Gość: reee IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.07, 05:49 No i co panie posle Mieczysławie? Już Pan widzi, jaką rolę wyznaczył Panu "kadrowy"? Nie jest zbyt ciekawa. Miejmy nadzieję, że nie sprowadzi się do podawania herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obser Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 06:20 Raz się poddał i teraz ma przewodniczący strupa na głowie przepraszam dwa strupy. To kiedy następne L-4 zacznie Semak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.147.* 14.03.07, 07:14 To wstyd co robi posłanka Zielonka-ile można kąsać i pluć we własne gniazdo. Ekipę też ma doborową- Fraszek i Rewienko z Kluczborka, rozrabiacze i mieszacze pierwszej kategorii.Przy PFRO-nie im nie wyszło bo Krzyżanowski nie został dyrektorem,OHP więli - teraz poustawiają inne stanowiska. I pani poseł mówi o manipulowaniu p.posłem Walkiewiczem? A pani co uprawia z ekipą Fraszka!!!!!Dobrze,że wyborcy to widzą i się im coraz mocniej mówi o tej patologii. Do zobaczenia przy urnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były sympatyk a fe Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 07:35 A mnie wstyd że nauczycielami młodzieży są takie gnidy, panowie nie plujcie przy goleniu. Kłos a co to za figura - zapomnienie powoli się zbliża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:18 Witam Cie Mirku Mandrga biedacto popatrz na swoje zasługi! swoje matactwa i to jak teraz błagasz o wybaczenie! ani Zielonka ani nikt z Kluczborka -obecnych struktur PiSu nie musi za nic przepraszać-są nie przekupni! nie skomlą o stanowiska ! poprostu pracują i robią wszystko by w Kluczborku żyło się ludziom lepiej i uczciwie! - na co Ciebie nigdy nie było i nie bedzie stać! Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Wojna w opolskim PiS 25.03.07, 10:20 Gość portalu: swój napisał(a): > Witam Cie Mirku Mandrga biedacto popatrz na swoje zasługi! swoje matactwa i to > jak teraz błagasz o wybaczenie! ani Zielonka ani nikt z Kluczborka -obecnych > struktur PiSu nie musi za nic przepraszać-są nie przekupni! nie skomlą o > stanowiska ! poprostu pracują i robią wszystko by w Kluczborku żyło się ludziom lepiej i uczciwie! - na co Ciebie nigdy nie było i nie bedzie stać! ..............Dziś mając więcej czasu czytam forum! Jestem przerażony i zniesmaczony nienawiścią i głupotą ludzką! Rozumię atak na poście w sprawie konkursu na dyr. PFRON, aczkolwiek pomówienia tam zawarte nadają się tylko do sądu. Problem z tym, że ludzie je piszący nie potrafią podpisać się pod swoimi tekstami, piszą donosy, nagrywają rozmowy, robią sobie teczki z wycinków prasowych i donosów itd. nie są ludźmi honoru! Nie będę się tłumaczył z czegoś, czego nie zrobiłem, a zupełnie już nie rozumię poprzedniego wpisu. Nic "swój" jak mnniemam mistyfikant kluczborski ma przerost domniemanej wiedzy, który nie pozwala, jemu racjonalnie myśleć! Nie proszę się PiS-u w wykonaniu opolskim o nic, Pan Kłosowski nie potrzebuje w swoich kręgach takich ludzi jak ja! I jest to Jego prawo do tego! Ale nikt nie ma prawa wyłącznosci do przekonań prawicowych, jak również Wy ich nie macie!Po wtóre Panie "swój" co takiego robisz i jaki masz wpływ na to, aby ludziom w Kluczborku żyło się lepiej? Żyjesz człowieku w rzeczywistości wirtualnej, a jedyną materialną jet Twoje roszczeniowe podejście do życia. Jest to syndrom, niestety ludzi "małych" /nie tylko niskich/, tzw.konsumentów, którzy swoje partykularne interesy przenoszą ponad interes społeczny w jego imieniu! Reasumując, dziękuję za pamięć, ważne jest to że myślicie o mnie i to nie daje Wam spokoju! Czuwajcie....ale pamiętajcie o słowach "...spieszmy kochać ludzi, bo tak szybko odchodzą..." Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Wojna w opolskim PiS 25.03.07, 10:27 Zapomniałem się podpisać po poprzednią wypowiedzią Mirosław Mandryga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fik Wojna w opolskim PiS IP: *.centrum.punkt.pl 14.03.07, 08:25 Nie dziwi nic,taki ktoś jak Kłosowski był wychowawcą ,nauczycielem ,przecież to mniej niz zero,jaki minister taka szkoła.Wsryd panie Kłosowski ekipa kolesiów obijboków leserów tak jak na studiach a ja to pamiętam....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 14.03.07, 08:41 W tej sytuacji najlepiej byłoby rozwiązać opolską strukturę PiS. Prezes Walkiewicz ma związane ręce a Kłosowski absolutnie nie nadaje się na szefa czegokolwiek. Wysforował się na wiceministra tylko dzięki polityce, intrygom i podejrzanemu wsparciu. Nie cierpi sprzeciwu i stosuje bezwzględny zamordyzm w obec tych którzy ośmielają się mieć własne zdanie. Efekt widać. Dwukrotny pogrom w wyborach. Czy Kaczyński na to się zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 14.03.07, 15:50 Jednak esbecja dalej rządzi Polską tylko że z tylnego siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismejker Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:32 Wojna ??? w tak pokojowym ugrupowaniu? które tak niebywale potrafi łączyć społeczeństwo? a łyżka na to niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawka zielona Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:01 Z takim poparciem Walkiwicz został szefem, że ... aż wstyd. Grupka zawistnych zadymiarzy powinna zająć się sprawami ważnymi dla partii i dla regionu, a nie tylko zazrdościć, szczuć na siebie i szukać ciepłych posadek dla siebie i znajomków. Prawda "zieloni?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSmen Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:07 Rozbiegane oczka "zielonej" świadczą o tym, że ciągle szuka i wypatruje intratnych posadek dla rodzinki i znajomków. Zadyma na zjeździe nie wyszła, to może knucie w terenie coś przyniesie? Panie Kłosowski i Panie Semak: tak trzymać i trzymać "na dystans" tych "zielonych" (i nie tylko) cwaniaków i kombinatorów! Czas na czystkę, TOTALNĄ czystkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potwory-i-Spółka Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.chello.pl 14.03.07, 09:39 Panie Pismen, jak Pan potrzebujesz pogadać sam ze soba to gadaj do lustra. Nie trzeba tu postów pisać. Do obrońców Kłosa - a jąkąż to ważna sprawę załatwił Pan poseł dla Opolszczyzny? Jakie ma sukcesy? Czym się może pochwalić? Cisza...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk PiS Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:08 Nie ukrywam swej sympati do PiS. Dwa razy przełknąłem lanie jakie sprawiono nam w wyborach licząc , że w nastepnych będzie lepiej. Teraz zadaję sobie pytanie - a niby dlaczego miałoby być lepiej skoro krętacza jakim bez wątpienia jest Pan S. tak bardzo się holuje na partyjną i urzędową górkę ? Przeciez Opolanie są bardzo przewrazliwieni na punkcie tego typu kolesiostwa po doświadczeniach z łapówkarzami z SLD. Boję się , że w następnych wyborach znowu zbierzemy po tyłku a "góra" odetnie nasze województwo od wszelkiej kasy i pomocy. Przecież to jest ewidentnie wina tylko kilku osób a nie całej organizacji i trzeba to wreszcie rozwalić albo prezes Kaczyński już sobie odpuścił opolszczyznę jako bastion POpierdułek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowskie odpady Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:30 A fe, prawie święci z szambem u rydzyka a język szakali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Cłowieku, nie bądź naiwny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:04 Po wyborach wrrszcie będzie normalnie, bo nie będzie już PiS-u i nie trzeba się przejmować tym, że odcięci zostaniemy od kasy. W ten sposób może myśleć tylko partyjniacki działacz, o ograniczonych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:20 I nie zapomnijcie o stołku dla PISmana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:40 Zgoda,czas na czystkę w opolskim Pis.Czas wysłać na zielona trawkę wszystkich Semaków i Kłosowskich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Opolski Młodzi na boczny tor: Wojna w PiS trwa. IP: 82.160.19.* 14.03.07, 16:14 Czytam codziennie prasę w tym GW i coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że media nie tylko w naszym kraju to kolejna władza, mawia się że czwarta. Ale nie jest powodem ten mój list do Pani aby polemizować czy jest to prawda. Ja w treści i merytoryce listu skłaniam się ku czemuś innemu, a mianowicie ku PiS na Opolszczyźnie. Ostatnie wydarzenia jakie miały miejsce podczas zjazdu i tuż po nim dały nie tylko mi dużo do myślenia. Więc, Pani pozwoli, że zacznę od początku. Moja koncepcja listu do Pani jest w formie analizy artykułów jakie ukazały się na łamach gazety wyborczej przede wszystkim za sprawą pióra wprawnego zarówno Pani jak i Arkadiusza Kuglarza. Jestem godny podziwu waszego dziennikarskiego sprytu, możliwości, warsztatu i podejścia do sprawy. U mnie zdaliście egzamin na piątkę z plusem. Wiec zacznijmy analizować a ja odniosę się do treści artykułów ukazując jak było naprawdę. Artykuł Pt.: „Opolski PiS to partia jednego człowieka”. Już przy wstępie nie jestem z tym zgodny, dlaczego? Bo w partii PiS są trzy zwalczające się obozy i trudno mówić o partii jednego człowieka. Tak powinno być ale nie jest. Jakie to obozy? Pierwszy z nich to Minister S. Kłosowski i M. Walkiewicz z poparciem powiatów Opolskiego, Prudnickiego, Nyskiego, Strzeleckiego, Kędzierzyńsko-Koźielskiego i w rozłamie Kluczborski i Krapkowicki. Drugi obóz to Pani Poseł T. Cegleckiej-Zielonki i Senatora J. Chmielewskiego z poparciem powiatów Namysłowskieg, Oleskiego i reszty z Kluczborskiego i Krapkowickiego. Nie wiadomo tylko do którego lidera bliżej Brzeskiemu gdzie rządzi PiS-owski Baron M.A. Stefański – Starosta Brzeski. Ostatni obóz, a raczej obozik to takie hieny jak J. Ostrowski, H. Kaźmirowicz inspirowani przez I. Dąbrowskiego i pogubieni w relacjach partyjni żołnierze z powiatu opolskiego jak m.in. Radni miasta Opola. Ale czytajmy dalej artykuł. Oczywiście zgadzam się, ze Poseł M. Walkiewicz jest tylko marionetką. Zresztą kardiochirurg niestety nie nadaje się na posła i lidera Partii nie ma charyzmy i instynktu przywódczego jak Kłosowski. Ponadto zgadzam się że ludzie którzy znaleźli się w zarządzie są ze ścisłego kierownictwa ministra lub mają bardzo niewielki wpływ na rzeczywistość. Parodią było to, że wystarczył jeden głos aby być w zarządzie. Tak, wybory były w pełni ustawione. Dlatego mogę potwierdzić, że J. Chabraszewski bezczelnie kłamie w wywiadzie jaki udzielił Pani w artykule „Kto wybrał zarząd PiS?” że trzeba było mieć rekomendacje członków w strukturach powiatowych i że każdy musiał zebrać 25 głosów. To kłamstwo i wiele osób może pani to powiedzieć, tylko pewnie się boją. Nikt nie zbierał głosów. Pyzatym kłamie dyrektor GW J. Chabraszewski, że za mało było kandydatów do zarządu bo nie chcieli. Kłamstwo! Wiele osób chciało tylko nie było im to dane. Po prostu liderzy powiatowi się ich boją. Dlaczego? Bo są to osoby wykształcone, młode, z dobrym startem i poza układami. Dziwi mnie taki właśnie obrót sprawy bo jak czytamy w Newsweeku nr 7/2007 z 18.02.07 na stronie 29 artykuł Pt.: „Legion Prezesa”, dowiadujemy się że sam J. Kaczyński stawia na ludzi młodych i wykształconych z rocznika ‘70-‘80. W opolskim PiS niestety zdolnych młodych się usuwa jak P. Gudaniec, A. Urbaniec. W strukturze jest jeden człowiek, który jest nazwijmy go „szarą eminencją” partii PiS i w ostatnim czasie pojawił się w Urzędzie Wojewódzkim. Otóż w połowie 2006 roku pojawił się jako asystent Wojewody Opolskiego Przemysław Kubów. Czy ktoś wie kim jest, skąd przybył i dlaczego pojawił się po 8 m-cach urzędowania Wojewody? Otóż jest to młody, dobrze wykształcony i merytorycznie przygotowany młody polityk, który wie czego chce. Miałem okazję go poznać i niejednokrotnie z nim rozmawiać. Jest nieprzeciętnym młodym człowiekiem o którym napisała szeroki na jedna całą stronę NTO 13 stycznia 2006 roku w dodatku piątkowym w artykule pt: „Sukces młodego politologa z Grodźca”. Pragnę tylko nadmienić że napisał najlepszą pracę mgr na Opolszczyźnie za co w nagrodę pojechał na tydzień do Brukseli. Ktoś go dostrzegł i znalazł się w ścisłym gronie wojewody. Kto go wciągnął? Albo minister Kłosowski, albo sam Semak lub Wojewoda Tomaszek. Tego nie wiem. Jak z nim rozmawiam to widzę, że jest z niego wytrawny gracz i wiem, że chciał być w zarządzie ale mu to uniemożliwiono. Brak zaufania? A może popadł w konflikt z obecnym dyr. GW J. Chabraszewskim, który wykosił go na posadę Inspektora wojewódzkiego ds. WKDS-u? Też nie wiem. Proponuję zasięgnąć wiedzy u źródła. Jedno mnie dziwi, że był bardzo zaufanym człowiekiem, tak bardzo, że sam ustawiał wybory w powiatach prudnickim i opolskim które należą pod protekcję Wicewojewody D. Madery i G. Sawickiego. Widocznie mieli do niego wielkie zaufanie skoro to przygotowywał. Ponadto dostał rekomendację Zarządu na startowanie w wyborach samorządowych na fotel Wójta gminy Popielów i Radnego Powiatu Opolskiego. Jestem pełen podziwu że startował w gminie w 80% zamieszkałej przez mniejszość niemiecką i zdobył ponad 27% głosów w stosunku do panującego przez 4 ostatnie kadencje obecnego wójta. Chylę czoła że zrobił taki wynik w zaledwie 40 dni kampanii wyborczej. Tam się nie dostał z oczywistych powodów. Do rady powiatu brakło niewiele. Gdyby startował z PO lub Komitetu Obywatelskiego ma gwarantowany mandat. Ten wyczyn, ta próbka wyborcza pokazał, że szykuje się lider wśród młodego pokolenia nie tylko struktury PiS. Myślę, że to było przyczyną iż nie dostał się na listę kandydatów do Zarządu. Jest konkurencją a szkoda mi go bo jest rewelacyjnie zapowiadającym się politykiem. Jest też prezesem Stowarzyszenia w swojej wiosce i z tego co wiem był przez długi okres redaktorem naczelnym tamtejszej gazety lokalne zwolniony przez Sekretarza Mniejszości Niemieckiej Andrzeja Stasia bo chłopak uczciwie pisał i obiektywnie oceniał zaistniałe fakty. Mądry z niego człowiek z aspiracjami, marzeniami, a także z porażkami i wadami. Pani redaktor mam serdeczną prośbę do pani. Jak sama pani widzi, ja przygotowałem się do napisania tego listu. Proszę więc niech Pani potraktuje te moje wskazówki i uwagi poważnie i napisze o tym. Niech Pani skontaktuje się z samym Panem Przemysławem Kubów i porozmawia. Na pewno nie odmówi wywiadu. Ja jestem już starym wygą i kariery nie zrobię, ale on tak. Proszę mu pomóc jako medium. Skoro ma Pani się skupiać na P. Semaku nieudaczniku i wciąż drążyć temat jego osoby to lepiej napisać o Przemysławie Kubów, ambitnym młodym polityku, politologu. Na koniec mam nadzieję i będę z nią codziennie zaglądał do GW, że nie zawiedzie mnie Pani i coś napisze zarówno o nim jak i o PiS-ie. Zresztą on dużo powie wiem, że ma też spory żal do wielu członków PiS, ale jak powtarza chce łączyć a nie dzielić i ubolewa że są trzy frakcje u nas w Opolskim PiS. On opowie Pani jak było na Zjedzie, co się dzieje w Opolskim PiS i jak to wygląda od kuchni i proszę mi wierzyć ma spore poparcie kilku powiatów w tym moje. Podam Pani nr tel komórkowego do niego aby ułatwić kontakt 697-467-930. Już dość starych, skorumpowanych i uwikłanych w gierki polityczne kolesi partyjnych, czas na młodych jak mawia Prezes Kaczyński, Przemek jest właśnie takim człowiekiem, który łączy a nie dzieli, nie jest w żadnym układzie, nie trzyma z nikim, nie obgaduje nikogo, z nikim nie walczy i nie prowadzi plugawej walki o władzę czy stołek. Jak już wspomniałem jest zwykłym szarym urzędnikiem spośród 300 urzędników zatrudnionych w Urzędzie Wojewódzki przez czerwonego lisa dyrektora Generalnego Jerzego Kliszewskiego, z którym Wojewoda Opolski Powinien się pożegnać tego samego dnia co objął fotel Wojewody. Z wyrazami szacunku Hrabia Opolski - Patriota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Młodzi na boczny tor: Wojna w PiS trwa. IP: 83.2.112.* 14.03.07, 17:55 Też mi Hrabia ,a może tytuł z herbiarza WAZELINA ,drzewo rodowe Lipa ,herb Dziwota a nie patryjota do rymu i...ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędnik Re: Młodzi na boczny tor: Wojna w PiS trwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:55 Hrabio chyba pomyliłeś osoby. Ja też znam z pracy niejakiego P.Kubowa-leń jakich mało.Zakompleksiony człowieczek z wygórowanymi ambicjami.Tylko czekam kiedy za swoje ,,zasługi,,wyleci z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petent Tadeusz Re: Młodzi na boczny tor: Wojna w PiS trwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:56 Opis i opinia Hrabiego na temat pana Kubów jest właściwa. Chłop ma łeb na karku, wiedzę na temat wszystkiego czego tylko się oczekuje, pomoże, nie zostawi z komentarzem "zgłoś sie pan do...", tak robi pewnie ta niedojda określająca siebie jako "urzędnik". Chcecie być potraktowani jak człowiek i przez człowieka to do P.Kubów, i to wszystkim cały czas będę mówił. Ten "urzędas" tylko mnie zdenerwował, pewnie u niego byłem jak wcinał bułę i siorbał herbatę a ja co musiałem odczekać swoje i to na stojąco. Niech idą do Kubów na szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Zorro Re: Młodzi na boczny tor: Wojna w PiS trwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:11 Dziewczynka tylko jedną książkę przeczytała a potem tylko raz była w aptece po wazelinę. Po co ci to było na rozstępy, ale które? Wewnątrzczaszkowe czy inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Wojna w opolskim PiS IP: *.pl 14.03.07, 20:05 Odnoszę wrażenie, że pan Walkiewicz nie za bardzo pasuje do kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.07, 21:40 Stefański okazał się zdrajcą. Kiedyś wielki spółdzielca spotykał się potajemnie z pozostałymi członkami spółdzielni chyba tylko po to żeby kablować kto, kiedy i z kim. Uwaga kapuś!!! Nie wolno mu ufać. Jest b. niebezpieczny. Kiedyś zostanie surowo rozliczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klb Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 08:26 SPROSTOWANIE!!!!!-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluczborczanin Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:14 I słusznie , to nie członki tylko palanty PiSu ,chyba że już wiedzą o tym że PiSiry dostaną po d... i zmieniają barwy na nowy kolor. To u nich tradycja, jeszcze trochę a paleta barw w tęczy się wyczerpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.pl 23.03.07, 20:23 w jakim celu wpisują się tutaj buraki z prowincji, którzy u siebie od 20 lat wybierają tych samych sołtysów ( z PZPR/ZSL/SD/TPPR/SB?ewentualnie MN) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leper Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 15.03.07, 11:16 KŁOSOWSKI MUSI ODEJŚĆ!!! Najlepiej natychmiast! I nigdy nie wracać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Wojna w opolskim PiS, czyli moherowe szambo IP: *.pl 23.03.07, 20:21 Najpierw "baranie łby" wybierają sobie jako "władzę" postsowiecką mafię; gdy ta , zgodnie z przewidywaniami - złajdaczyła się , nakradła i szantażowała to biedne miasto, po 4 latach ZNOWU daje tym sow-bandytom trzecie miejsce w wyborach....Szczuci przez kontrolowane przez nich media wypisujecie te idiotyzmy...Jeszcze zawyjecie jak po obecnej kadencji zostannie tych kilka "pomników z carraryjskiego marmuru(nawiasem za Wasze pieniądze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykłos Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 22:07 To co się wydarzyło w ostatni poniedziałek na zarządzie PiS stanowi granicę po której Kłosowski wypada z gry a razem z nim ci którzy przynosili ujmę tej partii. Nie ma prawica szczęścia na opolszczyżnie. Kto to wszystko teraz naprawi? Czy w ogóle można coś jeszcze naprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były PiS Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 06:25 Nic nie naprawią. Złe części się wyrzuca. w przeciwnym razie mechanizm nie może sprawnie funkcjonować. Tu najlepiej widzimy, że połowa trybów jest do kitu. Dopiero wyborcy ich zweryfikują, bo władze w Warszawie są po takich samych pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujący Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 08:20 To "czerwone" województwo może naprawić właśnie tylko taka partia, jak PiS! Pseudo prawicowcy już podnoszą lament, bo Kłosowski ze swoją ekipą chą robić czystki. Brawo, najwyższy czas Panie pośle! Trzymam kciuki, żeby udało sięwam rozgonić to szemrane towarzystwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:58 No to frajerze niech rozpocznie od wywalenia z partii byłej aktywnej członkinii gabinetu politycznego SLD owskich wojewodów i protegowanego przez Kadrowego miłośnika spotkań na Ordynackiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico-cziko-americo Re:Spóldzielcze miernoty muszą odejść z PiS IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.07, 22:58 -były - gamoniu uspokuj sie. Piszesz miernoto pod róznymi nickami bzdety i tak bedziesz wywalony i rozliczony ze swojej wrednej głupoty. Przetań sie maskować i tak wiemy kim jestes śmierdzacy zestrachany skunsie, pyskujacy i schowany za zasłona internetu.dsl. A co do kadrowego, to powinieneś mu buty czyscić swoim jęzorem wredny intrygancie. Panie Kadrowy gonić takich jak to coś co nazywa się "były" do buraków na pole, bedzie większa korzyść, bo gamoń ryje tylko dla siebie, a reszcie szkodzi, no i oczywiście smrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Spóldzielcze miernoty muszą odejść z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:41 Nie sposób nie odnieść się do postu -Klb. PiS w Kluczborku ma twarz zorra, po prostu go nie ma.Od trzech lat tzw.pełnomocnik powiatowy p.Łowicka tworzy struktury - niestety nie udało się sklecić choć najmiejszego koła.Wraz z wyborami parlamentarnymi i samorządowymi wokół szyldu zaczęły kręcić się persony typu obrotowy Fraszek,apolityczny harcerzyk Rewienko, radny Cieplik itd.Wykorzystali słabość Łowickiej,brak alternatywy i gdzie się da wstawiali pseudopisowców na listy i funkcje.W pon- wtorek-środę-czwartek są członkami WdR(lokalny komitet wyborczy) w pozostałe dni tygodni są w PiS-ie.I to mają być twarze kluczborskiego PiS-u - KOMPROMITACJA - PiS-u nie podzielonego tylko tego który nie istnieje,a od lat tworzonego. Nie poszło po ich myśli - nie przejęli władzy w Kluczborku,nie ma stanowisk do podziału,pozostało im tylko mamić poseł Ceglecką. Na potrzeby zjazdu w Opolu wybiera się kluczborskich delegatów, oczywiście jedynych słusznych i z pianą na ustach oni tj.Fraszek,Rewienko,Cieplik jadą usuwać ministra i całą resztę!!!! Wielka szkoda ,jak czytam w prasie,bo się nie udało,lecz uwaga to nie koniec działań destrukcyjnych,wycieczek personalnych,walki o stołki i wpływy.Mam tylko wrażenie,że to działa w dwie strony i ktoś może ich pozamiatać!!!!Reasumując - PiS Kluczborski nie ma wizerunku osób w/w - jego po prostu dzięki nim m.inn. nie ma i to oburza mieszkańców. Sądzę,że po zjeździe w Opolu jest czas ,by nareszcie to uporządkować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYMPATYK Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.144.* 17.03.07, 15:56 Masz gościu rację.Te dwie lesby Cegła i łowcza z Kluczborka-pełnomocnik ,nigdy nikogo nie dopuszczą do siebie.Prywatny folwark połączony z postępującą głupotą. W myśl zasady"z----j się a nie daj się.Pogratulować struktur w kluczborskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołczyn Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:38 Witam witam zawiedzionego brakiem posady i wyeliminowaniem z możliwości wejścia w struktury PiSu Kluczbork jakiegoś przygłupa - żal!! popłacz sobie nad swoim nieudanym życiem!!! i tym ,że i jedna i druga baba nie pozwoliły ci na knucie w tych strukturach a widać i tak mało samą działalnością Kluczborka się interesujesz bo Koła istnieją w Kluczborku i to trzy które stworzyła właśnie Łowicka:Wołczyn, Byczyna i KLuczbork!!! - zdziwiony? - oj oj oj taki żal!!! na listy do samorządu nie wskoczyłeś bo Łowicka ci na to nie pozwoliła i dlaczego-bo uznała że tylko uczciwi ludzie na tych listach się znajdą a nie parszywe hieny jak ty !To jej SUKCES!!!- fachowcu od anonimów!! -pisarz się znalazł!!!podpisz sie na tym forum skoroś taki odważny!- nie ? - bo wstyd żeby przy PiS Kluczbork takie nazwisko się pojawiło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGW Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.pl 23.03.07, 20:25 a co tam panie w PO (MO) ? Wyborcza roztoczła nad tymi rzadziakami parasol ochronny ? (jak nad Geriatrami.pl i komunistami)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyormo Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.pl 23.03.07, 20:26 Wyczyścić Opole z czerwonego tałatajstwa, póki czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 11:22 Semak!Jeśli wszystkich obrażasz nazywając debilami to kim ty do cholery jesteś? Takich przypadkóe w medycynie jeszcze nie odnotowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_conan Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.chello.pl 17.03.07, 16:38 Patrzcie jakie to ciekawe zjawisko. Pod jakim by nickiem nie pisał Semcio, od razu wiadomo, że to on :D Oj coś chyba maturę se także załatwił na bazarze :D Za to te prawdziwe papiery są i to baaaardzo ciekawa historia przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYMPATYK Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.144.* 17.03.07, 17:49 Odpieprz się już od tego Semcia facet.Otwórz czaszkę i pomyśl lepiej po co Cegleckiej potrzebna była ŁOWICKA.To trampolina dla Zielonki z kluczborskiego PIS do sejmiku w OPOLU.Teraz pewna dodatkowa kasa przez kilka lat.Pani poseł wie co robi.Rodzina na pierwszym miejscu.Co na to władze wojewódzkie PIS.Najwyższy czas p.pośle Walkiewicz wepchnąć swoją rodzinkę np. do ARiMR W OPOLU na z-cę dyr.Przecież już rozmawiał pan z MAKSEM Z Samoobrony.To jest priorytet i lekarstwo na urażoną ambicję.Kobieta z mojej rodziny z-ą dyr.Nareszcie coś ugrałem dla siebie , co gorszy jestem od CEGŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GB Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:34 To nie chodzi o Ceglecką tylko o Semaka który skłócił PiS na Opolszczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.07, 15:00 Nie on skłócił, bo na to za cieńki jest. Ważne jest, kto go tam wsadza i daje swój parasol polityczny. I nie tylko jemu. Bez protektora byłby tylko nauczycielem w-f. Przyczyn zła szukajcie, a nie skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_conan Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:52 Te SYMPATYK. Z tej plejady nazwisk nie znam właściwie nikogo. Za to ciebie dobrze znam ;) Wali mnie co robią inni, bo ja ani zpisu ani z zwisu. Za to ciebie Semcio poznałem doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz M Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:47 gdbyby nie Łowicka to w Kluczborku obsade dostałby August- po prawomocnych wyrokach, Piłat - po prawomocnych wyrokach, Tylkowski - stary kapeć obleśny,któremu marzy sie awans do Urzędu Marszałkowskiego!!! Bortnik-po przejściach alkoholowych!-tylko do zwierząt się nadaje!- no to byłaby idealna sielanka PiSowska!-a za nimi kolesie z knajp kluczborskich!!!! Łowicka trzyma to w garści i nie ugięcie nie pozwala WdRowcom sie wychylać!-a i wejśc w szeregi tym w/w, mało tego na wszystkich spotkaniach wyrażnie podkreśla WY i MY-nIe wiesz PACANIE !!! to nie pisz bredni!!!!-może wygląda na taką bardzo spokojną osóbkę,ale kto ją tak odbiera jest w WIELKIKM błędzie!!!- WdR ma z nia same problemy! Częś WdRowców została członkami PiSu mimo sprzeciwu Łowickiej!-przyjął ich kto?- sam Kłosowski!!!! Panowie tutaj wymienieni na tym formu to osby , ktore w powiecie kluczborskim są na tyle skompromiotowani,że nie mieli ŻADNEJ szansy na podjęcie pracy w najbliższej okolicy!!! - dlatego są w Opolu , zatrudnieni przez Bornika! wraz z najbliższą rodzinką!!!! A kluczborski PiS nie chodzi i nie prosi o posadki - bo je mają za swoją pracowitość, wykształcenie i uczciwość!!!! Nie podoba się to ostatnie słowo?-czy może większości ludzi od Kłosowskiego nie jest znane? Byłem raz na takim zarządzie w Opolu !!!- i nigdy więcej być nie chcę!! wśród "tych" prawicowców z Opola!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:02 Coś dobrego chyba się dzieje, bo przegrane ciule znowu podnoszą jazgot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerdzik Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.chello.pl 19.03.07, 10:30 I znowu ten sam post. Ale fakt, masz kurs rad nadzorczych, a nie oryginalnego pisania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:30 A durnowate ciule znowu swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dblcl Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 19.03.07, 12:39 Mówisz o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyWdR-bez posadk Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.147.* 20.03.07, 07:37 Łowicka to może trzymać męża za rękę, a nie PiS w Kluczborku!!!Trzy lata letergu nic nie robienia,nagle pobudka.PiS w Kluczborku ma twarz teczkowego Fraszka czy też harcerzyka Rewienki.Łowicka to przystawka i to lekko nieświerza!!!!!!!!!!Uczciwość dla pariasów Łowickiej to słowo nieznane,piszesz bzdury,co do wykształcenia,fachowości. Najlepszym przykładem jest sama Łowicka- klawisz,cieć.Pracę w Urzędzie Wojewódzkim dostała dzięki wykształceniu-koń by sie uśmiał-jest tam bo nosi teczkę Cegleckiej.Włodarczyk pracę dyrektora biura OHP w Warszawie dostał za wykształcenie i fachowośc-bzdura dzieki PiS.Można wymieniać dalej. Zawsze ludziom z jej otoczenia brakowało obiektywizmu i prawdy i tak już zostało.Ludziom umownie nazywającym siebie kluczborskim PiS-em nie chodzi o posadki- on je mają, lecz nie dzięki fachowości czy tym bardziej uczciwości-dzięki kolesiostwu,nepotyzmowi i intrygom.Kluczborscy radni PiS to wstyd dla partii,wykazują się tylko nieudolnością,to typowi dieto-żercy,którzy nic nie wniosą w dla dobra ludzi którzy ich wybrali .I takich ludzi dobrała sobie Łowicka-wstyd i hańba.Może faktycznie nowy zarząd zrobi z ta panią i jej przydupasami porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAMYSŁÓW !!!! Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:42 Ty bez posadki! - bo nikt Cie nie chce przyjąć do pracy za "zasługi"-zazdrość cie ogarnęła, Łowicka na listy do wyborów nie wpuściła!!!!-jaki żal!!!-ha ha ha!!!!- i to Łowicka!!!- na Kłosa liczyłeś-kampanie robiłeś!!- i co -i NIC!!!- ale boli!!!-ale boli!!!-ale boli!!!-ale boli!!!-ale boli!!!-ale boli!!! Tylko to pisanie Ci zostało !!!- Ty bys sie nadawał do pracy w samorządzie! co! -więcej dałoby sie nakraść!!!-ha ha ha, ale Łowicka mówi NIE!!!znowu Łowicka!!!- a Ty taka figura i dalej NIC!!!- a marzył sie stołeczek dyrektorski w Urzedzie!!! z wykształceniem średnim czy zawodowym?-napewno po wyroku sądowym!!!! Zarząd zrobi porządek!!-a niech robi!!!-pisz dalej te swoje anonimki do Warszawki - tylko bez błędów ortograficznych!!!Łowicka!!! Łowicka!!!Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!! Łowicka!!!!- ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha hahaha ha ha ha ha haha ha haha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alergik Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:25 Gdybym miał być w jednej partii z taką BURĄ S-ką jak ty to już wolę olać ciebie i twoje pieski.Cierpliwości czas pokaże Cieciu Wojewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chmiel Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:50 Aaaaaaaaaa urażony Semak! Cegleckiej udało się ! nie będziesz jednak wice prezeskiem ARiMRu!!!!! HURRA HURRA HURRA!!!! - gratulacje Pani Poseł. Szanowni czytelnicy tego forum! juz wiecie ! w większości te brednie wypisuje bezrobotny Semak!!! siedzi w domu , nudzi się! - więc znalazł sobie nowe zajęcie, pisanie po forum!!!-miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.144.* 24.03.07, 15:51 Te,Chmiel,palancie jeden znawco kaczych jaj,znasz się na polityce jak wilk na gwiazdach.I co kto został wice w ARiMR.Za wcześnie gratulowałeś Zielonce,przydupasie dupolizie. Smacznego.Rzuć pisanie,zacznij kopać rowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 04:03 Idziemy na wojnę z Kłosowskim, Semakiem i tą całą hałastrą wcześniej dobraną. Wybory to farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 05:38 TTylko czy ta wojna cos da ?To od list wyborczych trzeba zaczac pelno tam jak zwykle cieniasow glownie nauczycieli ktorzy po wyborach pchaja sie do starostw,spolek nie majac pojecia o rzadzeniu zajmuja sie intrygami spiskowaniem wazeliniarstwem .CCale szczescie ze zostalo 2 lata i 7 miesiecy pozniej pojda w niebyt a zadymy sie skoncza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 07:17 Wojna? Teraz? Trzeba było szumowin nie wypuszczać, nie dawać im "okresów próbnych" i akcji na "czas określony". Oddaliśmy im pole to teraz wyciągnijcie wnioski - ale i tak nic nie wyciągniecie i za parę dni zacznie się to samo. Do SLD, które potrafiło oczyścić swoje szeregi to wam brakuje epoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pfeifer Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 21:50 Nie wyjeżdżaj tu z SLD bo niedobrze mi się robi. Lepiej powiedz co robić żeby tacy Kłosowscy, Semakowie i Zduny zniknęli z pola widzenia. Na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 22:17 niestety, wydaje się że jedynym sposobem jest odcięcie całej chorej frakcji od koryta. można to zrobić w jeden sposób - nie głosować na nich w czasie zbliżających się wyborów parlamentarnych. i po ogłoszeniu wyników wywalić na zbity pysk. tych paru "wiernych" delegatów to zdecydowanie za mało, by dostali się do gminy, a co dopiero do sejmu. większosc wyborcow już dzięki pismakom na nich się poznała. potem dieta cztery lata i ... jest szansa na normalną prawicę. w naprawę obecnie rządzącej ekipy nie wierzę. w końcu to oni rozdają karty. ich przeciwnicy wynieśli się z regionu lub mogą ponarzekać przy kawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /i/ grek Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 00:01 PiS opanowany przez karierowiczów i bankrutów spod znaku AWS!!! Gdzie są działacze z dawnego PC? Wszak PiS to kontynuacja PC - Andrysiak,Miciak,Świątek,Jocher i wielu innych ....? Co na to Prezes Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 21:06 Wojnę wygra oczywiście Kłosowski z Semakiem. Warcholstwo i wichrzycielstwo zostanie wywalone. Zostaną sami wierni poddani niezdolni do samodzielnego myślenia i decydowania towarzysze właściciela PiS-u. Brawo towarzysze! Brawo! Był kiedyś taki film z Bogusławem Kobielą gdzie w głównej roli występował towarzysz Szmaciak. Ja wy się czujecie? Zapamiętajcie; czarne jest białe! białe zaś czarne. Zresztą to zależy od przewodniczącego(wice). W razie czego zapytajcie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghurk Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 21.03.07, 10:33 Tak czy inaczej to się musi jakoś skończyć. Mam dosyć tej kompromitacji prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.147.* 22.03.07, 07:25 Mam wrażenie,że ten cały PiS Kluczborski to jeden wielki ściek.Jak czytam o działaniach pseudodziałaczek typu Łowicka z Kluczborka,jej pryncypałki Cegleckiej to tylko nasuwa się stwierdzenie: głupota nie zna granic. Cwaniactwo,nepotyzm,kolesiostwo to najdelikatniejsze określenia ich działań. Łowicka niech wraca na ciecia do entermarche: to byłby właściwy człowiek na właściwym stanowisku.W jej ustach frazesy o poszanowaniu prawo obrażają wyborców-klawisz zawsze będzie zgredem z kloaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cycek Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 22.03.07, 12:57 Co ci ten kluczborski PiS tak przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.147.* 23.03.07, 07:33 Jego nie ma - są tylko pozoranci,teczkowi i cieciówa. Wystawiją PiS na pośmiewisko i drwiny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:52 Cieciówa?- która to nich?-BREDZISZ!!!!-co to za słowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solniczka Re: Głupota w kluczborskim PIS jest cnotą IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.07, 12:26 Ciekawe, cieciówa była klawiszem? Ludzie mówią, że to kumpela cegły. A Friczek, ten facio, co dużo gada i robi przy tym takie głupie miny, co teraz robi? Mówią, że poprzegrywał jakieś sprawy w sądzie i podobno teraz bardzo się tego wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wołczyn Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:09 Nie wiesz kto to cieciówa to ŁOWICKA z kluczborka były klawisz a teraz cieć- ;strażnik: W URZ.WOJEWÓDZKIM ,PEŁNOMOCNIK PiS,RADNA POWIATU,CZŁONEK RADY POLITYCZNEJ W WARSZAWIE i osobisty przydupas p.poseł Cegły Czerwonki.To wszystko za 1m-ce męża p.poseł na liście do sejmiku.To oczywiście nie jest prywata i kumoterstwo.To zgodnie z zasługami-bierna ale wierna.Czy coś jeszcze dodać?.LUDZIE co tam w tym Kluczborku ta cieciówa wyprawia.Ona potrzebuje wizyty u psychiatry.Somouwielbienie to też odmiana choroby.Prosty CIECIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.07, 08:20 wołczyn, czy to ta cegła-czerwonka, ktora w przeszłości prlowskiej była bardzo aktywna? Ludzie mówią, że przypominają sobie jak działała na ziemi namysłowskiej, oj jaka wtedy była działajaca i jaka grzeczna, a teraz to dopiero jest mocno aktywna i prawicowa, że az podziw ludzi bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sknerus Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 08:33 Jej świdrowate i szczurkowate oczka i rozbiegany wzrok mogą świadczyć tylko o jednym: babunia szuka KASY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.07, 10:21 To dziwne, że taki "wielki" człowiek prawicy z PIS jak piszesz sknerusie tak postepuje, a gdzie jej głoszone idealiki i walka z korupcją? To nie moze być, że ona tylko mysli o swojej kasie. Tak sie przed wyborami parlamentarnymi starała, tak chciała nieść pomoc ludziom biednym, tyle dobrego maiała zrobić i co wychodzi z niej pazerność? Może za jakiś czas jak sie dorobi, to zacznie dla ludzi trochę czynić dobrego. Na razie bardzo mało widac i niewiele słychac o jej działanośći w stolicy.Czy czerwonek działa w sejmiku? Coś mi się widzi, że ten klawisz i friszek to jej zaufani ludzie.Ciekawe co ja łaczy z klawiszką i friszkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykał Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:13 Mówią, że jakaś "czerwonka" chodziła z całym segregatorem z CV członków rodziny i znajomków i szukała dla nich intratnych posadek!!! Nie udało się, to teraz trzeba dołożyć? Kopa takiej i tyle!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalny Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.07, 12:44 PiS jaki zielona nie ma żadnego moralnego oblicza , siedząc i nobilitując w rządzie skazanych i przestępców po wyrokach. Radny z Koziej Wólki składa mandat a poseł nie ,bo jest z koalicji i musi pilnowac koryta czyli koalicji bez twarzy , czyli zakłamańców z PiSu .Cegła idąc do władzy też wystawiała po drodze wszystkich , którzy ją protegowali FORUM , PSL a wcześniej PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniechecony Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.07, 23:59 -legalny- piszesz o cegle-czerwonce, że była protegowana przez PZPR i PSL Jesli to prawda to wybuchnie wielki skandal. Jak bedzie się to miało do lustracji.Mnie sie wydawało, że z PZPR i PSL walczyła z prawicową wytrwałością i wstretem do kasy i koryt. Ciekawe czy napisze o tym w formularzu ipn. Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Wojna w opolskim PiS 25.03.07, 10:36 Przypomnijcie, tak dla porządku, co to właściwie znaczy PIS, ilu ludzi to tworzy i co to za ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Kozubski PiS-W-w Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:19 Tak macie tutaj na tym forum dużo do powiedzenia!- CZEMU WIĘC MILCZYCIE KIEDY NALEŻY MÓWIĆ GŁOŚNO-nie pisać!?- psycholodzy , znawcy zyciorysów, sami jesteście ideałami?- właściciele skupu węgla, trepy wojskowe,urzędnicze nieroby!-tylko tacy mają czas na pisanie, bo TCHURZE i LIZYDUPY kiedy nalezy otworzyc paszcze~siedzą cicho!!!- no jeden i drugi kto wsadził wasze dupska na stołki urzednicze!?-przeciez są lepsi od was!lepiej wykształceni!i chcący chcieć!-przecież to nie konkurs zdecydował o waszych stanowiskach!-podpiszcie się na tym forum jeśli macie odrobinke godności i honoru własnego!!!UJADAĆ za zasłoną forum - ale ODWAGA!!!- popatrzcie w lusterka na swoje gęby!-takie są uczciwe, prawe i sprawideliwe co?- zaraz zwymiotuje!!!!!!!!!-jak jeden czy drugi będzi miał odwagę mi odpisać, to niech odwazy się podpisać!!!-to,że zdolności do pisania anonimów macie -jestem tego świadom!-jak i tego,że gorzej z odwagą, honorem,godnością i posznowaniem!-za to do kościoła to systematycznie drepczecie co? i komunie też przyjmujecie, żeby ludzie widzieli!co gnije w was w środku nie widać ale na zewnątrz już czuć jak śmierdzi jeden i drugi!!!-jak spotka to po rękach kobiety całuje tylko na forum taki odważny!-ot dżentelmen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:40 To cudowne uczucie obserwować jak zdechlaki polityczne skaczą sobie do gardeł. Brakuje tylko Ojca Dyrektora Rydzyka z ostatnim namaszczeniem. Trzymać tak dalej. Żreć się, podgryzać, plotkować, walczyć, pluć ... Bój to jest Wasz ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:55 Zamilcz ty czerwona, pedalska świnio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój diabeł Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 07:17 A kyż , przepadnij ty czarny mocherze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 08:44 Nie przepadną. Jakiś margines zawsze musi istnieć. Na szczęście coraz mniejszy. Dowód? "Ustami" wojewody PiS owskiego stał się pan były dziennikarz NTO, który bez powodzenia startował w wyborach z listy PO!!!. Po Semaku to kolejny człowiek z formacji zwalczającej PiS (przypominam idiotom z krótką pamięcią - w wyborach samorządowych otwierał listę konkurencyjnego do PiS komitetu składającego się głównie z ludzi Borzyma) będący filarem tego sławkowego "kolosa". Kończycie się panowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo!!! Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 08:57 Wojenkę prowadzą przegrani nieudacznicy! Zazdrość i zawiść ich zżera więc dają upust swojej frustracji na tym FORUM. Impotenci nie potrafią się wyładować gdzieś indziej, więc zanudzają nas swoimi wypocinami. Bardzo dobrze zrobiono, że takich partaczy wy....no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 09:14 Wypad dupku z tego forum. Nie dla psa kiełbasa, nie dla takich popaprańców forum gazety. Wszak to nie twoje klimaty pawianie. O, sorki, przecież wy nie macie innego forum, bo na to też trzeba mieć trochę oleju w głowie, więc pchasz się tam, gdzie nikt takich jak ty nie prosi. Idź i zrób program w ciećwizji - twój idol ci to załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:49 Czy czasami "d 28" nie oznacza "dupniętego 28-latka"? Jaka klasyczna agonia partii PiS. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rega Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:24 Nieudaczni i przegrani popaprańcy od dąbrowszczaka dalej prowadzą swoje gierki? Zejdźcie na ziemię dupki i otwórzcie chytre, szczurkowate oczka: wasz czas już się skończył. PiS nie dla takich przygłupów. Zjazd delegatów pokazał wszystkim, gdzie jest wasze miejsce. Wszystkim, prócz was niedorobionych impotentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twój diabeł Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:06 I ty 200% katolik ,posługujesz się takim językiem miłości bliźniego . A KYZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieudacznik Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.uni.opole.pl 28.03.07, 14:05 Ty Semak czyli Rega uważaj bo się zapowietrzysz z tej nienawiści. Post jest! Ograniczaj trochę swoje Swoje ulubione ale grzeszne opluwanie tych którzy mieli odwagę mieć swoje zdanie. Powtarzasz się bo nic już nowego nie potrafisz wymyśleć a to się robi już niesmaczne. Jak ci idzie w agencji? Umiesz rozróżnić buraka od kartofla? A badania na Wodociągowej zrobiłeś? Jak zdrówko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popapraniec niepis Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 16:33 Jego zdrówko już niedomaga, bo nawet samabrona już go nie chce. Ale kto chce takie cóś? No Sławek i delegaci, ale to specyficzna grupka. Badań nie robi, bo mogą Normy Polskie nie wystarczyć. A co jest kartofel, a co burak wykłada mu wszechwiedzący i wszechmocny kadrowy. A jak tam szczepionki? Już mocą wielką sprowadzone, ku pociesze byle jakich urzędników (tak należałoby wnioskować po lekturze artykułu w NTO) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.chello.pl 28.03.07, 16:54 jeżeli szczepionki załatwia tak jak miejsca pamięci na opolszczyźnie to czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan szarik Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.07, 23:08 chello wiecznie ujadający gamoniu weź się w końcu za uczciwa psią robotę i przestań paskudzić swoja debilna pisanina to forum. Raczę ci dać taką komędę: do budy i tam leżeć kundlu, a jak będziesz grzeczny to od pana szarika dostaniesz michę kaszy. Daj głos auuuuuuuuuuuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: 213.17.147.* 29.03.07, 07:13 Kiedy wojewoda zrobi porządek z cieciówą wojewodzką niejaką Łowicką. W ramach oszczędności można przesunąć ja na parkingowego urzędu.Pilnować potrafi ,bo ma praktykę klawisza i ucha-donosiciela. A tak gwoli wyjaśnienia ta pani dalej mieni się pełnomocnikiem PiS w Kluczborku. Wstyd dla nowego zarządu i woda na młyn czerwonoskórym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 07:25 zaszczep się przeciw wściekliżnie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio do anatola Re: Miło patrzyć jak się prawica zagryza IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.07, 09:34 Zapytaj się koleś rzecznika wojewody - on jeszcze niedawno startował ramię ramię z ludźmi Tuska. Albo Semcia - on w tym samym czasie zwalczał komitet PiS w regionie Kędzierzyna. Albo innych kolesiów którzy jeszcze dwa lata temu popierali czynnie towarzyszy SLD, a teraz są w ścisłym gronie zaufanych kadrowego. Śmieszny jesteś jego sługusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krochmal Do przyjaciół z jednej celi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:20 ten anatol "fan" Łowickiej sam z szeregów SLD ale i szeregów więziennych -tych drugich dość długo smakował!ale jak twierdzi codziennie różaniec odmawia- smiertelnie potracił człowieka po pijanemu!a drugi wielbiciel w słuzbach WSI-za sprzeniewieżenie bonów towarowych też ładnie posiedział ogladając świat zza krat!-trzeci niestety nie potrafi obsługiwać komputera-intentetu!!!-ale uwaza się za ważniaka!-bo podkreśla znajomość z kadrowym,czwarty dostał posadke od kadrowego przy zwierzątkach, oprócz badań jelitowych swoich podopiecznych jest doskonały w pisaniu donosów anonimowych- ot to ekipa zakładajaca to forum- największe lizydupy kadrowego!!!!!wyłam prowadzi niedoszły dyrektor PEFROnu- obecnie członek i największy sympatyk SAMOOBRONY,ten co za grzechy przeprasza i licetuje swoje odznaczenia i medale-jak jeden członkami PiSu pragną zostać-ale marzenia wciąż pozostaja marzeniami!-wytrzyjcie teraz gile z pod nosa i łzy ,których ciągle przysparza wam Łowicka i Posłanka-dwie kobity!!!-a takie wazne forum o nich nasmarowaliście-forum pasujace do debilizmu, który w sobie pogłebiacie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Do przyjaciół z jednej celi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:45 Krochmal , nie krochmal wal po nazwiskach aby przyszli wiedzieli kogo rozliczyć. Czas szybko biegnie a zasługi nie zostaną zapomniane.Dwie kobiety to już tylko echo porodowe posła Strąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Do przyjaciół z jednej celi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:54 Krochmal! Widzę, że w w Twoim mózgu szukasz myśli! Rozumię, że praca na koleji szkodzi zdrowiu, ale chłopie nie daj się manipulować żonie! Jeszcze niedawno trzymała z Kłosowskim, bo od Niego pracę dostała! Teraz słucha Krzyżanowskiego, Rewienki i Fraszka, już lojalność do Pani Poseł Zielonki zmalała. Rozumię mieszka w Kluczborku, jest radną / sory ale Twoja żona może w domu się sprawdzać, ale w radzie?/, ma nadzieję że ta trójca pomoże w załatwieniu Jej pracy! Bzdura oszukają ja jak innych oszukali! Zresztą przykro pisać ale nie ma co do powiedzenia! Niech juz trzyma się Pani Zielonki, niech jej nie kłamie i nie zdradza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krochmal Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:57 Gościu Tobie jednak kryminał zaszkodził!!! a mówilem nie rób tego!!!NIE PIJ więcej!!!!to rozpuszcza mózg!!!...i stało się!!!ODJECHAŁEŚ koleś NA MAKSA!!!- ale czekam tutaj na Ciebie , sprawy sa w toku!!! napewno wróciśz!!!oj bedzie sie działo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter WDR Klluczborski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:09 Oj! Pani Łowicka i kolesie Rewienko i Krzyżanowski dają upust swojej nienawiści! Panowie i panienko Juz niedługo wyborcy was podsumują! Wtedy będzie sie działo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluczborczanin Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.07, 23:28 ALE DUPKI ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.uni.opole.pl 04.04.07, 10:48 Przykro słuchać zwłaszcza przed świętami jak to Kwach wraca do polityki a czerwoni rosną w siłę a wszystko z powodu indolencji władz PiS -u. Tu na opolszczyźnie jest to nad wyraz widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yayo wielkanocne Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.uni.opole.pl 04.04.07, 16:51 Jak tam idzie Semakowi w ARiMR? Nie wyleciał jeszcze? Pracuje czy jest na chorobowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.uni.opole.pl 04.04.07, 10:48 Przykro słuchać zwłaszcza przed świętami jak to Kwach wraca do polityki a czerwoni rosną w siłę a wszystko z powodu indolencji władz PiS -u. Tu na opolszczyźnie jest to nad wyraz widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluczborczanka Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.07, 23:31 Oto prawdziwe dupki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kluczborka Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: 83.2.112.* 31.03.07, 16:20 Krochmal ,dodaj do tego jeszcze Semcia i prawie będzie to tylko promil zasłużonych na wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciek Re:Agust ,Piłat ,Bortnik IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 21:03 Ciekawe jak to długo jeszcze potrwa? W takim zakłamaniu żyć się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Re; Rewionko i sb-cy bracia z ZHR-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:47 I znowu Kluczborski pseudopis z czerwonym bratem Konarskim na czele. Rewienko i Paluch oraz Krzyżanowski zioną ogniem i nienawiscią. Dlaczego? Kto ich tego uczy? a oni sami jeszcze dzieci cudze wychowują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obok Re: Do przyjaciół z jednej celi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:09 Zajmij sie swoja robota ZASTĘPCY!!!-kłapiesz wszystkim wszystko,a potem płacz i żal że Cie spóścili!!!- juz się otrząsnąłęś czy jeszcze terapeutę opłacasz-hm?- kuruj sie, bo zabraknie na raty i zasypki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie obrażaj Re: Do przyjaciół z jednej celi IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 21:19 Mam nadzieję, że pisząc o zastępcy nie myślisz o zastępcy prezesa PiS na Opolszczynie. On ma jakieś kredyty? I dlaczego zasypka potrzebna. Więcej szczegółów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rencista Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.07, 10:45 PiS się przejechał... Pomógł w tym Kłosowski z semakiem... Tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek August, Bortnik, Piłat IP: 83.2.112.* 31.03.07, 16:24 Dupki to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha Re: August, Bortnik, Piłat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 17:23 tych trzech na większą elokwencje nie stać!!!!-widac w celi mało mieli do powiedzenia, jak zwykle słuchali i podsłuchiwali!!!-a potem upiększali i donosiki pisali-anonimowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburuk Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 22:04 Walkiewicz jest za słabiutki i zbyt delikatny. Tu trzeba brutalności, bezczelności i chamstwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburuk Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 22:04 Walkiewicz jest za słabiutki i zbyt delikatny. Tu trzeba brutalności, bezczelności i chamstwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mol Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 15:04 Stefański to zdrajca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciunia Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:57 Tak jak Krzyżanowski, Rewienko, Włodarczyk, Fraszek i Krzyzanowski! Zdrajcy deklaracji jakie ludziom składają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 05.04.07, 12:33 Dlaczego wszyscy nabrali wody w usta. Przecież to co robi z opolskim PiS-em Kłosowski woła o pomstę do nieba. Nagradzanie człowieka kolejnym awansem który powinien był wylecieć z partii za ewidentne jej zwalczanie w wyborach samorządowych jest wielkim bezeceństwem. Czy tego nie widzicie? Strach was paraliżuje i udajecie że nic się nie stało? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:11 Masz rację wielu z nas walczy z tym gostkiem! Niestety ma takich zwolenników jak w Kluczborku banda Fraszka; Krzyzanowski, Rewienko, Włodarczyk z WDR-u i niby z PiS-u, udają, że sa zwolennikami pani Zielonki, a nóz w plecy wbijają. Takich Semaków i Kłosowskich jest więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp.do Piotra Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:32 Piotr BREDZISZ Chłopie!!!!!!-nie z tej bajki jesteś!!!-nie płyniesz na fali informacji!!! jesteś do tyłu!!!-propnuje szybkie dokształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:48 Jak jesteś bliżej to podziel się chłopie wiadomościami! Jestem z Kluczborka i widzę a wspomniani panowie pływają i obecnie wpraszaja się w łaski Pana Kłosa. Przekonasz się wkrótce! Co do nauki, jej zawsze nie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowiec Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 20:58 Proponuję zamknąć post. Nie ma żadnej wojny w opolskim PiS. A te wpisy to tylko wycie nawiedzonych nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp.do Piotra Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:27 Powtarzam Ci ,że bredzisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do piotra Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:09 FAcet ma rację. Wojny w opolskim pis już nie ma. To jedno bagienko opanowane przez ludzi pokroju Sławka, Piotrusia czy Janka. Szkoda na nich czasu. Za dwa lata znikną ze sceny politycznej i dobrze. Powtarzam - szkoda na nich czasu, bo przeminą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:09 Tak zamknąć się, nie odzywać, milczeć, słuchać itd. komuno wróć w wykonaniu PiS-u opolskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:26 A co kogo obchodzi wewnętrzne bagienko PiS Opole? Dajcie sobie luz, bo zajmowanie się tymi ludkami graniczy z masochizmem. Wyborcy w akcie desperacji i sprzeciwu wobec sld i jego afer zagłosowali na tych...... Fakt, nie nadają się do rządzenia, ale ich wybrano. Dajmy im szansę ;-) Kompromitują się na każdym kroku, niech dalej udowadniają, że dwa lata temu wyborcy zrobili ogromny błąd dając takim jak oni władzę - niczym małpie brzytwę. Za dwa lata znikną, bo aż tak durni ludzie w polsce nie są. i bardzo dobrze się stanie. jedyny problem to krótka pamięć narodowa więc za sześć lat mogą niestety wrócić, jak wrócili z AWS i to smutne podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 06.04.07, 12:14 Nie można czekać 2 lata. Trzeba im podziękować już teraz bo zostawią po sobie ruiny i zgliszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 13:59 Spokojnie - do tego jest ich po prostu za mało. Ale wypalone miejsca.... to całkiem realne. W przyrodzie musi być urozmaicenie. Tak też w polityce - musi być lewa i prawa strona - tak dla równowagi. I prawica też jest przydatna. Niestety, w obecnym wydaniu to raczej patologiczna forma działania tej formacji. Być może nowotwór musi jeszcze trochę dojrzeć, otorbić się, żeby potem go można było odciąć od zdrowej tkanki, bo jak nie wierzę, że wszyscy lewicowcy to nieuczciwe szuje, tak nie dam sobie wmówić, że wszyscy prawicowcy muszą być nieudacznymi spiskowcami. Wszędzie paru sensownych ludzi się znajdzie. I w każdej grupie da się z kimś mądrym coś ustalić. Jeszcze mam taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:08 Wystarczy poczytać inne tematy aby mieć przekonanie, że prawicy nie ma! Częst mnie nie ma na opolszczyźnie, jak wracam to nie mogę uwierzyć, że ludzie potrafią być tak upodleni! W paru wętkach, atakują mojego dawnego nauczyciela, który sprzeciwił się tej zgrai niby PiS-owców z Kłosowskim na czele! Jestem z nim, ponieważ wiem jakie rzeczy robił pozytywne dla ludzi na naszym terenie. Ale to co dobre nie jest ważne liczą się układziki i znajomosci, a Panowie Kłosowski i Semak w tym brylują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 22:18 Zostały tam już tylko prawie same błazny i klakierzy Kłosowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.07, 10:09 dokładnie tak. i co z tego wynika? są i rządzą. byle jak ale zawsze rządzą. przynajmniej ujawniają się. a za dwa lata trzeba tylko pamiętać którzy to byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczys Walkiewicz Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 10:45 Szanowni Koledzy, przykro mi ze takie sa Wasze odczucia. Stan swiadomosci to wazna sprawa przed wyborami za dwa lata - klocac sie teraz na lamach forum ukazujecie jak niski poziom swiadomosci i wiedzy politycznej reprezentujecie. Dlaczego nie trzymacie dyscypliny slownej i emocjonalnej ? Jestescie w wiekszosci smarkaczami i zapamietajcie: smarkacze jeszcze nigdy nie wygrali z doswiadczeniem i wiedza. Dlatego wzywam was do opamietania. Szanujcie wybrane wladze ! Debatujcie ale tresciwie i konkretnie na naszych zebraniacvh partyjnych. Klosa zostawcie w spokoju, to w koncu nasz najwyzej postawiony we wladzach panstwowych facet z Opolszczyzny. Nie obnizajmy autorytetu naszej PARTII. Jeszcze troche waszych klotni, a bedziemy jako PARTIA postrzegani jak tamta PARTIA, ktorej reprezentanci siedza po aresztach i wiezieniach za wykroczenia !!! Powiem wprost: morda w kubeł na tym RORUM, przyjedzcie do mnie do Gluchołaz zawsze mozemy podyskutowac, zrobic sobie spacer na Kupe Biskupią ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haron Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 13.04.07, 09:04 Bo Walkiewicz jest za miękki. Miał cholerną szansę żeby oczyścić to bagno i jej nie wykorzystał. Zgadza się na to dziadostwo i na poniżanie jego samego. Ale to szczegóły. Najistotniejszą sprawą jest pewna przegrana PiS-u w następnych wyborach przez nieuczciwość, dziwne układy (w najgorszym wydaniu), apodyktyczność i dbałość tylko o własny interes przez lidera Sławomira K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:19 Może i masz całkowitą rację, ale to wołanie na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecz.Walkiewicz Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 10:52 Przepraszam za ta smieszna literowke, chodzi oczywiscie nie o Kupe tylko Kope Biskupia. Tak wiec kontynuujac prgne was zaprosic, przyjedzcie, pospacerujemy do Zdroju i spowrotem, a po drodze wytlumacze wam ze nie jest tak zle jak myslicie. Prosze tez o kontakt telefoniczny na moj domowy telefon. Lepiej sie skonsultowac z szefem niz sPiSkowac oplotkami. Serdecznie was pozdrawiam i badzcie zdrowi Koledzy Mieczyslaw WALKIEWICZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.07, 22:45 Szanowny Panie Trochę treść tej wypowiedzi nie pasuje mi do stylu pana posła ;-) Na marginesie - teza, jako wszelka władza pochodziła od Boga jest już lekko przestarzała. Nie mamy już do czynienia z przygłupami, którzy drżą na widok człowieka zaliczanego do erki. Nie te czasy, zwłaszcza że mamy już półmetek kadencji i jakoś efektów nie widać poza promowaniem pana Semaka, ochroną pana Zduna i kilku podobnych spraw kadrowych. użyty przez pana zwrot "morda w kubeł" pominę milczeniem. A rachunek wystawią wam wyborcy i nie łudźcie się - będzie słony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:19 Data tych postów to 08.04.07r. Pierwszy Dzień Świat Wielkanocnych!!!-ileż podłości musi być w człowieku piszącym tego dnia na forum takie obrzydliwości!- podpisującym się z imienia i nazwiska samego Prezesa PiSu Rgionu Opolskiego.Człowieku piszący te ohydztwa pamietaj,że dzień Zmartwychwstania Chrystusa to Wielkie Święto!!! jakiż musisz byc samotny! jakiż musisz być mściwy!jakiż musisz być ZŁYM człowiekiem , by w taki dzień pisać kłamstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surowy Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:54 Panie Mieczyslawie madrze pan to ujal, trzeba mlodziez wreszcie zdyscyplinowac, bo inaczej wszystko w naszym opolskim PiSie pojdzie wniwecz. Powoli powstaje wrazenie, ze jestesmy partia nieudacznikow w terenie podczas gdy w W-awie idzie po japonsku czyli jako tako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.07, 11:24 Bo koń jaki jest każdy widzi. I taką partią jesteście. I za to już niedługo ci, którzy dwa lata temu na was głosowali, dadzą wam czarną polewkę. Przeproście i Spadajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisowiec Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:17 Dość wylewania żali na forum. Są nowe władze PiS w regionie to udajcie sie do nich i przedstawcie te problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pisowiec Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.07, 22:40 A co tobie do tego, kto gdzie wygłasza swoje uwagi na temat rządzącej siły? Cenzura? W kamasze wyślesz? Do tiurmy ześlesz? Demokracja ma swoje prawa. A wypowiadają się, bo ludzie z rekomendacji właśnie tej partii mają realny wpływ na życie wszystkich - także tych, którzy w wyborze waszych władz nie mieli udziału i nie zamierzają w życiu tejże partii uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torres Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 10.04.07, 09:47 Nie jestem członkiem PiS i nie jestem smarkaczem. Interesuje mnie jednak polityka zwłaszcza lokalna jak każdego obywatela. Wojna w opolskim PiS istnieje i tego nie da się ukryć. Jak ma zresztą nie istnieć skoro rządy Kłosowskiego to rządy w najgorszym wydaniu pełne krętactw, układów i korupcji. Ludzi którzy mieli odwagę mieć swoje zdanie i pozwolili zrobić z siebie szmat powyrzucał z partii. Reszta potulnych kolesiów boi się cokolwiek powiedzieć i zgadza się na wszystko co szef zaordynuje. I to ma być partia która ma rządzić? Marny jej los w następnych wyborach. Panie Walkiewicz!(lub ktoś kto podszywa się za Walkiewicza ). I co pan chciałby ukryć? O jakim autorytecie pan mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:39 Ależ , mówi, mówi o autorytecie kartofli. Czyli do wyborczych wykopków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:17 Przecież to Ty Beata, pi pi i inne tej samej osoby nici napisałaś, że z Łyżwinskim masz kontakt. To On Tobie coś mówił o poparciu! Ale ZHR-u nie będzie popierał, a cała wasza ekipa, tak wieść gminna niesie na kolankach do Samoobrony chodzi o wsparcie dla Krzyzanowskiego Panowie WDR tak robi?. No tak wszystkie konkursy w Kluczborku przegraliscie, więść niesie, że p.Konarski zbyt za Wami nie przepada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.uni.opole.pl 12.04.07, 09:16 Najlepszym przykładem na to że w opolskim PiS-ie toczy się wojna jest struktura w Kluczborku. Ale tak naprawdę to w każdym powiecie nie wyłączając Opola wielu przyzwoitych ludzi należących do tej partii nie może zgodzić się z tym co wyprawia Kłosowski i kilku jego przyd...sów. Są coraz bardziej rozczarowani i opadają im skrzydła. Nie poderwą się już do walki z postkomunizmem bo praktycznie mają z nim do czynienia w macierzystej partii. Dlatego Kwaśniewscy i inni czerwonoskórzy powrócą szybciej niz się spodziewamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszony Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:12 I chwała im za to, tak chce patronka parlamentu matka boska trybunalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:48 koniec pis u bliski. na własne życzenie. po i sld już niedługo pogodzi obydwie frakcje w opolskim pis - wywalając ich na bruk. a nowara, viola i paru innych wróci w dawne koleiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadrowy Wojewódzki Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 16:05 Przyjdzie potem Mandryga z Kluczborka i posprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandryga to jest g Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:33 Bo Mandryga to jest gość!jest najlepszy, najzdolniejszy, ma medale i ordery! i....ma pociąg do stołków i włażenia ślizgiem w d...pe każdej partii rządzącej!!!i....najwazniejsze!!! wrócił do popiłu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riko Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:39 Po co ta boruta. Przecież Panowie poproście Mirka, aby nie kandydował i nie macie przynajmniej obciążenia psychicznego. Ten stres was niszczy. Jak jest taki słaby to dlaczego o Nim piszecie? Ja miernotami bym się nie zajmował! Jednak strach jest od was mocniejszy! Mam również nadzieję, że moderator tego forum zajmie się sprawą naruszania dóbr osobistych! A odnośnie PiS-u opolskiego to Mirek, ja i nasi koledzy w te brudy wasze nie wchodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debeściak Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.07, 10:08 Kluczborski PiS the best is !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bojownik Re: Wojna w opolskim PiS IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 16:01 Wkrótce odbędzie się chyba bój ostatni PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bojownika Re: Wojna w opolskim PiS IP: 83.2.112.* 15.04.07, 16:13 A worki,czy już przygotowane na padline. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wojna w opolskim PiS IP: 213.17.147.* 16.04.07, 07:22 Sami się zagryzają z tą swoją talibowską polityką. Do debeściaka: kluczborski pis jest matriksem, wrzodem opolskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś