Dodaj do ulubionych

Noż taka mać......

IP: 217.197.79.* 04.11.06, 15:18
Trybunał uznał, dał wyrok i wybory mogą się odbywać. Kumitety i kolesie
kolesiów na kandydatów ruszyli nocą do zalepiania, bram, klatek schodowych i
rozsypywania ulotek, czyli śmiecenia i dewastacji spółdzielczego dobra.
Smagała, Spakowska, Kimak zalepili mi windfang do imentu taśmami klejącymi, że
cieć nie dogryzie tego zębami, a czemóż miałby to robić - płacą mu za to? No
bo gdyby jeszcze spółdzielnia (no name) sprzedała powierzchnie reklamowe owym
kumitetom czy partiom - to jest okej - rozumiem, geszeft. A tak, ci co pragną
mnie reprezentować, najpierw zrobią mi burdel wyborczy w bramie, szyby będą
wyglądać jak oplute przez pacjenta pulmonologi i mają nadzieję, że ich
wybiorę. A w doopie tam. Już bym widział gdybym na płocie harcerki Spakowskiej
powiesił baner i kilka plakatów. Toż by mnie przed sąd grodzki conajmniej
zawlokła za naruszenie bez zgody, świętej własności prywatnej. Zaś własność
spółdzielczą można bezkarnie plugawić swoim konterfektem? I tacy chcą nas
reprezentować, co już na wstępie nas nie szanują i stać ich jedynie na
bezprawną agitację po bramach.
Obserwuj wątek
    • Gość: imasz Re: Noż taka mać...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 16:09
      Nie czepiaj się.To jest zgrupowanie radnych stałych tzn stale lubiących ratusz
      bez względu na poglądy i programy.Im wolno,oni się znają,to przecież zawodowcy.
      • Gość: snoocker Re: Obklejają gdzie popadnie! IP: *.centrum.punkt.pl 04.11.06, 17:53
        O qurna! To Basia Kimak, też obkleja gdzie popadnie? Przecież widziałem, że
        ona ma baner reklamujący ją jako kandydatkę do gremiów ratuszowych.

Chyba na nią zagłosuję, bo to porządna kobitka jest.
        Zwracam uwagę na słowo "porządna" - kojarzy się z porządaniem.
    • Gość: abx Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 04.11.06, 19:30
      To pani doktor Spakowska ma płot? Myślałem, że mieszka w bloku. Skądinąd jest
      przyzwoitym człowiekiem i dobrym lekarzem. "Zawód" radnego nie jest jest jej
      głównym, czy wręcz jedynym źródłem utrzymania. Pewno więc na nią zagłosuję.
      • Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 04.11.06, 20:24
        Niewiele wymagasz od swojego przedstawiciela.Wystarczy być
        przyzwoitym.Myślałem,że trzeba mieć łeb na karku, trochę łokci, umieć zawierać
        kompromisy,gdzie trzeba tam przypieprzyć, a wszystko to w interesie tych, którzy
        posłali mnie do rady.Taki przyzwoity to maszynka do głosowania,patrząca jak inni
        głosują i podnosząca rączkę.Jak jest takim dobrym lekarzem to niech się nie
        rozmienia na drobne i poświęci się pacjentom, a nie zwalnia się z roboty na
        sesje.Po co jej to?
        • Gość: snoocker Re: Noż taka mać...... IP: *.centrum.punkt.pl 04.11.06, 21:11
          phi, a ja zagłosuję na Basię Kimak, też jest lekarzem i do tego cenionym.
          Dodatkowo jeszcze jest atrakcyjna, co oczywiście nie jest decydujące, ale
          czasem może się przydać.
        • Gość: cyd Re: Noż taka mać...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:13
          To Ty jeszcze nie wiesz?????To ci powiem ,ale no wiesz,to dyskrecjonalne.DLA
          KASY!!!!!!!
          • Gość: abcd Re: Noż taka mać...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:19
            ...no i dla szpanu, dla znajomości, dla prestiżowego dowartościowania się, dla
            miłej świadomości przynależności do lokalnej elity politycznej ("klasy
            politycznej")... W końcu "radny" to brzmi dumnie!...
            • Gość: chello Re: Noż taka mać...... IP: *.centrum.punkt.pl 04.11.06, 21:30
              Ja uważam,że tzw. klasa polityczna w tym również lokalne "elyty polityczne"
              uległy ostatnio daleko idącej deprecjacji. Autorytety runęły w gruzy.
              Być radnym ratuszowym to wstyd!
              Większy prestiż może mieć radny Sejmiku Wojewódzkiego, bo w przyszłym roku
              będzie do wchłonięcia naprawdę duża kasa z UE.
              Kto dzieli forsą, ten ma waaaadzę!
          • Gość: To Ty jeszcze nie Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 05.11.06, 21:01
            To Ty jeszcze nie wiesz?????To ci powiem ,ale no wiesz,to dyskrecjonalne.DLA
            KASY!!!!!!!
        • Gość: abx Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 05.11.06, 12:17
          Szanowny Behemocie! Tak się jakoś do tej pory składało, że jeśli nawet ktoś
          posiadał cechy, które wymieniasz, to starczało mu ich co najwyżej na lepsze
          urządzenie siebie i swojej rodziny. Wymóg przyzwoitości uważałem może nawet za
          zbyt wygórowane żądanie w stosunku do radnych, ale możesz mieć inne zdanie. A
          propos - czy przyzwoita jest agitacja partii zwanych katolickimi lub
          chrześcijańskimi po mszy pod kościołem? Kościół oficjalnie odcina się od takich
          praktyk, jednak rzeczywistość skrzeczy...
          • Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 05.11.06, 21:05
            czy przyzwoita jest agitacja partii zwanych katolickimi lub
            > chrześcijańskimi po mszy pod kościołem? - pytasz

Otóż pod kościołem wśród wychodzących ludzi możliwe jest wiele. Zebranie o
            jałmużnę, handel, manifa przeciw aborcji, lub beretom, agitacja polityczna. I
            dobrze, że dzieje się to przed niż w kościele.
            • Gość: abx Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 07.11.06, 16:36
              Uściślając - nie tylko przed kościłem, ale również wewnątrz (plik gazeto-ulotek
              przy wodzie swięconej - dlaczego?). I tak mi się zamarzyło - w duchu
              ekumenicznym razem z innymi agituje SLD. W końcu partia nie mniej przykościelna
              od innych. Choć na pewno też nie mniej liberalna.
              • Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 07.11.06, 18:26
                Bo widzisz jakie mają parcie na władzę.Mnie zaśmiecają bramę, Tobie
                kościół.Zadnego sakrum - profanum ignorantum się pleni.
    • Gość: Autor: Gość: 33 IP Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 05.11.06, 20:38
      Autor: Gość: 33 IP: 217.197.79.*
      Data: 05.11.06, 19:49 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      a w łopolu są jeszcze autobusy? od dziesięciu lat z nich nie korzystałem

--------------------------------------------------------------------------------

Sortuj:

• Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 07.11.06, 15:45
        Dziś klatkę zaśmiecili :
        Sebastian Paroń - bezpartyjny, ale z PO
        Tomasz Kwiatek - PO
        Adam Bezgębluk - SLD+SDPL+PD+UP+DPL, i choooj wi co jeszcze
        Barbara Kimak - PO
        Wiesław Sierpiński - PO
        Andrzej Namysło - KKW SLD+SDPL+PD+UP Lewica i Demokraci
        Aigo - od innych kandydatów wyróżnia się małymi ratami, szybką wypłatą i niskim
        procentem
        A oto co proponują :Barbara chce być blisko mnie,Tomasz sprawi by było nam
        bezpiecznie i zapewni ofertę rozrywki i wypoczynku,Adam ograniczy nam wydatki,
        Wiesiu zrobi to samo co Tomasz, za to z poparciem prof. Simonides.Andrzej zaś
        nam udowodni, że potrafi być skuteczny i uczciwy. Tylko po co nam taki dowód.
        • Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 10.11.06, 01:11
          Dziś klatkę zaśmieciła :

Halina Zyła - SLD+SDPL+PD.....i cała reszta

Agitposter wielkości wizytówki rzucony jak reszta na posadzkę.No może jakiś
          ślepiec podniesie w nadziei, że znalazł kartę kredytową lub bilet
          miesięczny(chytre)! Ale jak podniesie to se nie poczyta bez okularów bo i po
          prowdzie nie ma co czytać.Najważniejsze z programu Halinki to jej zdjęcie w
          kolorze Leppera (nie organizacyjnym tylko po solarium) i wyrażny duży czytelny
          napis ze strzałką - STRZAł w żYłę, co podkreśla obecny Jej charakter pracy, bo
          strzykawka i żyła jednoznacznie kojarzy się ze służbą zdrowia.
          • Gość: behemot Re: Noż taka mać...... IP: 217.197.79.* 11.11.06, 00:16
            Dziś klatkę zaśmiecił:

Sam Jego Ekscelencja Ryszard Kotik Zembaczyński.
            Drugą kadencję, jak second hands, ma w kieszeni.Czy będzie to kryterium uliczne
            czy wyścig dwuetapowy to nieważne.Zasypał windfang etykietami na flaszkę w
            kolorze blu z napisem cośtam cośtam, nieczytelnymi, mdłymi, jak cała mijająca
            kadencja.Taki rzut na taśmę, niepotrzebny, zwłaszcza gdy konkurenci daleko w tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka