Gość: ja IP: 217.197.79.* 27.12.06, 18:38 wiecie ile dostaną podwyżki od 3do 6,80 zl.Ale sobie poszaleja-dziwić sie ,że im sie jeszcze chce-niech strajkuja to moze cos dostana wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nauczyciel Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 217.197.79.* 27.12.06, 19:23 Chcę w kamasze! Żołnierzom obiecano podwyżki 200-300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.chello.pl 27.12.06, 23:57 a kto ostotnio dostał jaką kolwiek pożyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.centrum.punkt.pl 27.12.06, 23:59 Bozia, idź spać! I nie pierdool. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 213.17.145.* 28.12.06, 00:12 bedzie strajk ostrzegawczy, moze sie czego Romuś nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba W. Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.centrum.punkt.pl 28.12.06, 00:15 Jak nauczyciele będą strajkować, to Romuś puści ich w kamasze, albo z torbami, albo i jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozia Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.chello.pl 28.12.06, 00:40 Seba sam się p.......l.No strajkujcie dzieciaki się ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.chello.pl 28.12.06, 00:49 podwyżkę ,a nie pożyczkę miało być.sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 05:57 w Polsce dostaje sie od 3do 6 zl. siedzac cicho chcesz wiecej trzeba strajkowac jak lekarze albo gornicza brac w Warszawie wiec na co czekac ,to uwlaczajace!.Panie giertych nauczyciele oddadza hojne podwyzki na pana odprawe ijeszcze na taczke sie zloza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:34 Mam w rodzinie nauczycielkę i nie wiem czemu tak oni narzekają! Chyba nie znają innych zawodów. Etat wynosi 85godzin miesięcznie!!! Chore. Wuj pracując w ochronie zarabia mniej niż ona a ma 300 godzin w miesiącu!!! Taka ciężka praca? Jeżeli drodzy nauczyciele sądzicie że tak to chyba mineliście się z powołaniem. Znam dwóch innych nauczycieli i chwalą sobię tą pracę. Nie chcą innej, trzeba mieć podejście a nie malkontentować. Nie wspominam już o karcie nauczyciela. Ponad trzy miesiące jeszcze wolnego (lato i ferie) a kasa leci. Trzynastki, dodatki służbowe, wcześniejsze emerytury, wycieczki nie na swój koszt, luźne zajęcia pod koniec roku szkolnego, posiedzenia rady itd. W dupach im się poprzewracało. Nauczyciele co wy jeszcze chcecie. Mało zarabiacie? Wypisujecie stawki propagandowe o najmniejszej płacy dla początkującego. Pazerstwo i miałczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan nauczyciel Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.kolornet.pl 28.12.06, 21:22 Ile klas synku skończyłeś? Zostaw ten komputer i sio do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podopolanka Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:45 tak jest..... nie zapominać o olbrzymich odpisach na ZFŚS...na dokształcacanie zawodowe (studia za połowę ceny, kursy za darmo). No i bez stresu że urlop nie zostanie wykorzystany i przejdzie na drugi rok (ferie, wakacje). No a poza tym przeciez po ilus tam latach jest jeszcze roczyny PŁATNY urlop dla poratowania zdrowia. Żyć nie umierać. A teraz słysze że mają być płacone jakieś dodatki zdrowotne....ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 217.197.79.* 29.12.06, 18:06 jakie studia a polowe ceny,jakie kursy za darmo.Urlop nalezy wykorzystac do końca roku kalendarzowego.Płatny urlop zdrowotny dostaniesz tylko wtedy gdy jests chory i potwierdza to lekarz(tylko przy chorobach przewlekłych)Żyć nie umierac to pracuj w szkolnictwi i porozmawiamy za rok.Ja w Twoim zawodzie dam sobie radę,a Ty w moim zginiesz przy 30 dzieci w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 213.17.145.* 28.12.06, 09:41 Polaku maly mijasz z sie z prawdą ! i to bardzo sie mijasz . jakie 85 godzin w miesiącu? najpierw poczytaj, poucz sie , zasięgnij języka a potem wydawaj takie bzdurne sądy . to co napisales to czysta praca lekcyjna... a na pracę nauczyciela składa się jeszcze tysiące innych rzeczy. sparawdzanie klasowek, ukladanie ich, posiedzenia rad pedagogicznych, zespolow klasowych , zespolow wychowawczych, wywiadowki z rodzicami, ogrom biurokracji jaka spadla na grono pedagogiczne w ostatnich latach! ja nigdy jeszcze w tygodniu nie mialem mniej pracy niz 45 godzin ! i jeszcze pewne rzecz niezmierzalna...praca z uczniami, czestokroć niewychowanymi przez rodzicow. i to za 1200 zl ???? skoro0 nam tak dobrze to czemu nie zostales nauczycielem? tak to mozna sobie pleść bzdury.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:14 maly Polaku ucz sam swoie dzieci a beda wilkie tylko koniecznie przepracuj 85 godz. nie jestem nauczycielem jestem rodzicem 2 budrysow wiem jak ciezko jest cokolwiek wbic im do glow wspolczuje nauczycielce bardzo ciezko pracujecie a giertych powinien sie wstydzic te 6 zl. dolozyc do wlasnej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:26 Do malutkiego Polaka - 300 godz. wuj przepracowal i mniej zarobil niz nauczyciel coz ty za bzdury opowiadasz Moje corki blizniaczki jedna lekarz ma sie bardzo dobrze zyje w luksusach druga nauczycielka matematyki ledwo wiaze koniec z koncem jest jej bardzo ciezko.Chyba te 3zl nie poprawi jej budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:50 Tak...to sprawdzanie klasówek w domu i przygotowania do lekcji to juz bokiem wychodzą. Każdy praktycznie zwykły szarak rąbie po godzinach u prywatnego za darmo i jeszcze sie trzesie zeby go nie zwolniono. A o jeden dzien urlopu na kolanach trzeba żebrac. Drodzy nauczyciele ...rozglądnijcie się w koło.A wtedy zobaczycie, że tak naprawdę nie macie aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 213.17.145.* 28.12.06, 16:58 zapomnialem dodac o niezliczonych konsultacjach dla uczniow i rodzicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 18:29 A co powiecie,jeżeli 60% uczniów pierwszej klasy gimnazjum jest zagrożonych.Czy tym nauczycielom też należą się podwyżki?Za przykład podam j.niemiecki,ktorego uczą się od podstaw gdyż w szkole podstawowej pani uczyła ich śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 213.17.145.* 28.12.06, 19:52 to rodzicu pretensje nalezy miec do tej nauczycielki z podstawowki a nie tej co wystawia tyle zagrozen...dobrze ze nie oszukuje tych uczniow. w kazdym zawodzie zdarzaja sie odstepstwa od normy...w kazdym rodzicu...ale nie mozna uogolniac . Tak jak kazdy rodzic nie powinien byc tak godnie nazywany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.chello.pl 28.12.06, 22:33 A może tak o pasji miłości do młodzieży,a nie tylko o kasie!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:35 Drogi belfie znam oblicze nauczylieskie i nie jest tak że każdy ma tyle zajęc i dodatkowych obowiązków. Wierz mi znam od środka dobrze trzech nauczycieli. Dwie znajome w technikum i jednego w zawodówce w Opolu. Naprawdę nie narzekają bo mają akurat przy sobie partnerów którzy mają o wiele gorzej. Doceniają co mają. P.s. Nie zostałem nauczycielem bo losy pokierowały mnie ku przedsiębiorczości ze względu na rodzinny biznes. To wszystko. Gdybym nie poszedł w tym kierunku pewnie byłbym nauczycielem lub kimś innym. Wuj pracuje w ochronie za 3,4zł za godzinę!!! Fakt nie jest wysoko wykształcony (średenie) ale tyle niestety dostaje aby dotrzeć do emerytury. Takie realia. Co do mojego wykształcenia panie nauczycielu nie osądzaj mnie jak osądzasz swoich uczniów. Jak już chcesz wiedzieć to wykształcenie mam wyższe i to nie w byle jakim bevery hils. Nie mysłałem że będę musiał zniżyć się do tego poziomu aby Ci to przekazać. Aha znam jeszcze trzy języki obce jak cię to tak interesuje. "Sio" malkontencie. Pani Olo wiem jak wychowuje się dzieci i jak je ciężko wychować ale nie znaczy to że nauczyciele mają źle w stosunku do innych zawodów. Jest wiele zawodów gdzie nawet złotówki nie dostały podwyżki od trzech lat. Szczerze życzę powodzenia w wychowaniu 2 małych budrysów. Naprawdę w innych zawodach nie jest łatwiej, każda praca jest na swój sposób trudna. "gościu" co zawód to zawód. Lekarz ma to do siebie że zawód zawsze będzie popularny i nadzwyczaj dochowody m.in ze względu na "datki" od pacjentów. Do was drodzy nauczyciele: byłem uczniem i wiem jak jest. Mam wgląd w pracę w nauczycieli i wy nie piszcie bzdur. Nie wiecie jak jest w innych zawodach. Przyrównujecie zarobki do managerów, górników czy inforamtyków ale jeżeli mam iść waszym tokiem rozumowania to zmieńcie zawód. Życzę wam jak najlepiej ale przesadzacie że macie tak źle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 217.197.79.* 29.12.06, 17:40 Polak baaardzo mały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:48 Smiem wnioskować że jakość pana odpowiedzi jest adekwatna do posiadanych możliwości dydaktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: 213.17.145.* 29.12.06, 00:15 niestety nic do Ciebie nie dociera....ale ja to rozumiem....nikt tak naprawdę nie poczuje tej naszej pracy dopóki nie popracuje z kilka tygodni. a ja jestem nauczycielem z powolania i nigdy nie mialem rano akcji , ze cierpie z powodu tego ze musze isc do pracy....zawsze to robię z chęcią ....tylko szanujcie swoich nauczycieli bo dzieki naim tacy jestecie a nie inni.... Polaku maly skoro tak nam dobrze belfrom to czemu cie chciales sie zatrudnic w szkolnictwie ? P.S ja tez znam 3 jezyki ale sie nie chwale bo to powinno byc normalne..... nie odpisuje wiecej na twoje posty bo dopoki nie usiadziesz za biurkiem ( sorry nie postoisz) to nie zrozumiiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdlem Re: Podwyzki dla nauczycieli 29.12.06, 00:58 Wlasciwie nie wiem jakie teraz sa wysokie stawki zarobkow nauczycieli w Edenie zwanym polska ale tu gdzie na szczescie mieszkam corka dostala w pierwszym roku pracy nauczyciela 63 tys $ rocznie. Po 3 latach ma juz 75 tys $ . Warunki w jakich naucza no szczerze powiem nigdy do tej pory nie widzialem. Komfort to slowo za male.I co ciekawe potrzebuja tu nauczycieli w setkach. Dlaczego siedzicie drodzy belfrzy w tym syfie jak to nazywacie. macie niesc niby krozganek oswiaty a nie dzwigac krzyz. Troche inicjatywy i odwagi w zyciu zycze. Jak was tam nie chca to czemu tam jeszcze siedzicie??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escape Re: Podwyzki dla nauczycieli IP: *.zwm.punkt.pl 29.12.06, 21:20 Niestety aby uniknąć takich śmiesznych pensji należałoby opuścić nasz kraj. Po co się uczyć? Jedziesz na szparagi, na taśmę i oszczędzasz 5 razy więcej ile tutaj zarobisz. Kalkulacja jest prosta. To Polska po prostu. Uciekajmy stad Odpowiedz Link Zgłoś