Dodaj do ulubionych

Protest w szpitalu w Nysie

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.06.06, 17:11
Dzisiejsza NTO donosi o protestach w szpitalu w Nysie.
Panie dyrektorze Krajczy - niech się Pan nie daje ! Lekarze już podwyżki
dostali ! Dosyć tego strajkowania ! Pacjenci muszą mieć gdzie się leczyć !
Obserwuj wątek
    • Gość: mobber Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 09.06.06, 21:23
      Panie dyrektorze niech sie pan nie daje, całą eesztę załogi wyrzucić z zakazem
      pracy na zawsze
      • Gość: cv Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.06.06, 07:06
        Nie rozumiesz mobber ciężkiej, specyficznej i odpowiedzialnej pracy lekarzy.
        Dla nich podwyżki muszą być !

A tak przy okazji mam radę dla lekarzy ze szpitala na Katowickiej w Opolu:

Jeżeli Pani Dzido nie wie skąd wziąść na podwyżki dla Was to ja mam
        rozwiązanie. Może lekarze podsuną ten pomysł swojej dyrektorce ?
        Otóż wystarczy pozostałym pracownikom szpitala zmniejszyć premie tylko o 50
        złotych.
        To daje nam w przybliżeniu 350 (bo chyba tam około 400 osób pracuje) x 50 =
        17500 złotych miesięcznie. Podzielone na 70 (wg GW) lekarzy = 250 złotych + te
        500 złotych oferowane przez Panią Dyrektor powinno wystarczyć na wciągnięcie
        500 złotych do podstawy pensji i naliczenie pochodnych

• Gość: cv Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.06.06, 22:08
          Doszły do mnie słuchy, że ta część personelu WCM co to pominięta przy
          podwyżkach została (analityka, radiologia, rehabilitacja i ta reszta... no
          obsługa i inni) mają zamiar rozpocząć spór zbiorowy z dyrektorem szpitala. Coś
          im się tam nie podoba, że podwyżki dostali wyłącznie lekarze i pielęgniarki. No
          w głowach się poprzewracało. Panie dyrektorze Piskozub niech Pan nie ustępuje !
          Przecież z tego powodu nie można w nieskończoność zadłużać szpitala !
        • Gość: mobber Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.06.06, 23:21
          rozumiem i nawet proponuję aby pracownicy transportu nosili ich w lektykach
          • Gość: cv Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.06.06, 08:11
            A co dyrektorzy szpitali mają teraz robić ? Dalej zadłużać szpitale ? Nie
            płacić ZUS ?
            Nie ! Dosyć tego ! Strajki skończyły się definitywnie i w Nysie i w WCM !
            Został jeszcze problem zaspokojenia roszczeń lekarzy ze Szpitala Wojewódzkiego
            i koniec !
    • Gość: elektrykarz Re: Protest w szpitalu w Nysie IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.06.06, 19:59
      nie koniec bo za chwiulę szpitale stanąś z braku ludzi w zapleczu i znachory
      same se bendą bezpieczniki wkręcać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka