Dodaj do ulubionych

Polska szaro-czarna

13.07.06, 23:02
Takie barwy powinna miec nowa flaga Polska. Nic tylko sie slyszy w swiecie o
aferach , przekretach , brudach , biedzie ,nedzy , samobojstwach,
morderstwach nieszczesicach , niemoznosciach . Wszyscy tylko narzekaja
biadola placza i rozpaczaja. Co to za kraj. Czy jest chocby jakas jedna dobra
wiadomosc ktora plynie z tego kraju? A opolszczyzna to juz najwieksze bagno.
Jakies glupi gatki o jakis narodowosciowych niesnaskach cos co w
cywilizowanych krajach dawno umarlo smiercia naturalna.Dziwny narod
deklarujacy silna wiare bez wiary. Czyzby nadzieja tez tam umarla?
Obserwuj wątek
    • Gość: R.R. Re: Polska szaro-czarna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.07.06, 15:16
      Taaaaak, gdyby tylko polegac na prasie, to taki obraz moznaby miec, ale wiesz,
      co z przyjemnoscia znowu zobacze gdy sie do ojczyzny wybiore? Wszystkich
      narzekajacych tak samo, na to samo, w jednym jezyku, o podobnym wygladzie, i
      ten zapach i widok..."chwastow", tych zwyczajnych roslinek, ktore sobie przy
      drogach i miedzy plytkami chodnikowymi rosna i pachna! i tego, ze ludzie
      pracuja na dzialkach i im maliny i pozeczki rosna, i nie walcza o piekne
      trawniki, i to, ze ludzi widac na ulicach i chodnikach, a nie tylko w
      samochodach, i tego, ze ten kraj zyje a nie umiera w polit-poprawnosci, a
      zreszta, naladuje sie tym na jakis czas i tez mi wystarczy! Reszta absurdow
      wyzwala tylko podziw dla wytrzymalosci rodakow!
      • czarnarozpacz11 Re: Polska szaro-czarna 15.07.06, 03:26
        No trzeba sie naladowac niezle aby znowu rok przetrwac w nowojorskiej piwniczce
        sprzatajac bogate domki , aby zas za rok do ojczyzny wrocic poswiecic przed
        rozdzinka bogactwami i pleciolek naopowiadawszy jak sie to jest na wysokiej
        pozycji w spoleczenstwie amerykanskim z powrotem za ocean powrocic. Takie to
        polaczki cwaniaczki.
        • Gość: cichy Re: Polska szaro-czarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 03:52
          a mnie nie przeszkadza ze ktos gada o aferach - bo te sa wszedzie. Mnie to nie
          interesuje. Skupiam sie nad swoja praca, szczesliwy wracam do domu, wynosze
          miske z zimna woda na taras, swieci slonce( troche za mocno) ale nie
          narzekam , caluje zone, z ktora moglem sie rozwiezc ale w pore sie
          opamietalem, wdze jak trawa rosnie pieknie wiec dzis ja skosze - i co
          najwazniejsze staram sie wszystkim wybaczac ! A wiecie dlaczego mi tak dobrze ?
          Bo rzucilem w cholere alkohol ! Od dwu lat nie pije ani kropelki ! Postrzegam
          swiat dookola jako swiat pijacy, na wiecznych stresach, ciagle w hustawkach
          nastrojow, ja to wszystko przrabialem jak pilem. Teraz jestem po prostu
          normalnie zadowolony i szczesliwy.
        • Gość: R.R. Re: czarna rozpacz IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.07.06, 04:44
          ...to czytac z perspektywy tylko wlasnych ograniczonych
          doswiadczen...Wspolczuje, jesli to twoja rzeczywistosc. Sprzatam SWOJ dom,
          owszem, tak jak kazdy, kto lubi miec ladnie wokol. Wiedzie mi sie dobrze, czego
          i Tobie zycze, jak i czytania ze zrozumieniem. Jesli taka ma byc Twoja reakcja
          na moj wpis pod Twoja rozpacz, to widze z kim mam do czynienia i nie zycze
          sobie dalszej wymiany z toba. Masz tyle racji co i gracji, chyba ze to twoja
          zacheta to dalszych wpisow. Nie wszyscy lekarze chyba wyjechali. Napewno ktos
          ci pomoze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka