Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 07:00
Mam nadzieje ze mimo bliskosci szpitala w momencie kiedy bedziecie
potrzebowac pomocy nikt nie skorzysta ze wspolczesnych srodkow transportu i
przyjda z noszami na piechote po wasze zchorowane ciala. mam tez nadzieje ze
beda dlugo szli z powrotem tak dlugo ze nie dozyjecie konca tej wycieczki.
Wasza malo miasteczkowowsc i egoizm oraz brak tolerancji nawet wobec tak
szczytnych spraw jak ratowanie zycia jest zenujacy. A mowia ze w Polsce jest
99 % katolikow, a gdzie ta ich milosc do blizniego.
Zreszta co sie dziwic mieszkancy Malinki mysla chyba ze mieszkaja w
sielankowej wiosce gdzies w bieszczadach. Sklepow nie chcecie ladowiska nie
chcecie a miasto i mieszkancy cierpia przez takich jak wy. Wystarczy przejsc
sie po Waszej dzilenicy brod smrod i psie odchody a geby pelne frazesow.
Jeszcze raz gratuluje i zycze aby nikt sie nie spieszyl w chwili kiedy
bedziecie potrzebowac pomocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: 83.18.31.* 26.07.06, 07:30
      popieram poprzednią wypowiedź.ada
      • Gość: . Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 07:47
        Ja rowniez... Wiesniackie zwyczaje...
      • Gość: Opolanka Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:07
        Przecież ci ludzie kupowali mieszkania kiedy stał już tam szpital! Czego się
        spodziewali? Przecież wiadomo, że szpital to karetki, itp. Przez 20 lat
        mieszkałam między szpitalem a strażą pożarną (nie w Opolu tylko w większym
        mieście) i jakoś nikomu z nas nie przyszło do głowy protestować przeciwko
        karetkom, śmigłowcom, syrenom alarmowym i wozom strażackim.
        • Gość: mieszkaniec malink Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.ipt.aol.com 06.08.06, 12:53
          nie mogę uwierzyć jak ludzie mogą okazywać taką krótkowzroczność i zaściankowość.
          jest mi wstyd za tych co nie wspierają szczytnego celu lądowiska na WCM.
          wystarczy tylko sobie wyobraźić to cenne istnienie ludzkie (może jakieś dziecko,
          może czyjąś mamę, a możę tate, któryh życie uzależnione jest od przywiezienia na
          czas).
    • Gość: Ptaszor Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.uni.opole.pl 26.07.06, 08:06
      też bym się nie zgodził - przecież tam będą lądować helikoptery co circa 3,5
      minuty, a to generuje straszny hałas (i jaki wiatr do tego...)
      • Gość: kajpapaja Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.cec.eu.int 26.07.06, 08:23
        weź chłopie wyluzuj - to nie ma być lotnisko międzynarodowe tylko lądowisko dla
        helikopterów ratowniczych.
        Iżyczę ci, żebyś nigdy nie musial być takim helikopterem transportowany - czyli
        zdrówka i szczęścia, zapyziały!
        • Gość: Ptaszor Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:27
          jeśli to do mnie to - hihi - dałeś się jak dziecko...
      • Gość: ninalopo Mieszkańcy Malinki blokują ratowanie życia!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:25
        Na pewno i bazę rakietową wam tam zbudują z silosami atomowymi.
        ---
        Zdrowia życzę, Malinkowicze!
        A czego żaden z was mordy nie chciał wystawić do kamer TVP3?
        Boicie się, że lekarze z WCM was obdarzą niechęcią?
        Jak któregoś z was stuknie zaspany TIR-owiec na A4, a karetka nie zdąży na czas
        do szpitala - w trymiga wystosujecie pismo o budowie lądowiska.
    • Gość: opolanin Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:29
      Supermarket - NIE! Helikopter - NIE!! Może najlepiej zamknąć tych ludzi w
      jakichś ziemiankach? Tam przynajmniej nie będzie im szkodzić cywilizacja. Swoją
      droga po cholerę nam taki wicemarszałek, który nie potrafi zająć stanowiska??
      Zamiast powiedzieć, że lądowisko jest niezbędne, to jakimiś opłotkami się wymyka
      - "nie jestem stroną" etc. No tak, ale zbliżają się wybory...
    • Gość: Jan Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 26.07.06, 08:33
      Muszę zmartwić Michała. Niestety okolica Szpitala to nie Malinka. Najbliżej jest
      do "Dobrych Domów" i osiedla spółdzielni "Wiarus" mieszka tam cała komunistyczna
      ekipa, która obecnie ma procesy sądowe, oraz ich grono najbliższe. Jednym słowem
      "TOwarzysze"
      Oni już tacy są.
      Nie mają nic wspólnego z 99% katolików.
      Pytasz ich o etykę , o ratowanie życia.
      A co to ich obchodzi. Etyka jako że wywodzi się z katolickiej moralności jest im
      szczerze wroga.
      Może i karetki robią większy hałas jak kilkuminutowy pobyt śmigłowca na
      lądowisku raz w tygodniu. Ale narazie nie mogą zabronić ruchu karetek , może jak
      wrócą do władzy to kto wie.
      • Gość: Znowu Malinka Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.06, 08:53
        Widać chłopie, że nie jesteś w temacie. Większość z nich (Komuchów - jak ich
        nazywasz), od dawna już tam nie mieszka...
        Zresztą teoretycznie akurat oni byliby ostatnimi osobami, które protestowałyby
        w tej sprawie. Więc nie wprowadzaj zamętu i nie siej fałszywej propagandy.

