Dodaj do ulubionych

Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:24
Caly artykuł jest OK, ale to stwioerdzenie: Bo po pierwsze - za mało miejsca
w "Gazecie" musi bulwersować. Przeglądając GW opolska, zawsze odnosiłem
wrażenie, że Szanowni Red. nie mają o czym pisać, a tu nagle okazuje się, że
mają jakieś ograniczenia przestrzenne.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.chello.pl 24.09.06, 23:40
      I znów na myśl przychodzą Adamowicz, Szczurek czy Dutkiewicz... Z chęcią
      tolerowałbym ich niektóre kontrowersyjne posunięcia w zamian za efektywność
      zarządzania. Styl jest ważny, owszem, ale to właśnie dobrego menadżera
      potrzebuje Opole! Człowieka który nie będzie myślał o posunięciach przez pryzmat
      kolejnych wyborów! Niestety nikt ze zdrowym rozsądkiem (specyfika lokalnego
      środowiska pseudopolitycznego i niska pensja) się tego nie podejmie... A szkoda,
      bo można by jeszcze milej mieszkać w naszym małym mieście.
      • Gość: jedi Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.chello.pl 25.09.06, 00:16
        No to się pani naraziła :-) Teraz nie tylko nto jest be, ale także gazeta. A
        Pietrucha dalej z zadowoloną mina chodzi po urzędzie. Jak Zabek ma jakies
        osiagniecia, to nawet on nie potrafi a moze i nie chce sprzedac?
    • Gość: ah Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: 217.197.79.* 25.09.06, 02:07
      Tez chetnie bym przeczytal wyliczenie przez GwO tych nieudanych przedsiewziec
      prezydenta. Bo jesli maja one wyglada tak jak wzmianka o Odrze Opole to mi rece
      opadaja.

Chcialbym przypomniec ze 4 lata temu Odra nazywala sie Odra/Unia z nieudolnym
      prezesem i kilkoma milionami zl dlugu bo spolka akcyjna ktorej "patronowali"
      pogany i synowce kilka miesiecy wczesniej zbankrutowala ("wydojono" sponsorow
      Ryana i Niedziele, rozkradziono parking kolo Okraglaka itp). I to wtedy od
      zwyciestwa Zembaczynskiego w wyborach rozpoczal sie okres wyciagania Odry z
      tego bagna dzieki czemu dzisiaj jest rentowna firma odnoszaca sukcesy sportowe
      (awans w tym roku do 2 ligi)

Dzisiaj Zembaczynki jest z szacunkiem witany na Oleskiej przez obecne wladze
      Odry i jej kibicow a np synowca nie widzialem od czasu kiedy 4 lata temu w
      ramach kampani wyborczej probowal rozdac kibicom na trybunach 5 pilek
      (wszystkie polecialy z powrotem na boisko gdzie stal synowiec).
      • Gość: Opolanka Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:02
        A, co z Orlikiem, musiało minąć 4 lata, aby z powrtem reaktywować zespół, no
        ale juz bez gwiazd. Najpierw rozwalili zespół z ekstraligi, a potem 4 lata
        myśleli.
    • Gość: LEOANNE Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.zwm.punkt.pl 25.09.06, 06:46
      Po co place zabaw? zeby mamusie mogly sobie na laweczkach jarac fajki i co
      godzine spogladac na maluchy? albo wtedy, kiedy jedno drugiemu piachem sypnie po
      oczach? To rodzice powinni sie wysilic organizujac czas swoim pociechom...U mnie
      w okolicy nie ma placu zabaw...i rodzice autentycznie angazuja sie w zabawe z
      dziecmi caly czas majac ich pod baczna obserwacja.
    • Gość: sm Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:20
      najpierw napisala tytuł,potem uznala go za teze, a potem jak przedszkolak
      wypisala jakies pierdy jako zaruty,brak przygotowania,brak warsztatu,brak
      rzetelnosci,,,,czyli zenada,glpota, pymitywizm,a nie dziennikarstwo,,,,,co za
      czasy,ze takie pracujooom w gazecie
    • Gość: adamar Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.atol.com.pl 25.09.06, 07:37
      Pan Zembaczyński skutecznie doprowadził do sytuacji gdy Opole staje się coraz
      większym grajdołem. Brak inwestycji i inwestorów. Grajdoł totalny
    • jaru2 Moje oczekiwania 25.09.06, 08:08
      Prezydent pracuje, ale jakoś tego nie widać. I piszę to o osobie na którą
      ostatnio głosowałem.
      Mam duże opory, aby teraz na niego ponownie zagłosować. Faktycznie brak
      sensownego kontrkandydata lecz Panie Ryszardzie, i dlatego proszę z tego powodu
      nie myśleć, że jest się ach i och!
      Czego oczekuję, jako mieszkaniec Opola?
      1.) Porządnego wsparcia budownictwa mieszkaniowego (niech będą dopłaty, darmowe
      grunty, itd.)
      2.) Wsparcia istniejących firm i udogodnień dla nowych (niskie czynsze itp.)
      3.) ścieżek rowerowych (ile to już razy było wałkowane? :(
      4.) dobrych dróg
      5.) prywatnej służby zdrowia (na miarę możliwości władz lokalnych), alby na tym
      polu było dużo konkurencji.

Takie mam oczekiwania wobec nowych władz. Ale nie oczekuje pustych haseł tylko
      wymiernych efektów.
      Pozdrawiam
      • Gość: emilia Re: Moje oczekiwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 08:35
        No to jak brak sensownego kontrkandydata,i takie głupoty opowiadają rózni
        ludzie, to czas umierać.
        To może zacznijcie się modlić o zmartwychstanie Papy Musioła? byłoby to w stylu
        głupoty.
        • Gość: negat Re: Moje oczekiwania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:39
          to nieprawda, ze nie ma atrakcyjnego kontrkandydata. otoz kazdy kto chcialby
          kandydowac jest atrakcyjny jako przeciwnik tej zaspanej mumii. osobiscie bardzo
          licze na pana Dariusza Smagale, ktory przez ostatnie 4 lata pokazal, ze wie i
          potrafi dzialac, a nie tylko gadac i zaslaniac sie trudnosciami obiektywnymi
          jak mumiaczynski.
          • Gość: pozyt nie róbta se jaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:39
            Ładny mi kandydat - Smagała! Sprzedajna dziewka polityczna, która pójdzie za
            każdym kto więcej zapłaci. Tacy jak on robili za komuny karierę w różnych
            PZPRach i PRONciach. Nie dziwota, że ostatnio tak walczył o uhonorowanie byłego
            PRONciowca
            Kowalskiego. Moralno-polityczna galareta bez jakiegokolwiek kręgosłupa!
            Polityczny wymoczek z rodziny ameb. W sam raz kandydat na drugiego Pogana! Już
            prędzej oddałbym głos na Szteligę - były agent i sekretarz woj. PZPR, ale
            przynajmniej ma charakter.
            • Gość: opol Re: nie róbta se jaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:25
              a SD z którego powstał Wielki Hamulcowy na pewno było przybudówką KOR-u a nie
              PZPR
              • Gość: pozyt Re: nie róbta se jaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 00:10
                A czy ja apelowałem o głosowanie na kandydata z SD?! Nie macie lepszych
                argumentów na rzecz Smagały niż szukanie haków w życiorysie innych kandydatów?
      • Gość: green Re: Moje oczekiwania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:28
        No cóż...za komuny niepodobała nam się szarzyzna budynków,rozrośnięta
        biurokracja, brak wolności słowa itp itd.Teraz maluje się te same szare budynki
        na kolorowo, biurokracja ta sama, ale ja korzystam z wolności słowa i piszę iż
        niepodobają mi się rządy prezydenta oraz wojewody.Prezydent jest moło kreatywny
        i nieudolny w swoich decyzjach choć nie brakuje mu pomysłow, zaś JAŚNIE
        .....wojewoda jedzie omawiać strategie ratowania naszego sztandarowego miejsca
        turystycznego z całkowitego upadku i zbiera grzyby......Z takimi ludźmi w
        regionie daleko nie zajedziemy, ostatki ludzi młodych stąd myknie i staniemy się
        po prostu miastem emerytów!!.Panie hamulcowy !!! wjedź sobie do Wrocławia i ucz
        się od lepszych, tam to miasto po prostu żyje a Opole to niestety umieralnia....
        • Gość: Anty prezydent Re: Moje oczekiwania IP: 83.238.128.* 25.09.06, 10:39
          NIE CHCE DRUGIEJ KADENCJI R.Z. ALE KOLEJNY KANDYDAT CZY PARTYJNY CZY
          BEZPARTYJNY POWINIEN ŚCIĄGNĄĆ TU INWESTORÓW KTÓRZY STWORZĄ TAK JAK W
          KOBIERZYCACH KILKA TYSIECY NOWYCH MIEJSC PRACY. R.Z. NIE WYKORZYSTAŁ 4 LAT I
          WĄTPIĘ ŻE PRZEZ KOLEJNE 4 LATA ZACHĘCI JAKIEGOKOLWIEK INWESTORA DO OTWARCIA TU
          JAKIEJKOLWIEK INWESTYCJI.NAJBARDZIEJ BOLI MNIE UCIECZKA CADBURRY.TEGO MU NIE
          WYBACZE BO TAM MOGLO PRACOWAC BLISKO 1000 OSÓB A DLA OPOLA OZNACZAŁOBY TO
          ZNACZĄCY SPADEK BEZROBOCIA.
        • Gość: marc Re: Moje oczekiwania IP: *.atol.com.pl 25.09.06, 12:40
          i co wolnościa sie najadłes,spytaj tych godnych.pewmno jestes zadowolony ze
          masz paszport w domu ale nawet jak cie na parapecie posadzili to nigdzie nie
          wyfrunełes
          • Gość: lutek Re: Moje oczekiwania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:57
            Z wolności trzeba umieć mądrze korzystać. Dasz małpie brzytwę, to sobie albo
            komuś zrobi krzywdę, ale to nie znaczy, że brzytwa jest do niczego. Mamy wielu
            głupich albo cynicznych polityków, a na dodatek jest też wielu głupich wyborców,
            którzy nie potrafią w odpowiedzialny sposób zagłosować i wybierają barachło,
            które bardziej się świeci, a potem są wielce rozczarowani. Ale to nie znaczy, że
            brak wolności zmieniłby tutaj coś na lepsze. Gdyby głupi i cyniczni politycy
            przestali być odpowiedzialni przed wyborcami, to byłoby jeszcze gorzej. Starajmy
            się mądrze wybierać, to może coś zmieni się na lepsze, ale samemu też trzeba
            zadać sobie truchę trudu. Trudu myślenia.
    • Gość: Opolanin Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:51
      Nieudacznik Zebaty czyż na prawde można dać się nabrac kolejny raz a gorszego
      od Zebatego nie ma wiec ryzyko zmian niewielkie a szansa na lepsze duża
    • Gość: MIeszaniec Plus/minus nieskończoność IP: 217.173.202.* 25.09.06, 11:13
      Nie był taki całkiem zły ten Prezydent, chociaż miał duże szanse na lepszą
      prezydenturę, wziąwszy pod uwagę kredyt zaufania i budżet, jakim dysponował.
      Minusy za małą aktywność, za brak zdecydowania, za uległość wobec spontanicznie
      pojawiających się opinii grup interesu.
      Mnie najbardziej w pamięci utkwił oczywiście pylon, uległość Prezydenta wobec
      red. Barańskiego i brak zaufania do własnych ekspertów od urbanistyki i
      architektury.
      Gdybym był radnym, wypunktowałbym minusy, ale głosowałbym za absolutorium.
    • Gość: marc Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.atol.com.pl 25.09.06, 12:34
      czemu się dziwicie taki sam by jak był wojewodą,swietnie mu sie tylko układala
      wspólpraca z bezpieka.Sam to odczułem jako dyrektor.
      • Gość: dd Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.atol.com.pl 25.09.06, 12:42
        Proponuję wzorem klubów piłkarskich kupmy sobie wójta z kobierzyc
    • Gość: OSRAM Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.zeto.opole.pl 25.09.06, 12:47
      Zembaczyński nic dla Opola i opolszczyzny nie zrobił dobrego, inwestorów
      poprzeganiał,nic nie zbudował,żadnej firmy która mogłaby zatrudnic ludzi nie
      pozwolił wybudować, nie zrobił tego co powinien a o osiągnięciach nie ma
      mowy.Opolanie nic mu nie mogą zawdzięczać, a samo Opole to juz wioska.Tylko
      trzymanie sie kurczowe stołków jego i jego urzędników, to walka o przetrzymanie
      a nie o zrobienie czegoś.Wstyd!!!!!
      • Gość: NS Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.06, 15:41
        Oto czesc przemilczanej listy...

Przypominam zestawienie krazace po tym forum w 2004 roku:

? Koniec IP: 217.173.203.*
        Przeczytaj komentowany artykuł ?
        Gość: Jokey 25.10.04, 22:44 zarchiwizowany

To Wasze zarzuty plus moje
        - blokada Tesco na Ozimskiej,
        - blokada przebudowy pl. Kopernika,
        - blokada Aqua Parku na ZWM,
        - blokada ogródków na Rynku,
        - blokada obwodnicy połnocnej,
        - blokada marketu w Turawie, w tym budowy przedłużenia al. Witosa,
        - blokada budowy hali targowej przy ul. Duboisa (dla kupców (!!!),
        - blokada budowy górki saneczkowej na wyspie Bolko,
        - blokada rozbudowy Lidla,
        - nieustajaca samoblokada wlasnych pomyslow (czesto dobrych),

i pomniejsze "osiągnięcia":

- przepychanki z włascicielami czerwonej oberży (dziecinada!),
        - puszczenie ruchu ul. św Wojciecha,
        - tępienie świerszczyków w ratuszowym kiosku,
        - paraliz komunikacyjny miasta;
        - blokada dokonczenia budowy osiedla kolorowego;
        - blokada Carrefoura na Malince;
        - niszczenie budownictwa mieszkaniowego (zrezygnowanie z uzbrajania lwowskiej);
        - inwestycje wlasne na poziomie 6,5 % (to chyba rekord w Polsce!!!);
        - powazne zadluzenie miasta na deficytowe inwestycje;
        - utrata srodkow z funduszy UE na rzobudowe wysypiska smieci;
        - tworzenie coraz to nowych bezsensownych planow, ktore w ogole nie sa
        realizowane, a na ktore miasto wydaje nasze pieniadze;
        - konsultacje spoleczne, na ktore przychodzi 250 osob na 130 tysiecy;
        - brak jakiejkolwiek aktywnosci w walce o inwestora i promocji miasta;
        - brak nowych ścieżek rowerowych o wysokim standacie;
        - brak porządnego sklepu wielkopowierzchiowego stanowiącego konkurencję
        dla .......... (a niedługo Sejm zabroni powstawania sklepów
        wielkopowiezrzchniowych bez zgody samorządu a wiadomo jaki to może mieć skutek
        dla Opola)
        - pole zboża między ulicą Wiejską a Witosa w centrum miasta;

Wiekszosc rzeczy powyzej jest nadal aktualna :( A do tego czasu doszedl Wedel i
        pewnie jeszcze troche.... Oto material wyjscowy zapraszam do dalszych prac
        koncepcyjnych ;-)
        • Gość: opol Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:32
          a co się dziwić, spotkałem Go tydzień temu, szedł z pieskiem na spacer, a mina
          jego wyrażała strach tak wielki i smutek. Ten facet boi się już nawet siebie,
          wiec gdzie tu miejsce na decyzje, inwestycje,...
      • Gość: kasia Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:41
        z drugiej strony, może to i dobrze, ze nie inwestują tu tacy następni
        wyzyskiwacze jak nutricia, drugą biedronką już nazywana.
    • Gość: Zdzisław Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: 217.197.79.* 25.09.06, 16:02
      Stracone cztery lata stolicy regionu, to efekt braku odrobiny samokrytycyzmu
      Ryszarda Zembaczyńskiego. Gdyby było inaczej to na pewno dostrzegłby, że nie ma
      zacięcia menadżerskiego, czego dowodem była jego kariera w banku i że nadaje się
      jedynie na administratora urzędu. Gdyby to sobie uzmysłowił to na pewno nie
      otoczyłby się takimi zastępcami “cieniasami”. Za ten wielki błąd, podobnie jak
      za wiele innych Ryszard Zembaczyński powinien ponieść konsekwencje w
      najbliższych wyborach. Skutki jego decyzji a w wielu wypadkach raczej ich braku
      mieszkańcy odczuwają każdego dnia.
    • Gość: były zębaty Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.zaodrze.punkt.pl 25.09.06, 16:56
      A teraz rzeczowo oceńmy rządy poprzedników Zembaczyńskiego. Minusy: korupcja a
      inne hmmm ciężko coś znaleźć. Plusy: multum inwestycji (większość dokonań Ząbka
      to te zapoczątkowane przez SLD), odnowienei mista, ściągnięcie inwestorów,
      polepszenie się jekości życia, szybkie załatwianie spraw w urzedach (choć to
      wiązało się często z korupcją), dobre prawnie akty, brak mobbingu w urzędzie
      (co jest normą obecnie), brak faszystów na najwyższych stołkach (patrz nazista
      Karbowiak i jego dwór)
      i co?? To za poprzedników miasto się rozwijało, a teraz gnije. Więc Panie
      prezydencie, tak jak na Pana głosowałem to teraz proszę, błagam, zaklinam:
      KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZEDŹ
      • Gość: lutek Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:20
        Co innego krytykować, a co innego operować kalumniami. Karbowiak na pewno nie
        jest żadnym orłem jako wiceprezydent, ale nazywanie go nazistą to zwykłe
        oszczerstwo. Nie podzielam wszystkich jego poglądów, ale nie uważam, aby były
        to poglądy nazistowskie, Nie każdy kto, odbiega swoimi poglądami od modnych
        aktualnie kanonów poprawności politycznej, może być nazywany nazistą czy
        faszystą. Czy Karbowiak jest zwolennikiem totalitarnego sytemu monopartyjnego?
        Czy głosi poglądy rasistowskie, dzieląc ludzkość na rasy lepsze oraz gorsze,
        przewidziane do eksterminacji? Czy organizuje jakieś bojówki partyjne? Jeżeli
        nie, to proszę nieco powściągnąć swój język, Panie Były Zębaty. Proszę nie
        przylepiać nikomu nazistowskich czy faszystowskich etykietek bez wykazania, że
        dana osoba naprawdę wyznaje idelogię nazistowską czy faszystowską (nawiasem
        mówiąc, faszyzm i nazim to niezupełnie to samo i traktowanie tych terminów jako
        synonimów świadczy o daleko posuniętej niekompetencji w tym zakresie). Tego
        typu dezawuowanie przeciwników politycznych przypomina najgorsze praktyki
        propagandowe z czasów stalinowskich.
    • Gość: pozytyw ślepy nie jestem, zmiany na lepsze widzę! IP: 88.199.87.* 25.09.06, 23:39
      Daję pozytywa za działalność R.Z. bo ślepy nie jestem i zmiany na lepsze widzę!
    • Gość: Dentysta Re: Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:48
      Ząbek ma próchnicę i trzeba z nim do Dentysty
    • Gość: obserwator Prezydent wielkich, niespełnionych nadziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:25
      Do Pana Prezydenta zwykły smiertelnik nie ma szans na audiencję trzeba czekać i
      3 miesiące. To jest chore !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Chyba jego indolencja w
      podejmowaniu decyzji nie daje mu prawa do kandydowania na II kadencję. Blokował
      TESCO i tak będzie. Blokował lotnisko dla smigłowców - bo rodzinka w
      pobliżu.Nie przypilnował b. ważnej inwestycji wiaduktu w stronę OVITY, jak
      się zawali to nie będzie jego wina itd. itd. Jeżeli wygra znowu wybory to
      będziemy na szarym końcu ze wszystkim.Cześć wyborcy !Liczę na waszą dobrą
      pamięć.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka