Dodaj do ulubionych

UWAGA!!!! potencjalne oszustwo

IP: *.chello.pl 11.11.06, 23:06
W dniu wczorajszym przychodzi pod moją nieobecność jakiś gość, otwiera
żona,Pan mówi że jest z gazowni i że obowiązkowo (wymóg Unii
Europejskiej)zakładają detektory gazowe we wszystkich mieszkaniach, daje umowę

Żona umowę podpisała.

Okazuje się że ani administracja ani nikt inny nic o tym nie wie, a
chodzi po prostu o sprzedaż detektorów gazowych w akwizycji prowadzonej
nieuczciwymi metodami ("jestem z gazowni", "obowiązek instalacji"). Ważny jest
fakt, że Pan oczekuje zaliczki. Ponadto w umowie jest klauzula, że w przypadku
odstąpienia od umowy zleceniodawca zobowiązuje się ponieść 30% jej kosztów. Z
ciekawości poszukałem na necie informacji o tym detektorze i na co trafiam? Na
posty o podobnych sytuacjach już w 2002 roku
(www.grupy.egospodarka.pl/Akwizytor-z-gazowni,t,110191,8.html ).
Sprawa
nie jest beznadziejna więc jeżeli ktoś chce to napiszę jak się uwolnić od
zobowiązania. W poniedziałek wysyłam zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia
przestępstwa więc jeżeli ktoś miał podobną sprawę niech napisze.

Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.06, 02:36
      ... to pewnie firma z Oleśnicy ... moze np. Solar 2 albo jakaś inna ... nalezy
      gonic takie firmy bo rzeczywiscie oszukują ... najgorzej jak jeszcze z
      potencjalnymi klientami podpiszą umowe kredytową ... proponuje zasięgnać porady
      u rzecznika konsumentów ... www.opole.pl
      • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 12.11.06, 18:58
        Okazuje sie ze tych firm jest mnostwo z roznych miast. Chce przestrzec
        • Gość: była Opolanka Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: 85.219.140.* 12.11.06, 19:58
          W mieście , gdzie teraz mieszkam chodziła para oszustów z różnymi kwitami
          i namawiali (między innymi w moim bloku) na wymianę drzwi wejściowych do
          mieszkania.Rzekomo za porozumieniem z administracją. Oczywiście należało
          wpłacić na pocaątek dość sporą sumę, resztę miała fundować administracja.
          Kilka osób się niestety nabrało.
          Na szczęście oszustów schwytano.
          Inni nie tak dawno "oddawali" rzekomą nadpłatę za opłaty czynszu-wprowadzali w
          ten sposób fałszywe banknotyi to200złotowe.
          Też kilku staruszków się nabrało a Fałszerze podobno zdołali się ulotnić.
          Czego to ludzie (?) nie wymyślą!
          • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 22.11.06, 18:24
            Najlatwiej oszukac starszych.
    • Gość: Uwaga Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:59
      Trzeba zglosic i jak najszybciej wsadzic oszustow!
      • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 13.11.06, 18:18
        Dzisiaj w radiu podawali ze policja juz wie. ale trzeba przestrzec innych bo
        latwo sie nabrac. a firma moze sie odwrocic od akwizytora-oszusta
    • Gość: kindzia Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:16
      no jak można być tak naiwnym!!!!!!aż śmiać się chce!!jak można podpisać umowę ot tak nie konsultując się wcześniej z administracją.brak słów!
      • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 14.11.06, 21:51
        Chcialbym ci zobaczyc kiedy trafisz na oszusta. w gebie to kazdy jest madry
        • Gość: kindzia Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:26
          naiwna na pewno nie jestem.potencjalnych oszustów zawsze odprawiam z kwitkiem-nie ten adres-ale życzę powodzenia w ściganiu oszusta
          • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 14.11.06, 22:29
            Jeszcze takiego nie spotkalas i tyle. A ja sie nie skarze tylko probuje ostrzec
            innych.
            • Gość: Uczciwy Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.atol.com.pl 14.11.06, 22:58
              Droga Kindziu.Dajesz się oszukiwac CODZIENNIE!Głównie przez polityków.A teraz
              jeszcze bardziej poważnie.Ja też jestem bardzo ostrożny,ale wiem,że jak trafisz
              na "fachowca"to nie masz szans.
              • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 16.11.06, 21:54
                co racja to racja
    • Gość: Jabco Re: UWAGA!!!! potencjalne oszustwo IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:23
      Chyba nie jest tak zle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka