Dodaj do ulubionych

Drugie Tesco przy Ozimskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 07:32
No to teraz rozumiem ... dobrze, że jeszcze raz wszystko przemyślano spisano
na papierze i jak rozumiem uwzględniono większość interesów miszkańców i
TeSCO. Myślę że to wyjdzie wszytkim na zdrowie.
Obserwuj wątek
    • Gość: rewjgh,tk Kowalski to kawał drania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 07:44
      Jak już wybudują to niech mnie coś tam jeżeli ni razu do tego tesco się nie
      wybierze on lub ktoś z jego rodziny. "wybudowanie tego marketu nic nie da
      miastu" Spadaj stoperze na samo dno twojej wieśniackiej Silesii.
      • Gość: dee Re: Kowalski to kawał drania IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 28.08.06, 07:58
        2 teska i 2 reale - to jakieś chore.
        • Gość: pendentyw Re: Kowalski to kawał drania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:17
          2 teska i 2 reale - to jakieś chore.
          Ciekawe ilu jest w Opolu Kowalskich...
          No i czy wszyscy mają niezbyt równo pod kopułą?
          • komol TESCO do Ozimskiej 28.08.06, 12:11
            TESCO z OPOLANINA szybko da nogę, bo ten obiekt ma wady budowlane i należałoby
            go rozebrać - przecież z przekazaniem po wybudowaniu było mnóstwo problemów i
            warunkowej zgody na eksploatację
            • Gość: Przemek Re: TESCO do Ozimskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:37
              Nie sadze zeby sie z tamtad wynieśli, za duzo zainwestowali.
              Pozatym wady konstrukcyjne, nawet jesli sa (Ciekawe z kad masz takie dane)
              nikogo nie obchodza - przypadek Katowic
        • Gość: Przemek Co w tym zlego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:39
          A co w tym zlego zeby bylo wiecej hipermarketow???
          Ja osobiscie nie widze w tym nic zdroznego i niepoprawnego.
          Wiecej sklepow wieksza konkurencja. Dla porownania np w poliskim wrocławiu
          znajdziecie wiecej ni 1 sklep tej samej firmy. A jeli komus to przeszkadza to
          co z Biedronkom???
    • Gość: Tomek(DD) i co dala komus ta 4 letnia zwloka? IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.06, 17:52
      Tu wlasnie jest pies pogrzebany: latwo powiedziec, nie budowac...ale co komu z
      tego przyszlo?
      Czy male sklepiki poprawily jakosc sprzedawanych towarow? przestawily sie na
      produkty niszowe?
      Gdzie te sklepiki gdzie mozna kupic np 100 rodzajow sera, gdzie te warzywniaki
      gdzie bedzie z 6 roznych gatunkow ziemniakow czy pomidorow? Gdzie winoteki?

Male sklepiki oferuja to samo badziewie co hipermarkety, tylko ze w mniejszym
      wyborze i drozsze. I ja mam za to placic?

Dobrze ze w Opolu nie dziala jakies silne lobby bazarowe ktore zwalczaloby male
      sklepiki mowiac, ze przeciez szczekowcy mieliby wiecej pracy gdyby nie bylo
      lewiatana, abec i centrum...hmm? Wtedy bysmy mieli z 15 bazarow w miescie...i
      pewnie wiele ludzi powiedzialoby ze jest super...bo tak "drzewiej bywalo"
      A miejsce jest...plac kopernika, rynek, maly rynek i cala krakowska od PKP az po
      ratusz...tylkko handlowac mydlem i powidlem...
      hej!
    • Gość: Ewa Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.chello.pl 28.08.06, 19:42
      Skad u radnego Kowalskiego tyle falszu? A kto jak nie on, podczas pobytu w
      stolicy robi zakupy w CH Arkadia?! Dlaczego nie zaopatruje sie w malych
      sklepikach? , przeciez tam tez ponoc wszystko dostanie...
      • Gość: domyslny Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.core.lanet.net.pl 29.08.06, 01:10
        i tak na tym naprawde wygrywa tylko jeden pan co po sasiedzku ma hurtownie i
        kawaleczek gruntu, ktory jest dla tesco duuuuzo wart ;)
        pozdrowienia dla sponsora wypadow zagranicznych radnego omc boskiego :D
        • Gość: a kto Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 06:38
          wezmie pod uwage interes mieszkancow ul Ozimskiej, ktorym juz dzis natezenie
          ruchu przy tej mozno oblozonej arterii wylotowej na Warszawe niszczy domy
          (pekaja stare mury !) Ich protesty i ich glos Ratusz ma gdzies ! A przeciez
          ulokowanie Tesco na obrzezach miasta jest mozliwe ! Na miejscu Ratusza
          wspieralbym idee Turawy ktora chciala miec Tesco na pograniczu z gmina Opole
          tuz obok obwodnicy polnocnej miasta ! To jest swietny pomysl ! Ile trzeba miec
          w sobie arogancji, by plecami odwrocic sie od wyborcow, ktorzy boja sie o swoje
          domy, w koncu to dorobek calego zycia. Mam nadzieje ze radni okaza sie
          przytomni i nie popra tej idei. Zawsze przeciez mozliwa jest wymiana gruntow z
          Tesco, i wsparcie ich planow ale w innym miejscu ! Bede glosowal na PiS jesli
          PO nie potrafi powstrzymac tak nieludzkiego planu Pana Zembaczynskiego !
          • Gość: Ja Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:27
            Gość portalu: a kto napisał(a): A przeciez
            > ulokowanie Tesco na obrzezach miasta jest mozliwe ! Na miejscu Ratusza
            > wspieralbym idee Turawy ktora chciala miec Tesco na pograniczu z gmina Opole

A tam nie ma domów do zniszczenia ???????????????

Są i to wiele nowych a nie starych powojennych ,które same sie sypią
          • Gość: Klocek Rozwalajace sie domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:13
            Niech mi ktos cos wytlumaczy.
            Wszyscy narzekaja na stan Polskich drog, a szczególnie sami Polacy. Ale jak juz
            ktos sie za coś weźmie i chce wybudowac porzadna autostrade czy obwodnice z
            prawdziwego zdarzenia to natychmiast zajawia sie stado zielonych, ekologow, lub
            innych padalcow, ktorym to bedzie przeszkadzac. I albo to zyje tam niedziwedz
            brunatny, ryjowka, tudziez inny bezkregowiec ktory jest pod ochrona. Albo jest
            to rezerwat, park krajobrazowy, albo po prostu pole przenicy ktorego kos nie
            chce sprzedac za 10 krotna stawke jego wartosci bo uwaza ze od panstwa moze za
            to wziasc 100 krotnosc.
            Zawsze inwestycje znajda swoich oponetow, ktorym to sie nie bedzie podobac. Ale
            wladza nie jest od podobania sie i podlizywania wyborcom, tylko od dokonywania
            slusznych i madrych wyborów. Mieszkancy Ozimskiej, nie zapominajcie ze to
            wiekszosc decyduje a nie garsta z 1 osiedla domkow.
            Po 2 warto widziec cos wiecej niz koniec wlasnego nosa i dzialac w interesie
            ogolu a nie wlasnym. A opolu potrzebny jest ten hipermarket, i nic to nikogo
            nie obchodzi ze wam sie sypio domy.
            To sobie zrobcie remont. Mi samoloty lataja nad glowa, metro jezdzi pod
            podloga, pociag piszczy za oknem i co maja powiedzic ludzi z centrum ? ze co
            dworzec wywalic na peryferie bo glosno ?
            Fabryka mebli to stary nieurzywany moloch, ktory mozna by ladnie
            zagospodarowac, lub sprzedac ziemie pod hipermarket za co opole zarobilo by
            krocie bo punkt jest rewelka. Nikt sie na waszych posiadlosciach nie rzadzi, a
            ze obok cos wybuduja. No to co z tegop, co z tego ze zwiekszy sie ruch. Od tego
            jest miasto zeby był ruch. Chcesz miec spokoj to sie wyprowadz na Wies jeden z
            drugim 50-60 km od opola pod namyslopw albo prudnik to jak cie w zimie zasypie
            to bedziesz mial spokoj, i nikt cie do roztopow nie bedzie niepokoil.
            • Gość: do klocka Re: Rozwalajace sie domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 06:40
              wiesz klocek twoje myslenie jest takie jakies klocowate wlasnie. Jak mi zle to
              tez niech innym bedzie zle. Otoz ja mysle odrotnie, jesli jest sznsa by choc
              komus bylo lepiej nie bedzie lepiej. Tym bardziej ze tu niczego nie burzymy,
              nie robimy zle a wlasnie mamy szanse zrobic dobrze, madrze.
              Po pierwsze Prezydent Zembaczynski obiecywal wyborcom, ze wielkie supermarkety
              nie beda wchodzily do centrow miast. Jest szansa by tej obietnicy dotrzymac. Po
              drugie klientami Reala sa w wiekszosci ludzie zmotoryzowani, wiec jest
              oczywiste ze o w przypadku Tesco trzeba miec na wzgledzie natezenie ruchu czy
              to od strony Ozimskiej czy innej. Po trzeie mowiac o obrzezach miasta mialem na
              mysli inne oddalone od centrum tereny zielone wzdluz obwodnicy polnocenj, ktora
              jest naturalnym miejscem sytuowania takich obiektow. Po kolejne, dajmy szanse
              tym naszym ciagle slabym kupcom, to tez ludzie ktorzy maja swoj biznes i chca
              sie dalej rozwijac, a nie padac. Wreszcie ponownie pro domo sua.
              Klocek pisze: "Mieszkancy Ozimskiej, nie zapominajcie ze to
              wiekszosc decyduje a nie garsta z 1 osiedla domkow.
              Po 2 warto widziec cos wiecej niz koniec wlasnego nosa i dzialac w interesie
              ogolu a nie wlasnym. A opolu potrzebny jest ten hipermarket, i nic to nikogo
              nie obchodzi ze wam sie sypio domy.
              To sobie zrobcie remont. Mi samoloty lataja nad glowa, metro jezdzi pod
              podloga, pociag piszczy za oknem i co maja powiedzic ludzi z centrum ? ze co
              dworzec wywalic na peryferie bo glosno ?"
              Sami przyznacie ze to bardzo niemadra argumentacja !
              Jesli jest szansa nie niszczyc dorobku duzego uroczego osiedla wewnatrz
              miasta to dlaczego tego nie uczynic ? Opolu jest potrzebny duzy dom towarowy w
              rodzaju Reala, to oczywiste, ale nie robmy jeszcze raz tego samego bledu i nie
              lokujmy go w centrum, gdzie juz tyle utrudnień. Rowijajmy miasto w strone
              rozrzedzonej aglomeracji opolskiej gdzie takich molochow miejsce !
              Zwlaszcza to klockowe (klocowate !) "nikogo to nikogo nie obchodzi ze wam sie
              sypio domy" jest przykre. Bo powinno obchodzic jako obywateli co powodujemy
              naszym dzialaniem, czy czynimy dobro, czy zlo, czy dzialamy madrze, czy glupio.
              Mamy juz dosc glupich decyzji Ratusza ! Radni obudzcie sie i nie badzcie
              kretynami ! Jestem za popieraniem pomyslu Gminy Turawa by na jej granicy z
              Opolem dac miastu nowe miejsca pracy i nowe miejsca zakupow ! Nawiasem uwazam
              ze Prezydent Zembaczynski ma gdzies myslenie w kategoriach gospodarza opolskiej
              aglomeracji z racji sily swej gminy: powinien wchodzic w rozne wiazace uklady z
              otaczajacymi gminami i wspolnie inicjowac duze projekty: wspolne oczyszczanie
              Jezior Turawskich (bo to tez w interesie mieszkancow Opola), wspieranie
              nowoczesnych rozwiazan komunikacyjnych (np. dlaczego do tej pory Opole nie
              zaangazowalo sie w budowe szybkiej komunikacji dla aglomeracji opolskiej
              wykorzystujacej siec istniejacych torowisk - np. szybki tramwaj kolejowy do
              Dobrzenia Wielkiego ), czy Komprachcic, Tarnowa Opolskiego itp. To jest potezny
              projekt rozowojowy !
              • Gość: ja Re: Rozwalajace sie domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:24
                Gość portalu: do klocka napisał

Jestem za popieraniem pomyslu Gminy Turawa by na jej granicy z
                Opolem dac miastu nowe miejsca pracy i nowe miejsca zakupow !

Kiepski pomysł obiekt miał by powstać przy osiedlu mieszkaniowym
                Pomysł ten dawno został oprotestowany przez mieszkańców owego osiedla
                Więc sprawa nadal bedzie sie ciagnac latami
                Trzeba wybudowac na Ozimskiej Tesco a za Castoramom następny i bedzie spokój
              • Gość: klocek Re: Rozwalajace sie domy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:47
                No dobra uznaje twoje argumenty.
                Ale po co budować coś dla Opolan poza opolem. O ile obwodnica jest w miare oka
                bo jakos sie tam da dojechac to budowa hipermarketu w turawie dla mnie jest
                bezsensem. Kto bedzie jechal do sklepu 40 minut, robil w nim zakupy 2h i wracal
                kolejne 4 minut. W sumie razem nie cale 4h no moze 3 jak sie ktos stresci.
                3h zmarnowane zeby sobie zarcie na tydzien kupic. Sorry ale to troche za duzo.
                Pozatym koszty dojazdu.
                Nie kazdy ma samochód, a na bezpłatne autobusy z centrum pewnie w Opolu nie ma
                co liczyć.
                Pozatym nie jestem za tym zeby coś niszczyć. Wręcz przeciwnie, moja praca
                polega na budowaniu, i wymyślaniu pozytywnych rozwiązań.
                Ale jeśli coś jest dobre dla 150 000 ludzi, ułatwi im to życie, i obniżyjego
                koszty poprzez zwiekszenie konkurencji, to czemu by nalezalo to zaprzestac?
                bo paru osobą się to nie podoba?
                Pozatym co to bedzie za konkurencja dla REALA sklep oddalony o 20km czy ile tam
                jest do turawy. Ja wam powiem ZEROWA albo minimalna. Bo jeśli przeliczysz
                spalone paliwo i czas to zdecydowana wiekszość wybierze REALA i problem
                pozostanie a działania będa pozorne.
                Nie pasuje sklep w fabryce meblii. OKA jestem otwarty na propozycje gdzie go
                umiejscowic i co zrobic z terenem fabryki ?
    • Gość: zajf Co z wiaduktem? IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 29.08.06, 09:49
      Czy Tesco jakiś czas temu nie proponowało 10mln zł na remont wiaduktu, który
      wymaga naprawy? Pytam bo teraz jak zostanie uchwalony korzystny dla nich plan
      zagospodarowania terenu to miasto raczej nie zobaczy tych pieniędzy. I ciekawe
      czy "Hamulcowy" weźmie na siebie odpowiedzialność za taką niegospodarność.
      • Gość: ja Re: Co z wiaduktem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:54
        Konczy sie jego kadencja rozdaje kolegom co sie da i znika
    • Gość: wolny Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.wup.opole.pl 29.08.06, 11:38
      na ozimskiej jest pustynia, ktoś tam był?? Same hurtownie i firmy oraz skorupa
      zakładów meblowych. Co tam jest cennego nic !! A mieszkańcy ?? tych parę domów,
      co ra różnica kiedyś tam jeździły ciężarówki po meble, teraz do hurtowni. Na
      ozimskiej ruch i tak jest cała dobę. Przecież tam nic nie ma!! A to że w
      kieszeni reala siędzą najbardziej krzyczący to jasne jak słońce. Bo opolski
      real jest najbardziej syfiaty w całej polsce i najdroższy. I stać go
      na ..prezenty, żeby konkurencji nie wpuszczać. Tylko dlaczego Tesco? To też
      badziewie jakich mało.
      • borus6 Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej 29.08.06, 13:43
        Przy Głogowskiej,Wschodniej jest tyle terenów upadłych firm .Miasto powinno
        zadecydować o przeznaczeniu tego terenu na teren handlowo-produkcyjny - ,
        dojazd do obwodnicy,Plebiscytowej.Teren udbrojony - tylko pozyskac chętnych.
        • Gość: dulek Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:13
          ponieważ do dyskusji wchodzi nowe pokolenie/w Opolu sprawa tesco i innych
          potencjalnych inwestycji ciągnie się latami/ to przypomnę:fabryka mebli na
          Ozimskiej NIE ISTNIEJE,to była fabryka,której właścicielem
          jest...TESCO.Wszelkie utrudnienia zatem są czynione przez Hamulcowego i
          kamratów inwestorowi jak najbardziej ...opolskiemu!/jest właścicielem całkiem
          sporego kawałka gruntu,który zamienia się w park, ale z parkiem przemyslowym
          nie mający nic wspólnego-też jeden z poronionych pomysłów obecnej ekipy.
          • Gość: Ja Re: Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 09:17
            Trzeba zrobic w Opolu "Bielany Wrocławskie" w okolicy Makro
            Obwodnica blisko wszystko w zasięgu i nikomu nie będzie zawadzało
    • Gość: opolanka Drugie Tesco przy Ozimskiej IP: *.zeto.opole.pl 30.08.06, 13:39
      Osobiście wolałabym aby powstał market z wyposażeniem wnętrz,typu
      meble,firany,dywany itp.
      • dar54 centrum przy Głogowskiej / Wschodniej 30.08.06, 14:13
        Najlepszym terenem na centrum handlowe jest okolica Głogowskiej - Wschodnia.
        Zwłaszcza dla wiekszej ilosci mieszkańców okolicznych miejscowosci od strony
        wschodniej i południowej. Teren uzbrojony z dobrym dojazdem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka