Gość: Psik IP: *.olendernet.pl 27.05.06, 08:09 dostałeś i narzekasz? a co byś miał za życie jakbyś nie dostał? - setki ludzi nie mają nawet szans dostać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: angus Re: Własne, ale drogie cztery kąty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:22 Zadłużyli to co mieli, poszli na gotowe za darmochę i marudzą. Jednej za drogo, drugiej za ciasno. Mebelków by się chciało za friko... Ja pracuję i wydaję pół pensji na opłaty za mieszkanie, które nie jest moje. Ale ponieważ płacę, to nikt mi nic za darmo nie da. K-mać, w tym kraju najbardziej premiuje się nierobów, którym wiecznie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janus Re: Własne, ale drogie cztery kąty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:51 Jestem ciekaw gdzie piszący ten artykuł dziennikarz uczył się języka polskiego.Zdanie z artykułu:"Za czynsz w tym mieszkaniu zapłaci 565 zł".Co to za dziwoląg?.Przecież czynsz to opłata za mieszkanie.Płaci się czynsz za wynajmowane mieszkanie, a nie za czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac Re: Własne, ale drogie cztery kąty IP: *.atol.com.pl 27.05.06, 22:32 Zazdrość i zółć. Jak nie masz swojego mieszkania to jesteś frajerem (ką). Troszkę chęci i mogłaś mieć też mieszkanie za darmo. A tak możesz narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angus Re: Własne, ale drogie cztery kąty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:32 Ojejej, kolejny(a) z pokolenia samodzielnych i przebojowych. Babcia zostawiła mieszkanko w spadku czy tatuś spłaca raty kredytu ? No chyba,że robisz w firmie wujka albo znajomego mamy, który daje dobrze zarobić. Jest jeszcze możliwość,że raty spłacasz sam, ale już lodówkę i bak w samochodzie zapełnia co niedzielę teść. Oczywiście wnusiom będziesz opowiadał(a) głodne kawałki, jak to do wszystkiego doszedłeś(doszłaś) w pocie utrudzonego czoła. Co do mieszkań socjalnych - nie chodzi o zazdrość, tylko o wyrażenie dezaprobaty na postawę patrzenia w zęby darowanego konia. Jest to postawa parszywa. Jako podatnik mam prawo pływać w uczciwej żółci, widząc zdemoralizowanych otrzymywaniem za darmo rodaków. Na marginesie: możesz mi skoczyć z rozbiegu, frajerze(rko). Pozdr. serd. Odpowiedz Link Zgłoś