A tak strasznie hałasują emeryci, którym w mieście zachciewa się spokojnej
        wioski, wolnej od wszelakiego hałasu...

Tak jak niedawno kilku pacanów protestowało przeciw Centrum Handlowemu z
        prawdziwego zdarzenia, czemu dali wątpliwy argument władzom miasta, tak ich
        koledzy protestują teraz przeciw lądowisku dla helikopterów ratowniczych. Jedno
        i drugie powinno jak najszybciej powstać !!!

To samo dotyczy ścisłego centrum - Rynku w Opolu, w którym mieszkają w
        większości emeryci i którym strasznie przeszkadza hałas z dwóch na krzyż
        ogródków piwnych, ale o przeniesieniu w spokojniejsze miejsce nie chcą słyszeć.
        Prezydent ugina się pod naciskami kilku narwanych dziadków i sprzedaje lokal ze
        świetną lokalizacją np. dla Optyka, a nie pod działalność gastronomiczną...

Dlatego właśnie mieszkamy w większej wsi, a nie w mieście z dużymi aspiracjami.
        Pozdrawiam!
      • Gość: OO Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.08.06, 08:02
        Jeśli chodzi o osiedle wiarus ijegomieszkańców to używa się nazwy "zatoka
        czerwonych świń"-mówi samo za siebie
    • Gość: kkk Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:46
      Przecież Wy ludzie też możecie kiedyś potrzebować takiej pomocy. Nie rozumiem
      dlaczego o tym nie myślicie. Oby tak sie stało jak to napisał autor
      poprzedniego postu.
      • Gość: behemot W klinczu protestu IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 26.07.06, 10:15
        Demokracja nasza protestem stoi.Rubaszny czerep i sarmacja z liberum veto.Moja
        chata z kraja. Niech się Rzeczpospolita rozwija o autostrady, nowe firmy,
        infrastrukturę, byle daleko odemnie.Jesteśmy narodkiem protestującym. Ogólnie
        tak ale obok mnie nie.W pewnej wspólnocie mieszkaniowej spór sie toczył o remont
        dachu.Ci z parteru mieli go w doopie bo im nie cieknie, więc niech sie martwią
        ci z górnych pięter.Z kolei parterowcy domagali sie uszczelnienia drzwi
        wejściowych, bo zimą zimno im wielce i rachunki za ciepło maja spore.No to ci
        którym cieknie na głowę w ramach retorsji powiedzieli, że drzwi maja w doopie bo
        im ciepło.No i spodziewać się należy, że poniemiecka solidna kamienica,
        pie..ie z hukiem nieremontowana za komuny i demokracji i wówczas wspólnota
        solidarna i zjednoczona stawi się w rathauzie domagając się pomocy od gminy,
        czyli od nas wszystkich.
        W naszym miasteczku protest rozwija sie lepiej niż gospodarka.Miało być Tesco w
        dawnej fabryce mebli - setka protestantów powiedziała nie i nie ma.Miał być
        Carefour na Malince - dwie setki powiedziały nie i nie ma.Problemy komunikacyjne
        wszystkim daja w doopę.Miała być średnicówka je rozwiązująca - wyspiarze
        zakrzyknęli nie - i nie ma.Miała być stacja benzynowa przy myjni na Katowickiej
        - setka komitet założyła powiedziała nie - i nie ma.Ogródki w rynku i knajpki w
        tak wielkich upałach winne byc dłużej czynne - setka protestuje od lat by
        zamykać je o 22 i co - i jest.Gó.. bydlece z pól zalatuje (a co lawendą ma
        pachniec, to nie południowa Francja) i już się komitet protestacyjny zawiązuje
        by kmiotkom z głowy hodowlę wybić decyzją rathauzu i zmusic do upraw, zapewne
        obficie pylących i czekać tylko protestów alergików, bo kto widział ziemię
        uprawiać w mieście.Mieli zlikwidowac ogródki działkowe w centrum obok Reala -
        działkowcy murem stanęli - i warzywka i owoce świerzutkie rosną.Ma być lotnisko
        przy szpitalu,rzecz tak normalna jak podjazd dla karetek w tego typu obiektach,
        no i znów setka powiedziała nie - i jak myślicie co będzie?
        Władza słucha w podejmowaniu decyzji owych setek protestujących, ktore wcale
        nie układaja się w tysiące i dziesiątki tysięcy gwarantujących ponowny jej
        wybór.I gdyby był to problem tylko władzy to pal to sześć, ale staje sie ta
        skłonność do protestowania i hamowania rozwoju i bezpieczeństwa gminy sprawą nas
        wszystkich bo zaczynamy przez taką politykę wszyscy dostawać w doopę.Ciekawe ile
        jeszcze doopa potrafi wytrzymać?
    • Gość: Maria Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: 213.17.145.* 26.07.06, 09:35
      Czy Ci mieszkańcy Malinki nie utrudniają za bardzo życia mieszkańcom
      miasta.Niech wybudują np. w Niwkach sobie osiedle,bez sklepów,bez komunikacji
      może wtedy pozwolą żyć innym.
    • Gość: eddi Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.06, 09:43
      Taka jest wlasnie zasciankowosc tego chorego miasta ....jak jej mieszkancy
      nazywaja "stolicy polskiej piosenki" ....Ciesze, ze juz mnie w Opolu nie ma i
      nie bedzie ----To kolejny potwierdzenie mojej zyciowej decyzji
    • Gość: Berni Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 26.07.06, 09:57
      Do autora .Następnym razem prosze wymienić ulicami protertujących BAŁWANÓW a
      nie obsmarowywać GÓWNEM CAŁEJ MALINKI.Ustawa o ochronie danych osobowych nie
      blokuje tego. zaniedługo napiszecie ,że buce z zaściankowego OPOLA nie chcą
      helikopterów ratunkowych u siebie. a co do protestujących to mam nadzieje że
      pomimo bliskości szpitala będziecie zdychaś jak psy pod płotem bando
      nowobogackich pierdzieli .
      • Gość: gubala Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:05
        opublikować liste protestującuch.Jeśli mieli odwagę protestować,zapewne dla
        dobra publicznego,to winni zgodzić się na publikację swych nazwisk.Jest
        przecież czym się pochwalić,walczą o spokoj,własny.
        • Gość: GP Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.06, 10:36
          Poraz kolejny garstka emerytow chce blokowania wszystkiego co nowe, w przypadku blokady marketow i
          ogrodkow na rynku tez tak bylo. Ciekawe kiedy tzw ratusz zorientuje sie ze "wsluchujac" sie w glosy tych
          idiotow tak naprawde denerwuje wiekszosc mieszkancow tych czesci miasta... :( Mieszkam obok i budowe
          lotniska popieram!
    • Gość: ratownik Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 26.07.06, 11:07
      Proponuje by każdy członek "komitetu anty smigłowcowego" złozył na pismie
      oświadczenie że nie wyraża zgody na transportowanie go do szpitala
      helikopterem. Oświadczenie to powinno byc respektowane przez ratownicze słuzby
      medyczne w każdej nawet najbardziej niebezpiecznej dla
      zycia "oświadczeniodawcy" sytuacji. Jak nie chca lądowiska to do szpitala niech
      jeżdzą czym chca ale niech nie zabieraja prawa do sprawnej pomocy innym. Takie
      pseudo społeczne głosy nie maja prawa byc rozpatrywane - tu chodzi o
      bezpieczeństwo, życie i zdrowie ogromnej liczby ludzi.
      • borus6 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 26.07.06, 11:18
        Czego się dziwicie skoro to prowincjonalne misteczko ze swoją inteligencją - z
        najgorszymi wynikami maturalnymi - ciągnie do Białorusi.Tutaj potrzebny jest
        Prezydent" z j....i". Wszystko w tym mieście jest torpedowane.
        Znajomi z zagranicy czytaja to forum i śmieją sie z tego niskiego poziomu
        mieszkańców.
        Budować lądowisko i to natychmiast - przeciwników podać do publicznej
        wiadomości , skoro tacy bohaterowie. Cóż wychodzi wychowanie rodzinne.
      • Gość: ninalopo Mieszkańcy Malinki nie chcą ratować ofiar wypadków IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:21
        Popieram ratownika.
        Protest tych tchórzliwych sobków powinien trafić do kosza a najlepiej
        niszczarki.
        Szanse ratunku dla setek tysiecy nie może blokować gastka dyżurnych
        blokadystów-sadystów!
    • Gość: Elzbieta Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:41
      Bardzo proszę nie utożsamiać wszystkich mieszkańców Malinki z absurdalnymi
      żądaniami garstki egoistów bez wyobraźni. Jako mieszkanka Malinki chciałabym
      wyrazić swoje przekonanie, że w sytuacji podejmowania decyzji o utworzeniu
      lądowiska dla helikoptera ratującego ludzkie życie - w ogóle nie należy pytać
      okolicznych mieszkańców o zdanie. To nie jest inwestycja typu budowa
      hipermarketu. Niedługo wyżej wspomniani zaczną domagać się zakazu jazdy karetek
      na sygnale, itp. Z głupotą się nie dyskutuje. Czy nie regulują tego stosowne
      przepisy?
      • Gość: malinka Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 26.07.06, 11:53
        Zgadzam sie, w takich sprawach głos kilku, kilkunastu mieszkańców nie powinien
        się liczyć. Gazeta też niech nie rozciaga opinii paru sobków na wszystkich
        mieszkanców dzielnicy.
        Podobnie radni PO zrobili w sprawie centrum handlowego. Protestowało
        kilkudziesięciu mieszkańców, co było podstawą negatywnej decyzji w sprawie
        inwestycji. To, ze badania wykazały, ze 75% chciało centrum handlowego nie
        miało żandnego znaczenia.
        Mam nadzieję, że władze wojewódzkie nie pójda ta droga, bo tu chodzi o
        mozliwości ratowania życia, a nie tylko o konkurencję dla Reala i wygodę
        mieszkańcó.
      • Gość: świadek wypadku Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 26.07.06, 20:25
        Bezwzględnie konieczne sa głosy masowego poparcia dla budowy lądowiska na
        terenie szpitala. Gdzie można je zgłaszac?
      • Gość: fem5 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:01
        To dlaczego nie poszłaś dziś wyrazić swojego zdania? No DLACZEGO??
    • Gość: Paweł Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:00
      Ja się nie zgadzam z twoją wypowiedzią jestem mieszkańcem Malinki i śmigłowce
      mi nie przeszkadzają, jak najbardziej niech robią tam lądowisko, i niech się
      nikogo nie pytają, ważniejsze jest zdrowie i nasze bezpieceństwo a nie interes
      kilku maruderów którym wszystko przeszkadza, obojętnie co to będzie.
      • Gość: Emeryt z Malinki Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.06, 14:17
        A ja jestem przeciwny lotnisku.
        Wyobrazcie sobie- laduje taki helikopter z bardzo chorym albo rannym
        osobnikiem i nawskutek pedu powietrza spada moje jedyne jablko z dzewa!!!!!
        Co za tragedia , jedyne jabluszko - a przeciz tyle ludzi zyje w naszym katolickim
        kraju.My katolicy pomodlimy sie za jego dusze i za jego rozpaczajaca rodzinke.
        A jak moja kurka-zlotopiorka dostsnie stresu z halasu przy ladowaniu ,to nikt
        nawet nie zwroci na ta tragedie uwagi i nikt sie za dusze (bo i zwierzata takowa
        maja) nie pomodli.
        Ja to juz teraz modle sie o zdrowie dla mnie i mojej kurki ,
        a co do rozumu to powiem tylko " PANBOG DAL I PANBOG ODEBRAL"
        Moje jedyne jabluszko jeszcze wisi na galazce
    • Gość: Rzywwy A ja mieszkam na Malince i nie mam nic przeciwko IP: *.atol.com.pl 26.07.06, 14:44
      Wiadomo że ratują one życie kiedy chodzi o czas, ale Malinka to ogólnie już
      powoli osiedle emerytów się robi i o cokolwiek by ich nie zapytać to nie chcą...
    • Gość: Opolanka z Malinki Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.range86-132.btcentralplus.com 26.07.06, 15:45
      Ludzie to w koncu jest szpital wojewodzki a nie jakis tam kompleks sklepow! Nie
      ma sie co pytac burakow o takie rzeczy. Ja nie pamietam zeby ktos sie nas pytal
      czy chcemy zeby w ogole wybudowali tam ten szpital wiec nie rozumiem dlaczego
      kwestia ladowiska jest poddawana jakims tam ankietom czy innym protestom. Z
      kosami do nowoczesnej Europy. Wstyd mi...
      • dar54 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 26.07.06, 15:56
        Wciąż się kłania brak planu rozwoju gospodarczego miasta.
        Od 60-ciu lat nie doczekalismy się takowego.
        Widocznie zawsze Opole ma nie taka jak należy władzę, która wszystko czyni bez
        zatwierdzonego planu - chyba tak najwygodniej.
        Byłaby zastrzeżona strefa dla handlu - wówczas nikt nie miałby nic do
        powiedzenia. Szpital budowano jak jeszcze Malinki II nie było - jeżeli władza
        szybko nie zrealizuje tak ważnego tematu , to niech sobie idzie na łączkę.
    • Gość: Maciek Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: 217.207.122.* 26.07.06, 20:57
      dochodze do wniosku ze mieszkanca Malinki wszystko przeszkadza... zaczelo sie
      od hipermarketu a teraz lotnisko... Ludzie co sie z Wami dzieje ??
      a moze dzieki temu lotnisku uda sie uratowac zycie jednemu z Was ???

• opolak Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 26.07.06, 22:37
        Opole to skansen, więc nie wolno nic zmieniać - wkrótce pozostaną tutaj sami
        emeryci i renciści. Gospodarnością i rozmysłem nie mogą się pochwalić opolanie -
        malinkowicze. Jak psy ogrodnika.
    • Gość: som Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.214.adsl.brightview.com 26.07.06, 23:06
      malostkowi wiesniacy, nie chca chwili chalasu, ktory moze uratowc komus zycie.
      co za ludzie, ja bym wpisal ich na czarna liste i nie udzielal pomocy medycznej.
      • Gość: ZOMO czwartej RP A wysiedlić protestujących i spoko!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:29
        najlepiej w Bieszczady
        • Gość: wiesniak z malinki Re: A wysiedlić protestujących i spoko!!! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 27.07.06, 09:32
          Ja mieszkam obok szpitala i chcę tego lądowiska, a temat ratowania życia nie
          powinien podlegć konsultacjom społacznym, zwłaszcza takiemu motłochowi jaki
          mieszka na Malince.
          • Gość: malinka Re: do wieśniaka z Malinki IP: *.atol.com.pl 27.07.06, 18:45
            Zanim będziesz obrażał mieszkańców Malinki, to przeczytaj artykuł ze
            zrozumieniem.
            1. Powstał komitet protestacyjny. Ile liczy osób, kto wszedł do niego - nie
            wiadomo.
            2. Najprawdopodobniej jest to kilka lub kilkanaście osób. Władze nie powinny
            liczyć sie z awanturnikami w tak waznej dla mieszkańców regionu sprawie.
            3. Paraliz decyzjny władz jest porażający. Uczepią się nawet najmniejszego
            protestu, zeby nie podejmować żadnej decyzji lub wydać decyzję negatywną.
    • Gość: fred Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:58
      A czego możecie się spodziewać od takich "PO-lityków",gdy zbliżają się wyborcze
      igrzyska, ani "Rurka",ani "Rysio-Hamulcowy",ani też zadna inna opolska
      polinędza,nawet palcem nie ruszy ze strachu przed zmasowanym gniewem geriatro-
      elektoratu,któremu przeszkadza nawet śmiech własnych wnuków.Ot zadupie.
      WROCŁAWIU JAK JA TĘSKNIĘ ZA TWYMI ŚWIATŁYMI OBYWATELAMI
      • mirax6 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 27.07.06, 22:48
        Należy zlikwidować Straż Pożarną na Głogowskiej , bo mnie budzi w nocy -
        mieszkam na Malince. Zakazać w nocy karetkom pogotowia używania sygnałów
        dźwiękowych, bo mnie budzą - a jeżdżą pod moim oknem, Policja też niech jeździ
        po cichu, bo kury przestaną znosić jaja,po 22-giej zakazać jeżdżenia wszelkim
        pojazdom mechanicznym przy Malince.
        Ludzie toż to potrzeba dokonać wstrząsu tym maruderom.
        Zrealizować średnicówkę , TESCO przy Światowida, Caerfoura na Malince,dojazd do
        ZOO, zlikwidować wszelkie bariery dla niepełnosprawnych w Opolu.
        Jesteśmy zaściankiem UNII - w ogonie za Słowacją - wkrótce za Rumunią.
        • Gość: Emeryt z Malinki Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.06, 22:59
          Widze ze my dwaj sie rozumiemy:

"A ja jestem przeciwny lotnisku.
          Wyobrazcie sobie- laduje taki helikopter z bardzo chorym albo rannym
          osobnikiem i nawskutek pedu powietrza spada moje jedyne jablko z dzewa!!!!!
          Co za tragedia , jedyne jabluszko - a przeciz tyle ludzi zyje w naszym katolickim
          kraju.My katolicy pomodlimy sie za jego dusze i za jego rozpaczajaca rodzinke.
          A jak moja kurka-zlotopiorka dostsnie stresu z halasu przy ladowaniu ,to nikt
          nawet nie zwroci na ta tragedie uwagi i nikt sie za dusze (bo i zwierzata takowa
          maja) nie pomodli.
          Ja to juz teraz modle sie o zdrowie dla mnie i mojej kurki ,
          a co do rozumu to powiem tylko " PANBOG DAL I PANBOG ODEBRAL"
          Moje jedyne jabluszko jeszcze wisi na galazce"
          • Gość: malinka Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 28.07.06, 00:34
            Wy tu sobie żartujecie, a sprawa jest poważna. Prezydent nie zgodziła się na
            lądowisko. Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego?!!!!
            • dar54 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 28.07.06, 10:00
              Bo nie powinien byc prezydentem, który wszystko kontruje : średnicówkę, dojad
              do ZOO, TESCO, Caerfoura,strefę ekonomiczną itd, itd
              • jawor10 Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców 28.07.06, 18:38
                Skoro karetki pogotowia mają trudną drogę do WCM - brak połączenia Witosa z
                obwodnicą, Pużaka z Witosa , trudny dojazd od miasta - odpada inna lokalizacja
                lądowiska.Jeżeli ratuszowi z Prezydentem na czele są w opozycji - należy
                wreszcie zrobic z nimi porządek. To są skamieliny cofające Opole do Białorusi.
                • Gość: cezet Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:44
                  średnicówka przez Pasieke odpadła i chyba tylko przypadkiem Prezydent mieszka
                  na Pasiece.Lądowisko też odpadło a chyba także przypadkiem Prezydent widywany
                  był na Sosnowej w domku swoim?rodziny?znajomych?
                  • Gość: juhas Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.07.06, 18:56
                    Czy to prawda, że karetki wjeżdżając w Aleję Witosa Wincentego mają wyłączać
                    syreny (tak mi się coś po uszach kołacze, że onegdaj okoliczni mieszkańcy
                    skarżyli się na ich hałas dyrektorce pogotowia i dyrektorowi WCM) ?

Również (i to na tym forum) jeden taki skarżył się, że karetki jadące
                    Katowicką do Szpitala Wojewódzkiego nie pozwalają spać przy otwartym oknie.
                • Gość: oscypek Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 28.07.06, 20:02
                  Przecież, gdyby władze miasta zgodziły się na Carrefoura, np. za Castoramą, to
                  byłaby Aleja Solidarności i łatwy dojazd do szpitala, uzbrojone tereny na
                  Malince po niedokonczonej szkole zrekultywowane przez inwestora.
                  Jednak w zadziwiający sposób proste i korzystne dla wszystkich rozwiązania są
                  torpedowane przez tzw. radnych prawicy.
                  Za każdym razem wystarczającym powodem zaniechania jest protest promila
                  mieszkańców dzielnicy.
    • Gość: oburzony Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.chello.pl 01.08.06, 14:29
      A reszta opolan NIE CHCE mieszkańców Malinki w swoich szeregach.
      Won mieszkać pod las i tam skłądać protesty.
      Upublicznic cały komitet protestacyjny i tych co ich poparli w prasie lokalnej lub na łamach tego forum.
      • Gość: malinka Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.atol.com.pl 01.08.06, 14:40
        To nie mieszkańcy Malinki nie chca ladowiska, tylko właściciele domków
        jednorodzinnych w okolicy szpitala. Ile razy mam to powtarzać!!!
        Istotą sprawy jest decyzja prezydenta przedkładająca interes dorobkiewiczów nad
        interes publiczny!
        W dodatku jest to niezgodne z prawem, bo do projektu ustawy o ratownictwie
        medycznym jest dołaczone rozporządzenie, które nakazuje lokalizację ladowiska
        przy szpitalu w takiej odległości, zeby nie trzeba było wozić chorych karetką!
      • Gość: Sąsiad Pamiętliwy Mieszkańcy Malinki chcą powrotu ZOMO-wców IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:41
        Samolubne, czerwone świnie!
        Jeszcze zakwiczycie - Zobaczycie!
    • Gość: po Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.eranet.pl 02.08.06, 19:49
      ciemnogród
    • Gość: Adrian Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.uni.opole.pl 03.08.06, 09:51
      Mieszkam na Malince i wcale nie uwazam że to my jesteśmy winni co ma Malinka do
      tego!!!To przecież wina domków jednorodzinncyh na ulicy Jodłowej,Bukowej,Górnej
      oraz inncyh uliczek z domków jednorodzinncyh za WCM rodzina prezydenta tam
      mieszka dlatego nie chciał on wybudować lotniska czepiajcie się emerytów którym
      wszytko przeszkadrza każdy normalny człowiek niemiałby nic przeciwko temu
      przecież życie ludzkie jest najważniejsze a nie to że komuś przeszkadrza hałaś
      helikoptera.
      Ludzie co z wami ten świat juz jest taki że człowiek się nie liczy ważniejsze
      są pieniądze.
    • Gość: mieszkaniecMalinki Re: Mieszkańcy Malinki nie chcą śmigłowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:52
      Mieszkam na malince od wielu lat! Musze przyznac, ze wstyd mi za ograniczonych
      intelektualnie mieszkancow, ktorzy protestowali przeciwko budowie lotniska dla
      smiglowca ratunkowego!!!
      • borus6 Łomżanie jednak są porządnymi ludźmi 04.08.06, 12:42
        elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=4767

50 tyś. zł ma kosztować nowe lądowisko dla helikopterów przy Szpitalu
        Wojewódzkim w Łomży. - Stare jest niebezpieczne i drogie - mówi szef
        szpitalnego Oddziału Ratunkowego Bogdan Opyrchał.

O nowe lądowisko, a w zasadzie, mówiąc jeżykiem fachowców „miejsce lądowania i
        startu helikopterów", doktor Opyrchał stara się od siedmiu lat.

- Obecne lądowisko, zlokalizowane między szpitalem a ul. Kazańską jest drogie i
        skomplikowane w eksploatacji - tłumaczy Opyrchał. - Do każdego lądowania
        śmigłowca musimy wynajmować od pogotowia drogie karetki, konieczna jest też
        eskorta policji, bo na widok maszyny latającej zbiegają się tłumy widzów.

Kilka lat temu postanowiono przenieść lądowisko na teren szpitala. Pierwsza
        lokalizacja nie znalazła akceptacji władz, ze względu na oddalenie od Izby
        Przyjęć. Obecna ma już niezbędne pozwolenia, m.in od prezydenta Łomży i
        opracowany projekt. Musi on zostać jeszcze zatwierdzony przez inspektora
        nadzoru lotniczego w Białymstoku, który obsługuje łomżyńskie lądowisko.

Wizyty białostockich „latających" lekarzy mają miejsce w Łomży kilkanaście razy
        w roku. Naj-częściej z podniebnego transportu korzystają pacjenci kardiologów
        czy ortopedów, potrzebujący natychmiast przeszczepu czy przyszycia organów.

- Kiedy cenna jest każda sekunda i trzeba lecieć do kliniki np. pod Wrocławiem,
        to śmigłowiec jest najszybszą formą dowozu pacjenta - mówi Opyrchał, choć
        przyznaje, że lądowisko w Łomży, nie jest tak konieczne jak np. w Suwałkach i
        Giżycku.

- Tam trudniej szybko dojechać gdzieś, choćby ze względu na jeziora - podkreśla
        lekarz.

Z usług helikoptera nie korzysta łomżyńskie pogotowie.

- W naszych realiach taniej i zdecydowanie szybciej dojedziemy do pacjenta
        karetką - tłumaczy Konrad Kamiński, zastępca dyrektora Pogotowia Ratunkowego w
        Łomży, który obecną częstotliwość wyjazdów łomżyńskiego pogotowia na terenie
        byłego woj. łomżyńskiego oblicza na 60 dziennie.

Lądowisko w Łomży musi jednak być, gdyż przepisy wymagają, aby posiadał je
        każdy Oddział Ratunkowy w systemie Zintegrowanego Ratownictwa Medycznego. Bez
        lądowiska Narodowy Fundusz Zdrowia może nie zakontraktować usług oddziału.
        • Gość: Radio Erewań Re: Łomżanie jednak są porządnymi ludźmi IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:25
          Łomża rymuje się z komża. Dlatego wszystko tam wychodzi.
          Nawet piwo niezłe tam warzą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka