Dodaj do ulubionych

Rozliczyć nauczycieli

IP: *.zwm.punkt.pl 31.08.06, 17:00
Jutro ma sie rozpocząć rok szkolny... Tymczasem, np. w pewnej szkole na
Reymonta koło przystanku uroczyste rozpoczęcie dopiero w poniedziałek? Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: gr Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:06
      Bo tak zdecydowł minister
      • Gość: ? Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.icm.edu.pl 31.08.06, 17:09
        rozumiem, ze nauczyciele za nieprzepracowane dni dostaną mniej?
    • Gość: belfer Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 213.17.145.* 31.08.06, 18:06
      wiekszość nauczycieli pracuje już od tygodnia... wiesz ile jest teraz
      biurokracji w szkolach????...plany pracy szkoly, plany wychowawcze, mierzenie
      jakosci, plany wynikowe, rozklady materialu itp itd. więc radzę ci "?" zajmij
      sie sobą i swoja pracą bo w dzisiejszych czasach być nauczycielem to wielkie
      wyzwanie niewspółmierne do zarobków...jestem pewien że jakbyś tak naprawdę
      zobaczył na czym polega praca w szkole , to nigdy byś się na nią nie
      zdecydował... a pretensje to wyślij do Wielkiego Romana.
      • Gość: budzetowa Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.centertel.pl 31.08.06, 19:29
        No tak.....jak się tak wybyczyć z miesiąc na urlopie to i potem zrobienie paru
        zestawien bywa szokiem....pracuje z nauczycielami to niestety wiem jak to
        wyglada naprawde.
        • Gość: abx Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 217.197.79.* 31.08.06, 20:48
          Czytając posty poświęcone nauczycielom wniosek może być tylko jeden: są
          beznadziejni. To pewnie dlatego mamy takie społeczeństwo...
          • Gość: do tematu Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.08.06, 22:33
            Dlaczego? a dlaczego nie?! JUZ CHCESZ SIE POZBYC WLASNYCH DZIECI? A poczytaj im
            Mamo/Tato, to będą mądrzejsze JESLI potrafa sie skupic nad tresciami, ktore im
            przekazujesz!
        • Gość: joleczka Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:30
          te, budżetowa! Kończysz prace o 15 a ciągu tych 8 godzin to i herbatke sobie
          parzysz i w nosie podłubiesz a nauczyciel tego nie moze. 45 minut, 10 minut
          przerwa a moze i 5 i tak w napieciu przez 6, 7 a moze nawet wiecej godzin
          dziennie. 40 par oczu go obserwuje cały czas a Ty wychodzisz na papierosa sobie
          albo wyskakujesz z pracy na zakupy. Potem nauczycie w domu musi cos przeczytać,
          coś poprawić - jednym słowem sie dokształcić a Ty w tym czasie na rybach,
          grzybach czy ploteczkach. A jesli chodzi o urlop, to przyjmij do wiadomości, ze
          polski nauczyciel wtedy zapieprza na koloniach, obozach czy saksach, bo
          piniondze tez w domu sa potrzebne.
          • Gość: do tematu Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 00:34
            Ci, ktorzy watpia w pracowitosc i fachowosc szkloeniowcow niech sami spojrza w
            lustro i odpowiedza sobie: CZY SAM POTRAFILBYM WPLYWAC NA ROZWOJ
            UMYSLOWY/DUCHOWY/EMOCJONALNY kogos wiecej niz wlasnego dziecka?
            Czy potrafie tak mowic, aby choc wlasne mnie raz posluchalo?
            Czemu z taka ulga czekam roku szkolnego, gdy wlasne oddaje pod opieke innych?
            coooooooooooooooooooooooo?
        • Gość: belferka Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:58
          Kiedyś miałam podobne mniemanie o pracy nauczycieli - "mają dobrze"-myślałam-
          "siedzą, pija kawę, tyle wolnego", dziś juz wiem, jak bardzo wtedy się myliłam
    • Gość: Valeska Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:54
      Tym wszyskim, którzy zazdroszczą nauczycielom dwóch miesięcy wakacji, zadaję
      pytanie: Dlaczego nie studiowaliście i nie wybraliście zawodu nauczyciela skoro
      praca w szkole to "niebo na ziemi" ???!!!
      • Gość: O.D. Dana Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 19:28
        Dokladnie! Zygac mi sie chce, jak mysle o powrocie do pracy po wakacjach.
        TRYLKO DLA TYCH WAKACJI WARTO ZYC!
        • Gość: OD. Dana Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 19:31
          ... a tesknie do powrotu tylko dlatego,ze kasa sie konczy. Czy akurat jestem
          nauczycielem?
        • Gość: Valeska Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:31
          Oj Dana, Dana! Kiepski z ciebie nauczyciel skoro nie porafisz napisać poprawnie
          "rzygać". Wstyd mi za takich nauczycieli!
          • Gość: do Ceski Valeski Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 22:09
            Ty, Valeska: wal do siebie, bo od kiedy to w Polsce nosi sie taaaaak pisane
            nazwisko? chyba zes Ceska Valeska. No popatrz, codziennie mozna sie czegos
            nauczyc z tym "rzyganiem". W pracy zawodowej uzywam innego jezyka niz polski i
            idzie mi exceptionally well, wiec badz dumna i nie wstydz sie. Robote swoja
            robie jak nalezy!
            • Gość: Valeska Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:23
              A kto powiedział, że Valeska to nazwisko! Glupio ci i czepiasz się pierdół.
              • Gość: do puczyczycielki Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.09.06, 04:12
                no zeczywiscie Valciu!
    • Gość: belfer Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 213.17.145.* 01.09.06, 19:36
      OD Dana przykro mi ale w moim przekonaniu nie jestes nauczycielem...do tego
      zawodu trzeba mieć powołanie. Ja się cieszę, że znów będę pracował z młodzieżą
      pomimo, że wakacji naprawdę mi żal... i to jest najpiekniejsze w tym zawodzie.
    • Gość: belfer Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 213.17.145.* 01.09.06, 19:37
      acha i jeszcze jedno...żal mi twoich uczniów...Oni od razu wyczują na kilometr
      twój stosunek do zawodu...
      • Gość: OD Dana Re: Do zalujacego! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 19:45
        Nie watpie w Twoje oddanie uczniom, ale bez przesady. Czy slowo sarkazm nie
        jest Ci znane?
        ---------
        Oceny innych zostaw na poniedzialek! Prawda jakie to trudne moc komus przyznac
        odrobine racji bez oceniania jego/jej oddania?
        • Gość: OD.Dana Re: Do zalujacego! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 19:49
          I nie wspolczuj moim uczniom, bo maja sie znakomicie przy mnie i beze mnie!
          -----------
          Dobry nauczyciel pracuje na wlasna zbednosc w zyciu ucznia!
          Zastanow sie nad tym!
          • Gość: OD. Dana Re: Do zalujacego! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.09.06, 22:11
            Cos belfer zamilkl. Moze przygotowuje sie do lekcji...
            • Gość: Matylda Re: Do zalujacego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:57
              Może i ty powinieneś/powinnaś zacząć
              • Gość: my feelings Re: Do zalujacego! IP: *.zwm.punkt.pl 02.09.06, 13:37
                nie rozumiem dlaczego nauczyciele mieli w piatek miec wolne?
                niby dlaczego?

• Gość: Grzegorz do zawistnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:14
                  Zapomniał wół jak cielęciem był! I nauczyciele i wszyscy uczniowie dobrze
                  wiedzą, że rozpoczynanie roku szkolnego w piątek to kompletna bzdura, bo
                  przychodzi się tego dnia tylko dla odbębnienia ceremonii, a potem są dwa dni
                  wolne i właściwy początek roku i tak przypada na poniedziałek. Odbiera się tylko
                  ludziom możliwość swobodnego wykorzystania ostatnich dni wolnych przed powrotem
                  do szkoły. Zamiast wieszać psy na nauczycielach, zapytajmy lepiej, dlaczego cała
                  Polska robi sobie tzw. długie weekendy, gdy jakiś dzień świąteczny wypada we
                  wtorek lub czwartek. Powód jest dokładnie taki sam. Poza tym warto wiedzieć, że
                  nauczyciele wykonują swoją pracę nie tylko w dni nauki szkolnej, ale także przez
                  sporą część wakacji i ferii szkolnych. Niestety nie wszyscy są tego świadomi.
                  Dodatkowy dzień wolny jest tak naprawdę dla uczniów a nie dla nauczycieli.
                  • Gość: Grzegorz i jeszcze jedno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:23
                    I jeszcze jedna uwaga. W każdym porządnym zakładzie pracy planuje się urlopy
                    pracowników w taki sposób, by początek urlopu przypadał na początek tygodnia,
                    a koniec urlopu - na koniec tygodnia. Nie patrzy się przy tym na kalendarzowy
                    początek lub koniec miesiąca, ale właśnie na koniec i początek tygodnia. Taka
                    jest powszechna praktyka. Mało kto planuje urlopy w taki sposób, by pracownik
                    musiał wracać do pracy w piątek - no chyba, że sam pracownik z jakichś powodów
                    sobie tego życzy (co w praktyce raczej się nie zdarza przy planowaniu dłuższych
                    urlopów).
                    Dlaczego akurat nauczyciele mieliby być pod tym względem niekorzystnym
                    wyjątkiem?
                    • Gość: !!! do grzegorza IP: *.zwm.punkt.pl 02.09.06, 16:39
                      2,5 miesiaca wakacji a ty mowisz o urlopach? NIE OSMIESZAJ SIE!
                      • Gość: Grzegorz Re: do grzegorza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:58
                        Z tego 2,5 miesiąca możesz spokojnie odliczyć jakieś dwa tygodnie na różnego
                        rodzaju obowiązki służbowe, jakie spoczywają na nauczycielu także w okresie
                        wakacji i ferii (włącznie z dyżurami w szkole, w czasie których trzeba pilnować
                        uczniów pozbawionych stałej opieki w domu). Poza tym dłuższy odpoczynek jest
                        w tym zawodzie absolutnie niezbędny ze względu na stresy związane z codzienną
                        pracą z uczniami. Ci ostatni są dzisiaj praktycznie bezkarni i faktycznie
                        rządzą w wielu szkołach. Do dawno minionej przeszłości należą czasy, gdy
                        nauczyciel miał możliwość skutecznego dyscyplinowania uczniów. Najczęściej też
                        nie można liczyć na współpracę z rodzicami, których duża (a często nawet większa
                        część) w ogóle nie interesuje się tym, co robią w szkole ich "pociechy". Dwa
                        miesiące wakacji oraz perspektywa wcześniejszego odejścia na emeryturę to chyba
                        jedyne rzeczy, które w tej sytuacji przyciągają jeszcze ludzi do zawodu
                        nauczycielskiego - bardzo stresującego a zarazem bardzo źle płatnego.
                        • Gość: Max Pretensje do Wielkiego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:17
                          Nie dociera do was, że to nie nauczyciele zadecydowali o rozpoczęciu roku
                          szkolnego w poniedziałek. To Giertych chce sie przypodobac (patrz amnestia
                          maturalna, darmowe podręczniki. Wszystkich, którzy zazdroszczą 2 miesięcy
                          wakacji, zapraszam do szkoły!
                          • Gość: belferka Re: Pretensje do Wielkiego Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 20:17
                            Zgadzam się z Tobą, wszystkich zazdrośników także zapraszam do szkoły; myślę,
                            że wystarczy jedna przerwa, by zrozumiec nauczycieli
                      • Gość: gosc Re: do grzegorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:34
                        panie Grzegorzu my pracujemy od 2 tyg. nie czepiaj sie
                        • Gość: ola Re: do grzegorza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:18
                          jak wam nie podoba sie zawod nauczyciela uczcie swoje dzieci sami nie bedzie
                          urlopow ,wiecznych pretensji a wasze pociechy wyksztalcicie na miare waszych
                          oczekiwan
    • Gość: bb Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:22
      b
      • Gość: S Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:31
        A może ta Semnak
        • Gość: O.D. Dana Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.06, 16:29
          DRRRRRRING - wystepy sie zaczely. Podobaja mi sie pomysly Ministra Giertycha.
          Nie podobaja mi sie glosy nawolujace do jego dymisji.
          Czy pouczycielka Valeska i belfer popieraja pomysly ministra?
          • Gość: Valeska Pomysły ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:03
            Jakie pomysły masz na myśli?
    • Gość: belfer Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 213.17.145.* 04.09.06, 19:06
      mieszane uczucia co do Romka. Pewne pomysły ma naprawdę dobre ( podwyżki, więcej
      obowiązków niz praw ) ale reszta pomysłow to jakaś groteska ( specjalne szkoły,
      mundurki, MATURA niezdana czyli zdana )... sumując wiecej szkody niż pozytku z Romka
      • Gość: do tematu Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.06, 20:41
        Gosc wie, co robi, i nie dzieciakom wolac o jego dymisje. Widocznie dobrze
        niektorym tak, jak jest skoro tak protestuja. Napedzani przez rodzicow nieukow
        czy nauczycieli agitatorow? Widocznie za malo maja zadane na jutro.
        Mlodziez nie tylko wieksza ale i wydaje sie byc glosniejsza po wakacjach. I-
        pody sluch chyba przytepily. Trzeba stoppery do uszu zakladac gdy tak krzycza.
        I jak tam belfer, miales okazje przelac na nich swa milosc?
        Zapowiada sie ciekawy rok, prawda?
    • Gość: belfer Re: Rozliczyć nauczycieli IP: 213.17.145.* 04.09.06, 23:23
      mialem dziś okazję tą miłość do szkoły i nauki przelać... :):):):) poczułem że
      wiele chcą się uczyć . . . . . . nie zazdrość głąbie
      • Gość: brak slow Re: Rozliczyć nauczycieli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.09.06, 01:19
        Tylko tak potrafisz do ludzi przemawiac? Z ta twoja miloscia cos nie tak.
        Musisz sie sam jeszcze wiele nauczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka