów posokowców i tropowców, konkursów dzikarzy i norowców, egzaminach
        psów towarzyszących, towarzysząco - tropiących, obrończych oraz na zawodach i
        mistrzostwach psów towarzyszących i obrończych. Kalendarz imprez dla psów
        myśliwskich jest dostępny w Polskim Związku Łowieckim. Natomi9ast najbliższe
        egzaminy psów towarzyszących, towarzysząco - tropiących i obrończych odbędą się
        w Opolu 24 lub 25 czerwca.
        Z wyrazami szacunku
        Mariusz Gronowski
        Przewodniczący Komisji Szkolenia Psów Opolskiego Oddziału Związku
        Kynologicznego w Polsce
        biuro@zkwp.opole.pl
      • anna-dark Rasowe Towarzystwa Adoracji Wzajemnej 03.05.06, 00:14
        Rasowe Towarzystwa Adoracji Wzajemnej - zarówno psów, jak i ludzi
    • Gość: chłopiec Jarka K. Jak to jest pies, to ja jestem bulterier. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 16:45
    • unicef123 Re: Tolo zwycięzca 02.05.06, 17:25
      każdy pies jest piękny i ukochany przez człowieka .
      • mark.parker Re: Tolo zwycięzca 03.05.06, 07:25
        unicef123 napisała:

> każdy pies jest piękny i ukochany przez człowieka .

Mów za siebie - ja tam Kurskiegop nie znoszę.
    • Gość: MACIEK Tolo zwycięzca...... buehehehehe IP: 84.37.38.* 02.05.06, 17:35
      Toz to karykatura psa!!! Pluszak kanapowy dla starych panien. Porazka. Tak
      jakby Viletta V. byla najpiekniejsza kobieta.
      • Gość: wytrych Re: Tolo zwycięzca...... buehehehehe IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.05.06, 19:54
        Tolo jest cudny!!!
        Znam go osobiście.
        Janusz z Bełchatowa
      • anna-dark Re: Tolo zwycięzca...... buehehehehe 03.05.06, 00:16
        A nie jest ? Cała męska Polska sika w majtki z podniety...

Gość portalu: MACIEK napisał(a):

> Toz to karykatura psa!!! Pluszak kanapowy dla starych panien. Porazka. Tak
        > jakby Viletta V. byla najpiekniejsza kobieta.
    • Gość: student Kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:52
      chciałbym jadać jak ten pies - serio ;)
    • nabram Re: Tolo zwycięzca 02.05.06, 21:11
      Przewodniczący Komitetu Organizacyjnego p.Firlik wciska Wam K I T , {przez 25
      lat odwiedziły wystawę SABA i SZARIK} .W 77r. kupiliśmy wnuczkę SABY ,Faworitę
      Santana, a SABE grały równolegle 3 dogi niemieckie "żółte z czarną
      maską" ,wszystkie z hodowli " Santana" z Warszawy , natomiast Szarika
      wypchanego po "zejściu" już dawno mole zżarły. Nawet kynologia złazi na "burki".
      • zsa-zsa Re: Tolo zwycięzca 02.05.06, 22:09
        Z tego co pamietam, to Sabe "graly" dwa dogi - Łoś i Apacz.

Jesli chodzi o Szarika zas, to jesli pierwsza wystawa odbyla sie w 1965 roku, to
        jak najbardziej mogl sie na niej pojawic i Szarik ('graly' go dwa owczarki
        niemieckie - Trymer i Spik).
      • Gość: wytrych Re: Tolo zwycięzca IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.05.06, 22:17
        Nabram, komu Ty i co chciałeś przez swoją wypowiedż powiedzieć. Nie wypiłem
        grama i nie kontaktuję. Co za wywody.Naoisz, Nabram po polsku.
        Jeśli chodzi o Tola, to szanowny Nabram możesz go tylko zazdrościć.
        P. Forusińska nie wie kto ja jestem, Ale ja wiem, że p.Kasia ma Tola.
        Tola -cud.Ma się rozumieć w zwierzęcym wydaniu.
        My jesteśmy tylko ludźmi.
        Nabram, jeśli możesz odpisz.
        Pozdrawiam wielbicieli Tola i wszystkich psów!!!
    • j.stasiewicz Re: Tolo zwycięzca 02.05.06, 22:36
      Mam ładniejsze - Doga de Bordeaux i Shar-peia
    • mamoniowa303 nie podoba mi sie 03.05.06, 00:03
      A gdy Tolo linieje, pani Katarzyna skrupulatnie zbiera te siersc ? hehe
      • Gość: wytrych Re: nie podoba mi sie IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 03.05.06, 00:39
        Jestem z Bełchatowaa nie z jakiegoś Opola.

Tolo jest cudny!!!
        P. Kasia niekoniecznie jest ładna, natomiast TOLO jest cudny.
        Cudnyx500.
        Poniały zazdrośnice??????????????
        Idzcie już spać!
        • patinito Re: nie podoba mi sie 03.05.06, 03:05
          ciekawe co zrobilby z Tolem zwykly wiejski burek?
      • jolashima Re: nie podoba mi sie 03.05.06, 06:17
        mamoniowa303 napisała:

> A gdy Tolo linieje, pani Katarzyna skrupulatnie zbiera te siersc ? hehe

Maltanczyki nie linieja!
        Jakby Cie tak dorwal moj pies, przestalbys drwic z innych.

Dbalosc o siersc Maltanczyka wymaga sporo trudu, totez nagroda jest w pelni
        zasluzona.
        Poza tym pieski tej rasy nie musza byc kanapowcami, wbrew pozorom sa zywe,
        wesole i maja wspanialy charakter.
        Gratulacje dla wlascicielki oraz pozdrowienia dla milosnikow rasy!
    • Gość: pingu i tak moje koty sa piekniejsze od tych wszystkich IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.05.06, 03:35
      kundli-mutantow z wystawy. i madrzejsze tez
    • Gość: dfg Re: Tolo zwycięzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 07:46
      Sonda mowi wszystko sama za siebie :]

s10.bitefight.pl/c.php?uid=44862
      • sabbatha Re: Tolo zwycięzca 03.05.06, 09:46
        psy smierdza... koty to dopiero klasa ;P
        • eileenn precz z kocurami- śmietnikarzami! 03.05.06, 10:30
          Psy to najwspanialsi przyjaciele człowieka! Ta teza nie wymaga w ogóle
          uzasadniania, a koty śmietnikarze ze swoimi żracymi sikami powinny być
          skutecznie eliminowane.
          Niestety psy - burki, kundle i inne badziewie mają zjechaną psychikę i nie
          wiadomo czego po takim mixie mozna się spodziewać. Jeżeli już mamy mieć w domu
          psiaka, to tylko rasowego, bo wiadomo kto on zacz. Co do Tola, to przyłaczam
          sie do opinii z sondażów. Wypacykowany sztucznie kundlas, który ani
          inteligencji ani prezencji bleee Niech żyją American Staffordterriery! Psy z
          charakterem, dla ludzi z charakterem!!! hehe
          • Gość: zuza Re: precz z kocurami- śmietnikarzami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:19
            nie wszystkie kundle maja zjechana psychike. mam kundla i jest bardzo madrym
            psem. Mam tez kota i uwazam ze nie da sie ustalic wyzszosci jednego gatunku nad
            drugim. Jak sie kocha zwierzeta, to wszystkie:)
        • Gość: koty smierdza Re: Tolo zwycięzca IP: *.chello.pl 03.05.06, 20:20
          koty nie smierdza? zwlaszcza jak ci centralnie nasraja na posciel albo do
          plecaka. te glupie smierdziele nie sa nawet wdzieczne za poswiecany im czas i
          swoich wlascicieli maja centralnie w dupie. byle byla micha pelna i swiety
          spokoj a kto ta miche napelnia, to kotom wszystko jedno
          • xtrin Re: Tolo zwycięzca 04.05.06, 01:00
            > plecaka. te glupie smierdziele nie sa nawet wdzieczne za poswiecany im czas i
            > swoich wlascicieli maja centralnie w dupie. byle byla micha pelna i swiety
            > spokoj a kto ta miche napelnia, to kotom wszystko jedno

Totalna bzdura.
            Mój kot uwielbia się przytulić, najchętniej całe dnie spędzałby na moich rękach,
            jak wracam do domu z pracy to wręcz szaleje z radości, stara się być blisko mnie
            cały czas (teraz np. leży przy moich nogach).
    • czarytka mój "Wariat" jest najbrzydszym psem, i za to koc 03.05.06, 10:56
      i za to kocham go najbardziej!.. jego siedem,czy osiem ras
      {czytaj,osobowości}.. to wszystko to co najpiękniejsze w psim świecie !
    • Gość: zuza Re: Tolo zwycięzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:10
      piękny może tak, ale czy dołki kopie, koty goni i patyki przynosi?
      • po.prostu.ona Przepiękny piesek – gratulacje! 03.05.06, 17:32
        Maltańczyki to przeurocza rasa. Bardzo inteligentne, wesołe, pełne energii.
        Fantastyczne psiaki! Jestem pełna uznania dla właścicielki Tola – za wkład
        pracy w pielęgnację pieska. Wszyscy posiadacze psów ozdobnych wiedzą, ile
        trzeba poświęcić czasu, by nadać sierści efektowny, zgodny z wzorcem wygląd.
        Brawo! :-)
    • Gość: muntu tfu, jaka ohyda IP: *.chello.pl 03.05.06, 17:58
      • Gość: whisky_12 Re: tfu, jaka ohyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:27
        zgadzam sie, co za obrzydlistwo. To w ogole jest pies???
    • Gość: tolo ci.. nie pies Re: Tolo zwycięzca IP: *.chello.pl 03.05.06, 20:24
      co to za pies co wyglada jak wlochaty dywan i wpier.... tylko szyneczke.
      brzydki, wlochaty i nie wiem co w nim takiego pieknego. kurdupel, ktorego
      przypadkiem mozna drzwiami zabic. nikt nie chcialby takiego psa, jakies dziwne
      kryteria stosuja na tych wystawach
    • Gość: Ania Re: Tolo zwycięzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:04
      Piekny ten Tolo, nie ma to jak pies z długim wlosem, w dodatku nie
      liniejacym.Kazdy , kto posiada minimum poczucia piekna , musi przyznac, ze
      tytul zasluzony.
      • ichi.aour Re: Tolo zwycięzca 03.05.06, 22:36
        Oczywiście, że zasłużony. Ale żeby to wiedzieć, trzeba mieć nie tylko poczucie
        piękna (nie każdemu Bozia dała) ale i choć trochę pojęcia o psach, czego
        niestety niektórym wypowiadajacym się w tym wątku ewidentnie brakuje. Ma się
        wrażenie, że jedyne psy jakie widzieli, to te przy budach w gospodarstwach
        rolnych, gdzie się wychowali. Dlatego przeżywają dysonans poznawczy i
        frustrację, której muszą gdzieś dać upust.
        • Gość: Maroo To nie pies, to lalka IP: *.toya.net.pl 03.05.06, 23:16
          Prawdziwe psy nie pojawiają się na wystawach i są najwspanialsze.
    • paleolobo Re: Tolo zwycięzca 03.05.06, 23:18
      najpiekniejsze sa leonbergery
    • galba "Dobrze zorganizowana wystawa"?! 04.05.06, 08:37
      Może parę słów o miejscach parkingowych by się przydało? O godz. 10.00 miejsc w
      tym cudownym mieście wojewódzkim (to jakiś ponury żart) jakim jest Opole już
      nie było... Ci, którzy chcieliu wyjechac z parkingu nie mogli tego zrobić bo
      nieudolne służby zatkały im wyjazd kierunąc tą samą drogą tych, którzy własnie
      wjeżdżali na teren wystawy. Teren wystawy bardziej przypominał jakieś wysypisko
      złomu pofabrycznego niż tereny wystawowe. Przyjedźcie drodzy zadowoleni z
      organizacji działacze do Wrocławia na stadion olimpijski i zobaczcie jak się
      takie rzeczy robi.
    • Gość: odwiedzajaca wyste Potworna znieczulica dopadla chyba was wszystkich IP: 83.238.214.* 04.05.06, 09:45
      Potworna znieczulica dopadla chyba was wszystkich ludzie albo jestescie
      takimi "przyjaciolmi" zwierzat. Jestem na kazdej wystawie i tym razem niestety
      bylo tak samo jak poprzednio. W srodku sliczne, zadbane pieski. No i fajnie.
      Poza ogrodzeniem wystawy w strugach deszczu, stloczone czesto po kilka w malej
      klateczce staly sobie szczenieta... Bez zadaszenia, bez wody, kilka szczeniat w
      smierdzacej slomie, kilka w zbitych na predce pojemnikach z jakichs desek.
      Zadowoleni z siebie wlasciciele, odstresowani, zadnej strazy miejskiej, zadnej
      policji, zadnego Towarzystwa Przyjaciol Zwierzat (nawiasem mowiac wy wogole
      jestescie czasem tam gdzie was potrzeba). Caly ten bajzel odbywa sie pod
      patronatem Zwiazku Kynologicznego i nie wazne, ze ta masakra odbywala sie poza
      ogrodzeniem wystawy. Wazne, ze pod nosem Zwiazku i jego prezesa. Jestem w szoku
      po raz kolejny, ze nie bylo zadnej interwencji, ze nie tepi sie takiego
      zjawiska. Nie od dzisiaj odnosze wrazenie, ze wystawcy i Zwiazki Kynologiczne
      (z malymi wyjatkami) trzepia po prostu siano na czempionach, szeniakach,
      zaspokajaja wlasne ambicje. Bardzo mi was wszystkich szkoda Drodzy Panstwo. Bo
      nie od dzis wiadomo, ze dobrego czlowieka poznaje sie po jego stosunku do
      zwierzat.
      • po.prostu.ona Re: Potworna znieczulica dopadla chyba was wszyst 04.05.06, 13:04
        Droga pani, malowiczo przez panią opisane psy znajdujace się poza ogrodzeniem
        należą do rozmnażaczy, którzy nie mają nic wspólnego ze Związkiem
        Kynologicznym, żerują natomiast na niewiedzy i nieświadomości ludzkiej. Proszę
        zapytać o rodowody tych szczeniaczków w klatkach. Oczywiście nie będą ich
        miały, a sprzedawcy uraczą panią stekiem bzdur. Są zwykłymi oszustami, nie mają
        prawa handlować psami w miejscu publicznym (w zasadzie nie powinni mieć w
        żadnym innym, ale to osobny temat) Jeśli zauważa pani takie zjawisko, należy
        natychmiast alarmować policję i straż miejską i zażądać zrobienia z tym
        porządku. Sądzi pani, że postem na forum załatwi pani problem pseudohodowli i w
        ten sposób udowodni człowieczeństwo? To raczej dowód naiwności i niewiedzy.
        Dodam jeszcze, że na czempionach i szczeniętach trudno "trzepać siano" - to
        jedynie bardzo kosztowne hobby. Zarabiają natomiast ci "spod wystawy" - ale oni
        nie mają nic wspólnego z prawdziwą hodowlą psów, to wyłącznie handlarze żywym
        towarem.
        • Gość: odwiedzajaca wysta Re: Potworna znieczulica dopadla chyba was wszyst IP: 83.238.214.* 05.05.06, 10:15
          Droga Pani! Prosze sobie wyobrazic, ze mam swiadomosc tego ze psy sprzedawane
          pod wystawa nie maja czesto rodowodow. Tyle tylko, ze nie o rodowody mi chodzi
          a o samo zjawisko... Widac nieuwaznie Pani czytala. Moze jestem naiwna, ale to
          juz mysle inny temat. Zamieszczony przeze mnie post byl konsekwencja
          zdziwienia, ze posrod tak wielu wypowiedzi nie znalazl sie ani jeden komantarz
          dotyczacy tego co dzialo sie pod wystawa (chyba ludzie tego po prosty nie
          zauwazaja niestety). Prosze sie nie obawiac, telefon po powrocie z wystawy
          wykonalam. Rzecz w tym tylko czy ktos jeszcze to zrobil? Mysle ze nie... Co
          do "kosztownego hobby" to niestety musze stwierdzic, ze tutaj Pani jest dla
          odmiany naiwna. Byl czas, ze wierzylam w hodowle, hodowocow i Zwiazki
          Kynologiczne. Czar prysl kiedy szukalam narzyczonego dla mojej suczki. To, jak
          trzymane sa czesto psy przez super hodowcow (nazwiska znane w srodowisku) daje
          obraz tego, o co w tym tak naprawde chodzi (choc pewnie zdarzaja sie tu
          wyjatki, jak wszedzie). Wtedy ostatecznie wyleczylam sie z wystawiania psa. Po
          nastepnego czworonoga udam sie tym razem do schroniska. Pozdrawiam. Naiwna mimo
          wszystko...
          • po.prostu.ona Re: Potworna znieczulica 05.05.06, 13:20
            Zgodzę się z Panią, że i wśród hodowców jest wielu handlarzy bez sumienia -
            wiem co nieco na ten temat. Wiadomo mi też, że nasz Związek Kynologiczny
            przymyka oczy na zjawiska, które w innych krajach nie są tolerowane. Jeden z
            moich znajomych hodowców powiedział, że w Polsce wykluczonym ze Związku
            Kynologicznego można zostać tylko w jednym przypadku. Gdy nie płaci się składek
            w terminie. Wszelkie inne wykroczenia są bagatelizowane. Przykre.
            Znam oddanych zwierzętom hodowców, którzy na swych psach nie zarabiają, zaś
            źródłem satysfakcji są sukcesy potomstwa ich reproduktorów. Ale to miłośnicy
            rasy, właściciele małych hodowli, a nie fabryk szczeniąt. Na szczęście coraz
            więcej osób, zainteresowanych posiadaniem rasowego psa ma świadomość, że oprócz
            rodowodu, ważne są także warunki z jakich pochodzi szczenię, w jakich trzymani
            są jego rodzice. Również pozdrawiam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka