Dodaj do ulubionych

Chirurgia naczyniowa

14.06.07, 09:22
Czy z NFZ jest ona tylko na Witosa ? gdzie obecnie sa strajki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Yogi Re: Chirurgia naczyniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:21
      Jeśli jest to sprawa pilna, to na Witosa mimo strajku zoperują, natomiast jeśli
      nie jest pilna - można poczekać. Ale poza tym proponuję zwrócić się do NFZ i
      nie dać się zbyć - oni tam radzą, aby dogadać się z ordynatorem. To NFZ bierze
      olbrzymie pieniądze za zapewnienie opieki zdrowotnej, a nie szpitale i psim
      obowiązkiem NFZ jest się z tego obowiązku wywiązać.
      NFZ bardzo zgrabnie wyślizguje się z bycia stroną w transakcji usług
      medycznych. Wielu obywatel tego kraju (z wyjątkiem m.in. niepłacących składki
      zdrowotnej rolników i bezrobotnych) przekazuje niemałe pieniądze (obowiązkowo)
      na konta NFZ. NFZ ma wykupić dla nich świadczenia zdrowotne. I w przypadku
      niemożności zrealizowania takiego świadczenia to NFZ jest instytucją właściwą
      do składania reklamacji. W innych dziedzinach życia nikogo nie interesuje, czy
      organ, który zobowiązuje się do udzielenia jakiegoś świadczenia robi to sam,
      czy poprzez podwykonawcę. I to on, a nie podwykonawca odpowiada przed
      zleceniodawcą. Tylko w przypadku NFZ jest inaczej. Oni umywają ręce i dzielą
      już pieniądze zaoszczędzone dzięki protestowi lekarzy - będą znowu niezłe
      premie z zysku...
      • gpeczak78 Re: Chirurgia naczyniowa 11.07.14, 10:16
        Mój tata jest od 2 tygodni w Bielańskim lekarze ok. Ale pielegniarki to jakas pomyłka brak jakiegos zainteresowania tylko kawka i pogaduchy... źal, patrzą na mnie jak na gó... kiedy ide i o coś prosze np. O opatrunek.... Jestem w szoku jak tam pracują Wczoraj tata miał amputacje nogi ok.12 a jak byłam o 19 to nikt nie umył nawet kubka i butelka po wodzie lezała pod łózkiem. Gdybym wiedziała jak tam będzie traktowany mój tata który ma 75 lat to bym szukała innego szpitala

> Jeśli jest to sprawa pilna, to na Witosa mimo strajku zoperują, natomiast jeśli
        >
        > nie jest pilna - można poczekać. Ale poza tym proponuję zwrócić się do NFZ i
        > nie dać się zbyć - oni tam radzą, aby dogadać się z ordynatorem. To NFZ bierze
        > olbrzymie pieniądze za zapewnienie opieki zdrowotnej, a nie szpitale i psim
        > obowiązkiem NFZ jest się z tego obowiązku wywiązać.
        > NFZ bardzo zgrabnie wyślizguje się z bycia stroną w transakcji usług
        > medycznych. Wielu obywatel tego kraju (z wyjątkiem m.in. niepłacących składki
        > zdrowotnej rolników i bezrobotnych) przekazuje niemałe pieniądze (obowiązkowo)
        > na konta NFZ. NFZ ma wykupić dla nich świadczenia zdrowotne. I w przypadku
        > niemożności zrealizowania takiego świadczenia to NFZ jest instytucją właściwą
        > do składania reklamacji. W innych dziedzinach życia nikogo nie interesuje, czy
        > organ, który zobowiązuje się do udzielenia jakiegoś świadczenia robi to sam,
        > czy poprzez podwykonawcę. I to on, a nie podwykonawca odpowiada przed
        > zleceniodawcą. Tylko w przypadku NFZ jest inaczej. Oni umywają ręce i dzielą
        > już pieniądze zaoszczędzone dzięki protestowi lekarzy - będą znowu niezłe
        > premie z zysku...
    • Gość: znajomy Re: Chirurgia naczyniowa- trzeba się bać bo rzadzą IP: *.punkt.pl 03.09.07, 07:01

Trzeba się bać lekarzy, pilęgniarek bo to oni rządzą naszym życiem.
      Jeśli powiemy ze co nam się nie podoba może być z nami źle>

To co dzieje się na tym oddziale to skandal. Pacjenta traktuja jak
      zło konieczne. Nie mogę napisać teraz co sie wczoraj wydarzyło
      02.09.2007r bo mój znajomy ma dzisiaj zabieg i boję się , że z
      powodu ujawnienia przeze mnie tego co tam się dzieje potraktuja go
      żle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka