07.06.07, 20:35
Witam .Mam na imię Jarek.Jestem saksofonistą.Mieszkam w Opolu dwa
tygodnie.Czy ktos wie,gdzie jest siedziba OTJ?Skierowali mnie do jakieś
knajpy,ale pogonił mnie chamski gruby barman.A moze ktoś zna adres www?
Szukałem bez skutku.Dzięki z góry i pozdrawiam melomanów ze Stolicy Polskiej
Piosenki.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: OTJ IP: *.chello.pl 07.06.07, 21:34
      Masz szczęście ,że nie spotkałeś sie z prezesem.
      • Gość: zizi Re: OTJ IP: *.centrum.punkt.pl 07.06.07, 22:29
        Oj Jezzofon, aleś se nabrechtał. Jak cie prezes OTJ dorwie, to cie sperhydroli
        ze schodów, a nawet opiórka. Z nim nie ma żartów.
        • Gość: Życzliwy Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 08.06.07, 06:39
          Masz nr tel. do Prezesa Pabisiaka: 606 899 355
          • Gość: . Re: OTJ IP: *.chello.pl 08.06.07, 08:34
            A tak przy okazji-co nowego w OTJ?
            • Gość: Życzlywy Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 08.06.07, 08:36
              Zadzwoń do prezesa,to się dowiesz.
              • kontrapianista Re: OTJ 08.06.07, 08:44
                Czyli nikt inny (oprócz prezesa)nie wie?
                • grubyfacio Re: OTJ 08.06.07, 08:54
                  Ja wiem.OTJ się rozwija.Tak DONOSI prezio.
                  • kontrapianista Re: OTJ 08.06.07, 08:56
                    no i? Brzmi obiecująco.
                    • Gość: dodo Re: OTJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:42
                      przygotowuja Jazz Rock Meeting (koniec sierpnia, poczatek wrzesnia).
                      • Gość: Rzyt Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 09.06.07, 08:21
                        Jeżeli Jarku zadeklarujesz chęc kupienia płyty "Tadeusz Pabisiak Trio",to Pan
                        Prezes sam Ciebie znajdzie i to błyskawicznie.Będzie Cię to kosztowało ca
                        60PLN.O rachunku zapomnij.Pan Prezes nie nosi w swojej tajemniczej teczce kasy
                        fiskalnej.
                        • grubyfacio Re: OTJ 09.06.07, 08:54
                          Płytę lepiej kup od Marka Knery,albo Zbyszka Benckiego.Pabisiak nie zaplacil im
                          za udział w nagraniu ani grosza,to daj chociaż ty im zarobic te pare zeta.Mało
                          tego,to jeszcze menda się żali ludziom,że Benckiego musiał sciągac na sesję aż
                          z Woskowic z odwykówki,a to są przecież koszty.Nawet w Radiu Opole to
                          powiedział,tylko że odwykówka zastąpił slowem szpital.I pamiętaj!Od Pabisiaka
                          żadaj zawsze pieniędzy z góry.
                          • Gość: G Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 10.06.07, 12:23
                            Powinieneś zmienic nick na "mądryfacio"! Też to słyszałem jak w audycji
                            radiowej pojebisiak mówił,że basista był na przepustce ze szpitala.
                            • Gość: pozy Re: OTJ IP: *.chello.pl 10.06.07, 14:08
                              No! Sluchaliście audycji T.P.I jak -ciekawa była?
                              • Gość: G Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 10.06.07, 14:29
                                Słuchałem wszystkich trzech .Megalomańskie.Poziom muzyczny znasz.Sam zreszta
                                napisałes,że poziom gry na poziomie (nie pamiętam dokładnie) chyba czwartej
                                klasy szkoły podstawowej.Nawet ja jako laik wyraznie słyszałem
                                błedy.Interpretacja typowo szkolna jak na egzaminie.Zero polotu i fantazji.
                                • Gość: . Re: OTJ IP: *.chello.pl 10.06.07, 20:37
                                  Jarku!Tu koledzy zapraszają nad Młynówkę dziś wieczorem,może poznasz tam prezesa!
                                  • Gość: meloman Nad Młynówkę przybywajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:59
                                    Naprawdę warto!
                                    • Gość: . Re: Nad Młynówkę przybywajcie! IP: *.chello.pl 11.06.07, 17:55
                                      Czemu się nie odzywasz?zwatpiłeś czy co?Nie dlugo słynny festival prezesa więc
                                      może wtedy?...
    • Gość: trąba Re: OTJ IP: *.tvp.pl 11.06.07, 22:02
      o k.... ale dżez
      nieźle gracie panowie
      improwizujecie czy gracie z nut?
      • Gość: + Re: OTJ IP: *.chello.pl 12.06.07, 11:50
        "...Opolska Aleja Gwiazd Pana Tadeusza Pabisiaka znajduje się nie - jak pan
        fałszywie donosi - `w prywatnym pubie` lecz na gruncie będącym własnością miasta
        Opola, nieopodal zabytkowego budynku, w którym ma siedzibę Opolskie Towarzystwo
        Jazzowe i Klub Muzyczny będący miejscem spotykania się artystów. Trudno o lepsze
        miejsce dla takiej inicjatywy..."
        Znalazłem taki oto kwiatek i zostawie go bez komentarza(na razie).
        • jazzofon Re: OTJ 13.06.07, 15:22
          Byłem na tym "Właczeniu świateł" i zaden Pabisiak nie grał.Byłem też w
          tym "klubie" gdzie niby spotykają się artyści i ma byc siedziba OTJ.Na
          szczeście nie było tego grubego bamana,ktory mnie pierwszy raz pogonił.Czytałem
          tez troche na forum o tym prezesie OTJ i nasuwa mi sie jedna myśl : ŻENADA.Czy
          jest w tym mieście jakieś prawdziwe środowisko artystyczne? Czy są jakieś
          poważne imprezy?Miejsca spotkań muzyków.Kiedyś przyjeżdzałem do Opola tylko na
          genialny festiwal perkusyjny i myślałem,że coś sie tu dzieje .Jestem
          rozczarowany.
          • Gość: + Re: OTJ IP: *.chello.pl 13.06.07, 16:21
            Muzycy sąi to jacy-z braku miejsca grają przeważnie poza stolicą-polskiej
            piosenki.Ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz
            • Gość: + Re: OTJ IP: *.chello.pl 13.06.07, 16:23
              ...a w Dworku zwanym szumnie siedzibą OTJ nie było żadnej muzycznej
              imprezy-zaznaczam,związanej z OTJ-od kilku lat.
              • Gość: pozy Re: OTJ IP: *.chello.pl 13.06.07, 16:34
                No i to samo dzieje się,a raczej nic się nie dzieje wdolnej sali Musiałówki,o
                której prezes zapowiadał,że kilka razy w miesiącu będą koncerty.Był-rok temu ..
                Widocznie zabrakło sponsora.Panowie Marek i Sławek "wypięli" się na T.P
                • Gość: + Re: OTJ IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:15
                  Prezes,jak na dobrego gospodarza przystało ,stara(ł) sie o dotacje.
                  www.bip.um.opole.pl/?ogloszenia=1&rok=2007&mc=5&eid=146
                  • Gość: + Prezes i reszta IP: *.chello.pl 13.06.07, 20:26
                    Okazuje się,że OTJ to nie tylko prezes T.P.Przynajmniej na papierze.
                    Ratajczak Bożena Skarbnik
                    Majeran Mariusz - Zast.Prezesa
                    Sobolewska Ludmiła-Sekretarz
                    Werner Radosław - Członek
                    • Gość: + Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.chello.pl 14.06.07, 22:57
                      OTJ XIV Press Show na 10-lecie Opolskiej Alei Gwiazd
                      Koszt całkowity-10.390,00
                      Spodziewana dotacja - 6,540,00
                      Otrzymana dotacja - 4,500,00.
                      Ktoś tam był? Warte tych pieniędzy?
                      • Gość: G Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.atol.com.pl 14.06.07, 23:11
                        Dotychczasowy koszt wykonania "Alei
                        Gwiazd":
                        Tacki na piwo- 0PLN(wzięte z Dworka),Gips ok.10kg- 15PLN,Tabliczka z nazwą- 0PLN
                        (wyżebrana z Urzędu Miasta) Razem- ok.15PLN
                        • Gość: G Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.atol.com.pl 14.06.07, 23:12
                          A i jeszcze farbka "srebrol" ok.5PLN
                          • Gość: G Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.atol.com.pl 14.06.07, 23:29
                            Podsuwam kilka ciekawych pytań dla dziennikarzy ,którzy "zaszczycą" tę
                            arcyciekawą konferencję:1.Czy to nie jest uwłaczające dla gwiazd,że dłonie
                            odbijają na tacach do piwa? 2.Dlaczego używa gipsu,a nie lepszych materiałów.
                            3.Jak odpadły ze ściany zle przymocowane dłonie Rynkowskiego i Górniak,to
                            dlaczego zrobil aferę i ogłaszal,że dłonie zostały skradzione,a pozniej ktoś je
                            niby podrzucił w niewyjaśnionych okolicznościach? 4.Czy nie powinien odpowiadac
                            karnie za fałszywe zawiadomienie o przestępstwie? 5.Dlaczego ta ściana jest tak
                            obskurna? 6.Dlaczego zakopał swojego psa na ogródku piwnym obok "alei"
                            • Gość: + Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:47
                              No nie wiem,może trzebabyło zapłacić,żeby ktoś przyszedł?
                          • Gość: citizen Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.centrum.punkt.pl 14.06.07, 23:54
                            O qurna! Ja perhydrolę (jak mawia behemot), ale się prezes OTJ wykosztował.
                            Jak on to teraz przeżyje, skoro jest taki oszczędny ( cokolwiek to oznacza).
                            • Gość: Klawisz Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.atol.com.pl 16.06.07, 00:28
                              images3.fotosik.pl/312/66f3057e5eeb380a.gif
                              • Gość: ! Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 00:58
                                właściwy człowiek na właściwym miejscu!
                                • Gość: + Re: Prezes i reszta (kasy) IP: *.chello.pl 16.06.07, 19:01
                                  Taki kwiatek z prasy":...Może i moja aleja jest kameralna, ale za to nic nie
                                  kosztuje podatnika - odparowuje Pabisiak. - A na gwiazdę fundacja dostała prawie
                                  trzynaście tysięcy złotych od miasta..."
                                  To oczywiście wyrwane z kontekstu ,ale...
                                  • kontrapianista Kadencja Prezesa 20.06.07, 22:49
                                    Czy ktoś wie,kiedy kończy się kadencja prezesa OTJ?
                                    A może ktoś wie.policzył ile juz trwa?Chyba dziesiatek lat?
    • kontrapianista Re: OTJ 20.06.07, 22:51
      Jarek ,znajdż mnie.jest robota dla Ciebie.
      • Gość: Jarek Re: OTJ IP: *.atol.com.pl 20.06.07, 22:56
        Kiedyś Cię znajdeeeeeeeee,znaję Cieeeeeeeeeeeeee!
        • grubyfacio Re: OTJ 20.06.07, 23:03
          predzej cie znajdzie prezes i znowu wydoi
          • Gość: pozy Re: OTJ IP: *.chello.pl 21.06.07, 12:48
            Tak właśnie myślałem-poadrowienia.
            ...Czy w OTJ nikt inny nigdy nie zabiera głosu?Może się ktoś odezwie i powie coś
            ciekawego.Np.p.Zastepca prezesa.
          • citizen_opole Re: OTJ 21.06.07, 21:35
            Na forum internetowym pojawił się nawet stosowny "lepiej" dedykowany prezesowi.
            Oto on:

"Chcesz, bogaczu, być żebrakiem,
            Załóż spółkę z Pabisiakiem." /autor: plum plum/
    • Gość: jazz Re: OTJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 03:19
      ja.. znalazłeś prezesa? i co z tego wyszła.
      • Gość: . Re: OTJ IP: *.centrum.punkt.pl 25.06.07, 12:09
        Mam wiadomości.że T.P szuka muzyka do swojego trio.Płaci tak jak chłopakom.C
        To już pewnie na JRMeeting.
        • Gość: . Re: OTJ IP: *.chello.pl 26.06.07, 10:51
          Jarek!!!!!!!zgłoś się.
          • grubyfacio Re: OTJ 26.06.07, 12:07
            Chodza słuchy,że Jarka porwał prezes.Uwięzil go w piwnicy i każe mu komponowac
            material na swoją drugą płytę.Podobno tym razem sponsorem płyty ma byc Stacja
            Unasienniania Trzody Chlewnej i Rozwoju Nowoczesnych Metod Hodowli Szynszyli.
            • Gość: . Re: OTJ IP: *.chello.pl 26.06.07, 15:27
              OTJ wystosował nawet list proszalny do Leppera o honorowy patronat
            • citizen_opole Re: OTJ 26.06.07, 21:52
              Nie jest prawdą, że Prezes, przy nagraniu nowej płyty zamierza korzystać ze
              sponsoringu takich instytucji jak np.: Stacja Unasieniania Trzody Chlewnej.

Natomiast zamierza skorzystać ze wsparcia Chrześcijańskiej Unii Jedności
              w skrócie... no, mniejsza z tym.
    • Gość: plum, plum hymn OTJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:19
      Niech Twa muza w górze lata.
      Bądź nam zawsze pępkiem świata.
      Niech talentów Twoich sława
      Rośnie jak na wiosnę trawa.
      Niech Twój dworek przy Studziennej
      Życiem tętni w mieście sennym.
      Niechaj służy wiernie, stale
      Muzom i Bachusa chwale.
      Erosowi też nich służy,
      Jak najczęściej, jak najdłużej!
      I niech prezesowe granie
      Wciąż uwodzi nowe panie.
      Niechaj każdy jeden grosik
      Tylko Twój napełnia trzosik.
      Żyj nam długo i bez troski,
      OTJ-otu szefie boski!
      • Gość: pozy Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 26.06.07, 16:41
        Pieknie,tekst juz mamy...
        • Gość: /-/ Re: hymn OTJ IP: 212.160.188.* 27.06.07, 09:48
          Plum Plum wymiata. 10/10!
          • Gość: Filip Re: hymn OTJ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.06.07, 11:22
            W wąku:"Tadeusz Pabisiak na Krakowskiej" na Forum GW pojawiło się wyjaśnienie
            Wydawcy płyty "Od Bacha do Beatlesów" dotyczące - jak się okazuje,
            nieprawdziwych pomówień o rzekomym nie otrzymaniu honorariów przez muzyków
            biorących udział w nagraniu CD. Ponieważ te same zarzuty pojawiły się
            kilkukrotnie również na wątku o OTJ, poniżej przytaczam w całości odpowiedź
            Wydawcy. Komentarze to niej można sobie doczytać wchodząc na ten "smakowity
            wącior" - jak go nazwał Behemot. Oto ta odpowiedź:
            "Nie jest prawdą jakoby muzycy biorący udział w nagraniu płyty "Od Bacha do
            Beatlesów" nie otrzymali honorariów. Rozpowszechniana tu informacja na ten
            temat jest rzeczywiście - jak to określił grubyfacio - wredną plotką, jakich na
            tym forum pojawia się nazbyt wiele, nad czym należy ubolewać. Warto się
            zastanowić kto i w jakim celu zaśmieca ten wątek tak dużą ilością "wrednych
            plotek" i bezpodstawnych pomówień spośród których część sahacza wręcz o farsę
            ośmieszając samych autorów (jak choćby ta, że mieszkający w Brzegu sześciolatek
            TP wygryzł z Opola dyrektora Teatru 13-rzędów Jerzego Grotowskiego, w nagrodę
            za co ćwierć wieku później lokalni twórcy wybrali go prezesem swojego Klubu
            Związków Twórczych). A może warto tu ujawnić personalia takiego intryganta i
            jemu zadać publiczne pytanie, w jakim celu wymyśla i rozpowszechnia
            swoje "wredne plotki"?
            Nieprawdziwa informacja o rzekomo nie zapłaconych honorariach nie pochodzi z
            pewnością od samych muzyków uczestniczścych w nagraniach, gdyż dochody za
            nagrania już dawno rozliczyli w rocznych PIT-ach i pamiętają, że rachunki z ich
            pokwitowaniami za pobrane honoraria archiwizowane są w księgowości firmy
            wydawniczej."

• grubyfacio Re: hymn OTJ 30.06.07, 14:07
              Pabisiak uspokój się.Wszyscy wiedzą przecież ,że jesteś
              hojnym,uczciwym,operatywnym,kompetentnym menago.Ta grupka zawistników którzy
              obrabiają Ci tu dupę,to psychicznie chorzy dewianci.
            • Gość: + Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 30.06.07, 14:44
              księgowości firmy
              wydawniczej."
              A jaka to firma wydawnicza wydała ta płytę?
              • grubyfacio Re: hymn OTJ 30.06.07, 16:12
                Agencja Artystyczna HIT INTERNATIONAL 45-045Opole ul.Studzienna 1 Poland
                tel.+48 77 456 52 60 e-mail: hit_international@poczta.onet.pl
                • grubyfacio Re: hymn OTJ 30.06.07, 16:13
                  jeszcze jakieś pytania?
                  • Gość: . Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 30.06.07, 20:18
                    hłe hłe,no właśnie ,papiery w Hit cos tam.
                    • Gość: . Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 03.07.07, 14:57
                      No cóż,tak po prawdzie nie ma co pisać ,i należałoby, by wątek ten oddalił się
                      w niebyt.Ale to już założyciel powinien to stwierdzić-a;bo nie.Nikt z członków
                      OTJ się nie odzwał,więc może on faktycznie nie istnieje?
                      • Gość: /-/ Re: hymn OTJ IP: 212.160.188.* 03.07.07, 15:45
                        No to ja może taki wiersz zapodam o panu Tadeuszu, bo widzę, że powyższy też
                        figuruje w wątku poświęconym jego skromnej osobie, a tu zyskał nawet rangę
                        hymnu. Liczę, że naszemu bohaterowi bardzo się spodoba:
                        Pan Tadeusz wielki orzeł
                        Jest gitary wirtuozem
                        I z takiego to powodu
                        Fanek ma jak pszczelarz miodu
                        Ostatni z jego sukcesów
                        To od Bacha do Beatlesów
                        Płyta ta od dnia powstania
                        Jest już klasyką plumkania
                        I u melomanów w cenie
                        (Prawda Drogi Citizenie?)
                        A artysta w aurze boskiej
                        Przechadza się po Krakowskiej
                        Gdzie za wiele lat potomni
                        Będą stawiać jego pomnik
                        Ozdobiony zawsze kwieciem
                        Takoż w zimie jak i w lecie
                        Oczywiście, jak to w życiu
                        Nie brak mu nienawistników
                        Plują, pyszczą, obrażają
                        Ale haków nań nie mają
                        Bo artysta, człek obyty
                        Zawsze ma na wszystko kwity
                        Pan Tadeusz very nice
                        Spełnia się też w polityce
                        Tu na pewno się nie mylę
                        Przyjdą jego wielkie chwile
                        Spytasz ludu ukochany
                        Po cóż piszę te peany?
                        Tedy spieszę z odpowiedzią
                        Niech na forum wszyscy wiedzą
                        Że mnie kręci i porusza
                        Postać Pana Tadeusza
                        Że chcę sławę jego krzewić
                        On jest Rydzyk, ja - Rosiewicz.

• Gość: Rzyt Re: hymn OTJ IP: *.atol.com.pl 03.07.07, 22:38
                          Autor prosil,żeby nie było tu o Pabisiaku.
                          • Gość: pozy Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:50
                            Myslę,że tu raczej może być o prezesie jakby niebyło.A ja mialem na uwadze
                            raczej wątek o muzykach.
                            • Gość: Rzyt Re: hymn OTJ IP: *.atol.com.pl 03.07.07, 23:11
                              Przepraszam.Pomyliłem wątek.Myślałem,że jestem na "Muzycy Opola"
                              • Gość: pozy Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 03.07.07, 23:43
                                Hi hi myslę,żenic nie szkodzi.każdemu się może zdarzyć
                                • Gość: . Re: hymn OTJ IP: *.chello.pl 04.11.07, 15:13
                                  Różne imprezy się szykują w OTJ np. ten tego ,O! albo hmmm..? a! już wiem...
                                  no nie..... a może...taaa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka